lauantai 14. helmikuuta 2009

Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka

Keskeiset tulevaisuuttamme koskevat haasteet ovat:

1. Demokratian puute ja eriarvoisuuden lisääntyminen
2. Ihmiskunnan ja luonnon elinmahdollisuuksien vaarantuminen
3. Asevarustelu ja konfliktitNämä haasteet liittyvät toisiinsa monin tavoin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Myös vastaukset niihin kytkeytyvät toisiinsa.


KOLMASOSA USA:n SOTILASMENOISTA PELASTAISI MAAPALLON

Sitoutumattoman yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen Earh Policy – instituutin johtaja Lester Brown on laskenut, että maapallon laajuisesti toteutettu suuruudistus, joka sisältää köyhyyden poistamisen, terveydenhuollon järjestämisen kaikille, väestönkasvun vakauttaminen ja ilmastomuutoksen hillitsemisen, maksaisi 190 miljardia dollaria, eli 125 miljardia euroa vuodessa.
Summa on vain kolmasosa Yhdysvaltojen puolustusbudjetista, joka oli toissa vuonna 560 miljardia dollaria eli 365 miljardia euroa.
USA:lla on maailman suurin puolustusbudjetti. Seuraavana tulee EU.
Maailman varallisuus on kertynyt äärimmäisen pienen ökyeliitin, maailmantaloutta pyörittävien pörssipelurien taskuun. Samoissa taskuissa on aseteollisuus ja samat taskut luovat maailman konfliktit ja kriisit ! Taistelu viimeisistä luonnonvaroista, varsinkin öljystä kiihtyy. Lähi-itä ei rauhoitu, ennen kuin USA ja EU muuttavat ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa : Öljystä luopuminen on ensimmäinen askel maailmanrauhaan !


Nyt näin ei ole käymässä, päinvastoin. Teollisuusmaat ja näiden korruptoituneet hallitukset Suomea myöten eivät suostu tunnustamaan tosiasioita : kapitalismi on jo tullut tiensä päähän : öljy loppuu hyvin nopeasti. Siksi asevarustelu kiihtyy ja myös Suomea varustetaan hyökkäyssotaan. Edelleenkin luullaan, että maailmaa voidaan hallita aseilla ja pelotteilla. Totuus on kuitenkin toisenlainen : kun luonnonvarat loppuvat, mitkään aseet eivät meitä pelasta !
Maailman korruptoituneet hallitukset ovat myyneet ja vaihtaneet demokratian ja kansanvaltaisuuden globaalin kapitalismin pakkopaitaan, jota hallitaan maailman mahtavimmilla sotavoimilla vielä toistaiseksi ! Tämä on pään pistämistä pensaaseen. Suomen hallitus on korvannut Suomen oman perustuslain Lissabonin sopimuksella ja uinuu entistä syvemmässä markkinaliberalismin haavissa kansalaisistaan välittämättä. Dollarin kaaduttua myös euro tulee hukkumaan valtavaan velka-aaltoon dollarin tavoin ja globaali taloustaantuma kuvitellaan voitettavan kunnon kapitalistin tavoin sotimalla, lisääntyvän sotateollisuuden volyymina, unohtaen, että todellinen vauraus on rauhaa !


10 askelta parempaan
- Itsenäisyys: kansallisen päätäntävallan palauttaminen.

- Demokratian vahvistaminen: kansanäänestykset ja oikeudenmukainen vaalijärjestelmä.
- Markkinoiden ylivallasta ihmislähtöiseen talouteen
- Kansainvälisen yhteistyön vahvistaminen aitoa demokratiaa haluavien välillä.
- Eriarvoisuuden vähentäminen: ihmisoikeudet, päätöksenteko, talous ja ympäristö.
- Ihmiskunnan ja maapallon tulevaisuus etusijalle: elämän säilyttäminen voittojen kasvattamisen sijaan
- Loppu hävittämiselle ja tuhlaukselle: energia ja luonnon monimuotoisuus. - Omavaraisuus ja tuki kansainväliselle kestävälle kehitykselle
- Hidas kiiruhtaminen kohti turvallisempaa maailmaa; voimavarojen siirtäminen asevarustelusta, sotilasliitoista ja sodankäynnistä luottamusta, vakautta ja monipuolista turvallisuutta edistäviin tekoihin.
- Elämän säilyttäminen ihmiskunnan yhteiseksi turvallisuuskysymykseksi.

ERIARVOISUUDEN VÄHENTÄMINEN - IHMISOIKEUDET - OIKEUDENMUKAINEN MAAILMANJÄRJESTYS - ovat paljon monimutkasempia asioita kuin hyökkäyssotaan rakennettavat hornetit ...

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/suomen-turvallisuus-ja-puolustuspolitiikka/359853

Ei kommentteja: