keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Metsien hiilinielu puolittuu

Suomen majesteettihuijaus on uusiutuva energia.

Pariisin ilmastosopimuksen mukaan maailman pitäisi olla hiilineutraali muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana, ettei ilmasto lämpene yli kahden asteen turvarajan. Valtioneuvoston selvityksen mukaan Suomi, puuhastelustaan huolimatta ei näytä ottavan ensi vuosikymmenellä askeltakaan ilmastomuutoksen torjumiseksi.

Kun muu maailma suunnittelee tosissaan öljystä luopumista ja liikenteen polttomoottoreiden kieltämistä, Suomi huijaa entistä enemmän.
Hallituksen kärkihanke on biotalous. Biotalouden nimissä metsähakkuita lisätään 80 miljoonaan kuutiometriin vuodessa.  Se tarkoittaisi, että metsien hiilinielu pienenisi
vuosina 2021 – 2030 puoleen nykyisestä.
Ilmastomuutoksen torjuntaan tarkoitettu päästövähennystaktiikka metsät hävittämällä on täysin kestämätön. Riittääkö edes omat metsävarat, jos biopolttoaineen suuniteltu osuus on 30 % vuoteen 2030 mennessä ?
Koko Suomen nykyinen metsä- ja biotalous on pelkkää huijausta.

On arvioitu, että Euroopan kokoinen alue luonnontilaista metsää pelastaisi ilmastomuutokselta ? 
Eikö Suomen valtti olisi siirtyä pienten hiilinielun tehometsätaloudesta ja nykyisistä puupelloista luonnontalouteen ja jättää metsät luonnontilaisiksi ja rahastaa muuta maailmaa hiilinielun ylläpitämisestä ?  
Samalla varmistettaisiin metsäekosysteemien monimuotoisuus.

Metsien hiilinielun ja luonnontalouden näkökulmasta Suomen nykyiset matalan jalostusasteen maailman suurimmat sellutehtaat pitäisi myös torpata.

Kuka kertoisi Suomen hallitukselle, varsinkin tie- ja liikenneministeri Anne Bernerille, että ilmastomuutoksen torjunnassa ja uskottavassa liikennepolitiikassa kyse on polttomoottoreiden ja fossiilisen polttoaineen käytön lopettamisesta kokonaan !?

Ei kommentteja: