keskiviikko 27. toukokuuta 2009

KESKI - SUOMEN MEPPIEHDOKAS

KESKISUOMALAINEN 26.05.2009
Seitsemän asiaa : Näin kysyimme
1) Miksi pyrit mepiksi? Mitä asioita ajaisit meppinä ja miten?
2) Pitäisikö EU:ta kehittää itsenäisten valtioiden liittona vai liittovaltioksi?
3) Mitä mieltä olet Lissabonin sopimuksesta? Miten uudistaisit EU:ta?
4) Missä menevät EU:n rajat? Turkki mukaan vai ei?
5) Tarvitseeko EU oman armeijan?
6) Mikä on EU:n suurin onnistuminen ja epäonnistuminen, entä suurimmat haasteet?
7) Miten toisit meppinä EU:ta lähemmäksi kansalaisia?
SINIKKA TYYNELÄ :

1) On suuri ilo haastaa 0-budjetilla EU ja Suomen suurpuolueet näihinkin näennäisdemokratia-rahavaaleihin. EU on tänä vuonna myöntänyt noin 70 miljardia euroa omille myötäilijöilleen ja pitää vaalikauden 2004–09 yhtenä onnistumisena kaiken rahallisen tuen kieltämistä kansallisilta puolueilta tai näiden ehdokkailta. Ydinasia maailmanrauhan ja tulevaisuuden kannalta olisi nyt saada yhteinen uraaniton Eurooppa: ei ydinaseita eikä ydinvoimaloita. Ratkaisematon ydinjäteongelma pitäisi kiireesti nostaa ykkösaiheeksi.

2) Suomen perustuslain täysin kumoava Lissabonin sopimus ilman kansanäänestystä on rahavaltaa. Sopimuksella otettiin peruuttamaton askel kohti liittovaltiota sekä yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Valtiopetos ei vanhene koskaan.

3) Lissabonin sopimus antaa EU:lle ylimmän vallan päättää myös ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Siksi Suomen Puolustusvoimat on jo vastoin kansan tahtoa niitattu Naton hyökkäysvalmiuteen. EU on yksipuoluekapitalismin tuhoon tuomittu harvain- ja yhtiövalta, jota ei voi eikä kannata yrittää muuttaa EU:n sisältä. Suomeen pitää saada perustuslakituomioistuin laillisuuden ja kansanvallan palauttamiseksi.

4) Turkki ei kuulu Eurooppaan, mutta USA tarvitsee Turkkia öljy- ja sotatoimien varmistamiseen Lähi-idän kautta.

5) USA:n sotilasmenot ovat maailman suurimmat. EU on jo kakkonen. USA ja EU eivät käsitä, että sotatoimilla ei ole tehoa öljyn loppumiseen eikä ilmastomuutokseen, joiden ratkaiseminen on demokraattisesti toimivien valtioiden maailmanlaajuinen yhteinen tehtävä numero 1. Ketä vastaan EU tarvitsisi oman armeijan, jos demokratiaa ja ihmisoikeuksia kunnioitettaisiin?

6) Suurin onnistuminen on siinä, että Euroopan kansat vihdoinkin joutuvat avaamaan silmät kapitalismin ja nälkämaiden laulujen kestämättömien pelisääntöjen edessä, kun kansojen varallisuus on hävitty ja nyt eletään velaksi. EU ei ole valtiosopimus vaan Bilderberg-järjestösopimus, jonka turvin eurooppalainen demokratia vallattiin ja mitätöitiin ilman ainuttakaan laukausta. EU:n suurin haaste on selvitä maailmanlaajuisesta talouskriisistä joutumatta Naton riveissä kolmanteen maailmansotaan.

7) Mahdoton yhtälö! On tehtävä vallankumous, ennen kuin Suomen valtiosääntö on taas nostettu laillisuuden ja Suomen itsemääräämisoikeuden peruskiveksi. Suomessa on nyt kansallinen hätätila jo peruspalveluidenkin osalta.

Ei kommentteja: