lauantai 18. joulukuuta 2021

Finanssikupla puhkeaa - kuka kuittaa 296 biljoonan dollarin velat saataviksi

 

  

Abraham Lincoln oli Yhdysvaltojen presidentti vuosina 1861 -1865. Lincoln halusi presidentiksi noustessaan lopettaa orjuuden. Lincoln ymmärsi, että orjuuden poistamiseksi kansakunnan on ensimmäiseksi varmistettava valtion ylin valtaoikeus omaan rahaan ja sen hallintaan ja kontrolliin:

Tyydyttääkseen valtion rahantarpeen ja kansalaisten ostovoiman valtion tulisi itse voida luoda oma rahansa. Etuoikeus omaan rahaan ja sen hallintaan ei tarkoita ainoastaan valtion ylintä valtaoikeutta vaan myös valtion suurta mahdollisuutta. Omaksumalla nämä periaatteet veronmaksajat tulevat säästämään valtavia summia rahaa, jotka muuten menisivät korkojen maksuun. Näin raha lakkaa olemasta ihmiskunnan herra ja siitä tulee sen palvelija." Abraham Lincolnin unelma ei toteutunut.

USA lankesi presidentti Wilsonin kaudella yksityisten pankkien ansaan, näiden setelipainomonopoliin, ikuiseen velkavankeuteen ja pankkien orjuuteen. Kapitalistisen maailman esikuvana Yhdysvaltojen pankkisysteemin malli sanelee globaalit finanssimaailman ehdot, myös globaalin pörssiromahduksen katastrofaaliset seuraukset.

Se, kuka hallitsee rahanpaino-oikeuden hallitsee maailmaa!

FED, Federal Reserve (valtion varanto) ei siis ole Yhdysvaltojen keskuspankki, vaan yksityisomisteinen keskuspankki. FED ylläpitää ja hallinnoi kansakunnan valuuttajärjestelmää, eikä se ole tilivelvollinen toimistaan kenellekään. Samoin Euroopan keskuspankki, EKP on kaiken parlamentaarisen kontrollin yläpuolella. Kun FED luo rahaa Yhdysvaltojen valtiolle, syntyy velkasuhde, jossa pankki toimii velan antajana ja valtio velallisena. Yksityisomisteinen keskuspankki pyrkii pelkästään voiton maksimoimiseen myös kaikkialla velkavetoisissa eurovaltioissa. Euro ja dollari ovat pyramidihuijauksia. Ilman omaa kansallista keskuspankkia ja rahanluontioikeutta meillä ei ole demokratiaa, eikä ihmisoikeuksia. Onneksi velkavankeus on jo opittu kantapään kautta!

Ylikansallinen raha on nykyisten pankkiterroristien velkaa, joka syntyy tyhjästä, eikä sillä ei ole ollut enää vuosikymmeniin mitään yhteyttä reaalitalouteen. 
Milloin tämä kupla puhkeaa? Kuka sen puhkaisee? 
WEF, Klaus Schwabin johdolla on jo simuloinut rahoitusjärjestelmään suunniteltua globaalia kyberiskua, suurta ”nollausta.” Se taitaa odottaa jo nurkan takana?

Syyskuussa Washingtonissa sijaitseva Institute of International Finance arvioi, että maailmanlaajuinen velka, joka sisältää valtioiden, kotitalouksien sekä yritysten ja pankkien velat, nousi 4,8 biljoonaa dollaria 296 biljoonaan dollariin kesäkuun lopussa, mikä on 36 biljoonaa dollaria pandemiaa edeltävää tasoa korkeammalla. Tästä 92 biljoonaa dollaria on velkaa kehittyvillä markkinoilla, kuten Turkilla, Kiinalla, Intialla ja Pakistanilla.

Entäs kun korot nousevat?

Korkojen nousu laukaisee maksukyvyttömyyskriisejä kaikkialla maailmassa, koska lainanottajat eivät pysty maksamaan takaisin. Fedin johtamat keskuspankit ovat tietoisesti luoneet tämän tilanteen vuoden 2008 kriisistään lähtien ajamalla korot ensin nollaan tai jopa negatiiviseksi.
Nykyinen globalistien finanssijärjestelmä ja rahanluonti on maailmanhistorian suurin diktatorinen huijaus. Kaataako Yhdysvaltojen FED, Federal Reserve maailmanlaajuiset rahoitusmarkkinat keinona toteuttaa "suuri nollaus"?
Asiasta kirjoittaa William Engdahl Global Researchissa:

”Näyttää yhä todennäköisemmältä, että Yhdysvaltain keskuspankki ja nykyiset globalistit  käyttävät inflaation dramaattista nousua tekosyynä kaataakseen Yhdysvaltain rahoitusmarkkinat ja sen myötä historian suurimman rahoituskuplan. Valtava inflaationousu vahingollisten poliittisten sulkemisten ja sekä Trumpin että Bidenin biljoonien dollareiden hätämenojen jälkeen, yhdistettynä Fedin ennennäkemättömän, lähes nollakorkopolitiikan jatkamiseen ja miljardien joukkovelkakirjalainojen omaisuuden ostoihin kuplan pitämiseksi inflatoituna hieman pidempään – ovat luoneet alustan välittömälle markkinoiden romahdukselle. Toisin kuin meille kerrotaan, se on tarkoituksellista ja johdettua.”

Toimitusketjun häiriöt Aasiasta normaaliin kuorma-autoliikenteeseen Pohjois-Amerikassa ruokkivat USA:n pahinta inflaatio neljään vuosikymmeneen. 

Keskuspankit ovat vaiheistamassa velkaantuneen järjestelmän kaatamista, valmistellakseen maailman rahoitusjärjestelmän suurta nollausta. Tämä ei kuitenkaan ole inflaatiokysymys, vaan jokin mysteeri tai "väliaikainen" prosessi.  Päätöstä rahoitusjärjestelmän kaatumisesta valmistellaan kauaskantoisten maailmanlaajuisten pandemia-toimenpiteiden keskellä, jotka ovat tuhonneet maailmantalouden vuoden 2020 alusta lähtien. Romahdus on tulossa, kun Naton voimat Bidenin hallinnon johdolla keinuttavat maailmaa ja agitoivat sotatoimia. Historia toistaa itseään. Kukapa unohtaisi 1929 suurta pörssiromahdusta ja sitä seuranneita maailmansotia? Kun sisäpolitiikka ja talous ovat umpikujassa, etsitään vihollinen muualta ja aloitetaan suursodat. Nyt viedään aseita ja neuvonantajia Ukrainaan ja provosoidaan Venäjää. Samalla lisätään paineita Kiinaan Taiwanin vuoksi. Sotaa käydään Kiinaa vastaan ​​Etiopiassa ja Afrikan sarvessa, sekä lukemattomissa muissa paikoissa.

Dollarijärjestelmää uhkaava romahdus kaataa samalla suurimman osan maailmantaloudesta velkasiteiden vuoksi.

Se tapahtuu, kun suuret teollisuusmaat saatetaan taloudelliseen itsetuhoon EU:n uuden Green New Deal- sopimuksen seurauksena sekä USA:ssa, että sen ulkopuolella. Nollapäästöpolitiikka hiilen, öljyn, kaasun ja myös ydinvoiman asteettaiseksi luopumiseksi on jo saattanut EU:n sähköverkon suurten sähkökatkosten partaalle tänä talvena, koska riippuvuus epäluotettavasta tuuli- ja aurinkoenergiasta muodostaa suurimman osan verkosta. Joulukuun 31. päivänä "vihreä" Saksan uusi hallitus valvoo kolmen koko Tanskan sähköä vastaavan ydinvoimalan pakkosulkemista. Tuuli ja aurinko eivät voi millään tavalla täyttää aukkoja. Yhdysvalloissa Bidenin väärin nimetty Build Back Better -politiikka on ajanut polttoaineen ennätyskorkeaksi. Korkojen nostaminen tässä kriittisessä tilanteessa tuhoaa koko maailman, mikä näyttää olevan juuri suunnitelma.

Yhdysvaltain väärennetyt inflaatiotiedot

Aina 1970-luvun alusta lähtien, kun presidentti Nixon pyysi ystäväänsä, Federal Reserven silloista johtajaa Arthur Burnsia etsimään keinoa päästä eroon poliittisesti haitallisista kuukausittaisista kuluttajainflaatiotiedoista, jotka heijastivat öljyn ja viljan jyrkästi nousevaa hintaa, Fed on käyttänyt nimitystä "ydininflaatio", mikä tarkoittaa kuluttajahintojen nousua energiasta ja ruuasta. Arjen inflaatiolaskelmia on manipuloitu, eikä inflaatio ole ollut hallinnassa. Todellisessa maailmassa yhdysvaltalainen bensiini on nykyään 58 prosenttia kalliimpaa kuin vuonna 2020, ja viimeisen 12 kuukauden aikana elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet keskimäärin yli 6 prosenttia. Nykyään Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksi ei sisällä edes asuntojen osto- ja rahoituskustannuksia, eikä myöskään kiinteistöveroja tai kodin ylläpitoa ja kunnostusta. Nämä tekijät ovat nousseet huimasti kaikkialla Amerikassa viimeisen vuoden aikana. Nyt puuttuu vain Fedin lausunto, jonka mukaan inflaatio on hälyttävämpää kuin he luulivat ja vaativat aggressiivisia koronnostoja "inflaation puristamiseksi ulos järjestelmästä".

Paisuneet Yhdysvaltain osakemarkkinat

Wall Streetin markkinat, joilla osakkeet ovat nykyään historiallisissa paisuneissa huipuissa, joita tukevat lähes nollakorot ja myös Fed:n kuukausittaiset 120 miljardin dollarin joukkovelkakirjaostot, ovat pisteessä, jossa Fed kääntää politiikan, jota odotetaan vuoden 2022 alussa. Osakkeitten paniikkipoistot voivat alkaa, mikä ​​laukaisee todennäköisesti paniikkimyynnin ja lumipalloefektin markkinoiden romahdukseen.

Syyskuun 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin jälkeen Federal Reserve ja muut suuret keskuspankit, kuten EU:n EKP ja Japanin keskuspankki, ovat pyrkineet ennennäkemättömään nollakorkoon ja usein "kvantitatiiviseen keventämiseen" velkakirjojen ostoilla pelastaakseen suuria rahoituslaitoksia. Toimenpiteellä ei ole ollut juurikaan tekemistä reaalitalouden terveyden kanssa. Kyseessä on ollut historian suurin aivokuolleiden pankkien ja rahoitusrahastojen pelastuspaketti. Fedin ja muiden keskuspankkien ennennäkemättömän politiikan ennustettavissa oleva tulos on ollut osakkeiden historian suurimman spekulatiivisen kuplan keinotekoinen inflaatio.

Presidenttinä Donald Trump viittasi jatkuvasti S&P 500 -osakkeiden uusiin ennätysnousuihin todisteena talouskasvusta, vaikka hän taitavana liikemiehenä tiesi sen olevan valhetta. Se nousi Fedin nollakorkopolitiikan takia. Yritykset ottivat lainaa alhaisilla koroilla, eivät laajentaakseen tehdas- ja laiteinvestointejaan vaan ostaakseen takaisin markkinoilta omia osakkeitaan. Tämä vaikutti osakkeiden nousuun yrityksissä Microsoftista Delliin,  Amazoniin, Pfizeriin, Teslaan ja satoihin muihin. Se oli manipulointia, jota yritysjohtajat, jotka omistivat miljoonia omia osakkeitaan optioina, rakastivat. He tekivät joissakin tapauksissa miljardeja luomatta todellista arvoa talouteen.

Kuinka suuri on tämän päivän Yhdysvaltain osakemarkkinoiden kupla? Lokakuussa 2008 juuri Lehmanin kriisin jälkeen Yhdysvaltain osakkeet listattiin yhteensä 13 biljoonan dollarin arvosta. Nykyään se on yli 50 biljoonaa dollaria, kasvua lähes 400 % ja yli kaksinkertainen Yhdysvaltain BKT:hen verrattuna. Pelkästään Apple Corp. on 3 biljoonaa dollaria.

Kuitenkin massiivisen työvoimapulan, eri puolilla Amerikkaa olevia sulkujen ja kaupan valtavien häiriöitten seurauksena erityisesti Kiinan toimitusketjuissa, talous on vajoamassa ja Bidenin tekaistu "infrastruktuurilasku" ei juurikaan auta rakentamaan uudelleen elintärkeää taloudellista infrastruktuuria, kuten valtateitä, vedenkäsittelylaitoksia, sähköä, jne. Miljoonille amerikkalaisille vuoden 2008 asuntojen romahduksen jälkeen osakkeiden ostaminen on ollut heidän paras toivo eläketuloistaan. Fedin valmistelemaa pörssiromahdusta vuonna 2022 käytetään todellisen suuren laman käynnistämiseen, joka on paljon pahempi kuin1930-luvulla, kun kymmenet miljoonat tavalliset amerikkalaiset näkevät säästönsä pyyhkiytyneen pois.

Osakkeiden takaisinosto peli

Viimeisten neljän vuosineljänneksen aikana S&P 500 -yritykset ostivat omia osakkeitaan takaisin 742 miljardin dollarin edestä. Vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä määrä kasvaa todennäköisesti ennätysmääräisesti, kun yritykset kiirehtivät pumppaamaan osakkeitaan ennen raportoitua Bidenin veroa yritysten osakkeiden takaisinostoille. Vuoden 2012 alusta S&P 500 -yritykset ovat ostaneet omia osakkeitaan takaisin lähes 5,68 biljoonalla dollarilla.

Sisäpiiri on tietoinen finanssikriisistä. Teslan Elon Musk myi juuri 10 miljardia dollaria osakkeistaan ​​väitetysti verojen maksamiseksi. Selvää, että, kun Fed nostaa korkoja; ne, jotka ovat ostaneet osakkeita velaksi lähes 1 biljoonalla dollarilla lokakuun tietojen mukaan, joutuvat paniikkimyyntiin. Kun suuri markkinamyynti alkaa, todennäköisesti vuoden 2022 alussa, välittäjät vaativat marginaalivelkansa takaisinmaksua. Tämä puolestaan ​​nopeuttaa pakkomyyntiä.

On paljon keskustelua myös siitä, milloin Fed vähentää Yhdysvaltain valtion velkasaneerausten sekä hallitukseen sidottujen asuntoluottolainojen ostoa. Osto on ollut valtava. Covid-pandemiahysterian alkamisesta helmikuussa 2020 Federal Reserven tällaisten arvopapereiden kokonaisomistus on yli kaksinkertaistunut 3,8 biljoonasta dollarista 8 biljoonaan dollariin lokakuun 2021 lopussa. Tämä on pitänyt asuntolainojen korot keinotekoisen alhaisina ja lisännyt paniikkia asuntojen ostamiseen. Kansalaiset ymmärtävät, että alhaiset hinnat ovat loppumassa. Samalla, kun Fed  vähentää kuukausittaisen joukkovelkakirjaoston nollaan, se nostaa ohjauskorkoja ja tapahtuu kaksinkertainen isku. Isku on valtava ja verta virtaa Wall Streetiltä vuoden 2022 alussa.

Vietnamin sodan aikakaudesta lähtien presidentti Lyndon Johnsonin aikana Yhdysvaltain hallitus on manipuloinut työllisyystietoja sekä inflaatiolukuja antaakseen paljon paremman kuvan kuin on todellisuudessa.

Yksityisekonomisti John Williams Shadow Government Statisticsista arvioi, että USA:n todellinen työttömyys on kaukana marraskuun raportoidusta 4,2 prosentista, vaan se on itse asiassa yli 24,8 prosenttia. Kuten Williams edelleen huomauttaa, "Inflaatiohuippu heijastaa äärimmäistä rahan tarjonnan luomista, äärimmäistä liittovaltion alijäämämenoa ja liittovaltion velan kasvua, pandemiahäiriöitä ja tarjontapulaa; Se ei heijasta ylikuumenevaa taloutta." Liittovaltion budjettialijäämät juoksevat ennätysmäärällä 3 biljoonaa dollaria vuodessa, eikä loppua näy.

Korkojen nostaminen tässä epävarmassa vaiheessa kaataa Yhdysvaltojen ja maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän ja tasoittaa tietä kriisille, jossa kansalaiset saattavat pyytää hätäapua digitaalisen rahan ja ”Great Resetin” muodossa. On syytä huomata, että jokainen suuri Yhdysvaltain pörssiromahdus lokakuusta 1929 lähtien, mukaan lukien vuodet 2007–2008, on ollut seurausta Fedin tietoisista toimista, jotka on naamioitu "inflaation hillitsemiseen”.

On aika laittaa turvavyöt kiinni myös Suomessa ja ryhtyä rakentamaan suomalaisten pelastusrengasta! Markka takaisin!
 Kiitos F. William Engdahlille, strategisten riskien konsultti, tutkija

 

 

 

2 kommenttia:

Petteri Sahinjoki kirjoitti...

Siinä putoaa sitten kryptot myös. Niiden arvostukset tuntuvat olevan aikalailla sidottuja osakkeisiin. Vaikka toisin väitetään.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on Mooses ja profeetat. Tämä on todella hieno ja asiantunteva kirjoitus maailman poliittisesta tilanteesta. Mihin olisi nyt tarkoituksen mukaisinta sijoittaa osakkeissa oleva varallisuus? Arvometallien kuten kullan hinta on kyllä pilvissä; Rasmussenilla on 100 gr harkko 5333 eur. Kun viimeksi ostin kultaa joskus 2012, 100 gr harkon hinta oli 3100 eur. Asunto-osakkeissa on mahdollisuus, mutta jotenkin tuntuu, että niissä on kanssa etenkin pääkaupunkiseudulla melkoinen hintakuplan vaara. Olisiko sitten metsäpalstoihin sijoittaminen viisainta tässä tilanteessa? Kuten sanotaan: maata ei enää valmisteta.