sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

"Rajoittamaton vastuu" myös ministereille ?

http://www.hs.fi/keskustelu/Oikeuskansleri%3A+Lis%E4ydinvoiman+lupap%E4%E4t%F6ksen+valmistelija+j%E4%E4vi/thread.jspa?threadID=247446&tstart=0&sourceStart=0&start=60
ST / HS 27.6.2010
Suomi aikoo säätää lain, joka saattaisi ydinvoimayhtiöt rajoittamattomaan vastuuseen mahdollisista ydinvahingoista.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/06/pe%20kkarinen_a...amatonta_vastuuta_1789728.h%20tml

Rajoittamattomasta vastuusta on jo sovittu kansainvälisellä sopimuksella, mutta sitä ei ole saatu voimaan, koska vakuutusyhtiöt eivät suostuisi myöntämään sen mukaisia vakuutuksia.
Rajoittamaton vastuu onkin varsin teoreettinen tiukennus ydinvastuuseen.
Vaikka yritys olisikin suurkatastrofin sattuessa rajoittamattomassa vastuussa, rajoittamatonta varallisuutta sillä ei ole !

Miksi Pekkarinen yrittää kiillottaa korruptioon kaatuneen hallituksen kilpeä vielä viime metreillä ?

Suomi haluaa olla ydinvastuusopimuksen tiukennuksessa, jolla on eniten symbolista arvoa. Motiivi liittyykin kenties eduskunnan ydinvoimaäänestykseen, joka on ensi torstaina. Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti rajoittamaan vastuuseen tähtäävästä lakiuudistuksesta vain viikkoa ennen sitä.

Uudet lisäydinvoimalat on valmisteltu esteellisesti.

Pekkarinen vaatii ydinvoimayhtiöille rajatonta vastuuta samalla kun hallituksen ex-pääministeri tekee loikan Perheyritysliiton lobbariksi kesken eduskuntakauden välttyäkseen kaikelta vastuulta ja oikeuskansleri Jonkan keskeneräisten tutkimusten jälkimainingeilta ?

Muodostuuko Myllyn Parhaan myllynkivestä sekä Fennovoiman osakkaana, että Perheyritysliiton jäsenenä sellainen Vanhasen painolasti, joka upottaa kepun ja koko valtakunnan rajoittamattomaan laittomuuteen ?

- Kuka tai mikä instanssi saattaa laittomuuteen sortuneet ministerit rajoittamattomaan vastuuseen oikeusvaltion periaatteiden ja Perustuslakituomioistuimen puuttuessa ?

Ei kommentteja: