sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

PERUSPALVELUJEN TURVAAMINEN VAATII SUUNNAN MUUTTAMISTA

Antti Pesonen :
Köyhyys ja eriarvoisuus ovat kasvaneet voimakkaasti 1990-luvun alun laman jälkeen harjoitetun politiikan seurauksena.

Merkittävä peruspalvelujen leikkaamisen ja eriarvoisuuden kasvun syy on 90-luvun puolivälin jälkeen tehty eurosopeutus. Tällöin Suomi saatiin ”eurokuntoon”, kun valtion kunnille maksamat valtionosuudet leikattiin puoleen. Valtionosuuksia ei ole palautettu ennalleen pitkän nousukauden jälkeenkään.

Sen sijaan on erityisesti suurituloisimpien verotusta kevennetty voimakkaasti. Veronkevennyksiä on tehty yli 6 miljardia euroa 13 viime vuoden aikana.

Kuntien rahoituskriisi ja siitä johtuvat ongelmat peruspalvelujen järjestämisessä ovat siis seurausta valtiovallan toimista. Maan hallitus ja eduskunta ovat vetäytyneet vastuustaan peruspalvelujen rahoituksessa.

Nyt kuntien ongelmia esitetään korjattavan meneillään olevalla ”Paras”-hankkeella, eli vähentämällä kuntien määrää ja luomalla suuria palvelukokonaisuuksia. Kuntaministeri Kiviniemi korostaa kuntarakenteiden kuntoon laittamista, ennen kuin siirrytään palvelujen järjestämisen sisältöihin.

Kokonaiskuva on kuitenkin jo näkyvissä. Muutosten tavoitteena on luoda suuria kokonaisuuksia, joiden palvelut voidaan kilpailuttaa ja yksityistää. Meneillään on voimavarojen siirtäminen julkiselta sektorilta yksityiselle. Kuinka muuten voisikaan olla EU:ssa, jota johtavat suurten jäsenmaiden lisäksi suuryritysten edustajat. Nykyisen politiikan tuloksena on kasvava eriarvoisuus ja köyhimpien aseman kurjistuminen entisestään.

Suomen valtapuolueiden (tai EU-puolueen eri haaraosastojen) politiikka on osoittanut niiden kääntäneen selkänsä kansan enemmistölle.

Kansalaisten enemmistö pitää hallituksen tärkeimpinä tehtävinä peruspalvelujen turvaamista sekä köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämistä.

Näiden tavoitteiden toteuttaminen vaatii sitä, että kansalaiset vuorostaan kääntävät selkänsä sille politiikalle, joka on heidät hylännyt. Tämäkään ei riitä, vaan tarvittava poliittinen muutos on myös toteutettava.

Taas tullaan EU-jäsenyyteen. EU:n direktiivien puristuksessa nykyinen suunta – ja peruspalvelujen alamäki - jatkuu. Siksi todellinen muutos vaatii Suomen oman päätösvallan palauttamista.


kemppari :
Peruspalveluiden turvaamista ei estä EU, vaan Suomen poliitikkojen haluttomuus tasata tuloeroja. Härski oman edun tavoittelu leimaa kaikkien valtapuolueiden poliittisia päätöksiä. Puhutaan populistisesti vaalipuheissa hyvinvointivaltion säilyttämisestä ja jopa kehittämisestä, mutta heti hallitukseen päästyään puolue alkaa tehdä päätöksiä omien kannattajiensa pussiin koko kansan ja varsinkin pienituloisten edusta vähääkään välittämättä.

KEPU on näistä puolueista näkyvin esimerkki tälläkin hetkellä metsävero- ja perintöveropäätöksineen. Juuri kun hallitus päätti luopua metsätilojen perintöveron poistosta, KEPU:n kannattajien kapinauhkaukset palauttivat asian takaisin pöydälle ja muutos tullee satavarmasti. Jos yhtä pienen porukan vaatimuksia kuunneltaisiin peruspalveluiden turvaamiseksi, asiat olisi hoidettu kerralla kuntoon jo edellisellä hallituskaudella. KEPU on kuitenkin siitä hyvä puolue, että se toimii ennustettavasti eli pettää aina.


TimoAalto :
Yksi ainoa hyvä puoli on perussopimuksessa. Eu ;sta VOI EROTA ! ILMAN SANKTIOITA ! ! ! Päivän lähempänä itsenäisyyttä .


Sens Commun :
" Mikäs se puolue oikein on jota sinä ylistät, joka ennen vaaleja kyllä lupaa, mutta ei silti toteuta lupauksiaan, eikä silti petä ketään? Tuntuu jotenkin tutulta! Onko se nyt hallituksessa vai oppositiossa? "


ST :
Sinivuokot ovat alkaneet kukkia pihallani . Ne pilkistävät kuin tähtisilmät talven jäljiltä...... Mutta sekään ei helpottanut suruani.

Viime eduskuntavaalien aikaan hyvin monet Suomen kansallis-sankarit, vanhat sotaveteraanit olivat ottaneet minuun yhteyttä ja tankanneet tietojani laittomasta EU-littymissopimuksesta. Sain melkein päivittäin yhteydenottoja ja pyyntöjä : tiivistäkää rivit - pelastakaa Suomi ? Nämä sotasankarit antoivat työlleni vilpittömän tukensa. Olin valtavan nöyrä ja sanaton, kun he olivat valinneet minut Kansalaisten Perustuslakikomitean puheenjohtajaksi.

Meillä oli vaaliliitto perus-suomalaisten kanssa. Veteraanit olivat luottaneet myös perussuomalaisiin.

Hetki sitten Perus-suomalaisten puheenjohtaja Jorma Soinin paljasti kantansa ja avoimet Nato-kytkennöt. Soinin Nato-myönteisyys on saanut vaihtoehtoveteraanit suuttumaan ? He ovat järkyttyneitä äänestäjien ja kansan pettämisestä. Soini käänsi takkinsa !
Miten tästä eteenpäin ?

Häpeän Suomen poliitikkojen moraalia. Häpeän Timo Soinia, joka on ammattipokerinaama ja peluri.

Voi Tuupainen, voi Uski ? Myös minulla on paha olla. Luulen, että teilläkin, kun oma puheenjohtaja vetäisi maton työnne jalkojen alta ? Antakaa sille monoa :

HITSI POJAT ? VAATIKAA SOINI KIERRÄTYKSEEN ? Pelastetaan tämä maa ? Ei petetä veteraaniemme luottamusta, eikä tulevien sukupolvien itsemääräämisoikeutta ? Palautetaan Moraali Politiikkaan : SOINI KIERRÄTYKSEEN !

Jyväskylässä 19.4.2008 Sinikka Tyynelä

Itsenäisyyspuolueen kansanedustajaehdokas 2007 Kansalaisten Perustuslakikomitean puheenjohtaja


ST :
EU:n Perustuslaki tai Perussopimus tai Lissabonin sopimus, mikä liekään ? - menee kaikilta osin oman Perustuslakimme yläpuolelle. Lissabonin sopimus tulee oman Perustuslakimme tilalle ja kansanedustajien ainoa työ senjälkeen on ottaa perus-sopimus käyttöön oman näennäislakimme ja näennäisdemokratiamme kilven kiillottamiseksi.

Lissabonin sopimuksen jälkeen tulee ensin uusi EU-vero entisten lisäksi: Otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille ! Eriarvoistuminen tulee entisestään kiihtymään.

Ja mikä parasta ? Otetaan me ilo irti täälläkin tästäkin hetkestä ? Tämähän on mukavaa ja helppoa ? Meidän oman Suomen eduskunnankin on tarkoitus ensin allekirjoittaa sopimus "sika säkissä" ja varsinainen sopimus julkaistaan Euroopan kansoille vasta sitten kun koko Eurooppa on pakotettu sen allekirjoittajaksi ilman kansanäänestyksiä sopimuksen varmaksi läpimenoksi !

KOKO EUROOPPA KAAPATAAN USAN:n MILITARISMIN MAKSUMIEHEKSI VERETTÖMÄSTI !
Niin helppoa se on, kun kansanvaltaisuus on eliminoitu lopullisesti !
Tämä vallankaappaus takaa pörssin omistajien täydellisen rahavallan ja kansojen kurjistamisen !
Eikö se oli helppo sopuratkaisu meille kaikille ?

Ei kommentteja: