maanantai 2. kesäkuuta 2008

STUBB : VIIMEINEN ULKOMINISTERI

Kirjoitus Keskisuomalaisessa 3.4.2008 :

Valtavan kohun saattelemana Suomi vaihtoi ulkoministerinsä. Tuohon kohuun hukkui miljoona kertaa tärkeämpi keskustelu Suomen paikasta maailmankartalla.

Stubbista tulee Suomen viimeinen ulkoministeri. Suomi aikoo hyväksyä EU:n perustuslain, Lissabonin sopimuksen tänä keväänä ilman mitään kansalaiskeskustelua tai kansanäänestystä. Katainen sanoi jo 18.3., että Suomi liittyy Natoon seuraavalla vaalikaudella.

Kun laittoman EU-Suomen poliittisen keskustelun ydin ja painopiste on ollut ulkoministerin tekstiviesteissä, ei voi todeta muuta, kuin että olemme hävinnet jo kaiken. Suomen umpikuja on täydellinen. Suomen ulkopolitiikka tehdään pian Brysselissä. Lissabonin sopimuksen jälkeen muutetaan Suomen perustuslakia, jota on jo moneen kertaan tehty vastoin perustuslain säätämisjärjestystä.

Lissabonin sopimuksen jälkeen menetämme presidentin ja ulkoministerin. EU:n perustuslaki menee kaikilta osien omien lakiemme yläpuolelle. Natoon kytketty EU-puolustus kolminkertaistaa puolustusbudjetin.

Ja mitä se Nato on?

Se on presidentti Bushin ikioma öljyarmeija, joka varmistaa öljyn saannin Lähi-idästä Aasian rajoille saakka ulottuvana kriisivyöhykkeenä. Natolle alistettavat Suomen joukot siirtyisivät Lissabonin sopimuksen jälkeen ilman mitään kansallisia varaumia Naton kenraalien komentoon. Natoa kiinnostaa vain maailman öljyalueet ja Venäjän saartaminen. Nato jäsenyyttä vastustaa yli puolet suomalaisista. Natoa kannattaa vain 20 prosenttia suomalaisista.

Lissabonin sopimus lopettaa Suomen puolueettomuuspolitiikan. EU:n liittymissopimuksen hinta on siis Suomen osalta kuolemanvakava. Lissabonin sopimusta ei pidä missään eikä koskaan hyväksyä ! Suomen geopoliittinen asema vahvan Venäjän ja pienen elinvoimaisen Ruotsin välissä on itsenäisyys. Kansalaisten käsiin on jätetty Musta Pekka.

SINIKKA TYYNELÄ Jyväskylä


Keskustelua netissä :

Napoleon Punaparta :
Eläköön itsenäinen Savo! Alas Helsingin herrat!

[/sarkasmi]

EU ei ole mikään pelottava pahuuden valtakunta. Päätöksenteosta vastaavat eurooppalaiset itse - henkilökohtaisesti tai vaaleissa äänestämiensä edustajien kautta. Kaava on aivan sama myös Suomen sisällä. Paljon parjatut Brusselin herrat eivät ole kotoisia kollegojaan kummempia, hyvässä taikka pahassa. Jos suomalaiset (enemmistö) haluavat ulos, ei kukaan pakota meitä jäämään.

Sinikka on hieman hakoteillä myös NATOn suhteen. Puolustusbudjetin kasvuennusteille ei löydy minkäänlaista pohjaa (esim natomaa Belgian budjetti on 1,3 prosenttia bruttokansantuotteesta, eli tasan sama kuin Suomella nyt). Eniten allekirjoittanutta ihmetyttää NATOn kutsuminen Yrjö Puskan öljyarmeijaksi: Irakin sota ei ole NATO-operaatio. Ko. organisaatiossa päätökset tehdään yksimielisesti, ja, kuten me kaikki varmaan muistamme, Ranska ei Yhdysvaltain käskyjä pahemmin tottele. Nato-joukot hääräävät kyllä Afganistanissa, mutta niin tekevät kyllä natoon toistaiseksi kuulumattomat suomalaiset ja ruotsalaisetkin. Itse en ole Suomen NATO-jäsenyyden kannattaja, mutta pakko moiset asiavirheet oli korjata.

Suomi sijaitsee Euroopassa ja Jyväskylä Keski-Suomessa, halusimmepa sitä tai emme.


TimoAalto :
Sinikka osuu naulankantaan , aniharva uskaltaa asettua poikkiteloin ! ! Nykyajan demokratiaa ? Tästä yli puoluerajojen kirjoitan osuvasti " nahkurin orsilla tavataan " . Näin meitä viedään . Yhdyn näkemykseen 110 % .


Eskonpuumerkki :
Hohhoijakkaa.

Ja mikäs se olisi se vaihtoehto EU:lle Suomessa? Eristäytynyt Suomi Venäjän kyljessä (ainakin jonkun aikaa) mallia Pohjois-Korea?

Nämä ovat näitä Kekkoslovakkian ihailijoiden ja Väyrysfanien sekopäisiä ja epärealistisia kannattajia.

Osa tuosta porukasta on ns. jokapaikan oppositiohenkilöitä ja kokopäivä elämäntapaintiaaneja ja henkisiä terroristeja. Puolella siitä porukasta on nirunarulaukut ja rastat pipopäässä, vahvassa tai puolivahvassa jonkin miestävahvemman vaikutuksen alaisena hilluvat ja tanssivat jotain käsittämätöntä. Yli puolet sivareita.

Hohhoijakkaa.


ST :
Presidentti Bush on perustellut Nato - huippukokouksessa taas vaatimuksiaan eurooppalaisilta jäsenmailta: Afganistaniin pitäisi saada lisää joukkoja mm. siksi, että terroristijärjestö al - Qaidan johtaja Osama bin Laden on viime aikoina uhkaillut Eurooppaa.

Naton tiedustelupalvelu löysi aikoinaan joukkotuhoaseita Irakista. Eurooppa saatiin sotaan, joka vapisuttaa koko maalmaa. Nato syöttää meille ankkoja. Ja me täällä Suomessa syötetään sorsia.

Ei kommentteja: