tiistai 30. toukokuuta 2017

Suomen konkurssipesän selvitystä


Pentti Kouri toi 80-luvulla isot kansainväliset sijoitukset Suomeen George Sorosin kanssa.
1980 – luvulla Kouri Capital oli Suomen kannattavin yritys,  joka nousi tyhjästä.
Kun politiikkojen piti löytää holtittoman politiikan seurauksena syntyneelle lamalle syyllinen, se löytyi.

Kukapa sopisi paremmin kuin Suomen kannattavimman yrityksen perustaja ?
Kourista tehtiin varsinainen  syntipukki Suomen talouskriisiin, kun todelliset syylliset pääsivät kuin koira veräjästä.

Kouri itse nimesi markan tuhoajat

Kirjassaan ” Suomen omistaja ja elämäni muut roolit” , Kouri kirjoittaa että ”Markku Puntilasta, Mauno Koivistosta, Rolf Kullbergista, Harri Holkerista ja Erkki Liikasesta olen varma. 
He tuhosivat Suomen talouden 1980-luvun lopulla. Pankkien rauniot, työttömien joukkohaudat, hirressä roikkuvat yrittäjät, Suomen Bosnia. Sotarikolliset ovat täälläkin vapaalla jalalla. Mutta he pelkäävät. Riitaantuvat keskenään. Historian tuomio on ateria, joka syödään aina kylmänä”. 

”Kun SYP iski KOP:iin syksyllä 1987 ja KOP iski SYP:iin seuraavana talvena, kukaan ei vielä ymmärtänyt todellista tilaa, Lassila ja Tiivola tiesivät.
Kukaan ei käsittänyt millaisen katastrofin pankit olivat laskeneet liikkeelle.
Kun vakaa markka aiheutti holtittoman luottoekspansion ryhtyivät pankit sitten sotaan itse luomaansa hirviötä vastaan.  Ja kansa maksaa laskua vieläkin yhä holtittomampana velkaantumisena väärään rahaan.

Kouri nimesi Markku Puntilan  uusliberalisointipolitiikan pääarkkitehdiksi , raha- ja valuuttapolitiikan ylipapiksi, joka vapautti markkinavoimat, mutta ei ymmärtänyt niitä.

Pankkikriisin sijaiskärsijähän oli säästöpankkiryhmä, joka päätettiin uhrata muiden pankkien ja valtion toimesta toisten pankkien kannattavuuden parantamiseksi ja pankkialan ylikapasiteetin purkamiseksi.

SSP-sopimus solmittiin pääministeri Esko Ahon hallituksen toimesta 22.11.1993. Valtiovarainministerinä oli Iiro Viinanenja sisäministerinä Mauri Pekkarinen
Nämä 3 ministeriä muodostivat valtioneuvoston ”sisäpiirin”. Tässä sopimuksessa sovittiin toimialakohtaiset listaukset yrityksistä, jotka tullaan viemään konkurssiin, sekä määriteltiin kaatamisperusteet luottomäärien ja asiakkuuksien pohjalta.

Suuren laman aikana kymmenet tuhannet yritykset ajettiin Suomen valtiovallan ja pankkien yhteisillä, salaisilla toimenpiteillä ja sopimuksilla konkurssiin, syyttömät kansalaiset  ja koko valtio velkavankeuteen.
Tehtiin Suomen taloushistorian suurin omaisuuden uusjako kansalta salaa. 



Kuka nuoli kermat ?
Vastaus on, että kukaan ei tiedä, paitsi Suomen Yhdyspankin omistajat itse.
Suomen Yhdyspankin vuoden 1991 toimintakertomuksessa on lueteltu sivulla 54 alkuperäisen Suomen Yhdyspankin eli emopankin osakkeenomistajat. Näistä vain 32,3 % on nimetty, eli 2/3 omistajista on tuntemattomia. Kun näitä omistajia on pankin nykyiseltä seuraajalta tiedusteltu, tietoja ei ole annettu!

Antaako Sammon Wahlroos, niin kuin Kourikin, omat kasvonsa paljon suuremmalle ja  järjestäytyneelle kansainväliselle  pankkirikollisuudelle, joka orjuuttaa ja velkaannuttaa Suomen lisäksi koko maailmaa ?

Sammon tunnetuista henkilöomistajista suurin potti on hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosilla, jolla on kymmenen miljoonaa Sammon osaketta.

Ei kommentteja: