sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

LEIPÄJONOT SUOMEN ARKIPÄIVÄÄ

Ksml.fi - verkkokeskustelua


ST :
Suomalaiset näkevät nälkää. Miten tähän on tultu:

ONKO KANSA JÄTETTY HEITTEILLE ?

Muun muassa Tampereelta, Lahdesta, Kemistä, Torniosta ja Joensuusta on Hurstin mukaan otettu yhteyttä ja pyydetty apua jakelun aloittamiseksi.

Turussa, Oulussa ja Porissa yksityistä ruuanjakelua on jo toteutettu.



ST :
LEIPÄJONOT SYNTYIVÄT OIKEUDENMUKAISUUDEN TILALLE ?

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa eduskuntapuolueet jakoivat keskenään 2,5 miljoonaa euroa erillistä vaalitukea 37 miljoonan euron puoluetukien lisäksi.

Eduskunnan ulkopuolella olleet puolueet eivät saaneet senttiäkään verorahoja. Kaiken kukkuraksi eduskuntaan pyrkineet haastajat suljettiin kokonaan pois niistä Yleisradionkin vaalikeskusteluista, joissa eduskuntapuolueiden edustajat olivat. Vaalien jälkeen hallitusneuvotteluissa vallassa olevat puolueet päättivät korottaa suoraa puoluetukea 44 prosenttia.

Että mikä demokratia? Mitä sillä tarkoitetaan? Ja missä sen tilasta keskustellaan? Ei ainakaan eduskunnassa.

Leipäjonot ovat vastoin Suomen Perustuslain henkeä. Leipäjonot ovat osoitus oikeudenmukaisen yhteiskunnan perustan pettämisestä !


ST :
OI MAAMME ARMAHIN SUOMENMAA ? MIHIN OLET MENOSSA ?
Samanaikaisesti kun Suomen eduskunta aikoo allekirjoittaa EU:n perussopimuksen, eli Lissabonin sopimuksen, noin kuukauden kuluessa, eduskunta suunnittelee myös uutta vaalipiirilakia ja äänikynnyksiä: Suomesta tehtäisiin yksi ainoa äänestys - alue. Lissabonin sopimuksen jälkeen Suomen perustuslaki on heitetty roskikseen lopullisesti nykyeduskunnan toimesta. Senjälkeen kansa ei tarvitse enää edes kansanedustajia, kun kansanedustajien ainoaksi tehtäväksi jää EU:n lainsädännön sopeuttaminen Suomalaisille. Lissabonin sopimuksen jälkeen Suomessa on kansallinen hätätila ja nälänhätä.

Onko mikään tiedotusväline tai Suomen kansanedustaja nähnyt tai päässyt lukemaan Lissabonin sopimusta kokonaisuudessaan ??? 10 pistettä ja papukaijanmerkki sille, joka tietää ?


Päätalonpoika :
Katsokaa kansalaiset itsenäisyyspäivän aikaan, miten kauheasti on kasvaneet Eduskunnassakin leipäjonot, sitten näette, miten on sielläkin leivänperässä juoksijoita, että oikein iljettää ja hävettää herrojen rehvastelu ruualla, kun vielä kehtaavat mokomia näytellä.

Presidentti Halonen!, poiketkaa yhtenä vuonna ja jättäkää juhlat juhlimatta, näyttäkää esimerkkiä ja todellisuutta mihin kurjuuteen Suomi on ajautunut ja yhä syvemmälle vielä ajautuu tällä kerkasedustajien toiminnalla.

Sanokaapa Eduskuntalaiset missä näkyy kansalaisten hyvinvointi, missä se piileksii?.


Pena :
Jotenkin silloin jäi kaivelemaan mielen syöväreihin kun Presidentti puhui hyvinvointivaltiosta. Maassa 300 000 työtöntä ja yli miljoona köyhää. Päivittäin kymmenienmetrien ja jopa satojenmetrien ruokajonot. Kaikki tuon ruuan tarvitsijat eivät kehtaa edes mennä jonottamaan. Mielummin näkevät nälkää. Mistäköhän johtuu että joiltakin ministereiltä peukalot ovat kuluneet kuin oravanpeukaloiksi. Onko se tulosta peukaloiden pyörityksestä vai onko taipumusta piilottamiseen. Nyt on sitten työttömyys puolittunut. Koitenkin kaupungeissa tahtoo olla yli 10% työttömiä. Aikoinaan yhteiskuntapolitiikassa sanottiin että terve yhteiskunta kestää jopa kahden % työttömyyden. Joskus kun 4% pyrki ylittymään perustettiin hätätilahallituksia. Herää kysymys olivatko nuo tutkijat väärässä väittäessään että kestää jopa 2% työttömyyden. Vai onko nykyinen yhteiskunta terve kun se kestää tuollaisen? Muistanpa ajan kun 90-luvun alussa tämä systeemi alkoi natista liitoksistaan. Silloin pohdittiin kuka kustantaa toimeentulon tuolle joukolle joka purkautuu teollisuudesta. Silloin työnantajapiirit sanoutui jyrkästi irti moisesta kustannuksesta.


Mauno Voutilainen :
Itse hain tänään avustusta viisi siivupakettia lihoja, kabanossia tuli kaksi pakettia, kanelipullapaketti, kaksi kaalia, porkkanapussi, jugurtteja parikymmentä purkkia, tonnikalaa ja loimulohta on ennestään kaapissa, itse ostin juustoa, jäätelöä tarvitsee hakea ja lakkahilloa lisää. Mielelläänhän tuota olisi tuonkin ajan oikeissa töissä joilla rahoilla ostaisi autoja ja veneitä ja ruoka olisi halpaa.



Lukija11 :
Siivellä eläjät pitäisi laittaa vaikkapa näin kevään tullen haravoimaan ja siivoamaan viheralueita ts. laittaa korvaukset vastikkeelliseksi. Muut joutuvat maksamaan veroissa yhteiskunnan ulkopuolella olevien toimeentulon.

Nyt suhdannetilanteesta johtuen töitä kuitenkin on niille, jotka niitä haluavat tehdä.


ST :
Optiot
Optio-ohjelman ansiosta Fortumin johtajat ovat Suomen parhaiten palkattuja johtajia, kärjessä Mikael Lilius, jonka verotettava ansiotulo vuonna 2006 oli 11,3 miljoonaa euroa. Hän oli myös vuonna 2005 Suomen parhaiten palkattu, ansaiten runsaat neljä miljoonaa euroa. Vuonna 2006 kolmanneksi eniten ansaitsi Fortumin kakkosmies Tapio Kuula, 5,8 miljoonaa. Talousjohtaja Juha Laaksonen oli neljäs listalla. Kymmenen eniten ansainneen listalla on yhteensä kuusi johtajaa Fortumista.

Oliskohan niin, että kyllä ne yhteiskunnan siivellä ja verororahoilla ja pakollisilla sähkölaskuilla eläjät ovat niitä varsinaisia ...... ?

Tuloerojen kasvu on ollut Suomessa räjähdysmäistä EU-liittymissopimuksen jälkeen. Entisen hyvinvointivaltion alasajo ja kansan heittellejättö on vastoin Suomen omaa Perustuslakia ja sen yhdenvertaisuus ja tasa-arvo periaatteita.


ST :
EU –liittymis-sopimuksen jälkeen tuloerot ovat räjähtäneet. Entisen demokraattisen hyvinvointivaltion alasajo on tosiasia kaikilla mittareilla. Suomen oma Perustuslaki takaa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvo periaatteet. EU ajaa vain omistajien etua, koska se on kapitalismi, ilman demokraattisia periaatteita. Siksi yksikään EU:n nykyinen hallitus ei uskalla jättää uutta perustuslakia kansanäänestysten varaan, koska se ei muuten menisi läpi. Leipäjonot pahenevat, jos suomalaiset ja eurooppalaiset alistuvat rahavallan orjiksi.


Päätalonpoika :
Se on Valtiovallan tavallisuutta, että työttömiä pitää olla, se pitää kansalaiset alistetun nöyrinä, mutta sitä ne pelkää ja pitää varansa, ettei työttömien armeija kasva yli puolen miljoonan rajan, sillä Suomen kokoinen maa ei kestä ylläpitää niin suurta työttömyysmassaa, ...on syytä silloin pelätä, että kansalaiset lähtee liikkeelle ja mitäs sitten.


Jaakko Jukkola, Itsenäisyypuolueen varapuheenjohtaja, Pyhäjoki :
Keitä varten yhteiskunta on ?

Kysymys ”minne menet Suomi?” ohjaa miettimään ketä tai mitä varten yhteiskuntia, se on valtioita, on perustettu ja jopa taisteltu niiden itsenäisyyden, oman päätösvallan puolesta? Ja mitä on yhteiskuntavastuu?

”Nyt olemme globaalissa markkinataloudessa, jolle emme voi mitään”, meille sanotaan. Onko se yhteiskunnan olemassaolon tarkoitus, että muutamat suuryritykset heiluttavat koko kansantaloutta? Miksi muutama ihminen saa päättää siitä, mihin suomalaisen työn tulokset käytetään, kun tuloksena on vain tappiota ja verotulojen menetyksiä ?

Pääomapiirien ohjaamana annetaan valtavia investointiavustuksia, tuloveroa on alennettu suurituloisilta, on tullut suurille tuloille kevennys pääomatuloverona. Sen piiriin jo lääkäritkin pyrkivät perustamalla yrityksiä. Näin köyhien käyttämä terveyskeskusjärjestelmä näivettyy yhä ja eriarvoisuus tässäkin kasvaa. On verovapaita osinkotuloja ym, ym, etuja suurituloisille, mutta pienituloinen maksaa joka sentistä.

Rikkaille annetut alennuksetkin peritään köyhiltä erilaisina maksuina ja välillisinä veroina pakollisissa hyödykkeissä, kuten auton käyttömaksuna, sähkö- ja televerona, ruuan alv:nä, pikkuasunnon kiinteistöverona jne. Yhteensä nämä ovat 21,93 senttiä jokaisesta kotitalouden tuloeurosta.

Nyt puuhataan ”perintöverohelpotusta”, joka vapauttaa verosta suuret omistajasuvut. Meidän verojärjestelmästä tulee reikäinen ja epäoikeudenmukainen, joka johtuu vaalirahoituksesta, jota firmat antavat ehdokkaille vaalikampanjoihin”, totesi eräs professori 9.4.2008.

Nyt maassa on 600 000 köyhyysrajan alapuolella elävää, joista 100 000 lasta. Lapsilisät, työttömyyskorvaus, pienet eläkkeet ym. etuudet ovat romahtaneet ostoarvoltaan viimeisen 10 vuoden aikanaSairaan- ja vanhustenhoidossa on työvoiman vähyydestä johtuva hätä. ”En nyt ehdi viemään vessaan, onhan sinulla vaippa”.

Leipäjonot kasvavat, yhteiskunnasta syrjäytettyjen määrä lisääntyy aikana, jolloin kansan hiellä tuotettu tulo on korkeampi, kuin koskaan. Aikana jolloin optiot, johtohenkilöiden palkat, ym. etuudet ovat tähtitieteellisissä korkeuksissa.

Katson yhteiskunnan laiminlyöneen tehtävänsä, sillä ”YHTEISKUNNALLE KUULUU HUOLEHTIA KAIKILLE RIITTÄVÄ TOIMEENTULO”.

Itse kristilliset ja isänmaalliset arvot omaavana, sekä Maalaisliiton vaikutuspiirissä kasvaneena ja toimineena, olen omaksunut noihin arvoihini liittyvän Alkion kantavan ajatuksen ”Älkää unohtako köyhän asiaa.”

Ts. meidän tulee palata pääoman hallinnasta ja ohjauksesta demokraattiseen kansanvaltaan, jossa huolehditaan pääasiasta - ihmisestä - jossa pääoma palvelee ihmistä, eikä ihminen pääomaa kuten nyt.

Ei kommentteja: