torstai 13. tammikuuta 2022

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ilmaiskuissa pudotettu 337 055 pommia ja ohjusta viimeisen 20 vuoden aikana

 


Suomalaisten natokiiman kuumetessa on varmaan aika laittaa jäitä hattuun ja muistuttaa Yhdysvaltojen militaristisesta terrorismista viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta, kun Pentagon on vihdoin julkaissut ensimmäisen Airpower-yhteenvetonsa sen jälkeen, kun presidentti Biden astui virkaan lähes vuosi sitten. Näitä kuukausiraportteja on julkaistu vuodesta 2007 lähtien, ja ne dokumentoivat Yhdysvaltain johtamien ilmavoimien Afganistaniin, Irakiin ja Syyriaan pudottamien pommien ja ohjusten määrän vuodesta 2004 lähtien. Presidentti Trump kuitenkin lopetti niiden julkaisemisen helmikuun 2020 jälkeen, jolla Yhdysvaltojen jatkuvat pommitukset salattiin.

Viimeisten 20 vuoden aikana Yhdysvaltain ja liittoutuneiden ilmavoimat ovat pudonneet yli 337 000 pommia ja ohjusta muihin maihin. Yhdysvaltain hallitus ja sen poliittinen johto on onnistunut pitämään amerikkalaisen yleisön pimennossa pitkäaikaisista joukkotuhokampanjoista. Tämä on antanut heille mahdollisuuden ylläpitää illuusiota Yhdysvaltain militarismista hyvän tahdon lähettiläänä maailmassa.

 
Uudet Airpower Summary -tiedot paljastavat, että Yhdysvallat on pudottanut Afganistaniin, Irakiin ja Syyriaan vielä 3 246 pommia ja ohjusta (2 068 Trumpin ja 1 178 Bidenin aikana) helmikuun 2020 jälkeen.

Yhdysvaltojen sotien julma todellisuus ja niiden aiheuttamat joukkotuhot on piilotettu amerikkalaisilta ja eurooppalaisilta. Kuinka monesta Airpower Summaryssa helmikuun 2020 jälkeen dokumentoiduista 3 246 hyökkäyksestä on tiedotettu? Muistat varmaan drooni-iskun, joka tappoi 10 afgaanisiviiliä Kabulissa elokuussa 2021. Mutta entäs ne muut 3 245 pommia ja ohjusta? Kenet ne tappoivat tai vammautuivat ja kenen kodit ne tuhosivat?

Joulukuun 2021 New York Timesin paljastus viisi vuotta kestäneen tutkimuksen tuloksena Yhdysvaltain ilmaiskujen seurauksista, oli hämmästyttävä paitsi paljastettujen suurten siviiliuhrien ja sotilaallisten valheiden vuoksi, myös siksi, että se paljasti, kuinka vähän tutkivia uutisia tiedotusvälineet ovat tehneet näistä sodan viimeisistä vuosikymmenistä?

Amerikan teollistuneissa, kauko-ohjattavissa ilmasodissa mukana olevat Yhdysvaltojen sotilashenkilöstöt on suojattu ihmiskontakteilta, joita he tappavat, samalla kun suurin osa amerikkalaisista on niistä täysin tietämättömiä. Niistä tapauksista, jotka selviävät, yleisö tukee voimakkaasti Yhdysvaltojen vastuuta siviilikuolemista.

Julkinen tietämättömyys 99 prosentista Yhdysvaltain ilmaiskuista ja niiden seurauksista ei johdu julkisesta apatiasta, vaan Yhdysvaltojen armeijan, molempien osapuolten poliitikkojen ja yritysmedian tietoisista päätöksistä pitää yleisö pimennossa. Viimeisin 21 kuukautta kestänyt kuukausittaisten Airpower Summarioiden tukahduttaminen on selkeä näyttö siitä.

Nyt kun uusi Airpower Summary on täyttänyt aiemmin piilotetut luvut vuosilta 2020-21, tilastoissa on täydellinen saatavilla oleva data 20 vuoden tappavista ja tuhoisista Yhdysvaltojen ja liittoutuneiden ilmaiskuista: Yhteensä 337 055 pommia ja ohjusta.

Nämä luvut perustuvat Yhdysvaltain ilmavoimien yhteenvetoon Afganistanista, Irakista ja Syyriasta. Bureau of Investigative Journalism -lentokoneiden iskujen  lukumäärä Pakistanissa, Somaliassa ja Jemenissä; Jemenin Data projekt (vain syyskuuhun 2021); New America Foundationin tietokanta ulkomaisista ilmaiskuista Libyassa; ja muista lähteistä.

On olemassa useita ilmaiskuluokkia, jotka eivät sisälly tähän taulukkoon, mikä tarkoittaa, että valloilleen päästettyjen aseiden todellinen määrä on varmasti suurempi. Nämä sisältävät: Helikopteri-iskut:

Military Times julkaisi helmikuussa 2017 artikkelin, jonka otsikkona on "Yhdysvaltain armeijan tilastot tappavista ilmaiskuista ovat vääriä. Tuhansia on jäänyt ilmoittamatta."Suurin joukko ilmaiskuja, jotka eivät sisälly Yhdysvaltain ilmavoimien yhteenvetoihin, ovat hyökkäyshelikopterien iskuja.” Yhdysvaltain armeija kertoi kirjoittajille, että sen helikopterit olivat tehneet 456 muuten ilmoittamatonta ilmaiskua Afganistanissa vuonna 2016. Kirjoittajat selittivät, että helikopteri-iskujen ilmoittamatta jättäminen on ollut johdonmukaista koko 11. syyskuun jälkeisen sodan ajan, eivätkä he vieläkään tienneet, miten monia ohjuksia ammuttiin noissa 456 hyökkäyksessä Afganistaniin yhden vuoden aikana, jota he tutkivat.

AC-130-tykkialukset : Yhdysvaltain armeija ei tuhonnut Lääkärit ilman rajoja -sairaalan Kunduzissa , Afganistanissa vuonna 2015 pommeilla tai ohjuksilla, vaan Lockheed-Boeing AC-130 -tykkialuksella. Nämä joukkotuhokoneet, joita yleensä miehittävät Yhdysvaltain ilmavoimien erikoisjoukot, on suunniteltu kiertämään kohdetta maassa, kaatamalla siihen haubitsa-ammuksia, tykkitulta, kunnes se tuhoutuu kokonaan. Yhdysvallat on käyttänyt AC-130-koneita Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Somaliassa ja Syyriassa.

Yhdysvaltain hallituksen, poliitikkojen ja yritysmedian epäonnistuminen amerikkalaisten rehellisessä tiedottamisessa asevoimien järjestelmällisestä joukkotuhonnasta on sallinut tämän verilöylyn jatkua suurelta osin huomaamatta ja valvomatta jo 20 vuoden ajan.

Se on myös jättänyt yhdysvaltalaiset haavoittuviksi uuden kylmän sodan narratiivin elpymiselle, joka enteilee entistä suurempaa katastrofia. Tässä suodatetun totuuden propagandassa Yhdysvallat pommittaa kaupunkeja raunioiksi ja käy sotia, jotka tappavat miljoonia ihmisiä, samalla kun se esittelee itsensä hyviksenä maailmassa. Sitten se maalaa Kiinan, Venäjän ja Iranin kaltaiset maat, jotka ovat ymmärrettävästi vahvistaneet puolustustaan ​​estääkseen Yhdysvaltoja hyökkäämästä niitä vastaan, uhkaksi Amerikan kansalle ja maailmanrauhalle.

Korkean tason neuvotteluja jatkuessa tammikuussa Genevessä, Yhdysvalloilla ja Venäjällä on kriittinen, ehkäpä viimeinen mahdollisuus hillitä kylmän sodan kärjistymistä.

Jos haluamme selviytyä tästä ydinsodasta ja välttää maailmanlopun vaaraa Venäjän tai Kiinan kanssa, Yhdysvaltojen ja koko maailman on haastettava kylmän sodan mielipuolisuus, jota Yhdysvaltain armeija- ja siviilijohtajat kauppaavat perustellakseen jatkuvasti kasvavia investointejaan ydinaseisiin ja sotakoneisiin.

Entäs Suomi?

23% suomalaisista kannatta Natoa, 65% puolustusvoimien upseereista kannattaa sitä. Suomi kenraalien komennossa on johdettu natokiimaan ja osaksi lännen sotilasliittoa Yhdysvaltojen aseistuksella. Yhdysvaltojen ydinaseiden katveessa kyykkivä ja pokkuroiva Suomen valtaeliitti on johdettu puolustusvoimien toimesta harhaan. Olisiko vihdoinkin aika vaatia Natosta suora kansanäänestys ja avata Yhdysvaltojen Pandoran lipas, Airpower Summary -tiedostot koko kansalle, jotka varmistavat Yhdysvaltojen mielipuolisen terrorismin kaikkialla maailmassa.
 

Lähde:

 

Ei kommentteja: