tiistai 28. elokuuta 2018

Miten pakolaisongelma ratkaistaan ?


         kuva / https://apod.nasa.gov/apod/ap180508.html / Maailmankaikkeus

Esa Kekäläinen haastoi politiikantekijät mahanmuuttokeskusteluun 27.8.2018 Ksml:ssa : Tulevat pakolaisaallot ja rajoittamaton maahanmuutto /

Esa kiteytti suurimmaksi vaaraksi väestönkasvun ja yhdisti sen pakolaisongelmaan.
Esan mielestä väestönkasvu kehitysmaissa pitäisi saada hallintaan.
Kirjoituksen kommenteissa pakolaisongelman syyksi nostettiin myös ilmastomuutos.
Koska olin hieman eri mieltä, latasin sekaan omia kommentteja:

Jottei sorruttaisi tekopyhyyteen tai hurskasteluun, on selvitettävä ensin pakolaisongelman ensisijaiset syyt ? 
Muistellaan ?
Varsinainen pakolaiskriisi alkoi,
kun Bush hyökkäsi liittolaistensa tuella Irakiin. Sekasorrosta syntyi uusi terroriaalto, jota lännen tuella tukahdutetaan vieläkin.  Sotatoimille ei ole loppua näkyvissä.  Koko välimeren alue Afganistania myöten on kaaoksessa.

Pakolaiset tulevat maista, jossa valtiovalta on menetetty tai toimintakyvytön: 
– Syyria, Irak, Libanon, Somalia, Eritrea…jne.
Nykyiset globaalikapitalismin sotatoimin voidellut markkinavoimat tuhoavat paikallistalouksien omavaraisuuden.  Ihmiset pakenevat ja jäljelle jääneet lännelle myötämieliset kumppanit käyvät kauppaa maiden luonnonvaroista ulkomaisten yhtiöiden kanssa…
Kyllä meillekin öljy ja teollisuuden tarvitsemat mineraalit kelpaavat ?

Olisiko aika katsoa peiliin ?
Eu on globaalikapitalismin eurooppalainen siipi: 
-  vähemmän veroja ja sääntelyä, ylikansallinen vapaakauppa, täydellinen ryöstötalous ihmisiä ja luonnonvaroja säästämättä on raakaa peliä, jonka myös suomalaiset osaavat.
Siitä huolimatta Eu eikä Suomi osaa ratkaista pakolaisongelmaa !?


Rajojen aukaiseminen tai sulkeminen ei poista pakolaistulvaa ?
Vasta kun nykyinen geopoliittinen valtapeli on luopunut riistotalouden pelisäännöistä voidaan alkaa uudenlainen kumppanuus ja tasa-arvo omista kulttuurisista lähtökohdista rauhan ja tasapainon palauttamiseksi.

On Murphyn laki, että kaikki kriisit kärjistyvät yhtä aikaa.
Se tarkoittaa, että ratkaisut odottavat jo nurkan takana ?

Ilmastomuutos ei odota :
sen vaikutukset ovat kaikkein voimakkaimpia pohjoiskalotilla, mm. Suomessa.
Joissakin arvioissa on oletettu keski – Euroopan aavikoituvan ja uusien vilja-aittojen syntymisen Siperiaan.
Niin tai näin, ilmastomuutos on otettava huomioon kaikissa skenaarioissa; se, että myöskin suomalaiset joutuvat lähtemään jossain vaiheessa.
Kaikkein köyhimmät suomalaiset ovat jo nyt miettineet elintasopakolaisuuden mahdollisuutta, kun Suomen nykyinen valtiovalta ei enää pidä huolta edes omista kansalaisista…
Jokaisen suomalaisen kunnia-asia ja velvollisuus on puolustaa omaa maata, omaa maanosaaja koko tätä pahasti sairastunutta kotiplaneettaa.
Läntisen yhteisön humanitaarinen riemuvoitto oli YK:n ihmisoikeuksien ja lasten oikeuksien julistus.  Se on eloonjäämisviisumi nykyisissä kriiseissä ja selkkauksissa, myös ilmastonmuutoksessa.

Uusliberalistinen valtaeliitti kiertoon 
Sitten ihan eri asia on nykyinen uusliberalistinen valtaeliitti, joka käy kauppaa ja hyväksikäyttää halpatyövoimaa ja luonnonvaroja täysin rajattomasti kaikkialla maailmassa ihmisoikeuksista piittaamatta. 
Koko nykyinen massatuhoaseisiin, Naton laajenemiseen ja muihin sotilasliittoihin nojaava valtaeliitti on vaihdettava.
Todellinen vallankäyttö ei voi koskaan perustua ihmisten alistamiseen, keskitysleireihin tai jatkuviin sotiin tai tappamisen hyväksymiseen.
Pakolaiskriisi on ja pysyy, niin kauan kuin nykyinen entisestään raaistuvampi globaalikapitalismi jatkuu.
Seuraavassa suursodassa ydinaseet puhuvat. Edessä on ydintakatalvi ja nopea jääkausi !?
Sitäkö me halutaan, kun maailmaa johtaa  mielivaltainen hirmuvalta ?

Mitä se Albet tuumasikaan ?

Maailma ei tuhoudu pahojen ihmisten takia, vaan niiden, jotka vaan katselevat, eivätkä tee mitään.. 

…. että 
miten on tultukin tähän kulminaatiopisteeseen ?
Pari prosenttia maapallon eliittiä omistaa energiayhtiöt, valtamedian, luo rahaa tyhjästä velkaannuttamalla koko sivilisaation tuhoamalla paikallistalouksien itsenäisyyden ja omavaraisuuden ja näiden ihmisoikeudet ?
Eikös se Suomenkin kansantalous ja omavaisuus ole jo tuhottu, kun maa elää velaksi ?

Mistä löytyy se uusi poliittinen liike, joka aloittaa kansantalouden, globaalitalouden, kotiplaneetan, sekä ihmisyyden pelastusoperaation ?
Mikään nykyisistä ongelmista ei ratkea yksi kerrallaan, vaan koko ajattelu - ja elämäntavan on muututtava. Ilman tolkullista oikeusjärjestelmää ei oikeudenmukaista maailmanjärjestystä synnytetä.  
Koston kierre ja terrorismi ei katkea, ennen kuin sotarikoksiin syyllistyneet valtiot mm. pakolaiskriisin aiheuttamisesta ja kokonaisten kansojen elinmahdollisuuksien tuhoamisesta saadaan sotarikostuomioistuimiin.

Ilman uskottavaa globaalia oikeusjärjestelmää luomakunnalla, eikä ihmisellä ole mitään toivoa.  Globaalit ongelmat ratkaistaan globaalisti.

1 kommentti:

Mauri Nygård kirjoitti...

Piae Cantiones tulee lopputekstistäsi mieleen, mutta analyysi pakolaisuuden syistä on varsin hyvä. Eipä siitä tainnut jäädä puuttumaan kuin Israelin valtion etu, jota Amerikassa asuvat miljardöörit sotaelinkeinon ja politiikan avulla toteuttavat, mutta tämän mainitseminen onkin rasismia ja juutalaisvastaisuutta.