torstai 5. maaliskuuta 2015

Unelmana suora demokratia – todellinen kansanvalta


Irti velkakierteestä – vapaa Suomi  ?

Miten demokratia palautetaan ?
100 kansanedustajaa voi yksinkertaisella enemmistöllä julistaa kolmannella valtalailla Suomen itsenäiseksi ja täysivaltaiseksi tasavallaksi.

Laittoman EU-harharetken jälkeen Suomessakin alkaa pian valtava konkurssiselvitys ja edessä on kaamea sotku.
Siksi eduskuntavaaleissa 2015 on osattava äänestää sellaista puoluetta, joka kunnioittaa Suomen valtiosääntöä ja palauttaa oikeusvaltion periaatteet hyvinvointivaltion palauttamiseksi perustuslakituomioistuimineen. Valtiopetos ei vanhene koskaan.

Nykyinen Itsenäisyyspuolue on Suomessa ainoa puolue, joka vaatii ja on vaatinut eroa EU:sta heti laittoman liittymissopimuksen jälkeen.  Aitojen demokraattisten pelisääntöjen rakentaminen nykyisen näennäisdemokratian tilalle ja EU-totalitarismin jälkeen on valtava haaste.

Suora demokratia on vielä Suuri Unelma, mutta sen on toteuduttava ihmisoikeuksien ja luonnon oikeuksien varmistamiseksi oikeudenmukaisuuden hengessä.

Todellinen kansanvalta on kuin kasvi, joka nousee alhaalta ylös:
- todellinen kansanvalta perustuu 2000-luvulla alueelliseen ja paikalliseen edustukseen ilman puolueita.

Suoran demokratian ajatus ei ole uusi.
Sitä kehiteltiin jo 80 - luvulla keskeisesti "vihreänä" ekologisena periaatteena, mutta puolueeksi muuttuneessa vihreässä liikkeessä unelma tukehtui.

Suoran demokratian manifesti 1988 :

 ALUEELLINEN EDUSTUS VAI PUOLUEITTEN PAKKOVALTA 
19.9.1988 ksml   ST

  Suomalaisista n. 5% kuuluu johonkin puolueeseen. Ylivoimainen enemmistö n.95% ei kuulu mihinkään puolueeseen, mutta kuitenkin heidän on vuodesta toiseen äänestettävä vain harvoja valtaa tavoittelevia.  Ammattipoliitikot ovat tukahduttaneet demokratian samalla kun he ovat uhka Suomen tulevaisuudelle.
Tänä päivänä valtuustokin on vain virkamiesten kumileimasin.  Puolue-edustuksellisella valtuustolla ei ole mitään tekemistä terveen järjen, aitojen ihanteiden tai aatteiden kanssa, vastuusta puhumattakaan.  Vain voimasuhteet ratkaisevat vallankäytön päälinjat.
Nykymuotoisesta puoluepakkopolitisoitumisesta on vihdoinkin päästävä eroon.

Mitä sitten pitäisi tehdä ?
-         Olisi jo korkea aika vaihtaa puolue-edustus suoraan alueelliseen edustukseen.

ALUEELLINEN EDUSTUS :
-         tekisi vaalit nykymuodossa tarpeettomiksi
-         lopettaisi katteettomat vaalilupaukset ja kaiken vaalimainonnan
-         säästäisi monimuotoiseksi paisuneen puoluetuen käytettäväksi yhteiskunnan todellisiin kehitystarpeisiin
-         lopettaisi kansalaisten jakamisen edustustehtävissä toisilleen vihamielisiin ryhmittymiin
-         toteuttaisi alueellista tasa-arvosuutta ilman erityistä aluepolitiikkaa
-         muuttaisi vallankäytön sopimuksiin perustuvaksi hallinnoksi
-         estäisi demokraattisen edustustehtävän muuttumisen ammatiksi ( edellyttäen, että uudelleen valinnat rajoitettaisiin esim. kahteen edustuskauteen )
-         kääntäisi yhteiskuntasuunittelun alhaalta ylöspäin, eli kylätasolta valtakunnan tasolle ohjautuvaksi
-         muuttaisi vaalikausittaisen hallintopoukkoilun keskeytymättömäksi ja pitkäjänteiseksi yhteiskunnan kaikkien tasojen kehittämistyöksi
-         yksinkertaistaisi kuntien edustusvalinnan erilaisiin kuntaliittoihin  ( joiden tilalle tuli luoda yhtenäinen ITSENÄINEN maakuntahallinto )
-         aktivoisi kyläläiset toimimaan yhdessä kylänsä parhaaksi, kylät yhdessä kuntansa parhaaksi, kunnat yhdessä maakuntansa parhaaksi ja maakunnat yhdessä valtakunnan parhaaksi, ja valtakunnat yhdessä maailman parhaaksi.
-         Suomi voisi luoda Maailman parhaaksi Maailman Parhaan yhteiskunnallisen hallintomallin, joka perustuu elävään ja aitoon vuorovaikutukseen
-         tekisi Helsingin ulkopuolisten paikkakuntien asukkaita halventavat ”kumarrusmatkat” ja karvalakkilähetystöt tarpeettomiksi
-         lopettaisi erilaiset jäsenkirjaspekuloinnit erilaisissa henkilövalinnoissa

Todellinen demokratia ei toteudu yhden eikä monenkaan puolueen kautta.  Se toteutuu vasta puoluesidonnaisuudesta vapautumisen sekä moniarvoisuuteen perustuvan vapaan kansalaistoiminnan ja lähidemokratian kautta.  Sinänsä puolueet eivät ole pahasta, jos niitä on tarpeeksi. Tarpeeksi niitä on vasta kun jokainen suomalainen on ITSE oma puolueensa turvaamassa
elämän säilymistä vastuullisena inhimillisenä olentona.
… Sillä eihän ihmisellä voi olla muuta päämäärää kuin pyrkimys kohti oikeutta, kauneutta, hyvyyttä, totuutta ja rakkautta kykyjensä ja lahjojensa mukaan.

Kunnallisvaalitervehdys 3.9.2012
Irti Velkakierteestä – Vapaa Jyväskylä

Eduskuntavaalitervehdys 5.3.2015
Itsenäisyyspuolue
Sinikka Tyynelä

         


2 kommenttia:

Mauri Nygård kirjoitti...

Kiitos tärkeästä kirjoituksesta. Sata kansanedustajaa kylläkin riittää muutokseen. Pj ei saa äänestää.

Suoraa demokratiaa tulee todellakin lisätä. Nykyinen demokratia on näennäistä elitistä sellaista. Täydellinen gallupdemokratia puolestaan on ns. populistista demokratiaa, mikäli siihen ei liity perusteellista keskustelua. Leo Jakobssonin mielestä, joka tätä jakoa aikoinaan teki, parasta olisi kasvatuksellinen vuoropuhelu, jossa käytäisiin keskustelua eri vaihtoehtojen välillä, ja myös edustuksellinen demokratia osallistuisi keskusteluun. Sveitsissähn tämä on hoidettu siten, että eduskunta ensin keskustelut käytyään tekee päätökset ja sitten isot asiat alistetaan kansan hyväksyttäviksi. Kansanäänestyksille on kyllä muistini mukaan myös alhaalta lähtevä vaihtoehtonsa. Sveitsiläiset hylkäsivät kansanäänestyksessä ETA-sopimuksenkin ja taisivat kieltää minareetit. Demokratia on niin arvokas asia, että siinä pitää olla vara tehdä virheitäkin. Terveisin Mauri Nygård, toisinajattelija.fi

Sinikka Tyynelä kirjoitti...

" Sata kansanedustajaa kylläkin riittää muutokseen. Pj ei saa äänestää. "
Kiitokset Maurille huomiosta.
Korjasin tekstiä.