perjantai 2. tammikuuta 2009

NOPEAT SYÖVÄT HITAAT

Jos olisin lintutieteilijä, väittäisin, että EMU on nyt euroalueen ylivoimaisesti uhanalaisin lintulaji !
EMU:n tiputanssi on muninut suurimmat strutsinmunat Saksaan ja muualle käenmunat ! Milloinkahan Saksa aloittaa pesän puhdistamisen ja tiputtaa käenmunat omaan ahdinkoonsa pesänsä pelastamiseksi ? Talouden kriisiaikoina nimittäin kansallinen etu nousee tärkeimmäksi vaikuttimeksi.

Vaikka en ole metsästäjä, mietin, milloinkahan tämän EMU:n metsästys voisi todenteolla alkaa, että saataisiin tämä häirikkö pois maailmankartalta ja Euroopan kansat saisivat taas hengähtää tämän ahmatin hävittyä sulkineen päivineen oikeudenmukaisten, luonnon kantokykyä kunnioittavien paikallistalouksien tieltä ja nykyisen keinottelukapitalismipesän raunioilta ? Jos me emme hyppää EMU - pesästä, Saksa sen tekee kuitenkin ?

... sillä nopeat syövät hitaat ?


http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/euro-on-ollut-suomelle-hyv%C3%A4ksi/322591

Kirjoitus Keskisuomalaisessa 6.1.2008 : http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/nopeat-sy%C3%B6v%C3%A4t-hitaat/325160


Kuka edustaisi tavallista ihmistä?

"Viimeksi kuluneiden 20–30 vuoden aikana taloudesta on tullut hyvin epäsymmetrinen siten, että päätösvalta on liukunut poliitikoilta ja ammattiliitoilta pääoman omistajille. Edustaako tavallista ihmistä enää kukaan ?
Vanha talous murtuu nyt koko maailman mitassa syvänä ja laajana lamana. Kun sen tilalle syntyy uusi talous ja uudet pelisäännöt, olisiko mahdollista luoda enemmän vallanjakoa pääoman ja ihmisten välille? Saattaisiko meille olla jopa hyväksi, että yksityinen voitonpyynti ei aina ohjaa kehitystä? http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2009/01/05/poliitikot-paaoman-taskussa/200994/145?rss=uusimmat

Vapaan markkinatalouden amerikkalainen propagandakone on levittänyt Suomeen saakka ajatuksen siitä, että yrityksillä on oikeus tehdä ihmisille, mitä ne haluavat.
Vanhan konttoripäällikön Virtasen arvo on melkein nolla kuten vanhan Nokian Mikro Mikko -tietokoneen, mutta tarmokas yritysjohtaja Jurvakainen on vielä kuin tuliterä kaivinkone. Se jaksaa kaivaa tyytyväisenä isoja monttuja vielä pitkään.

Pankaapa merkille se, että kun rahamiesten taskusta kurkistava poliitikko perustelee pääomalle myötäsukaisia päätöksiään, hän vetoaa ”taloudellisiin realiteetteihin”. Hän puhuu siitä, kuinka talouden ”fundamentit määräävät”.

Milloin ilmaantuu suomalainen poliitikko, joka uskaltaa arvostella sitä, että hänellä ei ole enää oikeasti valtaa? "

Milloin valta hävisi suomalaiselta politiikolta ja Suomen kansalta ?

" EMU (Economic and Monetary Union eli Euroopan talous- ja rahaliitto) on Euroopan unionin kolmivaiheinen talous- ja rahaliitto.

EMUn vuonna 1990 alkaneeseen ensimmäiseen vaiheeseen kuului kaikkien valuutansiirtojen vapauttaminen EEC:n alueella. Vuonna 1992 solmittiin Maastrichtin sopimus, jossa sovittiin EMUn viemisestä loppuun. Sopimus tuli voimaan 1. marraskuuta 1993.

Toiseen vaiheeseen kuului Euroopan keskuspankin edeltäjäksi aiotun European Monetary Instituten (EMI) perustaminen. Vuonna 1997 solmittiin Vakaus- ja kasvusopimus finanssikurin parantamiseksi. Se määritti kriteereitä euron käyttöönottoon. 1. kesäkuuta 1998 perustettiin Euroopan keskuspankki, ja 31. joulukuuta määriteltiin 11 osallistuvan maan valuutoille kiinteät vaihtosuhteet.

Kolmas vaihe alkoi 1. tammikuuta 1999, kun eurosta tuli oikea valuutta, vaikka käteisvaluuttana se otettiin käyttöön vasta 2002. Kaikki EU-maat kuuluvat EMU:un. Tanskalla ja Isolla-Britannialla on erityissopimus, joka takaa ettei maiden ole pakko ottaa käyttöön euroa. " http://fi.wikipedia.org/wiki/EMU

EMU on uusliberalistisen USA -vetoisen talousjärjestelmän jatke Euroopassa, jolla mahdollistetaan USA:n taloudenpito ja hegemonia edelleenkin euroalueen pienten jäsenmaiden kurjistumisena, kun kaikki tuottavat yritykset on haalittu muutaman ylikansallisen yrityksen ja omistajan haltuun. Sen seurauksena vain harvalukuinen suurpääoman eliitti omistaa maailman varallisuuden ja maailman kansat on alistettu kasvotoman rahavallan pakkopaitaan. Ilman omaa kansallista rahaa, Suomessa se on markka, ei ole demokratiaa eikä oikeudenmukaista tulonjakoa.

EMU on maailman suurin huijaus : se ei huomioi luonnonvarojen kulutuksen liikäyttöä eikä ihmisoikeuksia missään päin maailmaa. Ainut lohtu on muistaa, että Suomen eduskunta ei ole tehnyt päätöstä markasta luopumiseksi. Taistelu oikeusvaltiosta jatkuu : valtiopetos ei vanhene koskaan !

Ei kommentteja: