maanantai 23. maaliskuuta 2009

EROTAAN EU:sta

Kuva : Hannu Ahonen

YK:n alainen asiantuntijapaneeli luopuisi dollarista maailman reservivaluuttana. Paneeli aikoo ensi viikon keskiviikkona julkaistavassa raportissaan suositella, että maailman keskuspankit siirtyisivät käyttämään laskennallista korivaluuttaa.

Tuhannen taalan kysymys: - Paljonko on USA:n velka suhteessa BKT:hen, ennenkuin USA julistetaan konkurssiin ? Käytännössähän USA on jo konkurssissa ja globaalin pörssin ja valuutanvaihdon seurauksena konkurssiaalto tulee kohdistumaan koko maailmaan...

Matalat korot, vahva euro ja velanotto koko EU-alueella on suoraan USA:n konkurssikehityksen toisto. Koko EU:ssa muhii nyt mahtava USA:n kaltainen kupla ? Kellä on ennuste EU:n konkurssille ?

On entisten talousoppien haudankaivuun aika ! Mutta mitä tekee uuslibsut ja heidän nokkamiehensä ? Panevat pään pensaaseen ja eivät edes osaa hypätä uppoavasta laivasta :

Kapitalismin pelastaja ! – mies Suomesta
http://www.uusisuomi.fi/raha/54297-kapitalismin-pelastaja-%E2%80%93-mies-suomesta

Pohjoismaisessa mallissa on kapitalismin tulevaisuus, kirjoittaa Euroopan arvostetuin talouslehti Financial Times ja vetäisee mallin kärkihahmoksi Nokian ja Royal Dutch Shellin hallituksen puheenjohtajan sekä Euroopan teollisuusjohtajien ”pyöreän pöydän” (ERT) ykkösmiehen Jorma Ollilan.

- Haluamme pysyä taustalla, kuittaa Ollila viitaten ERT:n rooliin.

Mutta kyllä hän myös vaikuttaa puheillaan, kulissitoiminnan lisäksi. FT:n haastattelussa Ollila varoittaa nyt Eurooppaa sortumasta liiallisen sääntelyn tielle. Se voi viedä kilpailukyvyn ja johtaa syvään lamaan. Myös yhtenäisyyttä tarvitaan.

Ollilan mielestä eurooppalaisten poliitikkojen pitäisi välttää nyt protektionismia aivan kuten Pohjoismaissa poliitikot tekivät 1990-luvun alun laman hoidossa.

- On olemassa todellinen vaara, että Yhdysvalloille ominainen dynaamisuus sysää liikkeelle uuden kasvun aiemmin ja voimakkaammin kuin me Euroopassa pystymme tekemään, sanoo mies, jota suitsutetaan Nokian nostamisesta maailman huipulle sen 1990-luvun alun kriisistä. Nyt 58-vuotias suomalainen oli silloin noin nelikymppinen.
Huippuvaikuttaja myös varoittaa mahdollisista levottomuuksista joissain pienemmissä EU-maissa.
- Se itsessään on huolestuttava asia. Mutta meillä on velvollisuus rakentaa järjestelmä, joka takaa kansalaisille vakauden.


KANSALAISET ? Elämmekö vakaudessa ja vauraudessa ? Vai maailman vaarallisimmassa syöksykiertessä ?


Pohjoismaisessa mallissa on kapitalismin tulevaisuus, kirjoittaa Euroopan arvostetuin talouslehti Financial Times ja vetäisee mallin kärkihahmoksi Nokian ja Royal Dutch Shellin hallituksen puheenjohtajan sekä Euroopan teollisuusjohtajien ”pyöreän pöydän” (ERT) ykkösmiehen Jorma Ollilan.

Että miten yksi kapitalisti voikin sotkea asiat ?
Pohjoismaisessa mallissa on kapitalismin tulevaisuus - Meillä täällä pohjoismaissa oli etuoikeus tuottaa maailmalle hyvinvointiyhteiskunnan malli, jonka perusta oli kansanvalta ja demokratia - mies ja ääni periaate. Mutta menetimme sen EU-vallankaappauksen seurauksena. Nyt meillä on todellisuudessa vain yksipuoluejärjestelmä, kapitalismi, jota johtaa maailman suuryhtiöt. Pääomien vapaalla liikkumisella valtiosta toiseen on turvattu vain kaikkein rikkaimpien loputon ahneus.

Jotakin tarttis siis tehdä ja pian !

Luulenpa, että nykyiset poliittiset järjestelmät, edes laillisesti palautettu demokratiakaan entisenlaisena ei enää toimisi ! Rahan valta on jo romuttanut entiset poliittiset pelisäännöt ! Suomessa ei enää edes kyetä järjestämään avoimia ja demokraatisia vaaleja kaikille puolueille.
Siitä huolimatta ja juuri siksi lamautuneen yhteiskunnan elvyttäminen kansalaisyhteiskunnaksi on tehtävä !

Meidän olisi mietittävä nyt kaikki poliittisetkin pelisäännöt uusiksi, muistaen kuitenkin lähiajan tärkeimmän tavoitteen : taloudellisen itsemääräämisoikeuden palauttamisen.
Ilman markkaa ajelehdimme nyt ennen-näkemättömästi velkaantuen muun maailman tavoin täyteen anarkiaan ilman minkäänlaista polittista ohjausta !


Kapitalisti Ollilan ja ERT:in opit mitätöivät poliittisen ohjauksen jo aikapäivää sitten ! Siksi myös Euroopan keskuspankista on kokonaan eliminoitu poliittinen kontrolli.

Kun nykytalouden keskeinen kapitalistin rikastin on ollut vuosikymmeniä tehdä rahaa rahasta valuuttakeinottelulla, edessämme tulee olemaan aika, jolloin ehkä näemme, kuinka USA painattaa kansalaisilleen miljoonan dollarin seteleitä, että nämä pääsevät leivän ostoon.


Mikään uusi keinotekoinen valuutta ei enää pelasta nykyistä maailmantaloutta yksipuoluekapitalismin sisään rakennetulta tuholta !
On valtavan tärkeää ymmärtää poliittisen järjestelmän ja sitä symboloivan rahan yhteys ja muuttaa kaikki nykyiset poliittiset pelisäännöt finanssijärjestelmineen päälaelleen : Raha on hyvä renki, mutta julma isäntä !

Ei kommentteja: