sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

MAANPUOLUSTUSKESKUSTELU / EDUSKUNTAVAALIT 2007

Maanpuolustuskeskustelu 2007

Vaalikeskustelua maanpuolustuksesta
Sinikka Tyynelä, Itsenäisyyspuolue, Keski-Suomi, kirjoittaa:


Kun Suomen rajat EU-liittymisen jälkeen avattiin, Suomi valloitettiin ja miehitettiin ilman aseita. Ts., se mikä ennen hankittiin sotimalla, nyt se ostetaan. Ylikansallinen vapaa uusliberalistinen talousjärjestelmä ryövää luonnonvarat, alistaa kansalaiset alipalkatuksi orjajoukoksi, koska päättäjämme eivät ymmärrä, että nykyaikainen sodankäynti tapahtuu “valinnoilla”. Suurin uhka ei ole avoin hyökkääminen Suomeen, vaan nykyinen uusiutumattomiin luonnonvaroihin perustuva talousjärjestelmä, jonka seurauksena ekosysteemit ovat jo romahtaneet. Ilmastomuutos on tämän romahduksen havahduttavin ilmiö.

Ts. 2000- luvun sodankäynti ja maanpuolustus saa nyt aivan uudet muodot ja erilaiset kasvot: Meidän on aloitettava globaali Elämän ja Maapallon pelastusoperaatio.

Samanaikaiseti öljy, uraani ja maakaasu alkavat loppua ja kansainvälinen tilanne kärjistyy: maailma ydinaseistuu ja terorismisota laajenee. Nin kauan kun Yhdysvallat, Eurooppa ja muu maailma on riippuvainen öljystä, maailmanrauhaan ei ole edellytyksiä. Siksi Euroopan, Yhdysvaltojen ja Suomen on muutettava ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jotka ovat tänä päivänä pelkästään ENERGIAPOLITIIKKAA, siten, että luovutaan öljyn käytöstä mahdollisimman nopeasti.

Ruotsi on tehnyt periaatepäätöksen öljystä luopumiseksi v. 2020 mennessä ! Suomessa ei edes ymmärretä koko asiaa! Monet maailman johtavat tiedemiehet ovat jo lyöneet hanskat tiskiin: Ilmastomuutosta ei enää voi pysäyttää: V. 2030 maapallosta on enää elinkelpoista 1/3.

Siihen mennessä jatkuvan taloudellisen kasvun seurauksena maa on muuttunut autiomaaksi ja meillä on edessämme kivikausi: Monien tiedemiesten mallinnoksissa olemme toiseksi viimeinen sukupolvi, jolle todella tapahdu nopeaa tietoisuuden tason nousua ja valtavaa muutosta perustaa uusi kestävän talouden maailmanlaajuinen elämäntapa UUSIUTUVILLE LUONNONVAROILLE.

Ilmastomuutoksen rinnalla nykyiset sodat, laajamittaista ydinsotaa lukuunottamatta, ovat vain hyttysen surinaa. Me emme enää tänä päivänä kykene puolustamaan maatamme tai kenenkään muun maata asevoimin, vaan muuttamalla elintapaamme, elikkä uusilla “arvovalinnoilla !”

On järkyttävää, että ilmastomuutoksen aikana lisätään Hornetteja tai muuta ilmasotakalustoa, koska ne vain pahentavat ilmastomuutosta: Ilmatila ylhäällä on paljon haavoittuvampaa, ja siksi maailmanlaajuisesti pitäsi ensin kieltää kaikki “ilmatilaloukkaukset”, elikkä armeijoitten ja myös siviililiikenteen lentomatkailu maailmanlaajuisesti.

Jos maailmanlaajuisesti halutaan puolustaa elämää, ihmisiä, omaa maata ja maapalloa, kaikki ylikansalliset maanpuolustustehtävät tulisi nyt kohdistaa Metaanin talteenottoon:
- Metaani on 23 kertaa voimakkaampaa kuin hiilidioksidi. Sitä vapautuu nyt valtavasti napajäätiköiden ja Siperian ikiroudan sulamisen jäljiltä. Jollei kansainvälisesti pystytä keksimään keinoa metaanin vaikutusten eliminoimiseksi, ihmiskunnalla on edessään maapallon kiehuminen, ts. takasinkytkentäilmiö, jolla ilmastomuutos ryhtyy toteuttamaan itseään entistä vauhdikkaammin.

Näillä perustoilla en katso aiheelliseksi vastata tämän kommentin lisäksi muihin kuin aivan oleellisimpiin tämän kyselytutkimuksen kysymyksiin.

MAAPALLOA JA IHMISKUNTAA EI ENÄÄ VOI PUOLUSTAA TAI PELASTAA ENTISIN KEINOIN EIKÄ MILLÄÄN ULKOISILLA ASEILLA!

Ei kommentteja: