maanantai 6. huhtikuuta 2009

Liliuksen ansiot peittaavat Obamankin !

Kuka tai ketkä ovat hölmöjä ?

Fortum ja sen menestys on luotu poliittisilla päätöksillä. Valtio on alusta alkaen omistanut yhtiön osake-enemmistön. Poliitikot ovat järjestäneet yhtiön johdolle maksuautomaatin, joka on jo vuosikausia tuottanut johtajille miljoonia. Yksistään pääjohtaja Lilius sai seitsemässä vuodessa noin 33 miljoonaa euroa. Jättäessään nyt toimensa hän joutuu tyytymään noin 40 000 euron kuukausieläkkeeseen..

Nyt kinastellaan siitä kuka tai ketkä ovat luoneet tämän nerokkaan palkitsemisjärjestelmän ja miten tämä toiminta on saanut jatkua jo vuosia. On ihmetelty miten ”yhtiön johdon arvostelukyky voi pettää raha-asioissa”. Eihän se ole pettänyt hehän ovat vain ottaneet vastaan sen mitä hölmöt poliitikot ovat heille järjestäneet.

On käsittämätöntä miten kukaan voi hyväksyä tilannetta, jossa Liliuksen vuosipalkka on 900 000 samanaikaisesti kun Yhdysvaltain presidentti Obama tienaa vuodessa noin 300 000 euroa.

Kohtuuttomia maksuja on puolusteltu mm. yhtiön hyvällä tuotolla, joka todellisuudessa on lähinnä poliittisten ratkaisujen ansiota, sekä iloitsemalla miten valtio saa verotuloja.

Valitettavasti mieleen nousee ajatus siitä paljonkohan palkitsemisohjelmien laatijat järjestelyistä itse hyötyvät.

Yrjö Saraste, sotaveteraani


Tapaus Lilius Suomessa on näyttänyt koko kansalle miten kapitalismi koko maailmassa toimii !

Talouslama on seurausta pääomien kasaantumisesta äärimmäisen pienelle ökyeliitille, joka voi siirtää potin kokonaan pois reaalitaloudesta odottamaan entistä parempia aikoja. Talouden taantuma ja reaalimaailman " rahan pako " odottaa vain aikoja, jolloin hinnat edelleen halpenevat ja ökyrikkaat rikastuvat entisestään ostaessaan entistä halvemmalla maailman varallisuutta tuottamaan lisää voittoja entistä pienemmälle porukalle !

Kiitos Lilius ! Taidat päästä vielä hyvään eläkevirkaankin konsultoimaan lisää teemasta : " Miten suuryhtiöiden monopiliyhtiöillä rikastutaan vastoin kilpailulainsäädäntöä. "
Turha kenenkään olla kateellinen Mestari Lililukselle ! Eiköhän lähdetä porukalla hattu kourassa keräämään miesparalle lisää rahaa Pekkarisen tuella ?


Lilius on vain pienen Suomen pikku esimerkki ! Maailmalla rikastuminen tapahtuu paljon suuremmilla panoksilla.

Ilman demokratiaa maailman poliittinen järjestelmä on vain suuren rahan ja pääoman juoksupoika !


http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/hopeinen-k%C3%A4denpuristus-lilukselle/406946?postingId=407176


Suomi on rähmällään moraalisessa umpikujassa : - tapaus Lilius osoittaa, että miesparka on lainsuojaton !

Lex Lilius paljastaa, että Suomen Perustuslain tarkoittama kansalaisten perusoikeudellinen yhdenvertaisuus lain edessä ei toimi !

Pitäiskö hallituksen nyt erota ? Vai pitäisikö hallituksen nyt kiireesti säätää Lex Lilius ja kohtuullistaa lakisääteisesti mahdolliset muissakin entisissä valtionyhtiöissä muhivat kohtuuttomuudet ja periä ylisuuset palkkiot valtiolle takaisin ?

Samanaikaisesti, kun Lilius sijaiskärsijänä saa rangaistksen ahneudestaan ja irtisanotaan, Suomeen on luotu valtava sosiaalipoliittinen köyhyysloukku ja köyhyyteen tuomittulle kansanosalle on määrätty lakisääteinen minimitoimeentulo, josta on lähes mahdoton nousta, - optiomiljonäärit porskuttelevat vailla mitään tulokattoja!

Ilman Perustuslakituomioistuinta Suomen kansaa voidaan kyykyttää loputtomiin.

Ei kommentteja: