sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

SUOMEEN SYNTYNYT UUSI KMS-PUOLUE

ST-ksml.fi - verkkokeskustelua:


Kehittyvien maakuntien Suomi :
LINKKI

20 000 euroa:
Marja Tiura (kok) Pirkanmaa
15 000 euroa:
Paula Lehtomäki (kesk) Oulu
10 000 euroa:
Jyri Häkämies (kok) Kymi
Timo Kalli (kesk), Satakunta
Ilkka Kanerva (kok),
Varsinais-Suomi
Jyrki Katainen (kok), Pohjois-Savo
Sauli Niinistö (kok), Uusimaa
Petri Salo (kok), Vaasa
Pekka Ravi (kok), Pohjois-Karjala
Matti Vanhanen (kesk), Uusimaa
Anu Vehviläinen (kesk),
Pohjois-Karjala
Paavo Väyrynen (kesk), Lappi
5 000 euroa:
Merikukka Forsius
(kok, ent. vihr), Uusimaa
Juha Hakola (kok), Helsinki
Anne Kalmari (kesk), Keski-Suomi
Oiva Kaltiokumpu (kesk),
Satakunta
Sampsa Kataja (kok), Satakunta
Juha Korkeaoja (kesk), Satakunta
Suvi Lind´en (kok), Oulu
Päivi Lipponen (sd), Helsinki
Hannes Manninen (kesk), Lappi
Juha Mieto (kesk), Vaasa
Henna Virkkunen kok,
Keski-Suomi
Antti Rantakangas (kesk), Oulu
2 000 euroa:
Hannu Hoskonen (kesk),
Pohjois-Karjala
Lauri Kähkönen (sd), Pohjois-Karjala

Kms on tukenut suoraan tai epäsuorasti myös muun muassa Eero Heinäluomaa (sd), Jyri Häkämiestä (kok), Timo Kallia (kesk), Jyrki Kataista (kok), Juha Korkeaojaa (kesk), Paula Lehtomäkeä (kesk), Suvi Lindeniä (kok), Hannes Mannista (kesk), Sauli Niinistöä (kok), Mauri Pekkarista (kesk), Pekka Ravia (kok), Marja Tiuraa (kok), Stefan Wallinia (r), Matti Vanhasta (kesk), Anu Vehviläistä (kesk), Paavo Väyrystä (kesk). http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/My%C3%B6s+Kaltiokumpu+sai+tukea+Kehittyvien+maakuntien+Suomelta/1135236595509

Suomeen on syntynyt uusi Kms-puolue kaikessa hiljaisuudessa ilmeisesti jo paljon aiemmin v.2007-eduskuntavaaleja. Tämä hämärä puolue on ottanut siipiensä suojaan yhteistyökykyisimmät kansanedustajamme aina Eero Heinäluomaa myöten !

Kansalla olisi kyllä oikeus tietää, mikä on tämän uusimman puolueen keskeinen poliittinen aate ?

Tällainen uusi puolue nykyisessäkin yksipuoluejärjestelmässä taitaa olla nyt se keskittäjien keksijä- ja keskitysleiri, jossa loputkin demokraattiset periaatteet on kitketty Suomen puoluepoliittiselta kartalta ?

Ettei vaan nyt kompastuttaisi banaaninkuoriin ? Vain banaanivaltioissa lain säädäntövalta ja tuomiovalta ovat erottamattomat ? Jos nykyiset kms-puolueen kansanedustajat aikovat jatkaa työtään eduskunnassa pääministerin siunauksella, voidaan sanoa jäähyväiset kaikille oikeusvaltion periaatteille !YRJÖ SARASTE, sotaveteraani
Tuleeko uudesta vaalitukilaista mitään ?

Satoihin tuhansiin euroihin nousevat, lähinnä uusrikkaiden liikemiesten muodostamien kummisetä yhdistysten eduskuntavaalituet kyseenalaistavat monien ministerien ja kansanedustajien uskottavuuden. Taustarahoittajat väittävät antaneensa tukea, jotta ”Suomessa harjoitettaisiin sellaista politiikkaa, joka lisäisi kansakunnan menestystä ja hyvinvointia.” Ainakaan minun hyvinvointini ei kyllä lisäännyt vaikka maahan saataisiin jokin uusi kauppakeskus taikka jostakin konsernijohtajasta tehtäisiin vuorineuvos. Vastinetta Sukarin ja Kakkosen rahoille tuli, kun heidän avustamistaan kansanedustajista peräti kahdeksan valittiin ministereiksi. On luonnollista, että kummisetien on kannattanut muodostaa yhteinen ja siten voimakkaampi ja vaikutusvaltaisempi lobbausorganisaatio kuin jakaa rahaa kukin erikseen.

Tilanne on nyt sellainen, että on helppo yhtyä Euroopan entisen oikeusasiamies Jacob Södermanin käsitykseen, että näyttää olevan tahoja, jotka ovat sijoittaneet rahaa tiettyihin poliitikkoihin, joiden he uskovat pääsevän ministeriksi. Se synnyttää epäilyksen, että tavoitellaan vaikutusvaltaa epäasialllsin menetelmin. Hän esittää, että vaalirahoitus selvitetään talousrikoksiin perehtyneen poliisin johdolla.

Nyt on esitetty muun muassa:

Ehdokkailla tulisi olla vaalibudjettikatto. Ei toimi sillä helpointa on jättää osa menoista kylmästi pois ilmoituksesta. Yritys estää tämä vaatisi se laajaa valvonta- ja tilintarkastus organisaatiota.

Lisäksi mikäli joku saisi päähänsä omin päin omalla kustannuksellaan mainostaa jotakuta ehdokasta – niin miten se voitaisiin kieltää.

Ehdotus tukikatosta ei ole realistinen. Onhan helppo mennä pankkiin ja lähettää €1000 kymmenellä keksityllä nimellä. Saahan asian hoitaa pankissa kavereiden puolesta ja mikäli on hyvin varovainen voi jakaa maksut vielä useampaan pankkiin. Olen nähnyt miten tilaisuudessa on ollut maitotonkka johon tukensa sai pudottaa. Mitäs kun sieltä löytyykin yhteensä 11000 euroa ? Tietysti ehdokkaalle on kerrottu ”suorituksesta”.

Tulisiko ehdokkaiden tarkistaa, että rahaa tilille lähettänyt henkilö on olemassa ja todella maksaja ? Mitä jos tilille ilmestyy € 10000 suoritus maksajana Reino Rahakas, jota kukaan ei tunne ? Asia lienee kai sillä selvä, että ehdokas merkitsee tuki-ilmoitukseensa maksajaksi sen Reino Rahakkaan ?

Ehdotus vaatia vaalituki-ilmoitus jo ennen vaaleja ei toimi, sillä tukea saatetaan antaa aivan viime hetkeen saakka. Lisäksi ”setä” saattaa tulla avuksi kun ehdokas vaalien jälkeisessä selvityksessään toteaa ajautuneensa vaikeuksiin. Nyt on lisäksi käynyt ilmi, että tukea on annettu jopa seuraavana vuonna !

Pelkkä valittujen kansanedustajien vaalirahoituksen avoimuus ei riitä. Puolueiden ja niiden jäsenyhdistysten on myös avattava omat rahoituslähteensä. Puolueet ja kaikki erilaiset asiaan liittyvät yhdistykset tulisi alistaa veroviranomaisten tarkastuksille.

Tulisi myös kiinnittää huomiota ehdokkaiden harjoittamaan verottomaan liiketoimintaan.

Puoluesihteeri Jarmo Korhonen on kehunut miten myytäessä tauluja 300000 euron arvosta kertyi puhdasta tuottoa 150000 euroa !

Tärkein kysymys olisi kuitenkin miettiä miten kampanjakustannusten räjähdysmäinen nousu saataisiin ei vain pysähtymään vaan myös alenemaan. Tietenkin on joka tapauksessa selvä, ettei mikään vaalirahoituslaki pysty estämään todellisten ”ammattilaisten” tukisiirtoja. Tärkein kysymys olisi kuitenkin miettiä miten kampanjakustannusten räjähdysmäinen nousu saataisiin ei vain pysähtymään vaan myös alenemaan.

Väite, että ilman vaalitukea vain rikkailla olisi mahdollisuus tulla valituksi on perätön. Sillä tukea saavat vain henkilöt, joiden tiedetään tai oletetaan olevan ”yhteistyöhaluisia”.


ST :
Ettei vaan nyt kompastuttaisi banaaninkuoriin ? Vain banaanivaltioissa lain säädäntövalta ja tuomiovalta ovat erottamattomat ? Jos nykyiset kms-puolueen kansanedustajat aikovat jatkaa työtään eduskunnassa pääministerin siunauksella, voidaan sanoa jäähyväiset kaikille oikeusvaltion periaatteille !

Mitenkäs kepun pää-äänenkannattaja Keskisuomalainen on reagoinut vaalien rahoitukseen pääkirjoituksessaan?

Ei kai vaan tämä banaanilaiva ole uppoamaisillaan täydessä lastissa ?

Sanomalehdistö, jonka pitäisi olla avoimessa läntisessä demokratiassa sananvapauden lippulaiva on nyt kaikkien vaalien varsinainen voittaja !Vaalimainostulot ovat huikeita summia !

Keskisuomalainen maakunnan monopolilehtenä olisi avainasemassa tutkivan journalismin osalta !

Nyt tämäm banaanilaivan ruuma pysyy lukittuna. Eikä ihme : KSML:n pääkirjoitukset ovat banaaniterttuja ministereille : http://www.ksml.fi/mielipide/artikkelit/vaalien-rahoituksen-p%C3%A4%C3%A4linja-on-kunnossa(132613).ece
Esim. Keskisuomalaisen vaalimainostulojen julkisuus eriteltynä edustajakohtaisesti olisi avain avoimeen ja julkiseen vaalirahoitukseen ?


ST :
Vanhanen: Lahjoituskatto ei ehdi kuntavaaleihin http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vanhanen+Lahjoituskatto+ei+ehdi+kuntavaaleihin/1135236642646

Vanhanen kertoi pitävänsä epämiellyttävänä sitä, että vaalilahjoitusten antajat on mediassa "leimattu roistoiksi". Pääministeri muistutti, että vaalirahoituksen antaminen on täysin laillista toimintaa.

"Minusta heidän moralisointinsa ja syyttelynsä on täysin turhaa. Heillä on täysi oikeus tukea ehdokkaita, jotka heidän mielestään tekevät oikeaa politiikkaa, tukevat yrittäjyyttä ja työllisyyttä", Vanhanen sanoi.

Kuka antaa pääministeri Vanhaselle banaanipotkut ?


ST :
Hesarin politiikkasivun yläkulmassa on ollut useita päiviä pieni vihje :

"Eduskuntaa koskevien lakien valmistelu ja säätäminen pitäsi siirtää kokonaan pois eduskunnalta." Nimimerkki "M.K." verkkokeskustelussa.


ST:
Vanhanen rankaisisi vaalirahoituslakia rikkoneita

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2008/05/25/vanhanen-rankaisisi-vaalirahoituslakia-rikkoneita/200814186/12

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan vaalirahoituslainsäädäntöä on syytä kiristää. Hänen mielestään lain rikkomisesta voisi myös seurata sanktio.


ST:
Ovatko nämä banaanijoukkueen kansanedustajat veronkiertäjien Paratiisisaarilla oppineet uudet ohjeet lakien laatimisesta ?
Näissäkö on ainesta sopeuttaa ja muuttaa edelleen Suomen Perustuslakia, jossa on selkeät säännöt ?

Nämäkö banaanijoukkueen kapteenit kykenisivät laatimaan ainuttakaan laillista perustuslakia Lissabonin sopimuksen allekirjoittamisesta puhumattakaan ? Varsinkin kun Lissabonin sopimuksen jälkeen nykyinen banaanijoukkue olisi täysin pihalla koko pelistä, jossa pitäisi taata Suomen kansan Oikeus ja laillinen yhteiskuntajärjestys -yhteiskuntarauhasta puhumattakaan, kun Suomessa on jo nyt miljoona köyhyysrajan alapuolella elävää keppikerjäläistä ja tilanne koko ajan vain pahenee ?

Eiköhän tosiasia ole nyt se, että koko uljaan banaanivaltion pelimiehet tukijoineen ja kansanedustajineen ovat korruption todistamin pelisäännöin saaneet vain esimakua siitä kuka Suomea johtaa ?

Ei se ole banaanivaltion pääministeri, eikä eduskunta, vaan raaka markkinavoima !


ST :
Pelkkä valittujen kansanedustajien vaalirahoituksen avoimuus ei riitä. Puolueiden ja niiden jäsenyhdistysten on myös avattava omat rahoituslähteensä. Puolueet ja kaikki erilaiset asiaan liittyvät yhdistykset tulisi alistaa veroviranomaisten tarkastuksille.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen olivat taustavaikuttajina, kun Kehittyvien maakuntien Suomi ry:tä perustettiin. http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1535221

Korhosen mukaan myös pääministeri Matti Vanhanen tiesi tuolloin Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksestä. - Totta kai hän perustamisesta tiesi, me annoimme Kontiolalle luvan siihen. Totta kai puoluejohto tietää tällaisista asioista, Korhonen kertoi yllättäen torstaina IS:lle.
Niinpä:
KMS - puolue vaikuttaa enemmän jo suuren luokan yritykseltä ?

Sille ei enää riitä budjetin puolue- eikä vaalituki, mikä viime eduskuntavaaleissa oli eduskuntapuolueille 2,5 miljoonaa euroa ylimääräistä avustusta.

Ovatko toimittajat ja kansalaiset nähneet KMS -rahoittajamesenaatin näyttelyn ? Ministeri Pekkarinenkin on myynyt tauluja KMS:lle.

Niinpä, tosiasiat kertovat karua totuutta siitä, miten puolueista on tullut liikelaitoksia. Ensin ne ulosmittaavat budjetista valtion varoista 40 miljoonaa euroa vuodessa. Sen lisäksi KMS OY SUOMI ab:n ilmeinen toimitusjohtaja Matti Vanhanen ostaa taulujen lisäksi kansalle myymänsä banaanit suoraan veroparatiiseista ilman välikäsiä ?

Ei ihme, että kansan asiat on hunningolla ?


PENA :

Vanhanen kertoi pitävänsä epämiellyttävänä sitä, että vaalilahjoitusten antajat on mediassa "leimattu roistoiksi". Pääministeri muistutti, että vaalirahoituksen antaminen on täysin laillista toimintaa.

"Minusta heidän moralisointinsa ja syyttelynsä on täysin turhaa. Heillä on täysi oikeus tukea ehdokkaita, jotka heidän mielestään tekevät oikeaa politiikkaa, tukevat yrittäjyyttä ja työllisyyttä", Vanhanen sanoi.

Kuka antaa pääministeri Vanhaselle banaanipotkut ?


Vanhanen ei näytä käsittävän että tuo lahjusten antaminen tekee myös siitä lahjusten ottajasta roiston. Tuollainen määrä lahjusrahaa liikkeellä vaatii sen että sen alkuperä kannattaa selvittää tarkkaan ennekö kukaan äänestää tässä maassa ketään yhään mihinkään. Nuiden luottamustoimiin äänestettyjen pitäisi olla kansan asialla niin ne ryökäleet ovatkin mafian hommissa.


ST :
Banaanivaltion pelisäännöt :

1. Valta on varkautta. Se on oikein.

2. Puoluediktatuuri kansanvallan tilalle. Se on oikein.

3. Suurpääoma puoluediktatuurin tilalle. Se on oikein.

4. EU:n pimeä pörssvaluutta yhtiöitä hallitsemaan. Se on oikein

5. Pimeä veroparatiisi pörssi tileille. Se on oikein.

6. Pörssiromahdus rakennetaan aikanaan. Se on oikein. Rikkaat rikastuu. Se on oiken.

7. 10 % maailman rikkammista omistaa 90 % maailman varallisuudesta. Se on oikein.

8. Uusi Maailmanvalta syntynyt rikkaille. Se on oikein.

10. Se joka omistaa kaiken on Jumala. Omistajan Jumala on oikein.

11. Elämä toimii omistajan ehdoilla. Se on oikein.


Kuten huomataan, banaanivaltion logiikka politiikassa on paljon kehnompaa kuin darvinismi ! Banaanivaltion pelisäännöt perustuvat moraalin ja oikeudenmukaisuuden kieltämiseen ja vahvemman oikeuteen niinkuin viidakossa. Tosin Hitlerkin sen jo osasi !

Joko vihdoin kansa tajuaisi, että Suomen ylväs puoluepolitiikka on saanut lopullisen kuoliniskun.

Enää ei auta uudet vaalilait, eikä henkilövaihdokset. Koko systeemi on muutettava rakenteellisesti. Kaikki nykyiset taloudelliset, poliittiset ja yhteiskunnalliset juonteet eivät enää vaan vastaa uusia yhteiskunnallisia, eikä henkisiä kehitystarpeitamme: Me haluamme rakkautta vallan tilalle ! Me haluamme vapautta orjuuden tilalle ! Me haluamme oikeudenmukaisen maailman !

Niin se vaan on tytöt ja pojat, että, me olemme jo ylittäneet romahdusvaiheen ja nyt luodaan kokonaan uudet pelisäännöt ! Eihän tehtävä ole helppo, kun meidän oma banaanijoukkue ja sen banaanilaivat eivät edes ymmärrä missä mennään, mutta vallankumous on jo tapahtunut. Se on tosiasia ! Eläköön Oikeudenmukaisuus Suomessa ja koko maailmassa !


JORMA USKI :
Nimikkeenä "KSM-puolue" saattaa olla uusi puolue, mutta jo pitkään tämäntapainen toiminta on kansan syvissä riveissä tunnettu nimellä "poliittiinen eliitti".
(Rötkäle 26.05.2008 11:13)


Valtapuolueet puhuvat parlamentarismin vahvistamisesta ja haluavat leikata kansalaisten suoraan valitseman presidentin valtaa entisestään. Tosiasiassa meillä on kuitenkin siirrytty parlamentarismin sijasta hallitusvaltaan, ja siinäkin hallituspuolueiden johdon, "valtaeliitin", saneluvaltaan. Eduskunnalla on enää vain puheoikeus.

Enemmistöhallituksella on enemmistö kaikissa eduskunnan valiokunnissa, joten lakien valmistelu tapahtuu niin ministeriöissä kuin eduskunnassakin hallituksen ohjauksessa. Enemmistöhallituksella on enemmistö myös suuressa salissa, joten sielläkin päätökset tehdään hallituksen ohjauksessa.

Kansanedustajien aloiteoikeuskin on vain teoreettinen, sillä hallitukselle epämieluisat aloitteet jätetään raukeamaan; hallitus ei valmistele niitä, joten ne eivät tule koskaan eduskunnan käsiteltäväksi. Hallitukselle epämieluisat rinnakkaislakialoitteetkin hylätään jo valiokuntavaiheessa hallituspuolueitten edustajien äänin.

Surkuhupaisimpia ovat hallituspuolueitten edustajien tekemät lakialoitteet: he luopuvat itsekin aloitteistaan,
eivätkä ne tule koskaan eduskunnassa äänestettäviksi. Ja vaikka tulisivatkin, niin aloitteen tekijä äänestää itse omaa aloitetaan vastaan. Saavathan he kuitenkin dokumentin, jota on hyvä esitellä äänestäjille ja kehua, kuinka aktiivisia he ovat asiassa olleet.


ST :
Olet oikeassa Rötkäle, Suomen EU - KMS - eliitti taisi tukehtua liian suureen banaaniin ?
Koivisto ei erottanut valuuttakorin ja banaanikorin eroa ! Markka kaadettiin ja nyt meille syötetään mutageenisiä Lisbon-banaaneja.
Lisbon banaanien mutageeniset suurviljelmät löytyivät aikoinaan kehitteillä presidentti Ahtisaaren plantaaseilla.

Suurviljelmien ale-markkinat ovat taas käynnissä.

NO LISBON -BANAANEJA SUOMEEN :

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/1135236652148?ref=lahetalinkki , Pieni Irlanti voi pelastaa koko Euroopan !

BRYSSEL. Irlanti saa lähiviikkoina yksin määrätä, mitä EU:ssa tulevina vuosina puuhataan. Piskuinen maa voi kaataa koko unionin tulevaisuuteen vaikuttavan Lissabonin sopimuksen.
Irlanti on ainoa EU-maa, joka järjestää Lissabonin sopimuksesta kansanäänestyksen. Kansan kuulemista vaatii maan perustuslaki.ST :
" Vastinetta Sukarin ja Kakkosen rahoille tuli, kun heidän avustamistaan kansanedustajista peräti kahdeksan valittiin ministereiksi. On luonnollista, että kummisetien on kannattanut muodostaa yhteinen ja siten voimakkaampi ja vaikutusvaltaisempi lobbausorganisaatio kuin jakaa rahaa kukin erikseen.

Tilanne on nyt sellainen, että on helppo yhtyä Euroopan entisen oikeusasiamies Jacob Södermanin käsitykseen, että näyttää olevan tahoja, jotka ovat sijoittaneet rahaa tiettyihin poliitikkoihin, joiden he uskovat pääsevän ministeriksi. Se synnyttää epäilyksen, että tavoitellaan vaikutusvaltaa epäasialllsin menetelmin. Hän esittää, että vaalirahoitus selvitetään talousrikoksiin perehtyneen poliisin johdolla. "


HS: Keskusta luopuu vaalimainonnasta televisiossa

Keskusta aikoo luopua puolueena vaalimainonnasta kaupallisilla televisiokanavilla. "Emme tule mainostamaan ensi kunnallisvaaleissa tv:ssä", keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen vahvistaa STT:lle.

Korhonen haluaa kieltää vaalimainonnan kaupallisilla televisiokanavilla myös muilta puolueilta.
Korhosen mielestä vaalirahoituksen tervehdyttäminen jää puolitiehen, ellei ongelman perussyyhyn eli kampanjoinnin kalleuteen puututa. Ainoa järkevä keino katkaista "varustelukierre" on luopua tv-mainonnasta. Korhosen mukaan nimenomaan tv-mainonnan salliminen on johtanut kampanjabudjettien moninkertaistumiseen runsaassa kymmenessä vuodessa.

Korhonen uskoo, että vaalirahoituksen läpinäkyvyyden lisääminen lainsäädäntöä täsmentämällä sekä kampanjakustannusten leikkaaminen tervehdyttävät poliittista järjestelmää. "Toivomme, että muut olisivat mukana, koska demokratian puolustaminen on kaikkien yhteinen asia."


Keskustan kannanoton mukaan puolue luopuu myös viihdelehtien käytöstä vaalimainonnassa. Potentiaalia siirretään pitkälti maakunnalliseen ja paikalliseen toimintaan.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Keskusta+luopuu+vaalimainonnasta+televisiossa/1135236683833


ST :
Nyt kun Kepu alkaa löysätä sanaista arkkuaan, olisi kunnioitettavaa tunnustaa kansakunnalle koko eduskuntavaalibudjetti ? Se on varmasti tiedossa ja tähtitieteellinen ?
Mikä on kahdeksan korruptoituneen = pimeää, "vastikkeetonta" rahaa ottaneen ministeriön hinta Suomen demokratialle ? Ei taideta enää selvitä jättämällä TV-mainokset väliin ?

- Onko Suomen media, sananvapauden lippulaiva, koko korruption ydin YLE:ä myöten ?

- Siksikö kansalle syötetään humpuukia joka tuutista ja tuutin täydeltä ?


ST :
Keskustan kannanoton mukaan puolue luopuu myös viihdelehtien käytöstä vaalimainonnassa. Potentiaalia siirretään pitkälti maakunnalliseen ja paikalliseen toimintaan.

Johan nyt jotakin ?

Jos Kepun ideologia on muutakin kuin vaalimainoksia ja henkilöspekulointia, kannattaa jokaisen vähänkin Suomesta huolta pitävien ihmetellä omaa maakuntalehteä ! Keskisuomalainen on ollut vuosikymmeniä Kepun kltti ja täysin kritiikitön äänitorvi päätoimittaja Erkki Laatikaisen johdolla.

Keskisuomalainen ei ole koskaan yltänyt sananvapauden sankariksi. Keskisuomalainen kuuluu siihen samaan viihdelehtien kategoriaan, josta Kepu on nyt luopumassa vaalimainonnassa, toivottavasti ?

Ilman vaalimainoksia Keskisuomalaisesta saattaisi uuden kehittyvän päätoimittajan johdolla todellakin tulla jopa ansiokas ykköslehti, mutta senhän aika näyttää ?
TERVEISET KEPULLE:

KESKISUOMALAINEN ON VIIHDELEHTI !Pena :

"Tilanne on nyt sellainen, että on helppo yhtyä Euroopan entisen oikeusasiamies Jacob Södermanin käsitykseen, että näyttää olevan tahoja, jotka ovat sijoittaneet rahaa tiettyihin poliitikkoihin, joiden he uskovat pääsevän ministeriksi. Se synnyttää epäilyksen, että tavoitellaan vaikutusvaltaa epäasialllsin menetelmin. Hän esittää, että vaalirahoitus selvitetään talousrikoksiin perehtyneen poliisin johdolla. "

Aikoinaan kun Lipponen oli pääministeri hän kun oli älykkö niin hän varmaan katsotti sillä sokealla Reetalla tilitietojen lähettäjä ja sa rahamääräsarakkeet. Aina kun joku patisteli häntä hän älykkönä lupasi että kun Reetalta tulee tietoa niin olette vuorossa.


ST :
Aikoinaan kun Lipponen oli pääministeri hän kun oli älykkö niin hän varmaan katsotti sillä sokealla Reetalla tilitietojen lähettäjää ja sen rahamääräsarakkeet. Aina kun joku patisteli häntä hän älykkönä lupasi että kun Reetalta tulee tietoa niin olette vuorossa.Forsius vahvistaa Keskustan suositelleen häntä KMS:lle

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Forsius+vahvistaa+Keskustan+suositelleen+h%C3%A4nt%C3%A4+KMSlle/1135236695045


Entinen vihreiden, nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Merikukka Forsius vahvistaa saaneensa vaalirahoitusta Kehittyvien Maakuntien Suomi –yhdistykseltä (KMS) nimenomaan keskustan suosituksesta, Ilta-Sanomat kertoo.
"Sen hän [KMS:n rahanjakajana toiminut Tapani Yli-Saunamäki] sanoi, että minua on esitetty tai suositettu keskustan taholta. En tiedä, kuka tai ketkä ovat ehdottaneet", Forsius sanoi Ilta-Sanomille.

"Ehkä se oli avaraa katsomusta. Minusta on hyvä vain, jos vihreätkin otetaan mukaan tämmöiseen. Silloinhan ilmeisesti arvostetaan myös poliittisia näkemyksiä", Forsius sanoi.
Forsiuksen kanssa läheisissä väleissä viime vaalien alla ollut pääministeri Matti Vanhanen (kesk) on jo aiemmin kiistänyt suositelleensa KMS:lle muiden puolueiden tukemista.


ST :
Eiköhän tosiasia ole nyt se, että koko uljaan banaanivaltion pelimiehet tukijoineen ja kansanedustajineen ovat korruption todistamin pelisäännöin saaneet vain esimakua siitä kuka Suomea johtaa ?

Ei se ole banaanivaltion pääministeri, eikä eduskunta, vaan raaka markkinavoima ! :

http://www.arvopaperi.fi/article/id=28309

Inflaatioon keskittyminen saattaa vaarantaa koko euroalueen talouden Postilaatikko
27.05.2008 12:14 - Ekonomistit pitävät keskuspankin hintavakauspolitiikkaa jälkeenjääneenä. Inflaatioon keskittyminen saattaa vaarantaa koko alueen talouden.

Euroopan keskuspankki ei ole onnistunut pitämään inflaatiota vajaan kahden prosentin tavoitteessaan kahdeksaan vuoteen.
Uutistoimisto Bloombergin mukaan syy piilee pääjohtajan Jean-Claude Trichet’n asettaman tavoitelukeman epärealistisuudessa.

Trichet on jaksanut korostaa inflaation kurissa pitämisen tärkeyttä myös luottokriisin aikana, eikä ole taipunut markkinoiden ruinaamiin koronlaskuihin. Euroalueen inflaatio on silti karannut kauas keskuspankin tavoitteesta: huhtikuussa kuluttajahinnat kipusivat 3,3 prosenttia.

Morgan Stanleyn Lontoon pääekonomisti Joachim Fels pitää Trichet’n hintavakauslinjaa toiveajatteluna.

”EKP pitää yllä harhakuvitelmaa. Kasvun ja inflaation välinen suhde on kokonaan muuttunut. Keskuspankin pitäisi nyt suhtautua tilanteeseen mahdollisimman avoimesti ja sopeuttaa tavoitelukemaansa”, Fels kommentoi Bloombergille.

Euroalueen tilannetta mutkistavat jäsenmaiden väliset erot. Etelän ja idän heikommat taloudet kaipaisivat koronlaskuja kasvun tueksi, Saksan kaltaiset talousmahdit puolestaan kurinalaista rahapolitiikkaa inflaation hillitsemiseksi.

Deutsche Bankin pääekonomisti Thomas Mayer pelkää EKP:n rahapolitiikan lopulta turmelevan alueen talouden.”Tavoitteeseen juuttuminen saattaa painaa inflaation kuriin, mutta hintana voi olla reaalitalouden romuttuminen”, Mayer varoittaa Bloombergin haastattelussa.
Sofia Williams
sofia.williams@talentum.fi


Veikko Mäkinen :
Onko Sinikka sinun elämäsi siinä mallissa, että et nykyisin löydä koko maailmasta mitään hyvää? Näiden kirjoitussarjojen perusteella ei juuri muuta voi ymmärtää!
(H.Sillanpää 28.05.2008 10:08)


Oletko koskaan kuullut sanontaa: "Rehellisyys maan perii " ?


ST :
Ainaskin Sibeliuksen Finlandiaa soiteaan jo US:ssa. Keskisuomalaisesta en tiedä !

HYMNI VAPAUDELLE JA TULEVAISUUDELLE !http://www.uusisuomi.fi/mielipide/24345-hymni-vapaudelle-ja-tulevaisuudelle

Sibeliuksen Finlandiaa oli lupa soittaa keisarikunnan muissa osissa, mutta toisella nimellä. Impromptu oli Sibeliuksen itsensä valitsema.
Puoluetuella ikuisvaltaa pitävät kapitaalipuolueet, niiden lehdistö ja YLE ovat nyt monopolisoineet myös tiedonvälityksen. Eduskuntaan kuulumattomat pienpuolueet eivät pääse edes YLEn keskusteluihin vailla minkäänlaista tasa-arvoa tai taloudellista vaalitukea!

Vaikka itsekin maalaan tauluja KMS ei ole ostanut ainoatakaan tauluani, että saataisiin ITSENÄISYYSPUOLUE SUOMEN KARTALLE ! ?

Siksi on pakko hiki hatussa tehdä demokratiaa tunnetuksi !


ST :
Mikä on KMS ?

Kehittyvien maakuntien Suomi ry rekisteröitiin tammikuussa 2007 Vaasassa. http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Mik%C3%A4+on+KMS/1135236833269

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on vaasalainen varatuomari Pekka Lind. Varapuheenjohtaja on eversti evp. Jorma Kosunen ja hallituksen kolmas jäsen liikemies Timo Töykkä.

Yhdistyksen tarkoitukseksi on kirjattu "ylläpitää Suomen maakuntien vetovoimaisuutta, aktivoida kansalaiskeskustelua ja lisätä äänestysaktiivisuutta".

Yhdistyksen rahoittajina ovat toimineet ainakin liikemiehet Toivo Sukari ja Kyösti Kakkonen.

Yhdistys on ilmoittanut maksaneensa vaalitukea 406 000 euroa.

Tästä keskustan ehdokkaille on mennyt 262 000 euroa ja kokoomuksen ehdokkaille 112 000 euroa.

KMS:n Kosunen: Yhdistys perustettiin keskustan toimistossa http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/KMSn+Kosunen+Yhdistys+perustettiin+keskustan+toimistossa/1135236833249

Vaalirahoitusjupakan ytimessä oleva Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistys (KMS) perustettiin keskustan puoluetoimistossa puoluesihteeri Jarmo Korhosen työhuoneessa joulun alla 2006, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja eversti evp Jorma Kosunen.ST :
HS :http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Paljonko+taulut+maksoivat+Mauri+Pekkarinen/1135236817616

Taideyhteistyö on ollut erityisen vilkasta kansanedustaja ja ministeri Mauri Pekkarisen (kesk) kanssa. Pekkarinen ei ensin kertonut vaalirahoituksestaan, mutta päätyi sitten kertomaan taidevälityksestä.

Grafiikkaa myytiin viidellä tuhannella eurolla Suomi-Soffalle, ja öljyvärimaalauksia ja grafiikkaa Kehittyvien Maakuntien Suomelle (KMS) kymmenellä tuhannella eurolla.

Pekkarinen on ilmoittanut saaneensa taulumyynnillä ja seminaareilla lähes 38 000 euroa vaalirahoitusta 48 000 euron vaalibudjettiin.


Ministeri Mauri Pekkarinen, miten Juhani Palmu valikoitui vaalirahoitustaiteilijaksi?

"En muista mistä se alun perin lähti. Ei Palmu ollut ainoa, oli muutama muukin?"

Keitä muita?

"En lähde nimiä sanomaan, eivät ehkä itse halua sitä."

Kuinka paljon taulut maksoivat?

"Olen avoimesti kertonut, mutta niitä hintoja en kerta kaikkiaan muista. Siellä on varmaan sadasta eurosta johonkin muutamaan

tuhanteen euroon."


Kuinka kauan vaalitaidekauppaa on käyty?

"Ymmärtääkseni sekä presidentinvaaleissa että kansanedustajavaaleissa – se on ollut hyvä ja kaikin puolin rehellinen ja avoin tapa toimia tässä asiassa. Saako hieman ihmetellä mikä tässä on se moraalisesti tai muulla tavalla kyseenalainen kohta?"

Ei siinä tarvitse mitään moraalista tai kyseenalaista olla, halutaan vain avoimesti kaikki tiedot asiasta.

"Tästä on nyt tullut – olen avoimesti kertonut ja – mutta yksityiskohtaisia hintoja, en kai minä niitä muistakaan. Jos sanotaan, että neljien viisien vaalien aikana varmaan yhteensä muutama sata kaiken kaikkinensa, ei vain Palmua vaan myös muita on myyty. On ollut Onni Ojaakin."

Antoiko joku taiteilija tauluja ilmaiseksi?

"En muista että yksikään koskaan olisi niitä ilmaiseksi antanut, sellaisia lahjoittajia en kertaakaan muista olleen. Sinänsä ei olisi hirveän paha, jos vaikka jonkun sadan euron tai markan hintaisen olisi antanutkin."

Valtion taidekokoelmiin Ateneumiin, Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon Palmua ei ole hankittu.


Taide- ja antiikkiasiantuntija Wenzel Hagelstam ei ole paljon Palmua myynyt. Mikä on mennyt, on mennyt Tehtaankadun toimipisteen kautta, töitä ei ole otettu myyntiin Bulevardille.

"Emme ole yrittäneet saada niitä", Hagelstam muotoilee kohteliaasti.


ST :
KAKKONEN ON YKKÖNEN !
HS : http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kansan+Uutiset+Kakkonen+ehdotti+rahalla+vaikuttamista+jo+2006/1135236868815

Kansan Uutiset: Kakkonen ehdotti rahalla vaikuttamista jo 2006

Tokmannin konsernijohtaja ja Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen rahoittaja Kyösti Kakkonen esitti rahalla vaikuttamista jo vuoden 2006 presidentinvaalien jälkeen, kertoo tiistain Kansan Uutiset.

Lehden mukaan Kakkonen usutti yrittäjiä ryhtymään edunvalvontaan, jota hän kutsui "maksulliseksi arvovalintavaikuttamiseksi". Kakkosen kirjoitus julkaistiin Joensuun yrittäjien Kipinä-lehdessä.


Kakkosen ehdotus liittyi vuoden 2006 presidentinvaaleihin, joissa Sdp:n Tarja Halonen voitti toisella kierroksella kokoomuksen Sauli Niinistön.

Kakkosen mielestä presidentiksi nousi SAK:n tuella järjestölle oma "juoksutyttö", Kansan Uutiset kertoo. Ammattiyhdistysliikkeen vastapainoksi Kakkonen ehdottikin yrittäjien aktivoitumista poliittisessa edunvalvonnassa.

"Nykyisellään yrityselämä katsoo sivusta, ketkä tulevat valituiksi ja pyrkii sitten vaikuttamaan jälkikäteen jo valittujen edustajien näkemyksiin. Paljon helpompaa olisi lobata valituiksi oikeamielisiä edustajia, jolloin maksullinen arvovalintavaikuttaminen tarvitsisi tehdä vain kerran kuudessa tai neljässä vuodessa", Kakkonen kirjoitti Kipinä-lehdessä Kansan Uutisten mukaan.

Tokmannin konsernijohtaja ja Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen rahoittaja Kyösti Kakkonen esitti rahalla vaikuttamista jo vuoden 2006 presidentinvaalien jälkeen, kertoo tiistain Kansan Uutiset.Kakkonen on siis Suomen Ykkönen !

Tämä arvovalta on hankittu maksullisella "arvovaltavaikuttamisella" ! Suomen hallitus on ostettu suurella rahalla. Onko nykyisessä eduskunnassa puhtia enää edes välikysymykseen ?

Vai onko sittenkin niin, että Hesari, Iltasanomat ja muut mediaseksikkäät mediat pelaavat vaalirahoitus-sotkuilla pelatakseen vain aikaa. Suuren rahan edun mukaista on saada Lissabonin sopimus vähin äänin allekirjoitettua kansoilta salaa !

Suomi ui nyt niin sameissa ja mutaisissa vesissä, että hirvittää....


ST :
Koko oppositio vaatii Vanhaselta selvitystä vaalirahoista

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Koko+oppositio+vaatii+Vanhaselta+selvityst%C3%A4+vaalirahoista/1135236874054

Kaikki neljä oppositiopuoluetta vaativat yhdessä pääministeri Matti Vanhaselta (kesk) pääministerin ilmoitusta vaalirahoitussotkusta. Puolueiden ja niiden eduskuntaryhmien johtajat sopivat ja tiedottivat asiasta kello 16:n aikaan eduskunnan Pikkuparlamentin ravintolan kabinetissa.

Ilmoituksessa pitäisi Sdp:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan vastata ainakin siihen, mikä on ollut Vanhasen rooli Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n toiminnassa ja millaista yhteydenpitoa on käyty vaalitukea antaneiden tahojen kanssa.

Kyseessä on uskottavuuskriisi, joka kohdistuu paljolti pääministeriin, vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen määritteli.

Asia pitäisi oppositiopuolueiden mukaan saada selvitettyä ennen kesälomia eli juhannukseen mennessä.


Oppositio ei tässä vaiheessa halua tehdä asiasta välikysymystä, koska se katsoo, että siltä puuttuu tarvittava tieto. Oppositiolle eivät myöskään kelpaa tiedot ja lausunnot, joita Vanhanen on esittänyt erilaisissa haastatteluissa ja tiedotustilaisuuksissa, vaan oppositiojohtajat pitävät olennaisena, että Vanhanen tulee eduskunnan eteen.

Välikysymystä oppositiopuolueet harkitsevat pääministerin ilmoituksen jälkeen. Jos ilmoitusta ei tule, kaikki parlamentaariset keinot ovat harkinnassa. Tässä yhteydessä on mainittu jopa perustuslakivaliokunnan suorittama tutkinta, mikä käytännössä tarkoittaa uhkausta viedä pääministeri valtakunnanoikeuteen tuomittavaksi.


Vanhanen sanoi maanantaina, ettei hän aio tuoda vaalirahoitusasiaa eduskuntaan. On aika vahva kanta, että koko oppositio vaatii ilmoitusta, joten ”ihmettelen jos pääministeri kieltäytyy”, Heinäluoma sanoi.


ST :
stt
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pyyytää oikeusministeriöltä selvitystä ja lausuntoa siitä, miten ministeriö toimii vaalirahailmoitusten kanssa. Asiakirjat tulee toimittaa oikeuskanslerille viimeistään 7. heinäkuuta.

Jonkan pyyntö perustuu vaalirahoitusilmoitusten käsittelystä tehtyyn kanteluun. Valittajan mielestä oikeusministeriö on laiminlyönyt tehtävänsä, kun se on toimittanut rahoitusilmoituksen rekisteriin lähes poikkeuksetta semmoisina kuin ne ovat saapuneet. Valittaja arvostelee, ettei ministeriö ole ilmeisesti juuri yhdessäkään tapauksessa pyytänyt täydentämään puutteellisia ilmoituksia.


Oikeuskansleri on jo viime viikolla tutustunut oikeusministeriön vaalien vastuualueen toimintaan ja erityisesti vaalirahoitusilmoitusten käsittelymenettelyyn.

Tutustumiskäynnillä tuli esiin, että ministeriön rooli ilmoitusten käsittelyssä on passiivinen, koska vaalirahoituslain perustelujen mukaan viranomaiselle ei ole velvollisuutta eikä oikeutta tarkastaa ilmoituksissa olevien tietojen oikeellisuutta. Vain esimerkiksi allekirjoituksen puuttuminen tai muu vastaava muotovirhe pyydetään korjaamaan.


Vaalijohtaja Arto Jääskeläisen mukaan lain tarkoitus on, että viranomainen vie ilmoitukset rekisteriin käymättä niitä läpi sisällöllisesti. Jääskeläinen on tulkinnut, että viranomainen ei voi edes esittää kysymyksiä ilmoituksen sisällöstä.

Oikeuskanslerin mielestä ilmoitusten käsittelykäytäntö herättää kysymyksen, onko viranomaisten tarkoituksellisesti omaksuma passiivinen rooli sopusoinnussa muun lainsäädännön kanssa.


Jonkka esittää pyynnössä muutamia lisäkysymyksiä. Hän kysyy esimerkiksi, onko ennen nyt noussutta kohua ministeriössä havaittu tai tultu ajatelleeksi ilmoitusten erittelytarvetta. Samaten hän kysyy, millaista ohjeistusta ilmoitusvelvollisille on annettu.

Jonkka kysyy myös, onko ennen nykyistä kohua ministeriössä pohdittu ilmoituslomakkeen informatiivisuuden riittävyyttä.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) ilmoitti jo viime viikolla, että ilmoituslomakkeet uusitaan täysin.ST :
04.06.2008 Pekkarinen avusti tukijaansa lähes miljoonalla - oikeuskanslerilta puhtaat paperit
http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1539993

Läheltä piti, ettei kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisesta (kesk) tullut poliittista ruumista vaalirahajupakan ns. Suomi Soffa -haarassa.

Pekkarinen myönsi 7.11. 2006 noin 800 000 euron investointiavustuksen Suomi Soffa Tehdas Oy:n Kajaanin investoinnille.

Tammi-helmikuun vaihteessa 2007 samaan konserniin kuuluva Suomi-Soffa SSF osti Pekkarisen tukiyhdistykseltä taidetta 5 000 euron edestä.

- Kuullessani tukiyhdistykseni edustajalta näisstä ostoista vähän myöhemmin helmikuussa, minulla ei ollut muistikuvaa siitä, että olin noin kolme kuukautta aikaisemmin allekirjoittanut Suomi Soffan investointitukipäätöksen, Pekkarinen selitti omassa tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona.

Pekkarisen mukaan Suomi Soffan investointi "juolahti" hänen mieleensä pari viikkoa sitten. Hän ei kuitenkaan osannut kertoa miksi alkoi haistaa asiassa palaneen käryä.

- Kerroin heti asiasta pääministerille ja pyysin oikeuskanslerilta lausunnon.

Oikeuskansleri antoi Pekkariselle keskiviikkona puhtaat paperit.

Pekkarinen antoi ymmärtää, että kyseessä oli valtava helpotus, sillä hän kertoi heränneensä tuskaiseen tunnelmaan.

- Puolitoista vuorokautta ennen kuin tämä juttu tuli mieleeni, olin A-Studion suorassa lähetyksessä. Ajatelkaa, jos joku toimittaja olisi selvittänyt myöntämäni investointiavustukset ja sillä olisi ollut mustaa valkoisella ja hän olisi sitten kysynyt, olenko saanut tukea sellaisilta, joille on myönnetty investointitukea.

- Mitä olisin sanonut? Olisin kiistänyt, sillä en todellakaan muistanut. Se olisi ollut aika kova juttu, helpottunut Pekkarinen maalaili infonsa lopuksi.

Hän sanoi, että olisi eronnut ministerin paikalta, jos oikeuskansleri ei olisi antanut vapauttavaa tuomiota.

--------------------------------------------------------------------

Vuoden 2007 eduskunta räätälöi Mauri Pekkariselle ikioman superministeriön. TEM:n vastuulle on haalittu mm. koko Suomen energiapolitiikan päälinjaukset, jotka automaattisesti muuten kuuluisivat ympäristöministeriöön.

Kukahan tutkisi muut KMS:n taustayhteisöt ?


Kakkonen on tunnustanut rahoittaneensa Suomen hallitusta. Ministereitä velvoittaa virkavala, mutta ilmeisesti sekin on kiireessä unohdettu ?

Ehkä Mauri Pekkarinen ei edes kiireessään muista sitä, että yhteiskuntamoraalin kannalta olisi nyt välttämätöntä pyytää itse eroa vaativasta ministerin tehtävästä.....


Oppo :
Ehkä Mauri Pekkarinen ei edes kiireessään muista sitä, että yhteiskuntamoraalin kannalta olisi nyt välttämätöntä pyytää itse eroa vaativasta ministerin tehtävästä.....

Oletko selvittänyt kuinka paljon TEM on tukenut Keljonlahden voimalan syntyä erilaisin selvitys- ja lupailu hankkein. Korruptiotyylinen rahoitus kitkettävä Jyväskylästä (Väli-Suomen Voima r.y) , Eduskunnasta ja ministeriöistä . Siinä tavoitetta myös Jyväskylän ympäristökysymysten myönteisen kehittämisen elinehdoksi.

KKPP liike pystyyn : Koko kansakunnalta potkut pekkarismielisille -liike käyntiin niin pian kuin mahdollista toivoo Oppo.


Pohdintaa :
Mikä yllätys tällaisen KMS:n syntyminen on. Työväenyhdistykset ja ay-liikkeet ovat ostaneet politiikoille (nyk. SDP/vas) paikkoja vuosikymmeniä. Jos porvarit (kesk.) tekevät saman, niin sitten alkaa itkuvirsi "me keksittiin kieroilu ensin, ei saa matkia".

KMS jakoi 95% porvaripuolueille 400000€:sta ja työväen yhdistykset sekä ay-liikkeet 100% SDP:lle ja VasL.lle 700000€:sta. Milloin näemme selvitykset Don Heinäluoman ilmoituksesta, josta puuttuu mm. 10000€ KMS tukea.

Käsittämätöntä tekopyhyyttä demareilta tämä vaalirahasotku, virheitä on tehty ja lakia rikottu, mutta myöntäisivät / korjaisivat ensin omat virheensä, jotta jonkilainen suhteellisuuden taju säilyisi.


ST :
KESKUSTAN KEHITTÄMISPÄÄLLIKÖLLÄ OLI KÄYTTÖOIKEUS KMS:n TILIIN
helsingin sanomat : http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Keskustan+kehitt%C3%A4misp%C3%A4%C3%A4llik%C3%B6ll%C3%A4+oli+k%C3%A4ytt%C3%B6oikeus+KMSn+tiliin/1135236944813

Suomen keskustaa ja vaalirahoitusyhdistys Kehittyvien maakuntien Suomea (KMS) yhdistää keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiola.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Kontiolalla oli käyttöoikeus yhdistyksen vaalitukitiliin.


Kontiola tuli yllättäen julkisuuteen perjantain vastaisena yönä tiedotusvälineille lähettämällään tiedotteella. Siinä hän halusi tarkentaa julkisuudessa esiintyneitä yksityiskohtia roolistaan Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksessä.

Ylen uutisten lainaama Kontiola totesi, että hän on puoluejohdon tietämättä avustanut KMS:a pankkitilin avaamisessa. Hän on lisäksi suorittanut kymmenen maksuliikennetapahtumaa pankissa yhdistyksen puheenjohtajan Pekka Lindin pyynnöstä.Pankkitilin avaaminen ja maksut tehtiin Kontiolan mukaan saman päivänä, kun yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin eli 18. tammikuuta 2007.

Puoluejohto ei Kontiolan mukaan tiennyt hänen toimistaan.

"Tilin avaamisesta en ole keskustellut puoluejohdon kanssa. Puheenjohtaja tai puoluesihteeri eivät ole tienneet missään vaiheessa pankkitilin avaamisesta tai tilinkäyttöoikeuksistani KMS ry:ssä. Tähän en ole kysynyt lupaa", Kontiola kirjoittaa Ylen mukaan.


Kontiola sanoi harkintakykynsä pettäneen ja pyysi tekoaan anteeksi.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) sanoi Yle Uutisille, että tieto Kontiolan suhteesta KMS:een oli "epämiellyttävä yllätys", mutta se ei tule vaikuttamaan Kontiolan asemaan.


ST :
Kohuyhdistys KMS olikin vain kolmen liikemiehen operaatio
HS: Jouni Mölsä

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kohuyhdistys+KMS+olikin+vain+kolmen+liikemiehen+operaatio/1135236973130

Kohuttu vaalitukiyhdistys Kehittyvien maakuntien Suomi (KMS) on osoittautunut käytännössä kolmen liikemiehen operaatioksi.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan suurinvestoinnin yhdistykseen tekivät Tapani Yli-Saunamäen, Toivo Sukarin ja Kyösti Kakkosen yritykset. He sijoittivat tukeen yhteensä 365 000 euroa.

Suurin lahjoittaja on Nova Group. Yli sadantuhannen euron lahjoituksia tekivät vain Nova (Saunamäki), Maskun Kalustetalo (Sukari) ja Suomen Liikekiinteistö Oy (Kakkonen). Suomi-Soffan ja erään yksityisen liikemiehen lahjoitukset ovat yhteensä 36 000 euroa. Yhdistyksen maksama vaalituki oli kaikkiaan hieman yli 400 000 euroa.


Esimerkiksi pääministeri Matti Vanhanen (kesk) perusteli 10 000 euron lahjoituksen vastaanottamista sillä, että Nova Group Oy:n toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki kertoi hänelle, että KMS:ssä on kyse "suuresta määrästä suomalaisia yrittäjiä".

"Kun minulle esitettiin tätä mahdollisuutta, tapasin yhdistyksen edustajan Tapani Yli-Saunamäen ja kysyin rahan alkuperää varmistaakseni, että kyse ei ole ulkomaisesta rahasta. Kuulin, että kyse on suuresta määrästä suomalaisia yrittäjiä", Vanhanen perusteli tuen vastaanottoa kolme viikkoa sitten Helsinki–Vantaan-lentokentällä.


Helsingin Sanomat ei perjantaina tavoittanut Yli-Saunamäkeä kommentoimaan rooliaan vyyhdessä. Nova Groupista yhtiön paljastumista suurvaalirahoittajaksi kommentoi tuore varatoimitusjohtaja Kari Sulin. Hän ei halunnut ottaa kantaa Yli-Saunamäen rooliin rahanjaossa, koska päätökset oli tehty ennen kuin hän tuli yhtiöön toukokuussa.

Yhdistys tuli Nova Groupin tietoon siksi, että se perustettiin Nova Groupin toimitusjohtajan Yli-Saunamäen aloitteesta keskustan puoluetoimistolla. Sulin ei osaa arvioida, miksi Nova Group kierrätti vaalitukensa KMS:n kautta eikä suoraan rahoittanut ehdokkaitten tukiyhdistyksiä.

AVOIN KYSYMYS VANHASELLE :

MIKÄ ERO ON LAHJOITUKSELLA JA LAHJUKSELLA ?


ST :
Harmaan talouden asiantuntija: Vaalituessa lahjonnan piirteitä
HS :
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Harmaan+talouden+asiantuntija+Vaalituessa+lahjonnan+piirteit%C3%A4/1135237010880Valtiovarainministeriön harmaan talouden asiantuntija Markku Hirvonen arvostelee Nelosen uutisissa suomalaista vaalirahoitusjärjestelmää.

Hänen mukaansa yritysten antamassa vaalituessa on lahjonnan tunnusmerkit täyttäviä piirteitä.

"Tässä mitä ilmeisimmin pyritään vaikuttamaan päätöksentekijöihin vaalirahajärjestelmän avulla, joka on rakennettu sellaiseksi, että sitä ei muodollisesti voi pitää minkäänlaisena lahjontana, mutta johontällaisia piirteitä tosiasiassa saattaa sisältyä", Hirvonen sanoi Nelosen uutisille.

Puutteellisenläpinäkyvyyden lisäksi Hirvonen pitää ongelmallisena vaalituen järjestelmällistä jakamista.

"Tämä on selvästi järjestelmällistä ja järjestäytynyttä. Tässä ei ole mistään anonyymistä yleistuesta kysymys vaan siitä, että täsmärahaa ohjataan täsmäkohteisiin."


ST :
Pekkarisen erityisavustajakin sai KMS-rahaaIltasanomat : http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1542731

Myös kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk) erityisavustaja Riina Nevamäki sai rahaa Kehittyvien maakuntien Suomelta viime vaalien alla. Nevamäki oli Pekkarisen erityisavustaja ministeriössä, kun Pekkarinen teki päätöksen antaa investontitukea Suomi-Soffalle.

KMS:lta 3 000 euroa saanut Riina Nevamäki työskentelee nykyään pääministeri Matti Vanhasen (kesk) erityisavustajana.

Pekkarinen antoi viime vaalikaudella investointitukea Suomi-Soffalle 842 490 euroa.Päätös tuesta tehtiin 7. marraskuuta 2006 eli vain kuukausia ennen maaliskuussa 2007 pidettyjä eduskuntavaaleja.

Kehittyvien maakuntien Suomi antoi Pekkariselle 10 000 euroa ja Nevamäelle 3 000 euroa vaalitukea. Suomi-Soffa tuki Pekkarista ostamalla häneltä grafiikkaa 5 000 eurolla.Suomi-Soffa oli lisäksi yksi KMS:n rahoittajista.

Pekkarinen täydensi vaalirahoitusilmoitustaan 27. toukokuuta ja lisäsi siihen myös Suomi-Soffan ja KMS:n vaalituet.

Pekkarinen kertoi muistaneensa tänä vuonna, että oli 2006 kauppa- ja teollisuusministerinä myöntänyt Suomi-Soffalle lähes miljoona euroa investointirahaa. Pekkarinen on kertonut palauttavansa Suomi-Soffan tuet. Oikeuskansleri on antanut Pekkariselle puhtaat paperit Suomi-Soffalle myönnetystä investointituesta. Nykyinen elinkeinoministeri Pekkarinen kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan. Hänen mukaansa oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei havainnut hänen toimissaan moitittavaa.

- Olisin eronnut, jos toiminnastani olisi löytynyt moitittavaa, absoluuttisesti, totesi Pekkarinen.


ST :
Pekkarinen : Jaakko Jonkka ei havainnut hänen toimissaan moitittavaa.
Kukas se oikeuskanslerin valitsee ja nimittää ?


Pena :
Siihen taitaisi sopia se Kaarlo Juurelan laulu missä sanotaan "Valat ne on vannottu väärät ja oikeet. Siinä on tuomarin silmätkin soikeet...." Olisiko parempi muuttaa sitä kaavaa että "puhun niin totta kun osaan" jne. Valtakunnan edun nimissä olen eniten tarjoavan käytössä. Järjerstetään kilpailu uudeksi ministerinvalaksi. Siihen kirjaksjaksi nykyisellään kelpaisi Anttilan kuvasto.


ST :
Suomi-Soffa ei aio näyttää Pekkarisen myymiä taulujaHS : http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Suomi-Soffa+ei+suostu+n%C3%A4ytt%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n+Pekkarisen+myymi%C3%A4+tauluja/1135237069376

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk) mukaan hänen tukiryhmänsä myi kainuulaiselle Suomi-Soffalle 5 000 eurolla tauluja viime eduskuntavaalien alla. Pekkarisen taulukauppa on noussut julkisuuteen, kun oikeuskansleri Jaakko Jonkka on Pekkarisen pyynnöstä tutkinut, onko ministeri menetellyt lain mukaisesti.

Pekkarinen myönsi yhtiölle lähes 850 ?000 euroa investointitukea ennen viime vaaleja.

Helsingin Sanomat halusi selvittää tiistaina, millaisista tauluista oli kyse.


Suomi-Soffan toimitusjohtaja Harri Toivainen on kertonut, että Pekkariselta on hankittu useita tauluja Vantaalle rakennetun pääkonttorin koristukseksi. Pekkarinen on ainoa poliitikko, jonka myymiä töitä yhtiö on ostanut. Taulut myi Pekkarisen tukiyhdistys.

Suomi-Soffan hallituksen puheenjohtaja Maritta Keskinen-Toivainen ei myöskään halua kommentoida taulujen sijaintia.

"En kuule kommentoi tällaisiin väitteisiin, jotka ovat täysin perättömiä. Kiitos soitosta", Toivainen sanoo.

Helsingin Sanomat pyysi alkuviikosta päästä tutustumaan tauluihin. Toivainen kuitenkin kieltäytyi näyttämästä tauluja vedoten siihen, että ne ovat omia ja "henkilökohtaisia".


Helsingin Sanomat tavoitti illalla ministeri Pekkarisen. Hänen mukaansa taulut eivät ole piilossa.

”Ymmärtääkseni siellä on kaksi taulua. Iso (Juhani) Palmun työ on se, joka siellä varmuudella on. Tämä henkilö ei muista, mikä se toinen on. Minä en ole myynyt, minä en tiedä, mikä se toinen taulu on. Miksi minun pitäisi tietää, mitä ne taulut ovat?

Kuka ne on myynyt?

"Se on tukiryhmän asia, se ei kuulu tähän yhteyteen.”

Pekkarisen mukaan hänen edustajansa käy hakemassa taulut tänään pois ja palauttamassa rahat.

"Sinne mukaan menee varmasti valokuvaajia ja toimittajia, jotka katsovat sen niin, että ne tulevat taatusti kirjatusti sieltä.”

Saako Helsingin Sanomat tulla mukaan katsomaan?

”Ette saa. Tämä on periaateasia.”


ST :
Pekkarisen tukiryhmän myymät taulut haettiin Suomi-Soffasta
HS 11.6.08 : http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Pekkarisen+tukiryhm%C3%A4n+myym%C3%A4t+taulut+haettiin+Suomi-Soffasta/1135237102504

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk) tukiyhdistyksen edustaja nouti keskiviikkona Suomi-Soffasta taulut, jotka yhtiö osti viime eduskuntavaalien alla Pekkarisen tukiyhdistykseltä. Samalla tauluista maksetut rahat palautettiin Suomi-Soffalle, kertoi yhtiön toimitusjohtaja Harri Toivainen Helsingin Sanomille.

Taulujen hinnaksi on kerrottu 5 000 euroa.

Toivainen sanoi, että taulut noudettiin Suomi-Soffan pääkonttorista Vantaalta Tiilipojanlenkki 6:sta, jossa ne ovat olleet yli vuoden esillä.

"Tauluja on muutama, puhutaan tauluista. Sen enempää en kommentoi asiaa", Toivainen toteaa.

Hän ei myöskään kerro taulujen tekijää tai tekijöitä. "Se on Pekkarisen käsissä, kertokoon mitä haluaa. Minä en enää puutu tähän asiaan." Pekkarinen itse on maininnut yhdeksi tekijäksi Juhani Palmun.

Tiistaina Pekkarinen ei antanut Helsingin Sanomille lupaa tulla katsomaan ja kuvaamaan tauluja, kun ne noudetaan Suomi-Soffasta. Keksiviikkona häntä ei onnistuttu tavoittamaan kommentteja varten, jotta olisi saatu tietää, kuinka paljon tauluja on ja ketkä ovat maalanneet ne. Aiemmin hän ei ole kertonut näitä tietoja kattavasti.

Harri Toivainen kertoi, että palautetut taulut olivat Suomi-Soffan pääkonttorissa "aika monen todistajan nähtävillä, että ovat seinillä olleet."

"Nyt meillä on tyhjät seinät, ja ostamme uudet taulut palautettujen tilalle. Tällä kertaa kylläkin kaupasta."

Mauri Pekkarinen on aiemmin kertonut Helsingin Sanomille eri vaalien aikana käydystä taulukaupasta. "Yhteensä muutama sata kaiken kaikkinensa, ei vain Palmua vaan myös muita on myyty. On ollut Onni Ojaakin."


Taidekriitikko :
11.6.2008 22:58 Hesarissa :
Tulevaisuudessa Turun taidekeskuksessa on oleva näyttely, jossa käydään läpi taiteen kautta Suomen poliittisen järjestelmän viimeisiä korruption vuosia. Näyttely antaa kattavan kokonaiskuvan Kekkosen ajan taiteesta Lipposen änkyrävuosien kautta aina Pekkarisen viimeisiin Soffa ja Vuotos maisemakollaaseihin, joiden avulla sukarointiin Suomen maakuntakeskuksien kaavoitusta ja energiahankkeita.

Suuri Vaalikohu 2008 lopetetti kuitenkin tuon Suomen ns. kolmen suuren puolueen mädännäisen ja korruptisen ajan poliittisen järjestelmän ja aloitti "avoimen ja puhtaamman" poliittisen järjestelmän aikakauden ns. Tarastin vaalilain ja uusien vaalien pohjalta. Uuden järjestelmän aikakaudella Suomen poliittinen järjestelmä puhdistui ja todelliset rehelliset Suomen kansalaiset pääsivät jopa korkeimpiin poliittisen virkoihin. Tämä uusi aika tunnetaan Suomen historiassa ns. Toisena Tasavaltana.

Tällä hetkellä Turun taidekeskuksessa on esillä Stalinin ajan Virotaidetta.

Kertakaikkiaan loistava kommentti taidekriitikolta ! Näyttelyssä tavataan !?

Tauno O. Mehtälä :
12.6.2008 7:17 Hesarissa :
Hukkaamiskielto ja konkurssihuutokauppa

Pekkarisen tilanne näyttää nyt tosi pahalta.

Oletan hänen itsensäkin toivovan, että asiassa käydään tositoimiin. Eli aloitetaan jutun esitutkinta. Rikollisten kerrotaan tuntevan helpotusta joutuessaan vihdoin kiinni.

Oikeuskanslerin lapsellinen 'on periaatteessa ajateltavissa' -aprikointi on syytä viedä 'todennäköisin syin' tapahtuvaan tutkintaan, ja kaiken asiaan vaikuttavan materiaalin haltuunottoon poliisin toimesta.

Valtiolle saattaa tulla myös takaisinperittävää, jos osoittautuu, että Pekkarinen on ohjannut enemmältikin valtion rahaa omille vaalitukijoilleen ylisuurilla investointitukipäätöksillään. Aikaisemmatkin vaalit on todella hyvä käydä läpi, kuten joku ehdottikin.

Pekkarinen lienee korruptio-Ahteen tavoin kerännyt ministerin ja poliitikon urallaan kohtuullisen mittavan omaisuuden. Tutkinnan edetessä saattaa tulla tarve asettaa omaisuutensa hukkaamiskieltoon. Vai onko jo siirretty muiden nimiin?

Myös konkurssihuutokauppa on mahdollista. Silloin kannattaa kaikkien tauluista kiinnostuneiden suunnata matkansa Keski-Suomeen. Niitä kun on se 'muutama sata'.


malmilainen :
12.6.2008 9:23 Hesarissa :
jos oikein muistan: "Oikeuskansleri on ottanut kantaa, että ottamalla vastaan 5.000 euron vaaliavustuksen firmalta Y, myönnettyään vain pari kuukautta aiemmin huomattavan kokoisen investointiavustuksen samaiselle firmalle, ministerin toiminnan voidaan katsoa heikentävän luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuutta kohtaan."

Yritystuen myöntämisen jälkeen Kainuun TE-keskus on myöntänyt ko. firmalle kehittämisavustusta noin 240.000 euroa. Eli tuet ovat yhteensä nyt noin 1.080.000 euroa.


Pena 12.6 :
Mitenkäs sellainen jos vaikka minä tästälähtien työskentelen työnantajalleni ilmaiseksi vuoden ja pyytäisin vastaavan summan häneltä vaaliavustusta. Ei tule mitään kytköksiä eikä turhia veroja. Olisiko se sitten jotakin harmaatataloutta kun ei olisi työsuhdettakaan. Jos joku kyselisi voisi vedota että tästä on Arkkaadianmäellä selvät ennakkotapaukset olemassa.


ST :
Eversti Kosunen kimpaantui KMS-miesten piileskelystä

HS : 12.6.2008 http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eversti+Kosunen+kimpaantui+KMS-miesten+piileskelyst%C3%A4/1135237136321

Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen varapuheenjohtaja, eversti evp. Jorma Kosunen toivoo, että keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja kehittämispäällikkö Lasse Kontiola kertovat kiertelemättä roolistaan yhdistyksen toiminnan ympärillä.

Kontiola on kertonut laatineensa perustamisasiakirjat Korhosen pyynnöstä. Korhonen on myöntänyt antaneensa Kontiolalle luvan antaa teknistä apua yhdistykselle. Aloite yhdistyksen perustamisesta tuli Korhosen mukaan Nova Groupin toimitusjohtajalta Tapani Yli-Saunamäeltä.

Kosusen tietojen mukaan hänen kertomaansa on tästä huolimatta yritetty maakunnissa kääntää epäluotettavaksi kertomukseksi.


"On alkanut kyrsiä tämä kiertely. Antaa asiakirjojen puhua", Kosunen sanoi torstaina Helsingin Sanomille.

Samassa yhteydessä hän toimitti Helsingin Sanomille yhdistyksen tilinavaukseen liittyvät asiakirjat. Niiden mukaan asiakirjat lähetettiin Nordeaan keskustan puoluetoimiston faksista 18. tammikuuta. Tilinkäyttöoikeudet annettiin Kontiolan lisäksi puheenjohtaja Pekka Lindille, varapuheenjohtaja Kosuselle ja sihteeri Timo Töykälle.

Töykkä kertoi yrittäneensä erota yhdistyksestä tämän viikon keskiviikkona, mutta yhdistysrekisteri vaatii yhdistyksen puheenjohtajan ilmoituksen. Töykkä ei sanojensa mukaan osallistunut yhdistyksen toimintaan perustamisasiakirjan allekirjoittamisen jälkeen.


Kontiola on myöntänyt antaneensa "teknistä apua" yhdistyksen perustamisessa. Kiistettyään aluksi olleensa muussa tekemisissä yhdistyksen kanssa, hän yllättäen viikko sitten torstaina lähetti tiedotteen, jossa myönsi suorittaneensa myös kymmenen maksutapahtumaa yhdistyksen puolesta esimiestensä tietämättä. Hän on tiettävästi ainoa, jolle pankki on luovuttanut tilinkäyttöön tarvittavat tunnusluvut.

Kosusta harmittaa, että asia on kaatunut pelkästään Kontiolan niskaan.

"Minulla ei ole mitään Korhosta tai Kontiolaa vastaan, mutta asiaa pitää puhua. Nyt tämä on kuin elokuvasta Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin. Nämä ihmiset ovat päättämässä keskustan ja Suomen tulevaisuudesta, ja heti kun tulee kriisitilanne, painutaan maan alle ja käsi alkaa vapista kuin viulunsoittajalla. Missä on näiden miesten selkäranka", Kosunen kysyy viitaten erityisesti Korhosen ja puheenjohtaja Lindin rooliin.


Kosunen korostaa, että hänelle kyse on myös keskustalle tärkeästä periaatteesta puhua asioista reilusti ja suoraan.

Tilinavausasiakirjojen mukaan yhdistyksen osoitteeksi pankkiasioissa on merkitty Helsingissä Runeberginkadulla sijaitsevan kerrostalohuoneiston osoite. Puhelinnumerokyselyn mukaan osoitteeseen on merkitty numero Hannu Huuskoselle. Yhtiörekisterin tietojen mukaan Huuskonen ja Kontiola ovat hallituksen jäseniä Lapponia Capital Oy -nimisessä rovaniemeläisessä yrityksessä. Sen toimialaksi on merkitty matkailupalveluala.

Kontiola on kertonut toimineensa KMS-yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan, asianajaja Pekka Lindin pyynnöstä. Lindiä ja Kontiolaa yhdistää muun muassa Huoltoliitto ry, jonka hallituksen jäseniä molemmat ovat.


Huoltoliitto on valtakunnallisesti toimiva kuntoutus- ja työhyvinvointipalvelujen tuottaja.

Kosunen ei tiedä, milloin tilinavauksesta päättänyt kokous on pidetty. Hänen muistinsa mukaan Yli-Saunamäki antoi pöytäkirjan hänen allekirjoitettavakseen jossain yhteydessä. Kokoukseen Kosunen ei muistinsa mukaan ole osallistunut.


ST :
kenraali Hesarissa : 13.6.2008 11:02 :

Itsekin suomalaisena upseerina ja historian kirjani lukeneena tiedän,
että suomalainen sotilas on lähes kaikilla mittareilla mitaten maailman valioita, oli tehtävä sitten sotilaallinen tai siviilissä. Tarkoitan em. mai-
ninnallani meikäläistä sotilasta arvoon katsomatta.

Silloin kun puheena on rajavartiolaitoksen eversti evp Kosunen, on ilman muuta selvää, että Hänen puheisiinsa ja tekoihinsa voi luottaa 110 prosenttisesti. Tämän vaaliavustuskorruption, sitähän se on ollut,
selvittämisen kannalta oli hienoa, että Kosunen tuli kuorestaan ja
antoi tämän selvityksen.

Eilinen näytelmähän eduskunnasta vain pahensi tilannetta. Totean entisenä upseerina, että olemme me saaneet melkoisia vesseleitä maatamme johtamaan, mutta valitettavasti syyllisiä löytyy peiliin katsomalla. Olen varma, että viime sotiemme sankarivainajat ovatkin kääntyneet haudoissaan tämän lahjonnan seurauksena.

Jokohan tuo Jonkka saa tarpeekseen ja palaa raiteilleen ja ottaa oikeusasia-miehen mukaan. Myös poliisillemme, johon myös luotan, alkaa kertyä aineistoa jota tutkimaan. resursseja on lisättävä nopeasti, tämähän on maamme suurin Uunotus, jossa Turhapuron seikkailut ovat pieniä.


ST :
Työ- ja elinkeinoministeriö joutuu tulipalon takia evakkoonHS: 13.6 http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Ty%C3%B6-+ja+elinkeinoministeri%C3%B6+joutuu+tulipalon+takia+evakkoon/1135237151498

Palovahingot rajoittuvat rakennuksen sisätiloissa pääasiassa vain yhteen täysin tuhoutuneeseen huoneeseen, mutta palomestari Reima Roslöfin mukaan vesivahingot ulottuvat lukuisiin työhuoneisiin. Niistä yksi on elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen huone, joka sijaitsee palosta kärsineen kolmoskerroksen kulmassa. Pekkarinen ei ollut palon syttyessä rakennuksessa.

Henkilökunnalle järjestetään maanantaiaamuna tiedotustilaisuus palon aiheuttamista järjestelyistä.

Palon syttymissyytä tai rakennuksen aineellisten vahinkojen hintaa ei vielä osata arvioida.

"Mitään arvokasta ei ole palanut, esimerkiksi ministeriön arkisto sijaitsee maan alla", palomestari Reima Roslöf sanoo.

Palon jälkisammutustyöt saatiin päätökseen lauantaiaamuna. Myös liikenne palautui normaaliksi. Jälkivartiointi jatkuu pelastuslaitoksen mukaan kuitenkin koko lauantain.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.


ST :
TEM EVAKKOON
Hesarin nettikeskustelua :

-...investointitukipäätösten arkisto...

- Arkistot ovat tallessa, mutta takaisinsaadut olemattomat taulut ovat valitettavasti tuhoutuneet.

- ...ei Maurin Suomi-Soffa myöskään kärähtänyt!

-Mitähän jälkiä tälläkin voisi oikeastaan peitellä? Kaiken suuren kohun keskellä... Rankka olisi konsti, mutta tuli vaan mieleen...

- Nooh, tänään kaikilla epäillyillä olisi vedenpitävä alibi, paitsi tietysti niillä, jotka ovat saikulla. Ennenhän johtajat ottivat vastuun alaistensa toimista, toisin päin taitaa olla nykyisin..

-Jos TE-ministeriössä on tällä hetkellä niin kuumaa tavaraa, että on sytyttänyt ympäristönkin. Ei vaitenkaan, toivottavasti ei ole tapahtunut kellekään henkilölle siellä mitään.

- Onnistuivat viimein järjestään töitä - ainakin palomiehille!

- Eroon ikävistä arkistoista. Palomiehille töitä.

- Ministeriössä on varmasti paljon helposti syttyvää, tulenarkaa tavaraa. Onneksi ministeri itse ei ollut vaarassa.

- On tainnut Maurilla maalaushommissa tärpätit roiskua...

- Mauri vain poltti hihansa.

- Ovat Maurin taulut sen verran kuumaa kamaa että ovat syttyneet itsestään.

-... suorastaan "Neron leimahdus".

- Eikös se ole vanha tapa, että päätekijä järjestää itselleen alibin ja alaiset hoitaa likaiset työt? Olisi ne taulut voinut vähemmälläkin vahingolla hävittää.

- Eikö maurin pitänyt tänään saada taulut takaisin. Taisi olla lämpöistä tavaraa. Tai sitten joku on kantanut ne turvaan, mutta kohta ei muista mihinkä ja taulut katoavat arkistojen kätköihin kunnes tulee taas vaalit ja taulukauppa kukoistaa.

- Sattui vielä olemaan aika läjä niitä Matinkin papereita siinä samassa pinkassa. Ja vähän muitakin Keskustan puoluetoimistosta luettavina olleita papereita.

- Kuinkas arvasitkaan? Sattumalta koko paperiläjä oli varastossa samassa huoneessa, jossa serverikin sijaitsee. Aivan sen keikkuvan kynttilänjalan vieressä. Koska kyseessä on erittäin salaisten (lue: päivänvaloa kestämättömien) papereiden arkisto, niin huoneessa ei ole muuta valaistusta. Varmuuskopiot taas jostain kumman syystä on 'unohdettu' ottaa.


ST :
TEM EVAKKOON
Hesarin nettikeskustelua :

Ihan puhdas sattuma?
Sami | 13.6.2008 19:38
Vain todella tyhmä ihminen voi tehdä tästäkin asiasta poliittisen irvailun aiheen.

Kumman palveluksessa olet, Kepun vai Supon?

Kyllä tästä - valitettavaa kyllä - tulee kehkeytymään yksi Suomen historian mehukkaimmista salaliittoteorioista. Enkä yhtään ihmettele.

Niin monta "että pitikin sattua" -yksityiskohtaa osui kohdalleen. Kepun puoluekokous, lahjusskandaali ja vielä perjantai 13. päivä. On siinä todella selittelyn paikka. Varsinkin, jos vielä paljastuu, että palon syytä ei voida selvittää ja tuhoutunut materiaali oli "arvokasta" tai "kriittistä".

Kun Pekkarinen ilmestyy vakavalla naamalla kertomaan päivän tragediasta, niin kuinka moni uskoo yhtä sanaakaan siitä tarinasta? Minä jätän jopa katsomatta, sillä en uskoisi mitään. Luottamus menee vain kerran, sen jälkeen voi odottaa mitä tahansa, ja ehkä sellainen nähtiin juuri tänään.


ST :
TEM EVAKKOON
Hesarin nettikeskustelua :


Palmu
Fouliage | 13.6.2008 15:58
Nooh, tänään kaikilla epäillyillä olisi vedenpitävä alibi, paitsi tietysti niillä, jotka ovat saikulla. Ennenhän johtajat ottivat vastuun alaistensa toimista, toisin päin taitaa olla nykyisin..

Eikös se ole vanha tapa, että päätekijä järjestää itselleen alibin ja alaiset hoitaa likaiset työt? Olisi ne taulut voinut vähemmälläkin vahingolla hävittää.

Muistelen, että Palmu aikoinaan teki semmoisen taulun, jossa luurangot tanssivat hiilillä, tai jotain. Se oli Retretissä näytteillä.Nyt se luurangot on ollut kaapissa muitten näennäisesti ostettujen taulujen kanssa, jotka ovat edelleen myyjällä Pekkarisen komerossa odottamassa kunnallisvaalin rahoittamista, jossa ne myydään uudestaan. Sen takiahan ostaja ei ole halunnut esitellä tauluja. Kun ne ovat toimittamatta ostajalle.On ehkä luurankotaulu sytyttänyt koko latomeren komerossa tuleen. Vedenpitävät alibit kuten perjantai ja 13. päivä kestävät kyllä pakokuntien kaikki toimenpiteet.Nyt epäluulot kyllä kasautuvat tulisina hiilinä Pekkarisen päälle. Oli kytketty tietysti palohälyttimet irti, koska kerrotaan hälytys tulleen Presidentinlinnasta asti. Mutta siellä onkin SDP-taustainen komento. Se on ollut tarkkana. Sikäli tapaus on luurangoilta vahinko, että ne on sytytysnesteellä ohennetulla maalilla tehty kuten se hiilloskin. Olisi Pekkarisen pitänyt tutkia komeronsa kun asettui taloksi. Kukahan ne taulut sinne kätki? Sehän on tapahtunut vaalien yhteydessä jo, ja siis edellisen hallituksen aikana.


--------

Kun Pekkarinen ilmestyy vakavalla naamalla kertomaan päivän tragediasta, niin kuinka moni uskoo yhtä sanaakaan siitä tarinasta? Minä jätän jopa katsomatta, sillä en uskoisi mitään. Luottamus menee vain kerran, sen jälkeen voi odottaa mitä tahansa, ja ehkä sellainen nähtiin juuri tänään.
Että vähän ennen puolta päivää Lapin ylessä kerrotaan, että ensi viikon alussa alkaa poliisitutkinta koskien NOVA groupin tonttikauppoja!!! Pari tuntia niin alkoi savuta helsingin investointipaikalla, pekkarisen ateljeessa.


ST :
Keskusta linjasi kantojaan Natoon ja presidentin valtaoikeuksiin

HELSINGIN SANOMAT 15.6.08 HTTP://WWW.HS.FI/POLITIIKKA/ARTIKKELI/KESKUSTA+LINJASI+KANTOJAAN+NATOON+JA+PRESIDENTIN+VALTAOIKEUKSIIN/1135237200689
JOENSUU.

Keskusta päätti kolmipäiväisen puoluekokouksensa sunnuntaina. Kokous hyväksyi yksimielisesti poliittisen kannanoton, johon sisältyivät linjaukset muun muassa perustuslain uudistamisesta ja Nato-jäsenyydestä.
Keskusta on valmis muuttamaan perustuslakia myös tasavallan presidentin valtaoikeuksin osalta, "yhteistyössä muiden eduskuntapuolueiden kanssa."


Keskusta korostaa, että perustuslain muutostarpeita on arvioitava "selkeästi parlamentaarisen kansanvallan näkökulmasta tasavaltalaisessa hengessä ilman lyhytnäköistä puoluepoliittista taktikointia."


Perustuslakiuudistusta koskevien neuvotteluiden on tarkoitus alkaa eduskuntapuolueiden kesken syksyllä.
Kokoomus päätti jo lauantaina omassa puoluekokouksessaan, että se on valmis tasavallan presidentin ulkopoliittisten valtaoikeuksien karsimiseen. Sdp:llä ei vielä ole asiaan valmista kantaa.

Ulkopoliittisiin linjauksiin kuului myös kanta Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen. Puoluekokouksen linjauksen mukaan jäsenyys Natossa on mahdollista, mikäli kansa sitä haluaa ja valtionjohto niin päättää. Keskustan mukaan Nato-jäsenyydestä ei voida päättää ilman kansanäänestystä.


Nippuun energia-aloitteita vastauksen antanut puoluehallitus esitti, että osana kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävien toimien voisi olla "harkitussa laajuudessa ydinvoiman hyödyntäminen".


Puoluekokous äänesti ehdotuksesta, jonka mukaan "keskusta ei kannata lisäydinvoiman rakentamista nykyisessä tilanteessa".


Puoluekokous kuitenkin päätti, että ydinvoiman lisärakentamista voidaan ainakin harkita. Valtioneuvosto valmistelee parhaillaan kansallista ilmasto- ja energiastrategiaa elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk) johdolla.


Keskusta myös kumosi kemijärveläisten kokousedustajien aloitteen, jolla keskusta olisi velvoitettu aktiivisempaan omistajuuspolitiikkaan valtionyhtiöissä. Näin ollen puoluekokousväki asettui keskustan ministeriryhmän tueksi Kemijärven sellutehdaskiistassa.


Monituhatpäinen puoluekokousväki marssi iltapäivällä Joensuun keskustan halki lippujen perässä.
Iltapäivällä järjestettiin vielä loppujuhlat, jotka samalla olivat Suomenmaa-sanomalehden satavuotisjuhlat.


ST :
KMS ETENEE LAAJALLA RINTAMALLA

KMS etenee laajalla rintamalla. Vanhanen valittiin uudelleen keskustan puheenjohtajaksi ja Virkkunen Keski-Suomesta kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.


KMS näytti voimansa Lissabon sopimuksen äänestyksessä : 151 kansanedustajaa äänesti sopimuksen puolesta, kun gallupin mukaan kansasta sopimusta vastusti 59 %.


Tapansa mukaan pääministeri Vanhanen oli toistamiseen pois paikalta, ensin EU:n perustuslakiäänestyksestä ja nyt Lissabonin sopimuksesta. Lienee pääministerillä parempaa tekemistä kuin Suomen tärkeimmästä perustuslakikysymyksestä äänestäminen vastoin alkuperäistä perustuslain säätämisjärjestystä, 5 / 6 osan enemmistöllä.


Valtiopetos ei vanhene koskaan.


Lieneekö tämän verran Pekkarisella muistia tallella, kun myös TEM loisti poissaolollaan, vai hakiko Pekkarinen juuri silloin taulujaan Suomi-soffasta. Kyseessä on kuitenkin Vanhasen hallituksen tärkein asia.


Kuten muistetaan, Vanhanen on itse todennut, että Lissabonin sopimus tulee Suomen perustuslain tilalle ja korvaa sen ! Äänestyshetkellä kaikki Lissabonin sopimuksen pykälät eivät olleet edes vielä tiedossa. Nyt meitä siis viedään, eikä enää vikistä, paitsi Vanhanen, joka uskottelee itselleen ? ja kepun kenttäväelle muunneltua mahdollisuutta :
Ulkopoliittisiin linjauksiin kuului myös kanta Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen. Puoluekokouksen linjauksen mukaan jäsenyys Natossa on mahdollista, mikäli kansa sitä haluaa ja valtionjohto niin päättää. Keskustan mukaan Nato-jäsenyydestä ei voida päättää ilman kansanäänestystä.


Voi tätä Vanhasen farssia. Keskustan kenttäväelle on taas laitettu pussi päähän ! Vanhanen repii kansallisvitsejä sen kun kerkiää : Lissabonin sopimuksen jälkeen kansanäänestys Natosta on todellakin jo eliminoitu. Sen päättää EU määräenemmistöllä. Suomi e voi enää äänestää Natosta, ainoastaan laillisuuden palauttamisesta Suomeen. Suomi ei voi edes erota EU:sta, koska se ei ole koskaan sinne mennytkään laillisesti. Markan syrjäyttämisestä ei ole eduskunnan päätöstä.


Suomen KMS hallitus on paperinukke. Lissabonin äänestys paljasti, etteivät eduskunta ja hallitus nauti kansan luottamusta.
Suomen kohtalonkysymys on nyt : ” miten taataan avoimet ja demokraattiset vaalit”, joissa ei raha ratkaise ?


Jos tätä kysymystä ei ratkaista, Suomesta tulee rahavallan ehdoilla hallittu TAPETTAVIEN MAAKUNTIEN SUOMI !


Yrjö Saraste, sotaveteraani :
17.06.2008 Otetaan oppia vaalitukipaljastuksista.

Pääministeri ja hallitus yrittävät nyt väittää koko vaalitukihässäkän olleen vain lehdistön salajuoni hallituksen kaatamiseksi. Kysymystä vähätellään ja yritetään väittää se jo selvitetyksi. Onpa eräs kansanedustaja jo parkaissut, että lopetetaan nyt tämä asian käsittely, että päästään - lomalle.

Kansa vaatii kuitenkin edelleen, että asia on selvitettävä juuriaan myöten ja sitten laadittava uusi vaalitukilaki, johon ei tulkintoja jää.

Mielipidesivuilla on kyselty: ”Onko oikein, että ammattiyhdistykset tukevat ensisijaisesti vasemmiston ehdokkaita, vaikka niihin saattaa kuulua myös porvaripuolueiden jäseniä.” Eivätkö kyselijät tajua, että elleivät he hyväksy yhdistyksen normaalijärjestyksessä valitun johdon toimia, eivät he voi muuta kuin valittaa asiasta seuraavassa yleisessä kokouksessa taikka erota heti yhdistyksessä.

On kyselty, että ”Vähentävätkö vaalituen salamyhkäiset kytkökset entisestäänkin kansalaisten uskoa poliitikkoihin?” Tuskin, sillä yleisesti ottaen poliitikkojen arvostus ei ole suuri. Melko yleinen käsitys on, että poliitikot ovat pääsääntöisesti joko kelmejä taikka tyhmiä. Mikäli he ottavat tukea epämääräisiltä tahoilta ovat he kelmejä ja elleivät ota ovat he tyhmiä !

On myös kyselty: ”Mitä vaalirahalla on todellisuudessa saatu aikaan ?” Välittömästi tuskin paljon mitään, sillä tukihan on suunnattu lähinnä jo muutenkin varmoille ehdokkaille. Kyseessä on ensisijaisesti ollut suhteiden luominen tuleviin vaikuttajiin taikka entisten suhteiden tiivistäminen.

Nyt meidän tulisi toivoa, että mahdollisimman monet kunnon kansalaiset rohkaisisivat mielensä ja ryhtyisivät kunnallisvaaliehdokkaiksi. Meidän äänestäjien kannattaa sitten puolestamme yrittää tutkia heidän taustojaan, eikä vain kiinnittää huomiota ehdokkaiden mahdolliseen ”näkyvyyteen”.

ST :
19.06.2008 Jonkka puolustaa Pekkaris-päätöstään
HS : Julkaistu: 16.6.2008 http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Jonkka+puolustaa+Pekkaris-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6st%C3%A4%C3%A4n/1135237225200

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pitää edelleen oikeana ratkaisua, jonka hän teki työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk) ja Suomi Soffa -yhtiön investointitukiasiassa.

Jonkka kertoi Ylen aamu-tv:ssä, että päätös ei syntynyt hetkessä. Jonkka sanoi, ettei ymmärrä joidenkin oikeusoppineiden kritiikkiä, jonka mukaan asia ei olisi kuulunut hänen päätettäväkseen.

"Pahimmillaan tässä olisi voinut olla lahjussäännösten mukaan arvioitava tapahtuma. Jos tämmöinen ei kuulu oikeuskanslerille, niin miten sitä olisi sitten pitänyt käsitellä", Jonkka ihmetteli.

- Tuliko Jonkasta Maurin ja koko eduskunnan rippi-isä ? Vaalirahoitussynnit on anteeksi annettu ?

- Veiköhän Mauri oikeuskanslerille uuden Suomi Soffan, että vaalirahat unohtuisivat kesän aikana ?


ST :
Jaakko Jonkan päätös ihmetyttää juristeja
"Ministeri ikään kuin ripittäytyy oikeuskanslerille"
HS : 13.6.2008 http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Jaakko+Jonkan+p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s+ihmetytt%C3%A4%C3%A4+juristeja/1135237225281

Oikeuskanslerin menettely elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk) taulukauppa-asiassa herättää oikeustieteilijöiden ja juristien joukossa kummastusta.

Pekkarinen pyysi oikeuskansleri Jaakko Jonkalta kannanottoa siihen, että hän oli antanut vuonna 2006 investointituen Suomi-Soffalle ja myöhemmin saanut samalta yritykseltä vaalitukea. Pekkarinen jätti Jonkalle selvityksen asiasta 3. kesäkuuta.

Seuraavana päivänä Jonkka ilmoitti Pekkariselle suullisesti, ettei tämän toiminta antanut oikeuskanslerille aihetta toimenpiteisiin.

"Ihmettelen, miksi Jonkka on ottanut asian tutkittavaksi. Vaalituen vastaanottaminen ei ole virkatoimi, joiden laillisuutta oikeuskansleri tutkii", sanoo Lapin yliopiston prosessioikeuden professori Jyrki Virolainen. Hänestä tapaus olisi vaatinut lisäselvityksiä esimerkiksi Suomi-Soffalta.

"Jonkka oli ehkä liian herkkäuskoinen siitä, että Pekkarinen ei muistanut. Tuomioistuimissa muistamattomuusselitykset eivät yleensä mene läpi noin helposti."


Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Ilkka Saraviita muistuttaa, että yleensä ministerit pyytävät oikeuskanslerilta neuvoa ennakkoon. Hänestä on yllättävää, että lausuntoa on pyydetty vasta kauan varsinaisen päätöksenteon jälkeen. Saraviidan mielestä tilanne on saattanut olla sellainen, että on tarvittu nopea ja selkeä vastaus.

"Näinkin vakava juttu olisi vaatinut täysmittaista kirjallista päätöstä."

Varatuomari Markku Fredmanin mielestä tapaus ei kuulu oikeuskanslerin tunnettuihin menettelytapoihin.

"Ajatus siitä, että ministeri valitsemallaan aineistolla kääntyy laillisuusvalvonnan puoleen selvittääkseen, menettelikö väärin, on aika erikoinen. Ministeri ikään kuin ripittäytyy oikeuskanslerille."

- Onko Suomen oikeuskansleri uskottava ?

- Onko seuraavien eduskuntavaalien jälkeen odotettavissa, että Mauri Pekkarisen TEM -Superministeriö kykenee hoitamaan myös oikeuskanslerin virantoimet ? TEM:hän on räätälöity nimenomaan Maurin ikiomaksi valtakunnaksi ydinvoimaloineen, päästökauppoineen, turvevoimaloineen jne. ! Luulisi, että ministerin pitäisi osata siinä sivussa muutkin lakiasiat kuin vain taulukaupat ?

HUH ! Suomen tilanne on pelottava !

ST:
Huh ! Suomen tilanne on pelottava !

Kepulla taitaa olla maksavia jäseniä n. 2500 ? Niillä jäsenmaksuilla ei pystytettäisi puoluediktatuuria ! Sama tilanne on muilla suurpuolueilla : pelkillä jäsenmaksuilla ei Suomea hallittaisi, eikä istuttaisi hallituksessa tukemassa ylikansallisia suuryrityksiä, eikä Lissabbonin sopimuksia vastoin kansan enemmistön mielipidettä !

Niin kauan, kun Suomen eduskuntapuolueet rahoittavat toimintansa yhteisestä budjetista tai muulla pimeällä rahoituksella, ei muutosta tule, vaan tilanne vain pahenee ja rahanvalta terästyy.

Ei näy moraali juuri puolueissa lisääntyneen vaalirahajupakan seurauksena, vaikka Paula Lehtomäki, kepu, Hesarissa arveleekin, että : " viime kuukausien vaalirahakeskustelu on kolhinut keskustan mainetta. Debatin laineet ovat läikkyneet myös ministerin omiin suunnitelmiin. "

Tähän mennessä on puhuttu, että Lehtomäki haastaisi keskustan puheenjohtajan Matti Vanhasen vuoden 2010 puoluekokouksessa, mutta asia ei tunnu enää itsestään selvältä.


"Onko puheenjohtajuus tavoittelemisen arvoista, sitä joutuu nyt painavasti punnitsemaan", normaalisti vilkkaasti rupatteleva puhekone Lehtomäki muotoilee.

"Tohdin sen sanoa, että viimeaikaisella keskustelulla on ollut vaikutusta myös siihen, että oma motivaationi on kehittynyt heikentyvään suuntaan. Olen hyvin innostunut nykyisistä tehtävistäni, mutta emmehän me olisi ihmisiä, jos tällainen ei olisi jättänyt jälkeä."

Kun Lehtomäki palasi töihin toukokuun 11. päivä, hän totesi tiedotustilaisuudessa, että kaksi vuotta on pitkä aika politiikassa, mutta sittemmin on käynyt ilmi, että kaksi kuukauttakin on pieni ikuisuus.

"Tämä vahvistaa käsitystäni, ettei hirveän kauas kannata tehdä suunnitelmia. Mutta tämä on varmasti tilapäistä."

TOIVOA SOPII, ETTEI KANSAN MUISTI OLE YHTÄ TILAPÄISTÄ KUIN VANHASELLA, PEKKARISELLA TAI LEHTOMÄELLÄ ?

ST:
01.07.2008 Voittaako herramiessopimus perususlain ?
HS : Martti Pelho | 27.6.2008

Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio antoi 18.6. päätöksensä elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen ministerivirkatoimia ja lahjusepäilyä koskevista oikeuskansleri Jaakko Jonkan virkatoimista tehtyyn kanteluun.

Oikeusasiamies päätti ettei tutki kantelua. Miksi?ST:
Valtakorruptoitunut eliittimme sikailee
HS : Tauno O. Mehtälä | 29.6.2008

Martti Pelho: "Oikeusasiamies päätti ettei tutki kantelua. Miksi?

Oikeusasiamiehen päätöksen ainoaksi perusteluksi oli kirjattu väite, jonka mukaan oikeusasiamiehellä ei ole toimivaltaa tutkia oikeuskanslerin virkatoimia. Toimivaltansa puuttumisen kanteluasiassa oikeusasiamies kertoi perustuvan vakiintuneeseen tapaan.

Nykyisen oikeusasiamiehen kertoma vakiintunut tapa on peräisin vuodelta 1933, jolloin silloinen oikeusasiamies ja oikeuskansleri tekivät herrasmiessopimuksen etteivät puutu toistensa virka-asioihin.

Tarkoitushakuisesti oikeusasiamies jätti kertomatta, että oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen perustuslaissa säädettyä toimivaltaa voidaan muuttaa vain lailla. Ylimpien laillisuusvalvojien toimivaltaa ei voi perustuslain mukaan supistaa tai rajoittaa edes lailla."

Kiitoksia Martti perusteellisesta työstäsi asian kimpussa.

Hyvin kuvaavaahan tämä on läpikorruptoituneelle valtaeliitille. Kun kaksi eliitin jäsentä teki 75 vuotta sitten perustuslain vastaisen eli laittoman sopimuksen puuttumattomuudesta toistensa virkatoimiin, siitä tulikin yhtäkkiä laintasoinen 'vakiintunut tapa', jolla perustuslain rikkomista edelleenkin eli vuonna 2008 perustellaan.

Kuulostaa kyllä perisuomalaiselta valtaeliitin tavalta toimia.

Tämä on syytä katsoa hamaan loppuun saakka.

Ja kunhan Halonenkin sieltä juhlista palaa, on hänenkin syytä ruveta juristin koulutuksen saaneena pohtimaan näitä perustuslain ydinkysymyksiä.

Nyt kuljetaan todella oikeusvaltion uskottavuuden äärirajoilla.

Pena:
Siinä vain on käymässä tai käynyt niin että kun koko sakki on ostettu niin vyyhti on ja pysyy selvittämättömänä. Tulevaisuudessa nuo ns. vaaliavustukset kulkevat KMS:ltä tai muilta lahjuksen antajilta suoraan käteen niinkuin mafialla on vanha käytäntö muuallakin. Tuo tapaus Matti Ahne oli heiltä hyvä veto. Tehokas tapa hoitaa homma.

ST:
Perustuslakivaliokunta vai hallintotuomioistuin? HS : Martti Pelho | 29.6.2008

Pari kansalaisaktivistia on todistanut minulle lähettämissään viesteissä, että vain eduskunnan perustuslakivaliokunnalla tai 10 kansanedustajalla on oikeus käsitellä ja arvioida valtioneuvoston jäsenen tai ylimpien laillisuusvalvojien virkatoimien asianmukaisuutta.

Heidän opastuksensa mukaan menettelin väärin kun valitin eduskunnan oikeusasiamiehen 18.6.2008 (nro 1995/4/08) päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja vaadin mainitun laillisuusvalvontapäätöksen poistamista. Heidän mukaansa hallintotuomioistuimella ei ole toimivaltaa asiassa.

Kuitenkin Euroopan ihmisoikeussopimuksen oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin minimiehtoja koskeva 6. artikla kattaa valitusoikeuden viranomaispäätökseen, jossa on kysymys yksittäisen kansalaisen ja julkisen vallan vastakkainasettelusta. Suomi liittyi sopimukseen toukokuussa 1990.

Teoreettisesti voinemme saivarrella - odotellessamme hallintotuomioistuimen ratkaisua - siitä, onko valituksenalaisessaasiassa havaittavissa yksittäisen kansalaisen ja julkisen vallan vastakkainasettelua vai ei?

Voihan olettaa niinkin, etten ole kansalainen lainkaan, jolloin ei ole synny sopimuksen tarkoittamaa vastakkainasettelua!

Martti Pelho
Llandysul
CYMRU (engl. Wales)
mpelho@yahoo.co.uk

ST:
Oikeusministeriö ei voi valvoa vaalirahojaHS.
Julkaistu: 9:07

Oikeusministeriö ei aio ottaa poliitikkojen vaalirahailmoituksia valvontaansa.

Ilmoitusten oikeellisuutta ei voida lain mukaan tarkastaa oikeusministeriössä, kertoi Aamulehti perjantaina.


Vaalirahailmoituksen valvominen jää näin ollen lähinnä median varaan. Oikeusministeriössä uskotaan, että myös poliittinen vastuu pitää vilpit kurissa.

Oikeusministeriö selvitti vaalirahailmoitusten käsittelyä oikeuskansleri Jaakko Jonkalle.

Ministeriön lausunnossa todetaan, että se voi ottaa jatkossakin vaalirahailmoitukset vastaan ja pitää niitä julkisesti saatavilla.

Selvitystyö lähti liikkeelle professori Jyrki Virolaisen kantelusta. Virolainen halusi selvyyttä siihen, ovatko oikeusministeriö ja asianomaiset virkamiehet suorittaneet vaalirahoituslain edellyttämän valvonnan asianmukaisesti ja huolellisesti.

"Jos oikeusministeriö ottaa jonkin asiakirjan vastaan, pitäisi viranomaisen myös tarkistaa ilmoitettujen tietojen paikkansa pitävyys", kantelunsa takana edelleen pysyvä Virolainen sanoi Aamulehdelle.

ST:
Pukki kaalimaan vartija ?
Oikeusministeriö ei aio ottaa poliitikkojen vaalirahailmoituksia valvontaansa. Vaalirahailmoituksen valvominen jää näin ollen lähinnä median varaan.

Kas niin ! Onko oikeusvaltiossa pukki kaalimaan vartija ?

Pena:
Mikäs elin EU:ssa ottaa vastaan sitten tällaisessa kuvernementissä tehdyistä lahjussotkuista tehdyt valitukset käsiteltäväkseen?

ST:
Periaatteessa EU:n tuomioistuimiin voi mennä käsittääkseni vasta kun oikeusprosessit on ensin käsitelty Suomessa. Mutta entäs nämä uutiset : " Oikeusasiamies päätti, ettei tutki kantelua ! "

Olen kerännyt tähän KMS - kirjoitelmaketjuun oleellisia Suomen vallanpidon nykyisiä sotkuja ja lukija voi selkeästi havaita, että Suomen oikeuslaitos ei toimi. Vallanpidon - ja yhteiskunnan moraali on pettänyt pahasti !

Sensijaan tavallisten kansalaisten oikeustaju näyttää vielä toimivan, jopa terästyvän. Siinäkö enää Suomen toivo ? - Yksittäisissä sinnikkäissä ihmisissä ?

Lähetin äsken Martti Pelholle sähköpostin ja pyysin kannan ottoa ja vireillä olevasta jutusta.

Suomi on vajonnut todellakin Euroopan soviet unilaksi, joka on nukahtanut Suomi Soffalle ! Täällä vallitsee pysähtyneisyys ja sisään päin lämpiävyys, jota varsinkin jotkut tiedotusvälineet vaalivat. Suomesta on eliminoitu jo vuosikausia sitten vapaat, avoimet ja demokraattiset vaalit, koska VAIN eduskuntapuolueille maksettava puoluetuki on mahdollistanut nykyisen vallankeskityksen !

Suomen tilanne ei todellakaan ole avoimen länsimaisen demokratian mukainen. Juopa kansalaisten ja vallanpidon kesken tulee entisestään syvenemään.

ST:
10 ASKELTA PAREMPAANMikähän tommonen itsenäisyyspuolue on? Ei ainakaan kansanedustajia ole. Onkohan rekisteröitykään? On varmaan jotain huuhaata.


Aapee ei taidakaan olla ihan Ööpee, kun alkaa jo oivaltaa rivien välistä parempiakin vaihtoehtoja ?

Motivaationi pysyä mukana itsenäisyysliikkeessä perustuu hyvin pitkälle seuraavaan

Itsenäisyyspuolueen julistukseen :

10 ASKELTA PAREMPAAN


1. Itsenäisyys: kansallisen päätäntävallan palauttaminen.
2. Demokratian vahvistaminen: kansanäänestykset ja oikeudenmukainen vaalijärjestelmä.
3. Markkinoiden ylivallasta ihmislähtöiseen talouteen.
4. Kansainvälisen yhteistyön vahvistaminen aitoa demokratiaa haluavien välillä.
5. Eriarvoisuuden vähentäminen: ihmisoikeudet, päätöksenteko, talous ja ympäristö.
6. Ihmiskunnan ja maapallon tulevaisuus etusijalle: elämän säilyttäminen voittojen kasvattamisen sijaan
7. Loppu hävittämiselle ja tuhlaukselle: energia ja luonnon monimuotoisuus.
8. Omavaraisuus ja tuki kansainväliselle kestävälle kehitykselle
9. Hidas kiiruhtaminen kohti turvallisempaa maailmaa; voimavarojen siirtäminen asevarustelusta, sotilasliitoista ja sodankäynnistä luottamusta, vapautta ja monipuolista turvallisuutta edistäviin tekoihin.
10. Elämän säilyttäminen ihmiskunnan yhteiseksi turvallisuuskysymykseksi.

Lisää Itsenäisyyspuolueesta : http://www.ipu.fi/

aapee:
05.07.08
Julistaminen ilman vaikutusmahdollisuutta ja käytännön tekoja on yhtä vähämerkityksellistä, kuin tämä keskustelupalstalle kirjoittelu. Lähinnä viisastelua ja ajankulua. Ota Sinikka Tyynelä se sellaisena. Tai ehkäpä otatkin.

ST:
Julistaminen ilman vaikutusmahdollisuutta on tällä hetkellä eduskunnan ulkopuolisten pikkupuolueitten ainoa mahdollisuus, koska Suomi ei enää ole oikeusvaltio, eikä Suomessa ole enää avoimia, vapaita ja demokraattisia vaaleja. Siksi on syytä pitää mielessä demokratian esteitä :

Niinistö vaatii selvitystä eduskuntaryhmien varoista
helsingin sanomat

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok) vaatii selvitystä eduskuntaryhmien pankkitileille kertyneistä varoista, Yle Uutiset kertoo. Säästöjä on kerrytetty eduskuntaryhmien saamista kansliamäärärahoista, joka on tarkoitettu päivittäisten asioiden, kuten toimistohenkilöiden palkkojen maksuun.

Eduskuntaryhmät saavat vuosittain verorahoista lähes neljä miljoonaa euroa kansliamäärärahaa. Suurimmille eduskuntaryhmille on kertynyt määrärahasta sievoinen summa: keskustalle 550 000, kokoomukselle 370 000 ja demareille 330 000 euroa, Yle kertoo.
Eduskunnan kansliatoimikunta ei hyväksy säästöjen syntymistä, koska kansliamäärärahoja ei ole tarkoitettu omaisuuden kasvattamiseen. Kansliatoimikunnan puheenjohtaja Niinistö toivoo, että eduskuntaryhmät noudattaisivat sääntöjä.

Suuret eduskuntaryhmät eivät Ylen mukaan näe säästöjä ongelmana. Niiden mukaan säästöt on kerätty pitkän ajan kuluessa ja ne tuovat pelivaraa huonommille vuosille.

Ei kommentteja: