keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Valtakunnanoikeuden paikka ?

http://www.hs.fi/keskustelu/Vanhanen%3A+Ydinvoimaesityst%E4+ei+vedet%E4+pois+eduskunnasta/thread.jspa?threadID=247473&tstart=0&sourceStart=0&start=20
S T / HS 23.6.2010
Suomessa ei ole Perustuslakituomioistuinta ja siksi mm. Puoluelaki on selättänyt Perustuslain, vaikka Perustuslaki on kaikkien kansanvaltaisten lakien äiti !?
Näin puolueista ja näiden johtajista on päässyt muodostumaan oligarkia, joka "pukki kaalimaan vartijana" on nostanut itsensä kaikkien lakien yläpuolelle ?
Suomessa on kuitenkin valtakunnan oikeus !
"Ministeriä vastaan syyte voidaan nostaa, mikäli tämä "tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta on olennaisesti rikkonut ministerin tehtävään kuuluvat velvollisuutensa tai menetellyt muutoin virkatoimessaan selvästi lainvastaisesti".

Pääministeri Vanhanen ei taida olla ainoa kepussa, jonka moninaiset "virkatoimet" kaipaavat perusteellista rikosoikeudellista selvitystä ?

Myös ministeri Pekkarinen on kunnostautunut rikosoikeudellista tutkintaa varten esteellisesti valmisteltujen ydinvoimalupien esittelijänä ?


Oikeuskansleri Jaakko Jonkka päätti, että lupaesityksiä valmistelemassa ollut työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston ylijohtaja Taisto Turunen on jäävi ydinenergiapäätöksissä.

- Ehdotus, jonka hallitus on tehnyt eduskunnalle, on selkeästi ministerien poliittisessa harkinnassa ja valmistelussa tehty, ja siitä ministerit kantavat itse vastuun, "muisteli" Vanhanen YLE Uutisille.

Vanhanen aikoo seuraavaksi kuulla asiantuntijoiden näkemyksiä oikeuskanslerin päätöksestä.

Hän sanoo olevansa itse valmis viime kädessä päättämään lupaesitysten takaisinvetämisestä, jos se on tarpeen.

Luulenpa, että Vanhasen "asiantuntijalausunnot ja näkemykset oikeuskanslerin päätöksistä" tullaan kuin tullaankin kuulemaan valtakunnanoikeudessa ?

Myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) lausunto siitä, ettei oikeuskanslerin huomautuksella ole oikeudellisia vaikutuksia ydinvoimalalupien käsittelyn etenemiseen eduskunnassa, on mittaluokaltaan sellainen, ettei sitä enää voi jättää "maan tavan mukaan" kepun itsevaltiaiden ministerivastuulle ilman perusteellista rikostutkintaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Perustuslaki on hävinnyt ja häviää aina.

EU:iin liittyminen tehtiin 152 valtiopetoksella. + pari päälle.

Perustuslain turvaama markka meni.

Lissabonin sopimus pyyhkii perustuslailla kenkiä. Saman teki Liittoutuneiden Valvontakomissio.

Valtiovarainministerien neuvosto päättää Viron liittämisestä euroon. Viron kruunukin voi olla perustuslain turvaama, mutta ei sen niin väliä ole.

Komissaari ja neuvosto, mikä tulee mieleen. Häveliäisyyden vuoksi liiton sijasta käytetään sanaa unioni.

Suomessa on kaksi kovaa, kallio ja ihmispää. Yksi on pehmeä, media.