keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Taivaassa on erityinen paikka äideille, jotka pelastavat poikansa sodasta

Tänään 8.3.2023 historiallisena Naistenpäivänä, mikään ei ole ennallaan.   
Tulevaisuus on hämärän peitossa ja epävarmaa. Suomen naisten ja lasten kohtalo ei enää  Natopäätöksen jälkeen ole tässä maassa; maan isillä ja valtiovallalla, vaan Suomen kohtalon ratkaisee Pentagonin komentokeskus ja Yhdysvaltojen ydinaseet.

1.3.2023 Suomen Natopäätös teki Suomen lapsista pedofiilisen, tappamalla valtaapitävän sotilasmahdin uhrin. Demokraattisesta tasavallasta tuli alisteinen totalitaristisen sotilasdiktatuurin vasalli.

Kun maailma turvautuu ensisijaisesti sotavoimiin hallitakseen pelkonsa, ihmisyyden murskavoimat ovat jo saaneet riemuvoiton. Selväähän se, että diplomatian pelisääntöjen hävitessä väkivalta muuttuu entistä raaemmaksi.

Jokaisella naisella ja äidillä on tänä päivänä huoli lapsistaan, miehestään, veljestään ja varsinkin pojistaan. Keskellä Eurooppaa raivoaa sota, jossa tapettuja sotilaita on jo satoja tuhansia ja hädänalaisia uhreja ja siviilejä jo miljoonia, samaan aikaan, kun Euroopan paatuneet ja turmeltuneet kansakunnat pehmeiltä kotiosohviltaan pumppaavat lisää aseita ja asetehtaita.

Naiset nuo toivossa väkevät – Jumalan näkevät?

Suomen natottaminen on rauhanliikkeen aktivisteille murskaavin tappio, valtava henkinen taakka? Alistutaanko ja kärvistellään, vai laitetaanko käsi nyrkkiin, suljetaan tuska sisään eikä anneta periksi?
- Miltä tuntuu? Oma oloni on kuin osuuskaupan hevosella – mieli laukkaa. Meistä jokainen käsittelee surun ja pettymyksen omalla tavallaan. 
Otin yhteyttä hienoihin ikisisariin vuosikymmenten yhteistyön juhlistamiseksi naistenpäivänä 2023 ja ”käsi sydämellä” kyselin heidän tuntojaan.  
 
Naiset Rauhan Puolesta, Lea Launokari ja Ulla Klötzer vastasivat:


Lea: Nato on puolustuksellinen sotilasliitto. Tuntuu ikävältä, surulliselta ja epäoikeudenmukaiselta, että Suomi menettää sotilaallisen liittoutumattomuuden Natopäätöksestään. Pelottaa eduskunnan päätös, jossa ei vaadittu ydinaseiden ja tukikohtien kieltoa maamme alueelle.


Ulla: NATO on maailman suurin USA:n ohjaama ydinaseilla varustettu sotakoneisto, joka käynnisti taloussodan omia liittolaisiaan vastaan sabotoimalla Nord Streamin kaasuputken. YK:n turvallisuuskonferenssin edessä 21.2 tunnettu ja arvostettu amerikkalainen professor Jeffrey Sachs kuvaili sabotaasia "kansainvälisenä terroristitekona" -"an act of international terrorism". Liittymällä NATO:on Suomi siis antaa tukensa kansainväliselle terrorismille.

Yksi kuva on enemmän kuin tuhat sanaa naisen voimasta. Ullalla on oikeassa kädessä Natobanderolli ja vasen käsi on nyrkissä: - periksi ei anneta!

Tiukassa nyrkissä olevan käden päällä levähtää Rauhan kyyhkynen. 
Voima on ihmisen sisällä. Taistelu jatkuu. Henkinen soturi ei tartu ulkoisiin aseisiin. Hengen soturin aseita ovat tieto ja totuus, vankkumaton usko oikeudenmukaisuuden liennyttävään rauhan voimaan ja monikansalliseen yhteistyöhön yhteisten ihanteiden ja arvojen puolesta.

Rauhanjärjestöt ovat maan suola. Jos suola käy mauttomaksi, millään ei ole mitään väliä? Jos suolaa on liian vähän, sen pitää olla entistä tuimempaa.

Rauhantekijöiden haasteet moninkertaistuivat kertaheitolla, kun Nato on laajentumassa jo Suomen ja Ruotsin myötävaikutuksella Jäämerelle saakka. Edessään rauhanjärjestöillä on hirmuinen voimainkoetus, kun vastassa on maailman mahtavat sotilasliitot, mutta periksi ei anneta. Yhteistyö on voimaa. Elämä on pelastettava.

Pyyteetön rakkaus on maailman mahtavin voima. Sitä ei voi opetella, eikä siihen kutsua. Se syntyy vasta sitten, kun soturi on valmis tarttumaan totuuden miekkaan ja puolustamaan elämää suojelevaa hengen valoa: vaikka isä vie poikansa sotaan, taivaassa on erityinen paikka äidille, joka pelastaa poikansa sodalta.

Hyvää Naistenpäivää kaikille Suomen Sankarinaisille Tom Lundbergin sanoin:

”Rauha, oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus ovat YK:n julistuksessa naistenpäivän avainsanoja. Itselleni ne ovat viisaus, hellyys, kauneus, rakkaus ja intohimo. Naisen historia uhrista yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi on ollut pitkä ja kivinen. Naisen tie miehen sydämeen on yleensä lyhyt ja suloinen. 

Neitsyt Maria, Äiti Teresa, Matilda Wrede ja Pyhä Birgitta ovat ansainneet kunnioituksemme samalla tavalla kuin kaikki arjen sankarit, jotka tulevat marketista kolmen lapsen ja neljän täysinäisen kauppakassin kanssa. Rakkaus on raahaamista.

Miehen tehtävä on rakastaa ja kunnioittaa naista. Kun nainen on hyvällä tuulella ja iloinen, hän säteilee energiaa enemmän kuin kymmenen ydinreaktoria yhteensä."

 

Sylin täydeltä tulppaaneja kaikille naisille!

 

                

 

 

 

 

 


 
 
 


 

 

 

Ei kommentteja: