torstai 30. huhtikuuta 2009

Arvoisa Oikeusministeri Tuija Brax

Olen asettunut EU-vaalessa 2009 Itsenäisyyspuolueen eurovaaliehdokkaaksi.
Itsenäisyyspuolue, niinkuin muutkaan pienpuolueet eivät saa puoluetukea tai muuta julkista tukea vaalityön tekemiseen, niinkuin varsinaiset istuvat EUeduskuntapuolueet.
Itsenäisyypuolueen vaalibudjetti EUvaaleissa tulee olemaan koko valtakunnan osalta n. 5000-10.000 euroa, jolla pitäisi tavoittaa koko Suomi !

Henkilökohtainen vaalibudjettini on 0 euroa !
Justiinsa !
Miten tällaisella budjetilla kykenee osallistumaan tasa-arvoisesti EU-vaaleihin ja saada kansa kiinnostumaan aidosti demokraattisista vaaleista ?

Olen kirjoitellut huolestuneita hätähuutoja Suomen näennäisdemokratian tilasta, mm. : http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/kohti-oikeudenmukaista-vaaliij%C3%A4rjestelm%C3%A4%C3%A4/420706

ASIANI :

1. Nyt pyytäisin kohteliaasti Oikeusministeriä osoittamaan Itsenäisyyspuolueelle ja muille pienpuolueille ne kanavat, joista voidaan myöntää julkista vaalitukea vaalityön tekemiseen myös kaikille pienpuolueille tasa-arvoisesti ? Tällä asialla on tulenpalava kiire, koska ehdokkaat on jo virallisest nimetty ja vaalityön piäisi alkaa.

2. Samalla pyytäisin Oikeusministeriä lähettämään minulle ikioman paperiversion jo allekirjoitetusta Lssabonin sopimuksesta, että tietäisin tarkasti ne sudenkuopat, johon Suomi on nyt jo sidottu ?

3. Samalla pyytäisin oikeusministeriä arvioimaan euromääräisesti, mikä on kohtuullinen ja keskimääräinen eurovaalibudjetti, jolla tavoitetaan koko Suomi, niin, että jokaiseen kotiin saadaan tiedot kaikista ehdokkaista !

4. EU on myötänyt melkoisia summia eurovaaleihin. Haluaisin myös virallisen selvityksen Suomen eduskuntapuolueille myönnetyistä vaaliavustuksista, sillä demokraattisten vaalien on oltava rahoituksen osalta täysin läpinäkyviä !

5. Samalla kysyn oikeusministerin kantaa EU:n periaatepäätöksestä olla tukematta kansallisia puolueita tai niiden edustajia missään muodossa ! Onko Suomen hallitus myös samaa mieltä, EU:n kanssa, että kansallisia puolueita ei saa missään nimessä tukea missään muodossa ?

Jään odottamaan pikaista vastausta. Hyvää Vappua !

Iloisin vaaliyhteistyöterveisin :


Sinikka Tyynelä, yht.kand.
Itsenäisyyspuoleen EUvaaliehdokas 2009

Liitteet :
Keskustelu Ksml :
Rikostutkimusvaatimus vaalisyrjinnästä :

Ei kommentteja: