maanantai 30. maaliskuuta 2009

YDINKALEERIT


Historiallisista filmeistä muistamme, miten jo julmuudestaan kuuluissa Rooman sotalaivoissa oli kaleeriorjia soutamassa laivoja. Filmeissä selkeästi korostetaan miten kaleeriorja oli laivaansa kahlittuna yleensä koko loppu elämänsä. Periaatteena oli, jos soutaja ei tehnyt töitään koko sielullaan hän menettäessään laivan altaan hukkui uppoavan laivansa mukana. Kuria ja järjestystä, jonka mukana teema laivansa mukana uppoavasta kapteenista eli tähän päivään. Muistamme miten Venäjän ydinsukellusvene Kurskin miehistön annettiin kitua päiviä pelastustaan turhaan odotellen. Lännen pelastussukellusta taktisesti viivästettiin kauan. Viimeinenkin venäläisen ydinsukellusveneen tapahtumista todistava kuoletettiin alukseensa rangaistuksena ydin laiminlyönneistä. Silloin vielä Suomessa kritisoitiin moista barbariutta vain ja ainoastaan Venäjän sotamoraalittomuuden ja rappion merkkinä.

Tshernobylin ydinonnettomuuden musta-aukko, ettei tuhatpäisistä voimalan väestä yksikään ole kirjoitellut tapahtumista. Oudointa, ettei yhden yhtä jäänyt kertomaan mikä petti, missä mokattiin. Miten säteily vaikutti . . perin outoa kaikki? Luulisi lausuntojen olevan kullan arvoista parantamaan ydinalan turhan heikkoa turvallisuutta silminnäkijöiltä. Mutta EI! No miksi ei? Koska tapahtumien kulku ja ihmisten kuoleminen mm. säteilyionisoituneisiin beettasoihtuamisten punahehkuisiin pinkkipilviin metallin maku suussa. varastoitumissäteilyjen mekanismit ja mutta eivät kaipaa IAEA:n mukaan julkituontia maailmaan suurelle yleisölle. Maaliskuussa 2009 TVO pisti paremmaksi. Ydinyhtiö piti koko henkilökuntaansa koskevan tiedotustilaisuuden. Kansainvälinen ydinturva runnotaan voimaan. Ja millainen määräys!

Kaikki TVO:n aktiivitilojen panssarilasiset ikkunat kalterein peitettiin raketen teräksellä ja tuimalla tuennalla. Eikä muutoksessa ole lainkaan kyse, jotta estettäisiin laitokselle tunkeutuminen. Vaan sieltä POISTUMINEN. Kurskin esimerkin mukaan ydintyön sbesialisteista tehdään kysymättä kansainvälisten uusien ydinturvalakien mukaan samanarvoisia kuin venäläisistä matruuseista. Jotka palkkautuivat kymmensenttisten erikoistitaanisten valmiiden ydinruumisarkkujensa riittisovitusuhreiksi. TVO tulee linnoittamaan saarensa vaan Kurskiakin rajuimmin! Aiemmin sisään tunkeutumiselta suojaavat aita kolosaalit muutetaan peilikuvikseen. 40-luvun keskitysleirivangeillekin jo tehtiin 10 000V sähköteurastusaidat poistumista estämään. Samanlaiset, jopa 4-5 kertaiset aidat pitävät ydinuhrit jos mahdollista entistä tiukemmin ydinvankilassaan. Vähintään 3,5m korkeat NATO- silpolangoin kruunatut päänkatkojasahalankameret peittävät jatkossa silmänkantamattomiin työläispoloilta yhteydet jopa saaren rantoihin. Kuin tiehen elämään vapauteen. Porteille tulee kanavamaiset yhden rekan kerrallaan sisään päästävät moninkertaiset sulutusporttisysteemit. Vartijat kulkevat jokaisen auton mukana sisääntulosta lähtien. Suoraan synkimmistä rautaesiripun ajoista otetuilla metodeillaan.

Keskeinen ydintapa on poistaa kaikki aiemmat reittiportit mm. huoltohenkilökunnalta omille autoparkeilleen. Tehdään systeemiä jolla Posivan Vuojoen SUPO- valtuutetut ydinturvapoliisit kykenevät 10km päästä sulkemaan sähkösalvoin tuhatpäisen ydintyöläisten joukkokokopaot niille sijoilleen. Ydinonnettomuuden, kärkkäästi myös laittoman korpilakon yms. uhatessa. Jos ei Vuojokikaan jää ydinonnettomuuspäästösäteilyissä henkiin voidaan optisin kuitukaapelein sulkea ydinalueet toki suoraan Helsingistä sisäministeriön valtuuksin. Ydintyöläisillä ei ole toki vuosikymmeniin enää ollut lakko-oikeutta perustuslakejamme pilkkana pitäen. Mutta nyt tällaisen teoreettinenkin mahdollisuus poistetaan konekivääreitään, kovat aina piipuissaan jo pitkään kantavilla sisäministeriömme OMON/ Securitas- erikoisjoukoin. TVO:n henkilökulun vartiointilaitteitten huoltovastuu niin ikää siirrettiin TVO- laisten korjaajilta ulkovartio-osiltaan suoraan Securitaksen sisäministeriön sotilaallisille karhuryhmille muutama vuosi sitten. Verukkeena käytettiin ydinturvatietojen kansainvälisiä tiukenneita alati hämärämpiä määräyksiä ja ties mitä "vuotamisia".

Jäähdytteittä jäänyt reaktori sulaa +3000C kaiken tuhoavaksi vellovaksi ilma ionisaatio myrkkyisäksi magmaksi. OL-3 laitos on yli- iso epävakaan polttolimiitin plutoniumpolttoon suunniteltu laitos. Jossa spontaani +/- 2% tehon jo pelkkä muutos kostautuu parissa minuutissa 20 000<-kertaistuneena tehon NOUSURÄJÄHDYKSENÄ! Jos ei alati hyperaktiivisuuteen ruoskittu henkilökunta reagoi vastasäätökorjauksin. Tässä istutaan jatkossa räjähtävän ydinpommin päällä. Ydinvaltiomonopolimme haluavat varmistaa kaikin tavoin, että ydintyöväestö vastaa KAIKESTA hengellään!. . .Niin tai ei nyt "ihan kaikki". Kaikista aitameristä ja sähkökuolemanloukutuksista ulkopuolelle jätetään yksi rakennus. TVO:n terävimmälle johdolle jätetään avoin mahdollisuus paeta omille autoilleen. Niin ja jos oikein kiire tulee niin pääsevät pois sitä varten aidatta vain heille jätetyiltä rantakaistalta venein. Tai tulipalokiireessä pääpomoille on myös etelärannassa privaatit helikopterikentät avoimena Helsinkiin, jopa kunnon ydinryskeessä Espanjaan. . .Mielenkiintoista! Tässä istutaan jatkossa räjähtävän ydinpommin päällä. Ydinvaltiomonopolimme haluavat varmistaa kaikin tavoin, että ydintyöväestö vastaa KAIKESTA hengellään!. . .Niin tai ei nyt "ihan kaikki". Kaikista aitameristä ja sähkökuolemanloukutuksista ulkopuolelle jätetään yksi rakennus. TVO:n terävimmälle johdolle jätetään avoin mahdollisuus paeta omille autoilleen. Niin ja jos oikein kiire tulee niin pääsevät pois sitä varten aidatta vain heille jätetyiltä rantakaistalta venein. Tai tulipalokiireessä pääpomoille on myös etelärannassa privaatit helikopterikentät avoimena Helsinkiin, jopa kunnon ydinryskeessä Espanjaan. . .Mielenkiintoista!


Tietämättömiä on helppo hallita !
Olli kuvaa loistavasti sitä, että ydinvoima ei todellakaan kuulu avoimeen demokraattiseen yhteiskuntaan, se kuuluu totaalitaariseen diktatuuriin, jota hallitaan rahalla ja aseilla.

Vaiettu totuus on se, että jokainen ydinvoimala on potentaalinen ydinasehautomo, joka tuottaa plutoniumia ydinaseisiin.
Totta Olli ! Suomi istuu räjähtävän ydinpommin päällä !

Olkiluoto 3:n pilotreaktori on maailman suurin ydinpommi. Sen lisäksi se on maailman suurin "susi". Sen myöhästyminen on jo maksanut 3 miljardia euroa ja poliittisia vastunkantajia ei näy missään. Sitävastoin puolustusministeri ?

Häkämies vaatii Suomeen 3 ydinvoimalaa lisää varmistaakseen EU:n ydinmateriaalin tuotannon, Suomessa kun ei ole edes toistaiseksi uraanin rikastamoa tai ydinjätteen jatkojalostusta. ...

Tätä menoa EU ulkoistaa Suomeen koko EU alueen ydinjätteet ja myös uraanin rikastamot ja tämä siksi, että Suomen EU hallitus on hyväksynynyt Lissabonin sopimuksen, jonka kytköksenä Euratom on tekemässä Suomesta pelkän uraanireservaatin.

Ei taida koko kansakunnan pako Espanjaan onnistua ?

Mutta koska olen ydinalan sisäpiirissä ollut jo vuosikymmenet töissä, mielelläni pistän muutamia "päivityksiä". Areva ilmolitti OL-3 projektiin pilanneen jo kahdeksatta miljardiaan, ja on firmana kaatumassa juuri siksi katuojaan. HYVÄ! Lisäksi Siemens ilmoitti OL-3 hankkeistaan useamman miljardin tappiot. Samoin TVO on hukannut myös kolmisen miljardia, joita vaatii edelläkerrotun lailla tappionsa korvaamissummin oikeudessa. Toki "kai" joku voimalan 3 miljardin hinnankin maksaa jostakin? No toisaalta valtio on antanut pelkkiin OL-3 viivästymisen CO2 kuluihin kuutisen miljardia. Valtio maksaa myös OL-3 hankkeen 10 miljardin ydinvastuuvakuutukset. Valtio antaa kolmanneksen ydinvoimalan lvv:stä anteeksi veronkiertotukiaisin, nimeltään "mankkala". Lisäksi jo neljättä vuottaan viivästyvä OL-3 hanke tuottaa menetettyinä sähköinä toista miljardia silkkaaa tappiota vuosittain.

Kuten huomasimme ydinvoimalan polttoiaineen hinta on myös 10-kertaistunut .10-kertaistuneen myös voimalarakennuksen hintansa ollessa jo hyvin KOLMANNELLAKYMMENELLÄ MILJARDILLAAN! Siksi OL-3 laitoksen myös sähkön hinta on 10-kertaistunut IAEA:n määrittelemästä rakentamisen alkuajan ydinsähkön 7,6snt/kWh tasoiltaan reippaasti yli 50snt/kWh!

SILLÄLAILLA!!!


OL - 3 olisi välikysymyksen paikka, mutta mites se tehtäisiin kun vihreetkin istuu hallituksessa ?

SILLÄLAILLA!!! ..... täällä meillä Suomessa!!!

Totta tosiaan!
Ydinala on mokailuillaan kaatamassa maamme talouden lisäksi myös fyysisen maan lastemme alta Arevan uraanisikakaukaloksi!
On tosiaan syytä saada myös maamme hallintoon taju näistä hirvittävyyksistä. Olen saanut ydinsisäpiirini kautta tiedoksi, että TVO/Posivakonsortio ovat jo seitsemättä vuotta olleet haalimassa maahamme (EU:n mm. saksankielisessä lehdistössä esiintyen Eurajoen kunnan kanssa jne), Ruotsin kautta EU:n ydinjätteet laivaamalla Olkiluodon satamaan. Aikomuksena projektissa on tehdä veristä rahaa jalostamalla tämä MOX/UREX jalostamoista kiertävä ydinplutoniumjäte EU:n ydinaseteollisuuden hankkeitten tunkiona olemisella. Nyt menee asia astetta rumemmaksi.

Jo 1986 Mauno Koivisto ja Ranskan Fransoi Mitterand tekivät salaisen EU-jäsenyyteemme kytketyn lisäpöytäkirjan myös Arevalle tuoda maahamme 1 200 kpl uraanikaivostaan. Tem:n poltettu 17huoneellisen ydinturva-arkistoa paloi näiden tietojen vuodettua kauttani kesällä Tem:n arkistojen kätköistä . .
Onko arvoisa Sinikka sattunut kuulemaan näistä aikeista?
Toisaalta ymmärrän myös hyvin, nyt mennään jo NIIN ultrasalatuissa perustuslakiamme pilkkanaan pitävistä aikeissa, ettet ehkä uskalla kommentoida. Mutta siinäkin tapauksessa pääasia, että tiedät, mitä ydinalassamme OIKEASTI on tekeillä. Voin sanoa. Raportoin asiaa vielä muutamia viikoja ennen kevään polttelua "hyvälle" tutulleni, mm. Tem:n J. Aurelalle. Eikä hän keskustellessamme asiasta oikein tuntunut tykkäävän siitä, miten kirjoittelen valtiosalaisuuksiamme arkisissa nettiliikenteissä. Niin minusta kyllä tällaisten valtiopetostasoisten maamme tappoaikeet ydinsikailuin KUULUKIN päästä julkisuuteen! Koska ydinvoima ON juuri tätä!

Välikysymys ydinvoimasta.

Tällaisesta asiaesityksistä meikäkin on onnesta ymmyrkäisenä! Juuri näin pitäisi demokratiassa toimia!
Toivomukseni Sinikalle on edelleen, että pidetään yhteyttä. Postaan tähän vielä käyttöösi vaikka maamme uraanirikkaimmasta kaivosaiealueesta kertovaa karttaa. Maataloustukiraja 141 on muurten tämän Koiviston sopparin keskeinen raja . Tarkoitus on kaivaa kaikki eteläpuoliset maat uraaninpaskoille 20m paksuudelta! Vain läntinen rantakaista ja pieni ala Helsinkiä säästettäisiin. Kyse on hanke josta eronnut TVO:n P. Simola sanoi YVA tilaisuudessa suoraan kysyttäessä. "Aie on korvata lopetettava Venäjän Majakin isotooppiolaitos 5v sisällä laitoksella Askolaan. Koska Euroopan ydinteollisuus saa Venäjän jalostamosta 100% uraanista VAIN ja AINOASTAAN sieltä. No raskasta tämä on näin äkkiseltään edea mahdolliseksi uskoa. Mutta luuletko, että 17 huoneellista maamme keskeistä ydinturva-.arkistoa poltetaan ihan "kevyin" perustein. vielä niin, ettei SUPO uskaltanut edes tutkia sanoi aiheesta mm. paikallinen lehdistö. Fiksuna ymmärrät, ja taustoista selvilleotettavaa nämä kaikki myös on, vikkei heti uskoisi mahdolliseksikaan.


Tässä käyrästö, joka kertoo miten TVO:n ydinvoimalat tuottavat säteilytritiumia 250-kertaisesti luonnon tasomme:

http://kuvaton.com/k/TvG.png

Sitten kiinostava uraanikaivoskohteet:

http://kuvaton.com/k/Tvu.jpg

Tilanne Suomessa on pelottava !
Syvä yhteiskunnallinen keskustelu on eliminoitu ! Vakavat asiat vaietaan kuoliaaksi ! Media hallitsee mainostuloilla ja valtaeliitti hallitsee euro ja ääni periaattella ! En ole saanut asiallisiin kirjoituksiini minkäänlaisia vastauksia viralliselta taholta !

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/ydinvoima-kenen-etu/123865Suomen kansalaisilla on Suomen perustuslain 20 §:n mukaan oikeus vaikuttaa asioihin, jotka uhkaavat heidän elinympäristöään..


Tämän oikeuden takaamiseksi kaikista atomivoimaan liittyvistä asioist, kuten uusien reaktoreiden rakentamisesta, uraaninlouhinnasta sekä käytetyn reaktoripolttoaineen loppusijoittamisesta on järjestettävä kansanäänestys, sillä nämä asiat vaikuttavat merkittävästi sekä nykyisten että tulevien kansalaisten terveyteen ja ympäristöön.

Ennen kuin päätöksiä uusien reaktoreiden rakentamisesta tehdään, on perustettava korkeatasoinen riippumattomista tutkijoista ja kansalaisjärjestöjen edustajista koostuva tutkimustyöryhmä.

Ryhmälle on annettava taloudelliset edellytykset tutkia kaikki olemassa ja lähiaikoina teknisesti sovellettavissa olevat uusiutuvien energiamuotojen vaihtoehdot sekä arvioida kaikki olemassa olevat vaihtoehdot energian-käytön tehostamiseen.

-----
Mauri Pekkarisen ja nykyisen hallituksen taholta uraaninlouhinta on kytketty atomienergiatuotantoon. Kaikki niihin liittyvät ympäristö- ja muut vaikutukset on perusteellisesti tutkittava erilaisten lupa-arviointien yhteydessä - myös riippumattomien tutkijoiden toimesta.

- Minkäänlaisia lupia uusien reaktoreiden suunnittelulle tai rakentamiselle ei tule antaa, ennen kuin täysin vanhentunut kaivoslaki vuodelta 1965 on uusittu.

- Kunnille annettava veto-oikeus omalla alueellaan.

- On selvitettävä perusteellisesti, mistä ja millaisin seurauksin Suomen atomienergiayritykset ostavat uraaninsa.

- On vaadittava, että yritysten, jotka mahdollisesti aloittavat uraaninlouhinnan Suomessa, on maksettava etukäteen alueen täydelliseen saneeraamiseen tarvittavat rahat yksinomaan tähän tarkoitukseen perustettavaan rahastoon.

- Suomessakin on muutettava korvausvastuuta koskevaa lainsäädäntöä siten, että atomienergiaa tuottavat yritykset kantavat täyden taloudellisen vastuun kaikista mahdollisen suuronnettomuuden aiheuttamista kustannuksista.

- OL - 3 : lle ei koskaan saa antaa käyttölupaa turvallisuus-syihin nojaten !

- Mox - polttoaineen käyttöönoton riskit OL - 3:ssa tiedotettava koko kansalle !

Maailman suurimman pilot - ydinvoimalan rakentajamaana Suomen hallituksen on tuotettava joka kotiin kirjallinen materiaali ydinsäteilyn vaaroista, samalla kun Suomeen ja koko Pohjois-Eurooppaan on rakennettava turvalliset vestönsuojat KOKO VÄESTÖLLE massiivisen ydinvoimalaonnettomuuden varalta !

- Yhtään uutta ydinvoimalaa ei saa rakentaa, ennenkuin jätehuolto on ratkaistu !

- Jätehuollon ratkasemiseksi on tehtävä kansaivälinen sopimus ja kehitettävä luotettava kansainvälinen oikeusjärjestelmä tuomioistuimineen ydinmateriaalin valvontaan, samalla kun valtavan, jo tuotetun plutonium - erän eliminointi on aloitettava elämän pelastamiseksi tällä pallolla.


matyh 28.03.2009 klo 09:08 / ksml :

Vastuu ja ansiot; tuntipalkka 1100 euroa
Fortumin Mikael Liliuksen kokonaistulot olivat vuonna 2008 n. 3,2 miljoonaa euroa. Onko palkka suhteessa vastuuseen ja tuloksiin? -Lähde HS 28.3.2009-

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/suomi-atomiteollisuuden-koekaniiniksi/111374 :

Suomessa Fortum omistaa Loviisan ydinvoimalaitoksen ja 26,6 % Teollisuuden Voimasta, joka omistaa Olkiluodon ydinvoimalaitoksen. Ruotsissa Fortum omistaa yhdessä ruotsalaisen Vattenfallin ja saksalaisen E.ONin kanssa ydinvoimaloita. Venäjällä kiistelty Poljarnyi Zorin ydinvoimala kuuluu Fortumin osaomistuksiin.Fortumilla on Ruotsissa omistusosuuksia Oskarshamn 1, 2 ja 3:ssa 1058 MW ja Forsmark 1, 2 ja 3:ssa 722 MW (2005). Fortum tuotti vuonna 2004 17,9 % Ruotsin ydinvoimasta (13,4 TWh / 75 TWh). Muut Ruotsin ydinvoiman tuottajat (2004) ovat Vattenfall 54,7 %, E.ON 26,7 % ja Skellefteå Kraft 0,8 %.

KESKITTYMINEN :Ruotsin kilpailuviraston mukaan sähköntuotanto on Pohjoismaissa keskittynyt liian harvoille tuottajille, jotka omistavat yhdessä suuria voimaloita. Yhteisomistus mahdollistaa tuotantomäärien ja markkinahintojen ohjailun. Kun kilpailun puuttuessa hinta määräytyy kalleimman tuotantomuodon mukaan, tuotantojärjestelyillä voidaan varmistaa markkinahinnaksi maksimi. Tähän perustuvat sähköyhtiöiden suuret voitot ja Liliuksen tuntipalkka : 1100 e ! Koska fossiilisten polttoaineiden päästöoikeudet nostavat kivihiilen tuotantohintaa, tässä järjestelmässä ne samalla nostavat siis yritysten voittoja kaikista energiamuodoista. Suomessa Matti Purasjoki teki Kauppa- ja teollisuusministeriölle selvityksen syyskuussa 2006. Sen sanoma oli sama kuin Ruotsin kilpailuviraston. ( lähde:wikipedia )

Purasjoki ehdotti Fortumin hallitsevan markkina-aseman rajaamista. HÄN EHDOTTI UUTTA VALTIONYHTIÖTÄ JA SUURTEN VOIMALOIDEN YHTEISOMISTUKSEN KIELTÄMISTÄ !

Mutta mitä tekee Suomen hallitus ? Jahkaa 1-3, jopa 1-5 uuden ydinvoimalan rakentamispäätöstä entisille toimijoille ja E.ON:lle !

Fennovoiman mahdollinen 2500 MW:n lisäydinvoimala olisi vain rikka rokassa tässä suossa, jossa myös energiajätti E.ON voisi jatkaa EU:n sisäsiittoisen yhteisomistuksen keskittämispolitiikkaa myös Suomessa !

Ydinvoimaloitten yhteisomistus mahdollistaa ennen kokomattomat monopolit, joidenka seurauksena hävitään kestävän kehityksen uusiutuvan energian markkinat - samalla kun vihreät istuvat Suomen hallituksessa !

Kyseessä on valtava, mutta toisaalta äärimmäisen haavoittuva ja lyhytnäköinen bisnes, että se ravistelee, ei pelkästään Suomen hallitusta, vaan koko maailmaa, sillä uraani on hyvin pian loppumassa, niinkuin öljy !

Ei taida Ollin, eikä allekirjoittaneen tietopainotteinen apostolinkyyti paljon painaa elämän pelastamiseksi Pekkarisen ja Liliuksen yhteisestä pajatsosta ?


EI YDINHAUTOJA SUOMEN MAAPERÄÄN


Kirjoitus ksml. 1.4.2009 : http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/ei-ydinhautoja-suomen-maaper%C3%A4%C3%A4n/402505Ydinvoimaloiden jäte on todennäköisesti vaarallisinta ihmiskunnan tuottamaa materiaalia. Tulitikkuaskillinen tuoretta ydinjätettä sekoitettuna koko Päijänteen vesimäärään riittäisi tekemään vedestä juomakelvotonta.


Kalevi Lystimäen visio 27.2.ksml:ssa kehitteillä olevasta hybridivoimalasta jäteongelman ratkaisuun on mielenkiintoinen. Todellakin, turvallista ydinjätteen loppusijoitusta miljoonaksi vuodeksi etsitään kuumeisesti kaikkialla maailmassa.


Suomi, ainoana maana maailmassa, aikoo pakata ydinjätteen kuparikapseleihin, joiden Posiva olettaa kestävän vähintään 100 000 vuotta. Kuitenkin kuparin korroosio voi tapahtua jopa tuhatkertaisella nopeudella, sadoissa vuosissa.


Uusien ydinreaktorimallien, mm. Olkiluotoon rakenteilla olevan EPR -ydinreaktorin käytetty polttoaine on radioaktiivisempaa ja vapautuu ympäristöön huomattavasti helpommin kuin nykyisten ydinreaktorien jäte.


EPR -reaktori on suunniteltu MOX -polttoainetta varten. Tämä aiheuttaa ympäristölle ja ihmisille jopa seitsenkertaisen säteilyriskin. Jäte on myös kuumempaa, mikä nopeuttaa jätettä ympäröivien esteiden pettämistä. Näitä tekijöitä ei ole otettu huomioon, kun ydinjätehautaa on suunniteltu, mutta Posiva haluaisi haudata Olkiluotoon myös tätä ”superydinjätettä.


Ydinjätehauta on ydinvoimayhtiöille edullinen tapa hankkiutua eroon ydinjätteestä: niillä ei olisi mitään velvollisuutta valvoa ydinjätehautaa sen sulkemisen jälkeen eikä varautua teknisesti eikä taloudellisesti jätteen palauttamiseen maan pinnalle jos ongelmia ilmenee. TS. koko suomalainen ydinjätteen loppusijoitusyritys on otettava uudestaan eduskunnan käsittelyyn ja ydinhaudoista on luovuttava, samalla kun asiasta on tehtävä kansanäänestys, niin kuin ydinvoiman lisärakentamisestakin.


Kokonaan vaiettu kysymys on myös nykyisten ydinvoimaloiden keinotekoiset radioaktiiviset päästöt.


Tänäkään päivänä ydinvoimalat eivät kykene radioaktiivisten aineitten päästöjen täysin suljettuun kiertoon, minkä seurauksena mm. Itämeri on jo maailman radioaktiivisin meri, ja rantoja aiotaan kuormittaa entisestään.


Ydinvoima siis kehittyy, aprikoi Lystimäki ? Eiköhän ydinvoimassa kuitenkin kyse ole valtavasta entropiasta, taantumasta, joka vie evoluution kehitystä miljoona vuotta taaksepäin kaaoksen sumun alkutaisteluihin ? Tästä näkökulmasta ydinvoimasta ja sen myötä räjähdysmäisesti leviävistä ydinaseista on päästävä mitä pikemmin eroon. Ydinmateriaalin kierto uraaninlouhinnasta polttoaineeksi, plutoniumiksi ja plutoniumin jälleenkäsittely on maailman vaarallisinta puuhastelua kuolemanvakavalla uhkapelillä : Atomivoimaloiden siviilikäytön plutoniumvarastot ovat kasvaneet ennätyksellisesti : - Maailmassa on tällä hetkellä varastoituna noin 500 tonnia plutoniumia. Noin puolet on peräisin aseteollisuudesta ja noin puolet atomivoiman siviilikäytöstä. Molemmat kelpaavat atomiaseisiin.


8 kiloa reaktoriasteista plutoniumia riittää USA:n hallituksen tekemien kokeiden mukaan ”yksinkertaisen” pommin tekemiseen. Useita tällaisia pommeja on mahdollista tuottaa muutamassa viikossa.


Nykyinen monopoliyhtiöiden ydinvoimapolitiikka on jo osa nykyistä kapitalismin ja sen sotateollisuuden pisimmälle kehittynyttä sairauden astetta. Tämä kapitalismin sisäänrakennettu tuhoisa aikapommi tikittää koko maailmatalouden täysromahdusta ja säälimätöntä ihmistyön ja luonnonvarojen ryöstökäyttöä.


Entiseen, edes ydinvoimaan ei enää ole paluuta, koska ydinenergia palvelee vain finanssipiirien ja pörssiyhtiöiden kyltymätöntä ahneutta. Juuri siksi jäteongelmaa ei enää voi enää kiertää ?


Vai voiko ?


Kun kilpailun puuttuessa hinta määräytyy kalleimman tuotantomuodon mukaan, tuotantojärjestelyillä voidaan varmistaa markkinahinnaksi maksimi. Tähän perustuvat sähköyhtiöiden suuret voitot ja Liliuksen tuntipalkka : 1100 e !Valtionyhtiöissä lymyää eläkepommiHelsingin Sanomien mukaan valtio-omisteisten yhtiöiden toimitusjohtajien lisäeläkkeistä on tulossa iso lasku.


Valtion omistajaohjausyksikkö on kiinnittänyt asiaan huomiota viime vuoden kertomuksessaan. Yksikkö kuvailee vapaaehtoisia eläkemaksuja merkitykseltään ”hyvin suureksi eräksi”, Helsingin Sanomat kertoo.


Toisin kuin 63-vuotiaana eläkkeelle jäävät, toimitusjohtajat jäävät täydelle eläkkeelle 60-vuotiaana. Kolmen vuoden väliin jäävän jakson maksavat yrityksEsimerkiksi energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja Mikael Liliuksen tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että Liliuksen eläkemaksut olivat viime vuonna jo yli miljoona euroa. Eläkemaksut ylittivät näin siis Liliuksen 867 000 euron peruspalkan.


Omistajaohjausyksikön mukaan vielä vajaa kymmenen vuotta sitten lisäeläkemaksut olivat keskimäärin neljännes toimitusjohtajien kiinteästä vuosipalkasta.
Tieto suureksi paisuneista lisäeläkemaksuista tulee valtio-omisteisten yritysten kannalta kiusalliseen aikaan. Yhtiöiden optio- ja osakepohjaiset kannustinjärjestelmät ovat joutuneet viime aikoina kritiikin kohteeksi.

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2009/03/30/valtionyhtioissa-lymyaa-elakepommi/20098314/12


Kun Liliuksen pelkät eläkemaksut olivat viime vuonna jo yli miljoona euroa ja palkka päälle, valtio ei ilmeisesti selviä ilman lisäydinvoimaloita ja valtavaa monopolien lisäystä - vastoin kilpailulainsäädäntöä - enää edes Liliuksen palkanmaksuista !


Parhain KSML:N toimitus, olkaa hyvä ja poistakaa nämä kirjoitukset sivustolta. Haapio (Haapio 30.03.2009 11:53)

Kummastakos se Haapio taintui ?
OL - 3 : n ydinpommista vai Liliuksen eläkepommista ? Taitaa nyt paineaalto ravistella koko Suomea ?


http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/ydinkaleerit/391672?pgNro=2
Ei kommentteja: