torstai 12. marraskuuta 2020

Fukushima – atomiteollisuuden harakiri

Samurailuokalla on ollut Japanissa vuosisatainen kunniakas ”seppuku” tai vähemmän kunniakas harakiri itsensä surmaamiseen.
  
Fukushiman ydinvoimalaonnettomuudessa ei kuitenkaan ratkaista pelkästään japanilaisten kohtaloa, vaan atomiteollisuuden harakiri koskettaa koko biosfääriä ja ihmiskuntaa.

- Onko enää kenelläkään varaa sulkea silmät ydinvoiman katastrofaalisilta ikuisongelmilta ?

Fukushiman ydinvoimalaonnettomuudesta on nyt reilu 9 vuotta. Tapahtui se, minkä ei pitänyt olla  edes mahdollista? Räjähdyksessä suli kolme reaktorin ydintä. Onnettomuus aiheutti katastrofin, jota ei voi ratkaista. Siksi totuutta on peitelty viimeiseen saakka. 
Nyt kun Tepcon voimalan alueella olevat radioaktiiviset vesisäiliöt alkavat täyttyä, on edessä täyskatastrofi.

Vettä on pumpattu reaktorien läpi vuosien ajan sulan polttoaineen jäähdyttämiseksi. Erittäin radioaktiivista vettä on varastoitu laitoksen sisällä yli tuhannessa suuressa säiliössä, joissa on  reilusti miljoona tonnia radioaktiivista vettä. Myös rakenteilla olevat säiliöt täyttyvät v. 2022 mennessä. Myös maaperää on yritetty puhdistaa ja alue on täynnä radioaktiivisia muovisäkkejä.

 

Fukushiman tilanne pahenee ja peittely ei enää auta. Tepcolla ei ole osaamista, eikä resursseja reaktorien vakauttamiseksi. Varsinkin 3-reaktorin sulaminen on erityisen vakava, koska reaktori oli täynnä jälleenkäsiteltyä Moxia, joka on paljon epävakaampaa, kuumempaa ja radioaktiivisempaa uraanioksidien ja plutoniumin seosta, jota on tarkoitus käyttää myös Suomen valmisteilla olevassa Olkiluoto 3:ssa Eurajoella.

 
Tohtori Helen Caldicott on kirjailija, lääkäri ja yksi maailman johtavista ydinaseiden vastaisista taistelijoista. Hän on kirjoittanut v.2014 kirjan: Kriisi ilman loppua: Fukushiman ydinkatastrofin lääketieteelliset ja ekologiset seuraukset 

” Syövän kehittymisen piilevä karsinogeneesivaihe kestää altistumisen jälkeen 3-80 vuotta. Kilpirauhassyövät näkyvät aikaisin. Leukemia ilmenee 5-10 vuotta myöhemmin.

Jokaisen elimen kiinteät syövät esiintyvät noin 15 vuotta myöhemmin ja etenevät. Hiroshiman ja Nagasakin uhrit, jotka ovat edelleen elossa, kehittävät edelleen syöpää normaalia enemmän.

Japanin hallitus on sanonut lääkäreille, että heidän ei tule puhua potilailleen säteilystä ja siitä johtuvista sairauksista. Jos lääkärit eivät tottele, he saattavat menettää hallituksen rahoituksen. IAEA, kansainvälinen atomienergiajärjestö perusti Fukushimaan syöpäsairaalan  Fukushiman yliopiston kanssa. Se kertoo kenen ehdoilla toimitaan.

Fukushiman ydinonnettomuus on lääketieteellinen katastrofi, jota peitellään täydellisesti ydinvoimateollisuuden suojelemiseksi.

Fukushima – kriisi ilman loppua 
Fukushiman ongelmista suurin on jatkuvat päästöt ilmaan. Toiseksi pahinta on erittäin saastunut vesi, jota on poistettu vaurioituneista reaktorisydänten ytimistä. Jäähdytystä tehdään keskeytyksettä. Viranomaiset valehtelevat suodattaneensa muut epäpuhtaudet, paitsi tritiumia, joka on osa vesimolekyyliä. Saastuneessa vedessä on strontiumia, cesiumia ja monia muita alkuaineita ja koska alueella ei ole tarpeeksi tilaa rakentaa lisää säiliöitä, viranomaiset aikovat tyhjentää vedet hallituksen luvalla Tyynellemerelle. Kalastajat ovat shokissa.

Katastrofia lisää alas virtaava vesi reaktoreiden takana olevilta vuorilta. Vesi on virrannut
reaktorien alapuolelta mereen koko onnettomuuden ajan. Kun reaktorit olivat hyvässä kunnossa, vesi oli kunnossa.
Nyt kun on kolme sulaa ydintä, jotka ovat kosketuksissa reaktorien alla virtaavan veden kanssa, Tyynelle merelle virtaava vesi on hyvin radioaktiivista. Vuorilta virtaava vesi on täysin erillinen ja ratkaisematon ongelma muiden vesisäiliöitten kanssa.

Viranomaiset yrittivät asentaa reaktorien ympärille jäähdytetyn seinän estääkseen reaktorien alla virtaavan vuoren veden. Se on vähentänyt päivässä virtaavan veden määrän 500 tonnista noin 150 tonniin. Hyvä yritys, vesivuoto jatkuu ja Tyynenmeren alueesta tulee ajan myötä entistä radioaktiivisempi.
 
Miten ydinvoimalan käytöstä poistaminen onnistuu ? 
Miten sulien ytimien poistaminen onnistuu ?
Kun robotit menevät sisään ja yrittävät tutkia ytimiä, johdot sulavat ja katoavat. Kukaan ihminen ei voi mennä ytimien lähelle, koska he kuolisivat 48 tunnin kuluessa säteilyaltistuksesta.

Ts. reaktoreita ei voi koskaan poistaa…
Fukushima on ikuinen radiologinen katastrofi, johon ei ole ratkaisua.

Maailman terveysjärjestö WHO ja kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA allekirjoittivat jo vuonna -59 asiakirjan, että he eivät ilmoita radiologisten katastrofien lääketieteellisiä vaikutuksia ja he ovat pitäneet sopimuksesta kiinni. Koska kansainvälisen atomienergiajärjestön tehtävä on edistää ydinvoimaa, WHO on hiljaa. 
Ydinkorruptio saa jatkaa kenenkään puuttumatta.

Osa WHO: n dokumentoinnista paljastaa kuitenkin, että noin 10 miljoonaa vuosittaista syöpäkuolemaa johtuu säteilyn pitkäaikaisista vaikutuksista. Kymmenessä kuukaudessa Covid-19 aiheutti noin 1,2 miljoonaa kuolemaa maailmanlaajuisesti. 

Vaikka säteilyn pitkäaikaiset vaikutukset ja syöpäkuolemat ovat kymmenkertaiset koronakuolemiin, valtamedia ja terveysviranomaiset ovat hiljaa. Kun Fukushiman ydinvoimalaitoksesta päästetään mereen vielä yli miljoona tonnia radioaktiivista vettä, ravintoketjun rikastuessa syöpäkuolemat lisääntyvät entisestään...

Ydinreaktorissa on yli 200 radioaktiivista ainetta.  
Jotkut elävät sekunteja ja toiset kestävät miljoonia vuosia.

Mitä tapahtuu, kun kasvit ottavat veden maaperästä ?
Ne ottavat cesiumin, joka on kaliumanalogi - se muistuttaa kaliumia. Strontium 90 muistuttaa kalsiumia ja vastaavia. Ja nämä elementit rikastuvat riisiin ja kasveihin. Kun syöt Fukushimassa kasvatettua ruokaa, on todennäköistä, että se on radioaktiivista.
Radioaktiivista riisiä on laimennettu ei-radioaktiivisella riisillä, jotta se tuntuisi hieman paremmalta. 

Nyt nämä isotoopit menevät myös valtamerelle ja levät rikastavat niitä biologisesti jopa sata kertaa tai enemmän. Kun sitten äyriäiset syövät levät, pienet kalat syövät äyriäiset ja isot kalat syövät pienet kalat, on tonnikalasta Kalifornian rannikolta muutama vuosi sitten löydetty Fukushiman isotooppeja. Myös Kalifornian länsirannikolla pyydetyt kalat sisälsivät joitain näistä isotoopeista. Joten Fukushiman biologinen katastrofi pahenee sitä mukaa kun aikaa kuluu.

Radioaktiivisuus ei maistu, ei haise, etkä näe radioaktiivisuutta ruuassa. Syöpä kehittyy hitaasti. Et voi myöskään tunnistaa tiettyä syöpää, jonka aiheuttaa tietty aine tai isotooppi. Voit tunnistaa ongelman vain tekemällä epidemiologisia tutkimuksia, joissa verrataan säteilytettyjä ihmisiä säteilyttämättömiin ihmisiin nähdäkseen syöpätasot…

Tšernobyl ? 
Tähän mennessä yli miljoona ihmistä on jo kuollut Tšernobylin katastrofista. Tšernobyl on aiheuttanut monia sairauksia, mukaan lukien lasten ennenaikainen ikääntyminen, vauvojen mikrokefalia, hyvin pienet päät, diabetes, leukemia, jne. Niitä sairauksia ei edes käsitellä, tunnisteta tai etsitä Fukushiman ja Japanin väestöstä. Ydinterrori pitää siitä huolen.

Ilman kautta kulkevat radioaktiiviset mittauslaitteet on jo suljettu Amerikan länsirannikolla. Mitä tapahtuu, jos Japanissa tai muualla tapahtuu suuronnettomuus, maanjäristys, ytimet sulavat, vesisäiliöt rikkoutuvat, maat ja meret saastuvat ? 
 
- Ilmastomuutokset tulevat ja menevät, mutta ydinjäte on ikuista.
Jäteongelma on kokonaan ratkaisematta. Japanista alkaa maailmanlaajuinen ydinpandemia, johon rokotukset ei auta !?
- Kuka auttaa ?

IAEA on hiirenhiljaa...

Maailman johtavat ydinasevaltiot eivät ole Moxiskaan ?

Rakenteilla olevasta maailman suurimmasta Mox-Olkiluoto 3:sta vastaa yksityinen omistaja ?

Hanhikivessä venäläistä rulettia pelaa Putinin Rosatom ?

 

-         Milloin ydinterrorin lähtölaskenta alkaa ?

 

 

 Suuret kiitokset Helen Caldicott /

 

 

Ei kommentteja: