perjantai 10. huhtikuuta 2009

Hallitus haluaa kaikki pohjoismaat EU:hun

Kuva : Hannu Ahonen

Eduskunnalle annettavan selonteon painopisteinä ovat iskulauseet vahva unioni maailmassa, vahva kansalainen unionissa ja vaikutusvaltainen Suomi unionissa.


Jassoo !
Suomen eurostoprobaganda unohtaa, että Suomella on EU:ssa 1%:n äänivalta !
Suomen eurostoprobaganda aikoo vetää perässään muutkin pohjoismaat globaaliin talousjärjestelmän romahdukseen:


Talousjärjestelmän kriisi

Meneillään oleva talouskriisi on myös talousjärjestelmän kriisi. Julkisuudessa ei kuitenkaan juuri näy keskustelua kriisin perussyistä ja järjestelmän todellisesta uudistamisesta. Tämä on hyvin huolestuttavaa.
Yksi kriisin perussyistä on tyhjästä luodun rahan valtava määrä. Keinottelukuplan summaksi on arvioitu 60 000-1 000 000 miljardia dollaria. Ei kuulosta uskottavalta, että kriisi ratkeaisi lisärahan pumppaamisella markkinoille, niin välttämätöntä kuin se lieneekin. Keinottelukuplaan verrattuna G 20-maiden äskettäin lupaama 1000 miljardin dollarin elvytyspaketti tuntuu vaatimattomalta.
Velka luo taloudellisen kasvun pakon. Tämä kasvu on kestämättömällä pohjalla, kun se perustuu aineellisen kulutuksen lisäämiseen. Viime vuonna me ihmiset kulutimme luonnonvaroja 40 prosenttia enemmän kuin maapallo tuotti niitä. Ja kuitenkin esim. Kiina ja Intia ovat vasta pääsemässä vauhtiin kulutuksessaan.
Aineellisen kasvun pakko on siis tuhoisa vaatimus.
Pankkien valvonnan tiukentaminen ja veroparatiisien kitkeminen ovat välttämättömiä tavoitteita, mutta eivät riittäviä.
Talousjärjestelmän kriisi vaatii uutta ajattelua. On mentävä syvemmälle ja pyrittävä tunnistamaan ja tunnustamaan tosiasiat vaikka ne eivät olisi miellyttäviä. Siten voidaan löytää tie kestävämmälle pohjalle.
Talouden ja markkinoiden tulee olla ihmistä varten eikä päinvastoin.
( Antti Pesonen, Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja )

Tämän päivän Suomi ei kykene järjestämään enää edes demokraattisia vaaleja, joissa myös EU-vaihtoehdot olisivat tasa-arvoisesti mukana !!!

Turkki EU jäseneksi ?

Pääministeri Vanhanen kertoi televisiouutisissa miten Suomi haluaa laaentaa EU:ta. Korostaen erityisesti toivetta saada Nato – maa Turkki EU - jäseneksi.

Sen jälkeen kun USA:n uusikin residentti esitti tätä toivovansa oli erittäin sopivaa yhtyä ajatukseen. Maalla on kuitenkin vain pieni sillanpääasema Euroopassa. Onhan esimerkiksi Espanjallakin kaksi sillanpääasemaa Afrikassa, eikä kukaan silti edellytä sen osallistuvan Afrikan liittoihin. USA:n juututtua pitkäaikaisesti Irakiin m ja Afganistaniin varmistaa Turkki yhdysvaltalaisille tärkeän huoltoreitin miehitysalueille. Optimistit toivovat myös Turkin voivan lähentää kristillistä länttä islam - uskoiseen Aasiaan.Tässä yhteydessä muistuu mieleen James Bond – filmi, jossa amerikkalainen öljy-yhtiö joka rakensi öljyputkea Keski-Aasian öljykentiltä Afganistanin kautta merelle yritti Venäjältä varastetulla ydinpommilla tuhota ja saastuttaa Bosporin salmi.Tosiasia on miten Turkki halutessaan voisi katkaista Venäjän yhteyden ulos Mustalta mereltä. Samaan tapaan Tanskan asema portinvartijana on myös aina ajankohtainen.
Uuden Nato - pääsihteerin valinta saattaakin olla pyrkimys sitouttaa Tanska tiiviimmin sotilasliittoon.
Kas kun ei vielä ole vaadittu Israelin kutsumista EU jäseneksi. Onhan se jo mukana Euroviisuissakin. Olisihan sen sotilaallinenkin merkitys vähän toinen kuin esimerkiksi Albanian ja Kroatian.
Yrjö Saraste Sotaveteraani

Pullaa ei voi säästää eikä syödä ?

Nykyisessä emusopassa on klimpit ja mössöt sekaisin !

Ei kai me mitään ankkoja tai pullasorsia olla ?

Nato syötää pelkkiä ankkoja ! Naton tiedustelupalvelu löysi Irakista joukkotuhoaseita ja Eurooppa houkuteltiin Bushin johdolla Lähi-itään puolustamaan uuslibsujen öljynsaantia !

Nyt taistelut on siirtyneet Afganistaniin, koska Naton on turvattava koko Lähi-itä öljytoimitusten varmistamiseksi !

- Varjelkoon, ja Iranissa on maailman suurimmat maakaasuvarat ! Kyllä Natolla on paljon puolustettavaa ! Onneksi Turkki tulee apuun ?

Nyt emua lihotetaan edelleen ja tarjotaan entistä muhevampana ankkana kaikilla lisukkeilla ja monelta lautaselta. Onneksi tämä mediaseksikäs lintulenssu ei ole sairastuttanut kaikkia !

Koko globaalitalous on kaulaa myöten öljyliemessä, josta irtautuminen tehdään Naton laajenemisella entistä vaikeammaksi ja mikä vaarallisinta ?

- Luullaan, että öljyn loppumiseen valmistutuminen kuitataan sotimalla tai mihittämällä koko Lähi-itä ?


Ei kommentteja: