keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Milloin YK:n terrorineuvosto Oikeuden eteen

 

"Aiomme asettaa Yhdistyneet Kansakunnat oikeuden eteen; vanha organisaatio saa väistyä  ja uusi syntyä"  samalla  kun varmistetaan YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten, Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ranskan aiempien sotien tutkimukset oikeudenkäynteineen niille, jotka ovat näihin  ja miljoonien kuolemiin ja kärsimykseen syyllistyneet, rikoksista "jotka ovat ylittäneet natsien aiheuttaman kärsimyksen. – vaati Libyan Muammar Gaddafi v. 2009 YK:n yleiskokouksessa. Miten kävi ?

Miten YK:n turvallisuusneuvostosta tuli terrorineuvosto sen viiden ”pyhän ja koskemattoman” ja mielivaltaisen ydinasevaltion toimesta?
Miten YK saadaan Oikeuden eteen varsinkin nyt, kun Nato vastikään vahvisti Brysselissä suursodankäynnin ”master planin” Venäjän voittamiseksi tarvittaessa ydinasein, vaikka YK on jo ratifioinut ydinaseet kieltävän sopimuksen?
Maailman ydinasevalloille ja yksityiselle aseteollisuudelle bioaseineen ei vieläkään lakia löydy. Peto on irti.

Yhdysvaltojen ja Naton hanke suursodan varmistamiseksi merkitsisi myös Venäjän heittämistä YK:n turvallisuusneuvostosta. Mikäs sen mukavampaa, vanha organisaatio saa mennä ja uusi tulla, sitähä se Gadaffikin toivoi. Senjälkeen Yhdysvalloilla on Natoliittolaisineen vapaat kädet maailman pommittamiseen. Niinistökin tykkää, kun voimaan voi vastata voimalla. Ja Venäjäkö sitten muka se suurin uhka ? Haloo Helsinki ?

Myös kirjailija Jay Janson pohtii Global Researchissa maailman toivotonta tilannetta.  Suurimmalla osalla maailman pienistä maista, joihin amerikkalaiset, brittiläiset tai ranskalaiset imperialistit ovat aikojen saatossa hyökänneet, ovat joko taloudellisesti, poliittisesti tai  sotilaallisesti edelleen USA:n tai länsimaisen siirtomaavallan alamaisia entistä tiukemmin.

Iran, Venezuela, Kuuba, Nicaragua, Syyria, Jemen ja Pohjois-Korea ovat jo vuosia olleet USA:n kuolettavien toimenpiteiden tai hyökkäysten kohde. Nyt myös Kiinaan ja Venäjään kohdistuu avoin ydinaseuhka ohjuksilla? - Miksi nämä valtavat suvereenit, itsenäiset valtiot pysyvät hiljaa, eivätkä käytä hyväkseen edes Yhdysvaltojen itsensä virheiksi myöntämiä sotia nykyisessä infosodassa ?

Sotilasdikatuuri kumosi oikeusvaltioiden lailliset vaatimukset

Yksikään johtaja missään maassa ei ole vaatinut Yhdysvaltoja syytteeseen Nürnbergin kansainvälisen oikeuden periaatteiden mukaisesti. Ainoa poikkeus, jonka kirjailija Janson löysi, oli Muammar Gaddafin kattava YK:n yleiskokouksen puhe, jossa vaadittiin kaikkien sotien tutkimista ja Yhdysvaltojen, Naton YK:n ihmisyyttä vastaan ​​tehtyjen rikosten uhrien sovittamista. Tämä poikkeus tapahtui YK:n yleiskeskustelussa v 2009, kun Gaddafi, sosialististen kansojen vallankumouksen johtaja ja Libyan arabien Jamahiriya, puhui Afrikan unionin nimissä: "Aiomme asettaa Yhdistyneet Kansakunnat oikeuden eteen; vanha organisaatio saa väistyä ja uusi syntyä”.
Gaddafi vaati turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten, Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ranskan aiempien sotien tutkimuksia, joita seuraa oikeudenkäynnit niille, jotka ovat syyllistyneet näihin sotiin ja miljooniin kuolemiin ja kärsimykseen, "jotka ovat ylittäneet natsien aiheuttaman kärsimyksen.

Puhuessaan YK:n yleiskokouksessa vuonna 2009 Gaddafi oli kutsunut turvallisuusneuvostoa 
"terrorineuvostoksi"  niiden 65 sodan aikana, joita se ei onnistunut estämään ja jopa hyväksynyt tai osallistunut useimpiin niistä.  
Mitä tapahtui oikeutta vaatineelle Gaddafille ja Libyalle? 
 

Venäjä ja Kiina eivät käyttäneet veto-oikeutta Libyan tuhoamisessa

Koska nämä kaksi itsenäistä jättivaltiota, Venäjä ja vallankumouksellinen Kiina, eivät käyttäneet veto-oikeuttaan, ne myönsivät siirtomaavalloille vuoden 2011 lentokieltoalueen päätöslauselman, jota Yhdysvaltain ja Naton armeija käytti häikäilemattä tuhotakseen kaikki Libyan armeijat ja miliisit, jotka olivat taistelleet menestyksekkäästi CIA:ta vastaan. 
Kiina kyllä ilmoitti vastustavansa sotilaallista väliintuloa ja pidättyi äänestämästä sen sijaan, että se olisi äänestänyt ”ei” YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa vastaan, jossa vaadittiin sotaa Libyan hallitusta vastaan. Kiina pyrki luomaan lentokieltoalueen siviilien suojelemiseksi. Heidän entinen afrikkalainen siirtomaansa oli nostanut arabisosialistisen elintasonsa korkeammaksi kuin yhdeksän Euroopan kansakuntaa, mukaan lukien Venäjä.

Luottamuksen menetys maailman silmissä Kiinaan oli valtava järkytys. Edes Kiina ei suojellut kansakuntia järjettömältä imperialismilta, joka oli aikoinaan kolonialisoinut koko ei-valkoisen maailman, mukaan lukien Kiinan. Vladimir Putin ei ollut Venäjän presidentti Libyan romahduksen aikana. Medvedev ei käyttänyt veto-oikeutta YK:n Natosotaan Libyaa vastaan. 
 

Korppi ei korpin silmää noki

USA:n johtamat valkoiset kansakunnat ovat nostaneet nyt vankan Venäjä- ja Kiina-vastaisten syytösten tulvan, mutta lännen kaksi suurta maalitettua vastustajaa ovat edelleen kohteliaita ja vetäytyviä. Kiinaa syytetään kulttuurisesta kansanmurhasta Xinjiangissa. Yhdysvaltain presidentti Biden leimaa Venäjän presidentti Putinia "murhaajaksi ", kun sitä vastoin edes lännen ilmeinen tuki kauhistuttavalle ISIS:lle jää mainitsematta tai tuomitsematta venäläisiltä ja kiinalaisilta. 
 

Kiinan ja Venäjän hiljainen diplomatia Amerikan massiiviselle kansanmurhalle Irakissa, Libyassa, Syyriassa, Jemenissä, Somaliassa ja Afganistanissa

Noin 2,4 miljoonaa ihmistä on kuollut Yhdysvaltojen hyökkäyksen seurauksena Irakissa. Noin 1,2 miljoonaa on kuollut Afganistanissa ja Pakistanissa Yhdysvaltain johtaman Afganistanin sodan seurauksena. Noin 250 000 libyalaista on kuollut sodassa, väkivallassa ja kaaoksessa helmikuussa 2011. Arvioiden mukaan noin 1,5 miljoonaa ihmistä on kuollut Syyriassa sen jälkeen, kun islamilaiset terroristit, ISIS ja muut otettiin käyttöön.  Vuodesta 2006 lähtien Somaliassa kuolleiden arvioiden on oltava 500 000 ja 850 000 välillä. Arvioiden mukaan Jemenissä kuolee noin 175 000 ihmistä, vähintään 120 000 ja enintään 240 000. 16 vuoden sodan jälkeen noin 6 miljoonaa väkivaltaista kuolemaa, ja tappaminen jatkuu. 21 vuotta kestäneen sodan jälkeen kuusi maata tuhoutui täysin ja monet muut horjuivat.  Tämä todellisuus jätettiin huolellisesti pois CIA:n hallinnoiman median iltauutisista televisiolähetyksissä Amerikassa, Euroopassa ja suurimmassa osassa maailman yleisöstä. 


Jospa myötätuntoinen korkein olento, kirjailija Janson rukoilee, katsoisi alas planeetta Maapallolle ja huolehtisi jotenkin siitä, että tämä tieto esitetään maan asukkaille, jotta he motivoituisivat lopettamaan tällaisen epäinhimillisen katastrofin?

Ilmastomuutoksen, planeetan raiskaamisen  ja ydinsotaan valmistautumisen epätoivoisia tilanteita kohtaava maailma tarvitsee kipeästi suojelua länsimaisten ​​tiedotusvälineitten edistämiltä epäinhimillisiltä petollisilta sodilta. Jos taivas ei auta, kuka sitten ?

Mistä suojelu tulee, jos ei kahdelta voimakkaalta länsivaltojen nimetyiltä vastustajilta Kiinalta ja Venäjän federaatiolta, joka kattaa 11 prosenttia planeetan maa-alasta? 
Entäs me suomalaiset, entisen itsenäisen ja demokraattisen maan kasvatit, mietimmekö, että  myös Venäjä ja Kiina edustavat meille liian tiukkaa totalitarismia. Mitä meidän sitten pitäisi tehdä ?
Yhdysvaltojen ja Naton porstuassa Suomella on toistaiseksi ulko-ovi auki, mutta olemme ratkaisujen edessä: - Yhdysvallat on maailmanrauhan suurin uhka ja operoi uutta konventionaalista suursotaa..
Pienet maat eivät voi kilpailla suurvaltojen kanssa voimalla, vaan diplomatialla ja kansainvälistä oikeusjärjestelmää kehittämällä. 
 

Valtio- ja maanpetokset, murhat ja sotarikokset eivät vanhene koskaan

Jos Kiina ja Venäjä pyrkisivät vakavasti laajentamaan kansainvälistä uutisointiaan Amerikan Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten vuodesta 1945 lähtien harjoittaman kansanmurha-ulkopolitiikan aiheuttamista miljoonien ihmishenkien menetyksistä, molemmat voisivat odottaa jonkin verran samanlaista syytöksiä.  
Kiinan hyökkäystä Vietnamiin vuonna 1976, johtaja Deng Xiaoping kuvaili surullisen kuuluisasti "Vietnamille oppitunnin antamiseksi" – opetus, joka vaati 30 000 ihmisen hengen. Vuosien 1991 ja 2017 välisenä aikana Venäjä ensin hävisi Tšetšenian itsenäisyyssodan, valloitti sitten Tšetšenian kauhistuttavien ihmishenkien menetysten ja tappavan islamilaisen terrorin keskellä ja kävi vuonna 2008 raskaan sodan Georgian kanssa Abhasian ja Etelän itsenäisyydestä. Ossetia Georgiasta.

Siitä huolimatta ?
Edustavatko Kiina ja Venäjän federaatio sittenkin vähemmän vaarallista ihmiskunnan kehityssuuntaa ja antavat toivoa rauhanomaisesta yhteistyöstä kohti väkivallattomaan  maailmaan, kun Yhdysvallat sitävastoin Nato-kumppaneineen esittää tiukkaa vaatimusta sodan valmistelusta ja rahoituksen lisäämistä uuskolonialististen kumppaneittensa kanssa?

Vaikka kiinalaisille vastakkainasettelu sekä kamppailulajeissa, kuten Kung-fussa sekä sosiaalisessa-, että henkilökohtaisessa käytöksessä on pelkoa kasvojen ja tasapainon menettämistä, kiinalaiset kaupungit ovat jo joutuneet Yhdysvaltojen ydinkärkien kohteeksi. 
Ei tarvita kuin pieni virhe, tai vahinko, niin miljoonakertainen katastrofi voi syttyä, koska Nato on jo julistanut myös Kiinan globaaliksi turvallisuusuhkaksi.
Sotilaallinen ja ydinaseiden vastakkainasettelu ei näytä olevan ongelma presidentti Putinille, mutta kun huomioidaan ilmastonmuutoksen ja planeetan rappeutumisen valtava haaste, jota sotilasmenoihin tuhlatut valtavat taloudelliset ja inhimilliset resurssit edelleen pahentavat, on ajauduttu täydelliseen umpikujaan.

Ehkäpä vastakkainasettelu ja geopoliittinen eskaloituminen ei sittenkään ole päällimmäinen huoli. Maailman saateongelman paheneminen; ydinaseiden ja ydinvoiman jäteongelma on kokonaan ratkaisematta. Maailman keskinäinen riippuvuus saasteongelmien ratkaisuissa on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Voiko uusista uhkista tulla uudet mahdollisuudet monenväliselle kumppanuudelle ?
 
 
 
 
 Venäjä tarvitsee nyt apua

Neuvostoliiton aikana 1960–1990-luvuilla Novaja Zemljan itärannikosta ja Karanmerestä tuli ydinjätteen kaatopaikka. 
Sinne on upotettu 17 000 säteilevää lähdettä, muun muassa reaktoreita ja niiden suojakilpiä. Venäjän hallituksen ja EU-komission tekemä laaja konsulttiselvitys paljastaa, että jätevuoresta kuusi kohdetta on kaikkein vaarallisimpia ja näistä kaksi on sukellusveneitä, jotka nyt halutaan nostaa. Toinen ydinsukellusveneistä on upotettu ja toinen upposi. Pahinta olisi, jos reaktorin sydän rikkoutuu ja siitä leviää radioaktiivista ainetta mereen
Teoreettisena uhkana on muistettava, että noston aikana ydinreaktori tulisi kriittiseksi eli käynnistyisi uudelleen. Siitä voisi pahimmillaan seurata radioaktiivinen päästö ilmakehään.

Venäjän hallitus päätti tänä vuonna, että se esittää ydinsukellusveneiden nostoa kansainvälisellä yhteistyöllä, kertoo Barentsin ja Pohjoisen ulottuvuuden suurlähettiläs Jari Vilén. Suomi aloittaa kaksivuotisen kauden Barentsin neuvoston puheenjohtajana ja Vilén alkaa hoitaa puheenjohtajan tehtävää.

Noston rahoitukseen toivotaan apua EU-komissiolta. Kustannusarvio tällä hetkellä on noin 120 miljoonaa euroa, sanoo Vilén. Venäjä on ollut valmis yhteistyöhön koko ajan. Venäjä tietää, että se tarvitsee kansainvälistä apua ja poliittisesti tämä on sille tärkeä asia. Venäjä on parhaillaan Arktisen neuvoston puheenjohtaja. Puheenjohtajuus antaa sille mahdollisuuden jättää jälkensä kansainväliseen yhteistyöhön, joka on käynyt yhä vähäisemmäksi erilaisten kansainvälisten pakotteiden myötä.

Voisiko ihme tapahtua ? 
Jos nöyryys ratkaisemattoman ydinjäteongelman kanssa ei herätä kansakuntia ja maailman suurvaltajohtajia, niin mikä sitten ?  Viimeistään nyt on etsitävä ratkaisuja monenvälisiin ja kunniottaviin suhteisiin kaikkien lähinaapureitten kanssa?

 

Kiitos kirjailija Jay Jansonille 

https://www.globalresearch.ca/sadly-china-russia-remain-quiet-us-past-genocides-ongoing-genocide-middle-east-africa/5748770

 

 

 

 

 

Ei kommentteja: