torstai 28. toukokuuta 2009

YHTEINEN TURVALLISUUSKYSYMYS

KOLMASOSA USA:n SOTILASMENOISTA PELASTAISI MAAPALLON
Sitoutumattoman yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen Earth Policy – instituutin johtaja Lester Brown on laskenut, että maapallon laajuisesti toteutettu suuruudistus, joka sisältää köyhyyden poistamisen, terveydenhuollon järjestämisen kaikille, väestönkasvun vakauttaminen ja ilmastomuutoksen hillitsemisen maksaisi kolmasosan USA:n sotilasmenoista !

Aika on käymässä vähiin, ilmastomuutos ei odota, napajäätiköt sulavat ja ydinjäteongelma on ratkaisematta kaikkialla maailmassa.

Nyt on aika käynnistää maailmanlaajuinen rauhanliike sekä maapallon elvytysohjelma ja aloittaa se Euroopasta :

- Euroopan on oltava rauhanomainen, ekologinen ja itsenäinen suhteissaan Amerikan Yhdysvaltoihin. Sen tulee olla ydinvapaa alue. Sen tulee osoittaa solidaarisuutta köyhempiä maita kohtaan ja luoda ystävälliset yhteistyösuhteet kaikkiin maihin, erityisesti naapurimaihin.

- Tässä maailmanlaajuiseksi tarkoitetussa uskottavan rauhanliikkeen hengessä presidentti Obaman olisi hyvä aloittaa Rauhan rakentaminen vetämällä heti kaikki Naton tukikohtansa, joukkotuhoaseensa ja ohjuksensa pois Euroopan alueelta ja koko tältä mantereelta.

- Euroopan kansat, ratifioidessaan YK: n ihmisoikeuksien ja Lasten Oikeuksien sopimuksen, vastoin kuin USA, perustivat kehityksensä ihmisarvon kunnioitukseen ja demokratian jatkuvaan syventämiseen - oikeudenmukaisuuden ja kestävän rauhan takeena - niin Euroopan maaperällä kuin maailmanlaajuisesti.

- Ydinvapaan maailman rauhanomaiseksi rakentamiseksi olisi heti aloitettava valtaisan ydinjätteen ja ydinmateriaalin turvallinen hävittämistemppu, sillä jos tapahtuu, niin kuin on ennakoitu, että jo seuraavien 50:n vuoden aikana meri nousee 3 metriä, sammuvat rannikolla olevat ydinvoimalat ensimmäiseksi ja kaaoksen keskellä ydinmateriaalin loppusiivous jää tekemättä !

- Rauhanomaisen ydinvapaan Euroopan ja maailman rakentamiseksi myös presidentti Obaman pitäisi osallistua näihin talkoisiin ja ensitöiksi pitäisi ydinasemaiden yhdessä tehdä sopimus ja poistaa kaikki ydinaseet ja ohjukset laukaisuvalmiustilasta, jota he ovat tähän saakka vastustaneet.

- Olisi ilo antaa presidentti Obamalle lämmin ja rauhantahtoinen kädenpuristus Natojoukkojen läksiäisissä tältä mantereelta ja samalla allekirjoittaa Venäjän kanssa ikuinen ystävyys – ja avunantosopimus ydinvapaan Venäjän rakentamiseksi kestävän maailmanrauhan varmimpana vakuutena !

Näillä mietteillä on suuri Ilo jatkaa vaalityötä Suomen ja koko Maailman puolesta !

Ei kommentteja: