sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

EUROOPPA PÄIVÄNÄ

Keskustelua ksml.fi - verkossa:


Sinikka Tyynelä :
tiedote:
Mielenosoitus SUOMEN PERUSTUSLAISTA !
Helsingissä "Eurooppa-päivänä" pe 9.5. klo 15.30 kokoontuminen Senaatintorille, klo 16.30 eduskuntatalon edessä.

Eduskunta aikoo hyväksyä kevään aikana ns. Lissabonin sopimuksen, joka on sama kuin
kansanäänestyksissä kaadettu EU:n perustuslaki. Kyseessä on merkittävä uusi vallan siirto EU:lle.

Suomalaiset eivät ole saaneet tilaisuutta kansanäänestykseen ja asia vaiettiin eduskuntavaaleissa 2007.
Nyt on korkea aika ottaa kantaa vaatimalla EU:n perustuslain torjumista.

Tule mukaan 9.5. ja tuo kaverisikin.

Järjestäjinä EU:n perustuslain hyväksymistä vastustavat kansalaisjärjestöt

Elikkä kyse on taas siitä, kehitetäänkö yhteiskuntia Euroopassa ihmisten ja maapallon, vain yritysten ja kansainvälisten suurpääomia omistavien ökyrikkaiden ehdoilla ?


ANTTI PESONEN, Itsenäisyyspuoluen puheenjohtaja :
Tiedotusvälineille 9.5.2008
”Eurooppa päivän” sankari EU on aikapommi

Euroopan unionin tärkeimpiä taustavoimia ovat suurten jäsenmaiden lisäksi suuryritykset. Tästä johtuu, että EU:ssa poliittinen eliitti kääntää selkänsä kansalaisille ja eriarvoisuus kasvaa.

Talouden ehdoilla toimiva EU kasvattaa jännitteitä kansalaisten välillä. Suurvalta-EU:n rakentaminen ja militarisointi taas luo sotilaallisia jännitteitä esim. Venäjän suuntaan. EU on aikapommi, eikä suinkaan rauhan ja hyvinvoinnin tuoja.

Suomen eduskunta aikoo lähiviikkoina hyväksyä EU:n perustuslain eli ns. Lissabonin sopimuksen. Sen hyväksyminen on merkittävä vallan siirto EU:lle.

Jos perustuslaki tulee voimaan, se tekee EU:sta käytännössä valtion.

Suomalaiset eivät ole voineet ottaa kantaa EU:n perustuslain hyväksymiseen.

Asia vaiettiin kokonaan eduskuntavaaleissa 2007 eikä kansanäänestystä järjestetä, vaikka enemmistö kansalaisista sitä haluaa.

EU:n perustuslain hyväksyminen on räikeässä ristiriidassa Suomen oman perustuslain kanssa, jonka mukaan Suomi on itsenäinen ja ylin valta Suomessa kuuluu Suomen kansalle. Eduskunnalla ei ole laillista oikeutta luovuttaa kansalle kuuluvaa ylintä valtaa ja eduskunnan lainsäädäntövaltaa pois maasta.

Kasvaviin maailmanlaajuisiin ongelmiin vastaaminen edellyttää Suomen osalta oman itsenäisen päätösvallan palauttamista ja kansanvallan toteuttamista. Tarvitsemme enemmän ja parempaa kansainväistä yhteistyötä. Yhteistyötä voi tehdä vain sellainen maa, jolla on päätösvalta omista asioistaan.Yrjö Saraste, sotaveteraani :
EU:sta aiotaan luoda peluri.Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen muistutti EU:n liberaalidemokraattisten puolueiden tapaamisessa Rukalla, että Lissabonin sopimuksella EU:sta on tarkoitus luoda nykyistä vahvempi peluri.

Hän jatkoi, "Kaikki tähtää siihen, että EU:lla olisi suurempi rooli maailmanpolitiikassa. On tärkeää, että EU:lla on yksi ääni ulos päin". Yksimielisyyden saavuttamiseksi voidaan EU:n uuden perustuslain määräenemmistöpäätöksillä tarvittaessa vaientaa mahdolliset vastaan vikuroivat jäsenet.

Kuhmossa yritettiin myös selvittää EU:n uuden perustuslain valtaoikeuskysymyksiä.

On kuitenkin edelleen epäselvää muun muassa EU:n uuden pysyvän presidentin ja puheenjohtajamaan vallanjako. Sekä esimerkiksi kuka johtaa EU:n päämiesten Eurooppa-neuvoston toimintaa.

Mikäli Lissabon – sopimus hyväksytään on jäsenten päätettävä siitä, kenestä tulee EU:n presidentti ja ulkopolitiikan korkea edustaja. Tätä virkojen sekamelskaa Euroopan liberaalijohtajat yrittivät Rukan tapaamisessaan selvittää. Käytännössä lienee kuitenkin selvää, että suuret jäsenmaat jakavat tärkeät virat keskenään.

Huolimatta siitä, ettei vieläkään ole täysin kiistattomasti ja yksiselitteisesti selvää miten uutta Lissabon – sopimusta tulisi tulkita yritetään se nyt kuitenkin väkisin hyväksyttää. Samalla ennakoidaan jo, että uudistamiskierros jäi kesken ja EU:n perustussopimusta täytyy muuttaa taas viimeistään vuonna 2012.

Tuntuu oudolta, että jo ennen sopimuksen hyväksymistä pidetään selvänä, että sitä joudutaan muutaman vuoden kuluttua muuttamaan.


ST :
EU:n perustuslain hyväksyminen merkitsee sitä, että EU:sta tulee oikeushenkilö, eli käytännössä valtio. Sellaisena se voi solmia kansainvälisiä sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta. Edessä voi olla päivä, kun EU liittyy sotilasliitto Naton jäseneksi, eikä silloin kysytä suomalaisilta mitään.

On järkyttävää, mutta Suomen EU-historiassa tuttua, että suomalaiset eivät missään vaiheessa ole voineet ottaa kantaa EU:n perustuslain hyväksymiseen. Eduskuntavaaleissa 2007 koko asia vaiettiin. Edes Lissabonin sopimuksesta kansa ei ole saanut aikaan minkäänlaista keskustelua valtamedioissa. Miten olisi voinutkaan, kun edes eduskunta ei tiedä sopimuksen lopullista versiota. Suomi aikoo syödä sian säkissä. Suomen valtaeliitti menee menojaan kansalaistaan välittämättä.


ST :
Suomen oma perustuslaki lähtee siitä, että Suomi on itsenäinen ja ylin valta Suomessa kuuluu Suomen kansalle. Vallan siirto pois kansalta on selkeästi vastoin Suomen perustuslakia. Eduskunnan tulisi edustaa Suomen kansaa, eikä sillä ole oikeutta siirtää kansalle kuuluvaa valtaa mihinkään.

EU kärjistää omalta osaltaan edelleen ríkkaiden teollisuusmaiden ja köyhien kehitysmaiden välistä kuilua ja suhteiden kurjistumista. Kun aikoinaan kehitysmaihin vietiin kaikki ongelmajätteet, nyt Eu vie kehitysmaihin kaikkein saastuttavimman raskaan teollisuuden. Kun Eu jo ennakkoon ilmoittaa esim. uudesta päästöhuutokaupasta v.2013-2020, mikä lisäisi Suomen kuluja 3-10 miljardia euroa, on tämkin EU:n toimenpide vain "ikäänkuin Troijan hevonen", jolla ohjataan kakkein vastuuttomimmat laukkaamaan vain entistä vastuuttomammin kehitysmaihin saastuttamaan romahduksen partaalla olevaa maapalloamme ja entisestäänkin kurhjistuvimpia kehitysmaita, joille olemme aiheuttaneet biopolttoaineillamme todellisen nälänhädän ja valtaisan globaalin ruokakriisin.

Jos aiomme pelastaa maapallon ja sen ihmiset, meidän on kehitettävä YK:ta kansallisvaltioden oikeudenmukaisen tulonjaon hengessä.


ST :
EU:n PERUSTUSLAIN HYVÄKSYMINEN MERKITSEE SUOMEN KANSAN TÄYDELLISTÄ PETTÄMISTÄ, SUOMEN OMAN EDUSKUNNAN TOIMESTA.
EU EI TUE EIKÄ TAKAA MUITA KUIN KANSAINVÄLISTEN SUURYRITYSTEN ETUJA JA RAHANVALTAA.

10 % maailman rikkaimmista omistaa 90 % maailman varallisuudesta.

USA:ssa, jonka talousjärjestelmän suora jatke EU on, eletään 9:n maapallon vauhdilla, samalla kun siellä on hirmuiset tuloerot USA:n rikkaimpien miljardöörien ja keppikerjäläisten välillä. Sama tilanne alkaa olla jo Suomessa?

Ekologinen ja sosiaalinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus kulkevat rinnakkain, käsi kädessä !

Hyvää ja oikeudenmukaista, kaunista Eurooppa päivää kaikille Euroopan kansoille, sekä kehitysmaille, jotka odottavat rikkailta teollisuusmailta ihan uudenlaista lähestymistapaa maapallon ja sen ihmisten kärjistyviin ongelmiin !


Lukija :
Vai on Eurooppa-päivä en oikein ymmärrä mistä on kysymys?Kun kuulumme kyllä Euhun mutta kun ei ole siitä mitään iloa tällaiselle Ihmiselle joka saa varmaan kaikista pienintä työ eläkettä mitä koko Suomessa maksetaan.
Vaikka tein työtä 40v.Yhtä jaksoisesti ja sitä ennen PIIKANA 20v.
Eu on rikkaita varten ja Hyvä osaisia varen.


takarivin taavi :
Suomen keskustelupalstoilla (mm. Suomi24) esiintyy KGB.n asiamiehiä, jotka selittävät kaikki asiat hienosti ja taitavasti KGB:n johtaman Venäjän kannalta, suhteessa Viroon ja Georgiaan.

Aloittaja kuuluu samaan sarjaan, sillä toistuvasti esitetään sama väite: "EU:sta tulee oikeushenkilö. EU:sta tulee käytännössä valtio."

Moneen kertaan olen kirjoittanut, että tähän saakka EU on ollut käsite, EY on ollut oikeushenkilö. Lissabonin sopimus lakkauttaa Euroopan yhteisön ja oikeushenkilön asema siirtyy Euroopan yhteisöltä Euroopan unionille.

Tähän saakka Euroopan yhteisö on allekirjoittanut kansainvälisiä sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta aloilla, jotka kuuluvat Euroopan yhteisön toimivaltaan.

EEC oli alusta lähtien englanniksi nimeltään Common Market, yhteismarkkinat. Jaqques Delorsin puheenjohtajakauden alussa vuonna 1986 Euroopan yhteisön komissio toteutti yhtenäismarkkinat, toiselta nimeltään sisämarkkinat. Henkilöiden, palvelujen, tavaroiden ja pääoman vapaa liikkuvuus yli Euroopan yhteisön sisärajojen.


ST :
Kiitos Taavi, että KGB:n tavoin korjaat kannanottojani.

Jo aikoinaan Tipulan alaluokilla meille opetettiin matematiikkaa opettajamme Korpun hikeentyessä:

" Hauki on kala, hauki on kala ! Mikä hauki on ? "

Koska olen aina ollut hyvä matematiikassa, en mennyt silloinkaan rysään, vaan mietin:

- Jos puun oksalla istuu kolme lintua ja yksi ammutaan. Montako jää jäljelle ?

- No ei tietysti yhtään, kun ne kaksi säikähtää ja lentää tiehensä !


Elikkä kyse on taas siitä, kehitetäänkö yhteiskuntia Euroopassa ihmisten ja maapallon, vain yritysten ja kansainvälisten suurpääomia omistavien ökyrikkaiden ehdoilla ? - vapaalla ihmisten, tavaroiden ja pääomien siirtymisen ehdoilla, jolloin pääomat kasaantuvat pörssikeinottelijoille. Pörssi kaappasi laittoman EU- liittymissopimuksen jälkeen Suomen suhteellisen suljetut sisämarkkinat ja kansallisvarallisuus valtionyhtiöitä myöten yksityistettiin maailman rikkaimmille pelureille. Sen seurauksena Suomessa on nyt pieni rikas eliitti ja miljoona keppikerjäläistä.

Elikkä, jos oksalla istuu kolme lintua, ja yksi niistä ammutaan ? Montako jää jäljelle ?

Tässä matematiikassa EU:n perustuslakisopimus, elikkä Lissabonin sopimus säikäyttää hengiltä ne kaksi muutakin lintua sen yhden ammutun lisäksi !


ST :
EUROOPAN ENSIMMÄINEN VISIONÄÄRI ?
Miten demokratiasta tulee totalitarismi ?

Demokratian tauti ?

Jos valtiomiestaito on kaksijalkaisten nutipäisten laumaeläinten paimentamista ja valtionjohtaja
on kuin paimen, jonka oleellista osaamista on organisointi, TÄYTYY OIKEAN VALTIOTAIDON PERUSTUA SYVÄLLISEMPÄÄN TIETOON ALAMAISTEN TODELLISESTA HYVÄSTÄ.

Platon oli Euroopan ensimmäinen visionääri, ennen ajanlaskumme alkua, joka teoksessaan Valtio, pohdiskeli oikeudenmukaista yhteiskuntaa.
HÄN PÄÄTYI SKENAARIOISSAAN 5:een VALTIOLUOKITUKSEEN. Näissä viidessä valtioluokituksessa hallitsee erilaiset ihmiset, omien rajoitustensa tai kykyjensä mukaan.
Platon ei ihannoinut demokratiaa. Miksi ?

Valtio: 557a, Demokratian synty :
“ Demokratia syntyy silloin, kun köyhät pääsevät voittoon ja surmaavat osan vastapuolueesta ja osan ajavat maanpakoon, ja muille kansalaisille jakavat valtiolliset oikeudet tasan;
Saattaapa näyttää siltä, kuin tämä valtiojärjestys olisi kauniimpi kuin mikään muu; niin kuin
kirjava, kaikista väreistä loistava vaippa, niin tämä valtiokin, joka on kirjavanaan kaikkia eri luonteen-
ja elämänlaatuja, näyttänee kauniimmalta.
Demokratia valtiojärjestyslajina ei kuitenkaan ole hyvä, koska siinä TÄYDELLISEN VAPAUDEN VUOKSI, ON TARJONA KAIKKI VALTIOJÄRJESTYSLAJIT, niin, että sen, joka aikoo perustaa valtiota, jota hommaa juuri pohditaan, tulee mennä KANSANVALTAISEEN VALTIOON, ikään kuin VALTIOJÄRJESTYSPUOTIIN, ja valita sieltä se, joka on hänelle mieleen, ja kun on tehnyt valintansa,
perustaa sen mukaan valtionsa...”
- Kansanvaltaisessa hallitussa valtiossa VAPAUS ON SEN JALOIN OMAISUUS.

- Kun kansanvaltaisesti hallittu valtio vapautta janotessaan saa johtajikseen kehnoja juomanlaskijoita
siihen iskee sama tauti, joka ilmeni oligarkiassa (=harvainvalta) ja tuhosi tämän. Tauti ilmenee myös
demokratiassa, ja siinä se tuon täydellisen vapauden vuoksi leviää laajemmalti ja kiihtyy ankarammaksi sekä siten SUISTAA DEMOKRATIAN ORJUUTEEN.
- Tyrannivalta ei saa alkuansa mistään muusta valtiomuodosta kuin kansanvallasta, vieläpä niin, että
ÄÄRIMMÄISESTÄ VAPAUDESTA KOITUU TÄYDELLISIN JA JULMIN ORJUUS.


ST :
Platonin valtio-teoriassa luokitukset tapahtuivat oikeudenmukaisuuden mukaan:
On olemassa viisi valtiomuotoa, joita vastaa viisi sieluntilaa, vain yksi oli ylitse muiden:
aristokratia tai kuningaskunta, valtiomuoto, jota johti tai johtaa eettisesti ja moraalisesti korkeatasoisin henkilö tai yhteisö.

Platonia on pidetty idealismin oppi-isänä, ja hänen oppilaastaan Aristoteleesta tuli rationaalisuuden ja materialismin oppi-isä, jonka tieteenteoria on perusta länsimaiselle tiedonkäsityksellemme..

Kukaan toinen filosofi ei ole osannut luoda niin täydellistä maailmankatsomusta ideatason yhteydestä materiaaliseen sekä niiden yhteyttä yhteiskunnan välillä kuin Platon, jonka etiikka ja oppi perustuu sielun kuolemattomuus-prinsiippiin.
Itsensä täydellisesti tunteva ihminen, ikuisuutta tutkiva ihminen täydellistää itseään kohti totuutta, joka on ihmisen saavutettavissa.

“ EI KUKAAN TEE TAHALLAAN PAHAA, VAAN TIETÄMÄTTÄÄN ”

Harvalukuinen on tosifilosofien joukko, joiden sielussa asuu täydellinen totuudenrakkaus ja
pyrkimys ikuisiin totuuksiin... Siksi kasvatuksella on oleellinen merkitys Platonin pohdiskeluissa,
ja sairas se, joka ei oikeaa tietoa saadessaan siitä välitä, vaan jatkaa entiseen malliinsa.


ST :
Platonin teoriamuodostusta noudattaen, olemme siis eläneet demokratiassa, joka on kuin valtiojärjestys-puoti, jokaiselle jotakin...?
- Pitäisikö tähän puotiin tuoda lisää kilpailijoita EU-markkinoilla ?
- Minkälaiset markkinat voisi luoda ekologisesti kestävälle valtiosuunnittelulle ?
- Vai onko jo liian myöhäistä ? Olemmehan jo siirtyneet kohti yksinvaltaista Euroopan
keskuspankin hallitsemaa rahavaltaa, joka yli ja ohi kansallisvaltioiden käyttää totalitaarista
maailmanvaltaa ja joka, ilman uusia keskuspankin pelisääntöjä johtaa entisestään pahempaan rahavallan tyranniaan ja kansakuntien täydelliseen orjuuteen, koska pörssiromahduskin rikastuttaa syvenevän inflaation ohella kaikkein rikkaimpia ! Kyllähän sen jo Platonkin tiesi ennen ajanlaskua ?

EU:ssa roolimme olisi siis luoda rahamarkkinoille ja Euroopan keskuspankille oikeudenmukaiset
pelisäännöt, mitkä kunnioittavat ihmis- ja luonnonoikeuksia ja tasapainottaisivat rikkaan Euroopan ja
köyhien kehitysmaiden kuilua maailmankaupassa...
Mutta se merkitsisi, että valuuttaspekulaatioilla keinotteleva pörssi pitäisi kaikkein ensimmäiseksi lakkauttaa ?
Miten se lakkautetaan ? Tuskin ilman vallankumousta tai globaalia ja peruuttamatonta ekosysteemien
romahdusta tai maailmanloppua ?


Siksi :
Elämän ja maapallon pelastamiseksi ON LUOTAVA UUSI MAAILMAN TALOUSJÄRJESTELMÄ ALUEELLISIA EROAVAISUUKSIA KUNNIOITTAVAKSI JA SEN ON TAPAHDUTTAVA YK:n TOIMESTA ! ?
TAI
ANNETTAVA EU:N ROMAHTAA OMAAN HARVAINVALTAISEEN MAHDOTTOMUUTEENSA,
JOSTA OPPIRAHAT JA KURJISTUMINEN KOITUVAT KOHTUUTTOMAN SUURIKSI KAIKILLE KANSAKUNNILLE !

TAI PALAUTETTAVA SUOMEN OMA PERUSTUSLAKI KUNNIAAN !

EU ON JO NYT TOTALITARISTINEN RAHAVALTA, SILLÄ PÖRSSI EI KUNNIOITA KANSALLISVALTIOITA JA NIIDEN PARLAMENTTEJA !


takarivin taavi :
Euroopan keskuspankki ei sääntele vapaan markkinatalouden rahoitusmarkkinoita. Euroopan keskuspankki on vastuussa Euroopan unionin rahapolitiikasta. Suomen pankin verkkosivulta:

"Rahapolitiikan päätavoitteena on hintavakaus.

Suomi on osa euroaluetta. Euroalueen yhteisestä rahapolitiikasta huolehtii keskuspankkien muodostama eurojärjestelmä. Siihen kuuluvat euroalueen kansalliset keskuspankit ja Euroopan keskuspankki (EKP) Frankfurtissa. Eurojärjestelmän jäsenenä Suomen Pankki osallistuu euroalueen yhteisen rahapolitiikan valmisteluun, päätöksentekoon ja toteutukseen.

Eurojärjestelmän rahapolitiikan päätavoite on hintavakauden ylläpitäminen euroalueella ja siten euron ostovoiman suojeleminen. Hintavakaus on määritelty kuluttajahintojen alle kahden prosentin vuotuiseksi nousuksi, ja siihen pyritään keskipitkällä aikavälillä.

Rahapolitiikan keskeisiä välineitä ovat ohjauskorot. Ne vaikuttavat markkinakorkoihin ja kokonaistaloudelliseen kehitykseen. Eurojärjestelmän ohjauskoroista päättää EKP:n neuvosto, jonka jäsenistä yksi on Suomen Pankin pääjohtaja. Rahapoliittiset päätökset perustuvat arvioihin euroalueen hintavakauteen kohdistuvista riskeistä. "

Koirat haukkuvat, karavaani kulkee.


ST :
Kas vain sanoi Kasvain ja kasvoi vain ?

Vai on Takarivin Taavi rynnimässä Eturivin Eetuksi ?

Kun olet perillä asioista, niin voisitko selventää, onko Euroopan keskuspankki EU-perustuslakisopimuksessa määritelty oikeushenkilöksi vai ei ole ?

- Mitä merkitystä oikeushenkilöydellä on rahapolitiikassa , varsinkin kansallisessa hintavakaudessa ja sen säätelyssä ?

- Entä mitä merkitsee se, että tällä hetkellä entisistä Suomen pankeista omistaa ulkomaalaiset n.60 - 70 % ?

- Miten globaalit rahamarkkinat voivat turvata kasvavat riskit rahoitusmarkkinoilla, kun omistajat saattavat olla toisella puolella maapalloa ?

- Miksi kameleontti vaihtaa väriä ?

Ei kommentteja: