lauantai 7. maaliskuuta 2015

Vaalimainosten hinta näkyville


 Yksityisomisteinen keskustapuolueen entinen ja ”nykyinen ” pää-äänenkannattaja Keskisuomalainen; - maakunnan pörssimonopoli on peluuttanut kaikki vaalit omaan pussiin jo vuosikymmeniä. 

Keskisuomalainen on aina kaikkien vaalien ykkösvoittaja. 

Olisiko jo aika vaatia lehteäkin avaamaan ehdokkaiden vaalirahoitusta ? 
Voisiko lehti ilmoittaa kaikkien vaalimainosten yhteydessä avoimesti mainoksen hinnan myös lukijalle?
Ehdokkaiden omat ilmoitukset vaatimattomista budjeteista eivät käy yksiin kalliitten mainosten osalta. 

Rahavallasta on valtaisa matka kansanvaltaan ! 

Päätoimittaja Mervola ylisti pääkirjoituksessaan 7.3 Mauri Pekkarista, jolla oli sivun kokoinen mainos itsestään. 
Paljonko mainos maksoi ? 
Oliko se sponsattu ? 
Jos oli, niin kuka oli maksaja ? 
Vai maksettiinko jättimainos puoluetuesta muitten ehdokkaitten kustannuksella ? 

Päätoimittaja Mervolan vaalimainos-hyvävelipekkarointi ” Kolme pekkaroijaa ja kaksi...? ” on mautonta kansalaisten aliarvioimista: 
http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/kolme-pekkaroijaa-ja-kaksi/2000226 

 Varsinainen pekkaroinnin isähahmo, Mauri Pekkarinen (kesk.), muistutti maakunnan etujen ajamisesta näyttävästi vaalimainoksessaan, jonka otsikko oli ”Maakunnan luja puolustaja – ahkera ammattilainen”. 
Kuin paremmaksi vakuudeksi mainoksessa oli suuri lehtileike naapurimaakunnan lehden joulukuisesta etusivusta, jossa luki kissan kokoisin kirjaimin: ”Pirkanmaalaiset kaipaavat ministeriksi omaa Pekkarista.
 


Viime kunnallisvaaleissa boikotoin Keskisuomalaisen vaalikonetta. 

Avoimien, vapaitten ja demokraattisten vaalien järjestämiseksi vaalikeskustelujen pitäisi olla ilmaisjakelulehdissä ja kaikkien saatavilla. Kaikkien kansalaisten pitäisi saada eri puolueiden ohjelmat ja kaikkien puolueiden ehdokkaille pitäisi taata samanarvoiset osallistumismahdollisuudet kotiin jaettavissa painetuissa teksteissä. 

Suomen nykyinen poliittinen järjestelmäkriisi valtamedian tuella, sekä epäoikeudenmukainen puoluetuki ja muu pimeä vaalirahoitus on pysäyttänyt Suomen kehityksen jo vuosikymmenien ajan ja tuhonnut maan kansantalouden. 

Olisi täysin kohtuullista edellyttää, että lehti julkistaa myös itse yksityisten ehdokkaitten vaalimainosten hinnan jokaisessa lehdessä julkaistussa vaalimainoksessa, sekä luo ilmaiset vaalisivustot ainakin verkkoon kaikista ehdokkaiden mielipidekirjoituksista ja lehden omista vaaliteemoista. 

Otetaanpa esimerkki ?
Yhden edustajan puoluetuella saisi noin 10 kokonaisen sisäsivun mainosta Aamulehteen 
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yh...ella-n-koko-sis-sivun-mainosta 

Puoluetukea kertyy yhteensä 180 000 euroa per kansanedustaja. 
Aamulehden sisäsivun mainos maksaa arkena 17 000 €. 
Yhden edustajan puoluetukiaisilla saisi kymmenen kokosivun mainosta ja vielä vähän jäisi ylikin. 

Sunnuntain Hesarin etusivulle saa 35 151,92 eurolla kokosivun mainoksen (jos on ylemmän tason suhteita).  Yhden edustajan puoluetukiaisilla saisi viisi kokosivun mainosta ja vielä vähän jäisi ylikin. 


Meinaakohan "hyvävelipekkaroijat" laittaa Keski-Suomessa galluppien vaalivoittajan puoluetuet jo ennakkoon Keskisuomalaisen tilille voiton varmistamiseksi ? 

Kuten muistetaan,

eduskuntavaalien yksityiset hämäräheikit "Kehittyvien maakuntien Suomet ", yms. hyväveljet ovat sponsanneet omia juoksijoitaan jo vuosikymmeniä täysin pimeällä vaalirahoituksella, jota on ohjattu johtaville politiikoille jopa veroparatiisien kautta. 
Kun sen lisäksi demokraattisia vaaleja vääristää vain eduskuntapuolueille budjettivaroista mitattu puoluetuki, ei ihme, että korruptiolle ei ole pohjaa näkyvissä !? 


Puoluetukea jaetaan eduskuntapuolueille 34 000 000 euroa. 
Tämä vallanpitoraha tekee 12 euroa/äänestäjä 

Osallistu kampanjaan puoluetuen muuttamiseksi 
http://reilumpi.puoluetuki.fi/ 
Puolueiden toimintakyvyn yhdenvertaistaminen onnistuu vain kansan avulla. 

Jättämällä eduskunnan ulkopuoliset puolueet tuen ulkopuolelle, mahdollisuus tehokkaaseen toimintaan ja kampanjointiin riippuu varakkaista lahjoittajista. Tämä on kuilu eduskunnan ja sen ulkopuolisten puolueiden välillä, joka voidaan korjata. 

Niin kauan kun puoluetukea ei korjata, 
eikä korruptoituneita pelisääntöjä muuteta eduskunnan ulkopuolelle syrjäytetään todellista kansanvaltaa puolustavat oppositiopuolueet. Nykyisellä systeemillä kansan kurjistaminen kärjistyy entisestään.

On valtava haaste palauttaa avoimet ja demokraattiset vaalit nykyisen korruptoituneen näennäisdemokratian tilalle. 

Ei kommentteja: