sunnuntai 15. helmikuuta 2009

KESKISUOMALAINEN 18712009 – VALTIO VALTIOSSA ?

Keskisuomalaisen lukijalupaus 2009 on kyseenalainen kädenojennus maan vanhimpana sanomalehtenä kansallisen itsenäisyyden, kansanvallan ja markkinavoiman sekametelikeittona vähintäänkin ihmeellinen todellisen demokratian kannalta. Lukijalupaus ei todellakaan vielä vakuuta !

Keskisuomalainen on valtamedia, se on valtakulttuuria ilman minkäänlaista vastuuta, koska lehden ja sen omistajien tulot ja voitot tulevat ensisijaisesti mainostuloista ja mainostulojen rahoittajista, sekä ykkösmonopolista, mikä on nähty vaali vaalilta: KSML on ainoa voittaja. Vaalimainostulot ovat valtavat !

Toimiiko Suomessa siis näennäisdemokratia vai oikea demokratia ? Jos ei toimi, niin miksi ?

Suomen valtio valtiona on rakenteellisesti vanhentunut, koska sen todelliset vaalimediat ovat ainoastaan rahavallan linnakkeita jo istuville eduskuntapuolueille !

Tästä samasta haluaa myös Itsenäisyyspuolue muistuttaa :
- Kun nyt mietitään demokratian edellytyksiä; pyritään rajoittamaan vaalirahoitusta ja sitä kautta vaikuttamaan tiedotusvälineiden kautta tapahtuvaan markkinointiin ja manipulointiin, unohdetaan, että edes vaali- ja puoluerahoitustoimikunnan välimietintö ei kuitenkaan ota huomioon nykyistä tosiasiaa, että mediat ja pääoma ovat saman ”konsernin”, saman hegemonian osia. Kun medialla puolestaan on ratkaiseva vaikutus ns. demokraattisiin valintoihin, niin johtopäätös on, että itse asiassa pääoma, mediat ja poliittinen johto ovat sama asia. Ne muodostavat valtahegemonian, joka puolustaa toisiaankin vaikka kansan tahtoa vastaan.

Tekninen kehitys, mikä on luonut nykyiset mediat, on siis tehnyt koko valtiorakenteemme vanhentuneeksi. Tähän kansanvallasta huolestuneiden tulisi ensi sijassa kiinnittää huomiota. Tämä huoli tosin koskettaa vain Suomen uusia eduskuntaan kuulumattomia pienpuolueita, jotka on syrjäytetty kaikesta mainostamisesta ja taloudellisesta tuesta ilman puoluetukea.

Lehdistön ja kustannustoiminnan puolella internet lehdet mukaan lukien on ensinnäkin rajoitettava suurten konsernien toimintaa. Ne on purettava. Ilmeisesti esimerkiksi USA:ssa ei Suomen nykyisiä mediakeskittymiä sallittaisi.

Vähintäänkin maakuntalehtitasosta lähtien lehtien olisi tarjottava kaikille puolueille omat sivunsa tai palstatilansa asiansa ja uutisensa esittämiseen. Lehtitalojen kontrolloimat yleisönosastosivut eivät nykyisellään tähän pysty - vai mitä mieltä on uudistunut Keskisuomalainen ?

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/keskisuomalainen-18712009-valtio-valtiossa/362505

Ei kommentteja: