maanantai 9. helmikuuta 2009

OLKILUOTO 3 - kolme miljardia myöhässä

Suomalaiset tarvitsevat kohtuuhintaista sähköenergiaa. Sähkön käyttö lisääntyy tulevaisuudessa, koska siitä voi tulla aikanaan myös autojen voimanlähde. - kirjoittaa kepun pää-äänenkanattaja viattomasti.

- Justiinsa ? Vanhasen hallituksen ja Pekkarisen muutkin turve-suhmuroinnit eivät todellakaan kestä päivänvaloa : Kuka kantaa vastuun poliittisista virhearvioinneista ? :

Olkiluoto 3:n 2,5 vuoden viivästyminen maksaa pohjoismaisille sähkön käyttäjille yhtä paljon kuin koko ydinvoimalaitosinvestointi eli n. 3 Mrd. euroa.

http://www.elfi.fi/fi/lehdistotiedotteet/olkiluoto-3-n-myohastyminen-tulee-kalliiksi-pohjoismaisille-sahkonkaytta.html


- Riippuvaisuus TVO:n riskialttiista ydinvoimaseikkailusta tulee maksamaan suomalaisille sähkön käyttäjille kolme miljardia euroa, eli 600 euroa henkeä kohden, eikä näitä tappioita korvaa kukaan ? - Vai korvaako ?

USA:n dollari on kaatunut, maailma ja ympäristö vaikeroi jättiläismäisen ekologisen ylikulutusjalanjäljen seurauksena kaikkialla. Entiseen ei enää ole paluuta ! Myös Vanhanen itse alkaa jo pikkuhiljaa oirehtia globaalia talouskriisiä ja pahaa oloaan vaatimalla valtiovallan jämerämpää ohjauspolitiikkaa. Samalla Pekkarinen on jo valmis rakentamaan kaksi uutta ydinvoimalaa lisää perustuen sähkönkulutuksen jatkuvaan kasvuun !

Voi surku meitä suomalaisia ? - me todellakin olemme liian kiltti kansa sietämään yhtään enempää kansan kurjistamista ja Fortumin ylimmän johdon ja valtiovallan lyhytnäköisiä miljoonavoittoja kansantalouden, tulevien sukupolvien ja tuhoutuvan ympäristön kustannuksella ?

Nico Holmberg on totisesti oikeassa : Suomen vihreät istuvat nykyhalituksessa maansa myyneinä saksalaisille ydinvoimalobbareille !

Totisesti totisesti ! Ihmisoikeudet ja demokratia ovat se peruskivi, jolle kestävä talous luodaan ! Demokratian ja ihmisoikeuksien varmistamiseksi viidennen ydinvoimalan rakentaminen on keskeytettävä turvallisuus-syihin vedoten ja uusista ydinvoimaloista on päätettävä vain kansanäänestyksellä, samoinkuin suomalaisen ydinjätteen loppusijoitus on kokonaan otettava uudelleen harkintaan ja kallioperään sijoituksesta on kokonaan luovuttava !

Yhtä vähän kuin Pekkarinen, yhtä vähän Eu on enää miljoonan vuoden kuluttua vartioimassa yhäkin pahenevaa MOX-ylijäämää ! ?

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/olkiluoto-3n-j%C3%A4te-jopa-seitsem%C3%A4n-kertaa-vaarallisempaa-kuin-nykyisten-reaktorien/353655

Keskustelu : http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/ydinvoimaa-kannattaa-rakentaa-lis%C3%A4%C3%A4/354891

Ei kommentteja: