tiistai 8. maaliskuuta 2022

Välitetty hätähuuto Suomen puolesta

 
 
 
– Paasikivi ja Kekkonen pelastivat Suomen itsenäisyyden, loivat vaikeissa oloissa tasapainoillen pohjan hyvinvointimaan rakentamiselle. 
– Kekkosen suurtyö oli ymmärtää Suomen asema Neuvostoliiton naapurina; maantiedettä ei voi muuttaa ja venäläisiä pitää ymmärtää. On katsottava kulloistakin tilannetta aina välillä myös venäläisin silmin – Suomen edun vuoksi..
– Mauno Koiviston suurtyö oli Neuvostoliiton romahdettua siirtää Suomi turvallisesti naapuruussopimuksen ja asiallisten suhteiden piiriin.
– Tarja Halosen ja Martti Ahtisaaren ansio oli olla tekemättä mitään.
– Sauli Niinistö on kuljettanut Suomen nykyiseen tilanteeseen johdonmukaisella ja vaikeasti havaittavalla kokoomuslaisella linjanvedolla. Ratkaisevia paaluja olivat isäntämaasopimuksen tekeminen, kasakkapuheet, lähentyminen Nato/USA:han ja "Länteen" kaikin muinkin tavoin.
– Ennen Niinistön valtakautta Suomi luovutti suuren osan itsenäisyyttään liittymällä EU:hun ja ennen muuta rahaliittoon. Näin menetettiin ulko- ja turvallisuuspoliittinen sekä taloudellinen itsenäisyys.
– Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, perusteina oli todistettava hätätila Itä-Ukrainan "separatistialueella". Siellä tapahtunutta, vuodesta 2014 jatkunutta ankaraa puhdistusta ei käy kiistäminen. Venäjän hyökkäys on tuomittava mutta käsitettävä.
– Aikaa Minskin sopimuksen toteuttamiseen oli vuosia. Lännen eli USA:n johdolla Ukraina torjui kaikki yritykset siihen. Tässä sisällissodassa tapettiin 13 000 – 15 000 ukrainalaista, lähinnä venäjänkielisiä "separatistialueiden" asukkaita. Tämä on kiistaton fakta.
– USA voitti informaatiosodan ja sai aikaan Venäjän kaikinpuolisen saarron sekä mielipidemyrskyn Venäjää vastaan mm. Suomessa. Länteen sitoutunut media, Suomessa Mediapoolin jäsenet, toteuttivat USA-johtoista infosotaa ohjelmallisesti ja sen vuoksi kritiikittä. Seurauksena oli Nato-kannatuksen nousu.
– Suomen median Nato-kampanja on ollut pitkäjänteinen ja ainutlaatuinen propagandataistelu, ja voitto. On siirrytty lähes painajaismaiseen tilanteeseen, jossa kansanedustajatkin unohtavat arvokkaan käytöksen, yritysmaailmasta ja somen käyttäjistä puhumattakaan.
– Tapahtuipa jatkossa mitä tahansa Suomen ja Venäjän poliittiset, kaupalliset ja kulttuuriset suhteet on tuhottu perustuksia myöten. Kestää vuosikymmeniä rakentaa ne uudelleen – jos niin halutaan ja jos se ylipäätään on mahdollista. 
– Suomen median johdolla on rikottu suhteet myös emotionaalisella tasolla, loukattu venäläisiä uskomattoman typerästi, röyhkeästi ja peruuttamattomasti.
– Hyvin moni suomalainen poliitikko ja toimittaja tulee katumaan viime päivien toimintaansa, salassa ja ajan kanssa.
– En ole näkemässä päivää, jolloin Suomen ja Venäjän suhteet ovat normaalit saatikka ystävälliset. Silloin olen ollut haudassa jo kauan, valitettavasti lasteni ja lastenlapsieni vuoksi.
– Selvyyden vuoksi: En kuulu mihinkään puolueeseen, en kippo- tai kuppikuntaan. Pidän oikeutenani ajatella itse.
– 5.3.2022 Helsingin Sanomat on nimeltään Sotahuuto. Sitäkö me haluamme?
– Sauli Niinistön johdolla Suomi on menettänyt loputkin itsenäisyydestään. Nyt olemme ties kuinka mones rappeutuvan ja pian luhistuvan USA:n osavaltio. Pian sen näemme.
– Kaikki suurvallat ovat perkeleestä peräisin. 
– Itsenäinen, puolueeton Suomi oli minun elämäni hienoin kokemus. Nyt se on ohi.

 

Kiitos viestistä!
Suomi johdettu painajaismaiseen tilanteeseen.
Sotarummut pärisevät ja rauhantekijät vaiennettu..

 

 

Ei kommentteja: