perjantai 17. helmikuuta 2017

Kadonneet lampaat
                   Kuva : Hannu Ahonen

Vertaus hyvästä paimenesta on tuttu kaikille.
Hyvä paimen panee henkensä alttiiksi  lampaiden puolesta.  Palkkapaimen sen sijaan jättää lampaat heitteille.  Suden saapuessa palkkapaimen pakenee ensimmäisenä.
Kuka vastaa suomalaisten heitteillejätöstä ?
Onko kyseessä suomalaisten joukkotuhonta ?

Pysyvästi työelämän ulkopuolelle jääneiden työikäisten miesten määrä on noussut lähes 80 000:een, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan torstaina julkistamasta raportista:
- yli 7 000 miestä on hävinnyt tutkasta täysin: he eivät vuosina 2012–2014 hankkineet tuloja tai saaneet tukia. Enemmistö heistä on taustaltaan ulkomaalaisia.
Samalla ajanjaksolla pelkkää toimeentulotukea sai toiset 7 000 henkeä.

Kadonneita suomalaisia näyttää luonnehtivan yksinäisyys: yksin asuvia 50 000 miehestä oli vuonna 2014 joka kolmas, ja lähes joka viidennellä ei ollut asuntoa lainkaan. Samaan aikaan Suomen puolustusta ja asekuntoisten miesten määrää pitäisi nostaa 50 000:lla, 230 000:sta 280 000:een, vaatii puolustusministeri Niinistö.

80 000 miestä on kadonnut ?
Nämä 25–54-vuotiaat miehet eivät tee töitä, opiskele tai ole työkyvyttömyyseläkkeellä. Heistä 28 000 on virallisesti työttömiä työnhakijoita, mutta paluu työelämään on epätodennäköistä yhteiskunnan rakennemuutoksen seurauksena.
Loput 50 000 kadotettua ja osatonta eivät ole tilastoissa työttömiä, vaan kokonaan työvoiman ulkopuolella.
Työvoiman ulkopuolisten osuus työikäisistä suomalaismiehistä on kolmessa vuosikymmenessä lähes tuplaantunut viiteen prosenttiin.

Suomi oli kerran pohjoismainen hyvinvointivaltio.
EU – vallankaappauksen jälkeen hyvinvointivaltio on tuhottu parissa kolmessa kymmenessä vuodessa.
Eriarvoisuus on räjähtänyt käsiin. Syrjäyttäminen ja osattomaksi jättäminen on
arjessa kipuilemista ja tuskallinen selviytymistarina kymmenille ja sadoille tuhansille
miehille, naisille ja lapsille Suomessa, miljoonille Euroopassa ja miljardeille maailmassa.

Kimmo Jokinen, hyvä paimen, perhetutkimuksen professorina muistuttaa synkistä luvuista :
Vuonna 1990 noin 40–50 000 lasta eli lapsiköyhyydessä. Sen jälkeen määrä on kolminkertaistunut. Huono-osaisuus on periytyvää. Osattomuuden seurauksena katoaa usko koulutukseen ja yhteiskuntaan.
Osattomien ja syrjäytettyjen lasten sosiaalisuus ei taivu odotuksiin tai ihannemalliin. Heistä ei ole reippaiksi partiopojiksi tai tytöiksi, yhtä vähän kuin muuhun yhteiskuntapalveluun.

Jos päättäjien pitäisi johonkin sijoittaa, niin yhteiskunnan eriarvoisuuden vähentämiseen, muistuttaa Jokinen: ” Tähän viittaavat Pisa-tutkimuksen taustatiedot, joiden mukaan kehnoista perheoloista lähteneiden suomalaiskoululaisten tulokset ovat entistä heikommat.
Panssarin murtaminen ei ole helppoa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005091529.html

Mihin hävisi Suomen kansan hyvät paimenet ?

Suomen EU - paimenet puolueineen kavalsivat laitumet, metsät ja maat peltoineen ylikansalliselle isännälle, joka sanelee entistä julmemmat säännöt :
Suomessa rikkaimman prosentin veroaste on laskenut n 45 %:sta 30 %:iin. Se vastaa keskivertopalkansaajan veroastetta.
8,6 % tulonsaajan tulot olivat  36,2 miljardia, mutta he maksoivat veroa vain 30,8 %.
Jos veroprosentti olisi 50 %, siitä kertyisi lisätuloja  7 miljardia, millä Suomen kestävyysvaje olisi selätetty.

Sipilän hallitus hyökkäsi kaikkein heikoimpien lampaitten  kimppuun ja syöttää vain entistä lihavampia. Henkihieveriin näännytetyistä lampaistaan Sipilän hallitus ei pidä edes laskua:
- verotusta on siirretty köyhille nostamalla arvonlisäveroa ( tasavero), jonka kertymä kasvoi vuosituhannen alusta 11.1 miljardista 17,4 miljardiin.

Jos haluttaisiin pitää kiinni koko lauman hyvinvoinnista ja hyvinvointivaltion verotuksen tuloeroja tasaavasta päämäärästä, edes siinä määrin, kuin 10 vuotta sitten, on kunnallisvero; - työntekijän ja  työnantajan sosiaaliturvamaksut muutettava progressiiviseksi. Nykyistä Suomen pääomaveroastetta voisi nostaa nykyisestä n. 31 % jopa 79%:iin.Jos Suomella oli sodan aikana varaa ja kykyä huolehtia  sotaorvoista, haavoittuneistaan ja leskistään, on rauhan ajan Suomella moninkertaiset mahdollisuudet huolehtia kaikkein heikoimmista.
Kansalta kansan hyväksi : http://areena.yle.fi/1-3666716
Ei kommentteja: