keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Vanhanen : köyhille tuulivoimaa - rikkaille ydinvoimaa

Tulihan se sieltä: - Suomenkin pelastus talouslamasta ?
Ennen täällä vakuutettiin, että ydinvoima on täällä kaikkein halvinta ja tuulivoima tänne on kaikein kalleinta ! Taantumako avasi Vanhasen silmät ?
Ei enää velkaa, eikä velanottoa ? Myös Suomeen halpaa tuulivoimaa ja niille rikkaille, jotka nyt rahoittavat koko globaalin maailman velkakriisiä lisää ydinvoimaa ! - ketä ne muuten ovat ?
Että on meillä pääministeri ! Suoraan kahden kerroksen taivaasta ? Luojalle kiitos !

Vanhanen on vihdoinkin herännyt ja ryhtynyt nostamaan hiipuvia kannatuslukujaan: Olkiluoto 3:n kustannusarvion piti olla vain 3 miljardia euroa ! OL - 3:n myöjästyminenkin on jo maksanut pelkästään yli 3 miljardia euroa ja kokonaiskustannukset varmaan tulee maksamaan yli kymmenen miljardia euroa !!!

Siemens lähti Arevan kelkasta ja OL-3 horjuttaa nyt koko Arevaa - Ranskan ydinveturia.
Tällaisiin virhearviointeihin ei ole varaa kuin maailman upporikaimmilla valtioilla ?
Kukahan laskisi montako megawattia sitä halpaa ja saasteetonta tuulivoimaa saisi 10 miljardilla = 10 kertaa 1000 miljoonaa euroa = 10 000 000 000 :lla eurolla ?

Köyhyys pakottaa Suomenkin lopettamaan kokonaan lisäydinvoiman ja vieläpä kieltämään käyttöluvan antamisen OL - 3:lle, koska korkea-aktiivisen ydinjätteen loppusijoitusongelmaa ei ole ratkaistu ja jätteitä ei edes keretä upottamaan kallioperään ennen mahdollista 3 :n metrin merenpinnan nousua, joka arvion mukan tapahtuu jo seuraavan 50:n vuoden aikana.

Kiitos Vanhanen ! Vanhanen on hankkinut kannuksensa UE:n ( = uusiutuvan energian ) MESTARINA !

Kirjoitus keskisuomalaisessa 26.4.2009 : http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/k%C3%B6yhille-tuulta-rikkaille-ydinvoimaa/424126


Suomen energiapolitiikassa tuulee vihdoinkin ja kovaa !

Shakki - Patti vai Matti ?

Kansalle on vihdoin selvinnyt, että meitä on yritetty lastata hornan hävittäjiin kuin ghettoihin; maailman suurimpiin ydinvoimaloihin, ilman että edes laskeutumispaikkaa on rakennettu tai varmistettu ! Korkea-aktiivisen ydinjätteen loppusijoitus on täysin ratkaisematta ja kallioperään sijoittamisesta on luovuttava kokonaan.
Samaan aikaan tiedot ilmastomuutoksen yllättävän nopeasta kehityksestä ja yhteydestä merenpintojen nousuun on hälyttävää ! Nyt ei enää voi vitkastella yhtään ! Nyt on luovuttava entisestä ajattelusta kokonaan ja meidän kaikkien on yhdessä ponnisteltava uusituvan energian maailmanlaajuisen aallon voimistamiseksi.
Ei enää yhtään lisäydinvoimalaa ja OL - 3 , maailman suurin hornan tuutti on haudattava pystyyn !
Samalla on aloitettava kansainvälinen yhteistyö ratkaisemattoman ydinjäteongelman osalta heti ! Ydinjäteongelma on nostettava energiapolitiikan keskiöön ja tavalla tai toisella sille on löydyttävä turvallinen hävittämistemppu ! Nyt kun kapitalismin pelimerkit on hävitty, on kysymys enää elämän pelastamisesta tällä pallolla !
Luojan kiitos, uusi tekniikka on jo olemassa ja sitä kehitetään koko ajan, kunhan ymmärretään, että suurien energiapörssiyhtiöiden aika on auttamattomast ohi !

Atomivoiman ratkaisematon shakkipeli jatkuu : Tsernobylin sarkofagi ja sen sisältämä elefantin jalka säilyy radioaktiivisena ainakin 100 000 vuotta. Egyptin pyramidien ikä on noin 5000-6000 vuotta. Jokainen kulttuuriaikakausi on jättänyt jotain jälkiä, jotain kuolematonta, kuten juutalaiset jättivät Raamatun, kreikkalaiset filosofian, roomalaiset lain ja me jätämme sarkofagin, rakennelman joka tulee elämään yli kaikkien muiden aikakautemme merkkien ja saattaa kestää pidempään kuin pyramidit.

http://www.dailymotion.com/video/x33ag7_il-reattore-di-chernobyl?from=rss&hmz=706c61796572&hmz=706c61796572

Muistamme tänään 26.4.2009 Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden 23 v. - muistopäivänä Hiljaisella hetkellä kakkia menehtyneitä ja menehtymään tuomittuja vielä monta sukupolvea eteenpän !

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/tsernobylin-ydinvoimalaonnettomuuden-muistop%C3%A4iv%C3%A4/115470

Huippuhyvää materiaalia täällä taasen!)

Eikäkun vetää nauruspuolelle kun katselee miten nimimerkki ALFFAurokset kumppaneineen pannaan ruotuun ja suorastaan, etten sanoisi BEETTAsoihtuluokkaan ja silkoiksi eunukkistatisteiksi ! On senveran tömäkkää materiaalia taas kerran ydinvastustajillamme. Niin ja kuten olemme tottuneet, Sinikka kukkakedoltaan pyyhkii nyt tämänkin ydinpöydän.)
Mut hei tosiaan, ei muuta kun totuusvaarnaa lisää ydindragulamme verenimijäkoalitioon! Tosiaan , tosiaan VTT julkaisi jokin aika sitten maamme tuulivoimaloiden vuosipysyvyysasteita. Huikeaa oli huomata miten 56% taso oli JO arkipäivää maamme rantapuskatuulettimilla!
Maailmalla puolestaan ydinreaktorien 33% lähtöhyötysuhteet on silkkaa pelleilyä. 95% maailman voimaloista kun on tätäkin -5% heikommissa jäähdytystornihyötysuhteissa. Lisäksi voimalat on ylipäätään käyttökunnossa Antti Vahteran "ydinenergian uhkapeli"kirjan mukaan VAIN 60%/v, koska kesän liian kuivat ja kuumat kuukaudet pysättävät ne systemaattisesti 3-.4kk kesäseisokkeihin. JUURI silloin kun kastelupumput ja coolerit energiaa tarvitsevat. Nyt ollaan tuskin viidenneksen 20% ylityksillä enää. Mutta ei edes tässä kaikki 1970-luvilla Harrisburgin ydinonnettomuus vaatii YHÄ +10% ydinturvaenergiavaraukset käyvän ydinvoimalan alasajon pakkoturvaamiseksi. 1 600MW OL-3 laitoksen rinnalla tuhlataan AINA 160MW Imatran koskellinen koska IAE-ydinturvalaki vaatii. Energia tuhlataan siis reservinä, eikä sen energiaa saa käyttää lainkaan. Koska ydinvoimala muuttuu jälkilämpöpumppujensa takia 160MW kuluttajaksi sekunttiluokassa. Eikä muut ratkaisut ehdi pelastamaan tilannetta. Pelkkiin 100km luokkaisiin raiskioaukio linjasiirtomeriinsä ydinalan tehosta hukkaantuu 5%!!. . . jne.
Juu toistelen näitä tosiaan nin kauan, kunnes maamme ydinkiimainen lehdistökin alkaa tajuta, ettei ydinvoima oikeasti ole kuin rahanpesun ja tukiaismerien ydinoptiopaikka ydinherroillemme. Liliukseen kohdistettu ydinoptiokriisi oli siis VAIn jäävuoren huippu! Ydinvoima ei siis tuota yhtään MITÄÄN lisäenergiaa maailmaan! Kaiken kuittaa päälle se,että 2008 jälkeen MYÖS ydinvoima on kaivuunsa puoleasta ollut energianegatiivinen ! EU tosin syksyllä 2008 määräsi uraanikaivosten energiakulutukset kirjoituksistani kauhistuneena salaisiksi. Muttei totuus sillä tokikatoa! Nyt olisikin tähdellistä tietysti saada koko EU ja USA niin ydinkriittiselle laajalle hallinnolle, että nämä mätäpaiseet vihdoin ja viimein uskallettaisiin julkaista maailmaan! Niin ja siinä asiasssa toki tällaisillakin foorumeilla näkyilevät asialliset ydinkritiikit, puoluekannoista, tai sukupuolista javastaavista riippumattomat kommentit niin muilta kuin toki myös minulta ilmanmuuta ovat. . .
Niin tosiaan ydinkritiikki on tulevalle maapallomme elämisen mahdollisuudelle enemmän kuin elinehto! Haluan tapani mukaan korostaa, etten tee asiasta "suoraan poliittista" aihetta. Vaan keskitän, että politiikan muassaan tuoma aihekannattajiston kapenemispiire ei toimintafunktiona ole aina kenties paras mahdollinen yhdenasian ydinalasajolle. On ÄÄRIMMÄISEM tärkeää, että saamme tähän ydinvastaisuuden alle KOKO puoluekentän edustajistot. Kas nähkääs maailma toimiii politikkojen varassa. Kaikki kunnia myös heidän ydinkriittisyystaistelulleen, ilman muuta! Ydinvastustaminen on elämää suurempi asia, joka koskee meitä K A I K K I A vauvasta vaariin. Äänestimme tai emme! Juu hei med börjare tää ON niiin kova ja hot juttu, että nyt KAIKKI energia ydinlohikäärmetalouden salvomiseen kaivataan meiltä kaikilta!
Niin. . .olen tosiaan esiintynyt nimimerkillä ollimäkikoho. Ehken tulee vielä vastaan aika, jolloin vapaantuva ydinikeensä poistava maamme armas voi jälleen lukea MYÖS julkisuuteen nimillään uskaltautuvien oikeita nimimerkkejä kirjoittelevien osaajien alleviivauksin? Ehkä vielä nousee päivä jolloin uskallan kirjoittta : "Se Silminnäkijäraportista tuttu Arto.) Sitä odotellessa ollimakikoho
.)
http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/k%C3%B6yhille-tuulta-rikkaille-ydinvoimaa/424126

Ei kommentteja: