lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kestääkö Keskisuomalainen- konsernin sananvapaus toimituspoliittista julkisuutta ?
Keskisuomalaisen konsernin etusivulla lukee :
Tavoitamme 2,3 miljoonaa suomalaista joka viikko

Keskisuomalanen OYj lehdet :
Aamuposti, Aromi, Avec, Evento, Hankasalmen sanomat, Heinäveden lehti, Helsingin uutiset,Hyvinkään viikkouutiset, Iisalmen Sanomat, Iltalohja, Imatralainen, Karkkilalainen, Keski-Uusimaa, Keskisuomalainen, Koillis-Savo, Kuopion kaupunkilehti, Laukaa-Konnevesi,Lappeenrannan uutiset, Länsi- Uusimaa, Länsiväylä, Matti ja Liisa, Miilu, Nurmijärven uutiset,Ota talteen !, Pieksämäen lehti, Pielavesi- Keitele, Pikkukaupunkilainen, Pitäjäläinen,Reklama, Riihimäen seudun Viikkouutiset, Saarijärveläinen, sampo-lehti, Savon Sanomat,Seinäjoen sanomat, Sipoon Sanomat, Sisä-Savo, Sisä-Suomen Lehti, Soisalon Seutu, Suur-Jyväskylän Lehti, Tamperelainen, Turkulainen, Tuusulanjärven Viikkouutiset, Töllötin, Uusimaa,Uutis-Jousi, Vantaan Sanomat, Waerkauden Lehti. Vihdin Uutiset, Viikkosavo, Viispiikkinen, Viitasaaren Seutu

Konsernin tj. Vesa-Pekka Kangaskorpi kirjoittaa blogissaan 23.1.2015:

 ” Sanomalehtien perustehtävä on muuttunut yllättävän vähän näiden vuosikymmenien aikana.  Lehtien ja median perustehtävänä on edelleen kertoa ajasta ja sen ilmiöistä ihmisille. Lehtien tehtävä on olla ihmisen puolella ja puolustaa niitä, joiden ääni ei muutoin välttämättä tulisi kuulluksi.  
 Sananvapaus on noussut jälleen kaikkien huulille Pariisissa tapahtuneen vastanmielisen terroriteon seurauksena. Tämä tapahtuma sai suuren huomion, mutta valitettavasti vastaavan kaltaista sananvapauden rajoittamista tapahtuu eri puolilla maailmaa koko ajan. 
 Suomessa saamme nauttia ehkä maailman parhaasta ja aidoimmasta sananvapaudesta, jonka on ainakin tähän saakka mahdollistanut monimuotoinen ja moniarvoinen toimitettu journalismi ja sisällöt – joissa vapaat ja kaupallisesti itselliset sanomalehdet ovat olleet aivan keskeisiä.
 Sananvapauteen, joka asiana ei ole itsestäänselvyys, liittyy oleellisesti taloudellinen riippumattomuus. 
Antti Blåfieldin tuoreessa teoksessa -Sanoma Osakeyhtiöstä ja Erkkojen suvusta - tämä viesti tulee mielestäni erinomaisesti esille. Ainoastaan taloudellisesti elinvoimainen media voi olla riippumaton ja aidosti sananvapauden takana. Tämä ei tarkoita, ettei sanomalehdillä voisi olla mielipiteitä ja agendaakin, vaan ehkä juuri päinvastoin.  Agendan pitää olla perusteltu ja läpinäkyvä.”
Vesa-Pekka Kangaskorven arvio sanomalehden perustellusta ja läpinäkyvästä agendasta on hieno ! Kiitos siitä !
Entä toteutuuko se käytännössä ?Lähetin Savon Sanomien päätoimittajalle 26.3.2015 spostin, johon odotan vastausta :
Lähettäjä: Sinikka Tyynelä 
Päiväys: 26. maaliskuuta 2015 9.03
Aihe: Fwd: Savon Sanomien Sananvapaus ?
Vastaanottaja: jari.tourunen@savonsanomat.fi


Arvoisa päätoimittaja Jari Tourunen 
Olen nyt Keski-Suomen Itsenäisyyspuolueen kansanedustajaehdokas
ja kansalaisaktivisti jo 80-luvulta.
Olen ollut lehdessänne banneissa vuosikausia.
Joitakin vuosia sitten sain puhelimitse perustelut banneihini verkkotoimituksen
Jussi Murtosaarelta. Hän perusteli asiaa sillä, että minulla on väärä profiili, vaikka olen aina kirjoittanut omalla nimellä ja käyttänyt omaa kuvaa.
Soitin jokin aika sitten uudelleen Jussi Murtosaarelle ja hän ilmoitti, että bannaamiseni jatkuu. En saanut mitään perusteluita.

Nyt pyytäisin perustelut " väärästä profiilista " ?
Koen, että minua syrjitään joko poliittisin perustein tai sitten nenässäni tai ulkonäössäni on jotakin vikaa. Olen valtavan huolestunut pörssiyhtiön sananvapauden loukkauksesta eduskuntavaaliehdokkaan näkökulmasta, varsinkin kun eduskuntaan kuulumattomat pienpuolueet eivät saa mitään näkyvyyttä eikä niillä ole käytettävissään kansakunnan verorahoista ulosmitattua puoluetukea. Pörssiyhtiöt peluuttavat kaikki vaalit mainostulojen ehdoilla omaan pussiin.
Savon Sanomat kuuluu Keskisuomalaisen konserniin.
Koska minua syrjitään ja bannataan maakunnallisen valtamedian, keskisuomalaisen konsernin lehdessä, olen myös boikotoinut paikallisen Keskisuomalaisen vaalikonetta jo viime kunnallisvaaleissa, samoin kuin myös näissä kevään eduskuntavaaleissa 2015.
Suomalaisen sananvapauden ja vapaitten vaalien hengessä pyydän nyt kirjallisia
perusteluita Savon Sanomien päätoimittajalta lehden sananvapauslinjasta  ja vuosikausia kestäneestä bannauksestani.
Kiinnostaa kuulla, edustaako päätoimittajan perustelut koko maakuntamonopolin sananvapauslinjaa ?

Jyväskylässä 26.3.2015

Sinikka Tyynelä,
Itsenäisyyspuolueen kansanedustajaehdokas 124
Keski-Suomessa

Tänään 29.3.2015 huomasin, 
että myös kaikki aikaisemmin Savon Sanomissa olleet vähäisetkin viestini ja aloitetut viestiketjuni olivat hävinneet kokonaan.  Savon Sanomien verkkotoimitus ei ole edes ilmoittanut minulle asiasta, eikä perustellut asiaa mitenkään .
http://www.savonsanomat.fi/lukijoilta/keskustelupalsta/user/profile/63.htmJos tämä oli päätoimittaja Jari Tourusen hiljainen vastaus, odottaisin perusteltua vastausta ainakin konsernin tj. Kangaskorvelta :
- Koskeeko kansalaisten perusoikeuksiin kuuluva sananvapaus enää valtamedian 
pörssiyhtiöitä ?

ps.
Ksml.fi / 
http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu//posts/list/93337.htm#991506Ei kommentteja: