perjantai 4. elokuuta 2023

Hiroshiman ja Nagasakin muistopäivä 6.8.2023

 

Hiroshiman ja Nagasakin muistopäivä on 6.8.2023

Global Research muistuttaa läntisestä sota- ja ydinasehistoriasta. Tutkimuskeskuksen perustaja professori Michel Chossydovsky on selvitellyt ydinsodan historiaa aina Manhattan-projektista 1939-1945 saakka, joka johti Hiroshiman ja Nagasakin pommitukseen elokuussa 1945.

Maailman valtaväestölle tuntematon Yhdysvaltain ensimmäinen tuomiopäivän suunnitelma Neuvostoliittoa vastaan ​​suunnatusta ydinhyökkäyksestä laadittiin Yhdysvaltain sotaministeriön toimesta jo 15. syyskuuta 1945, kun Yhdysvallat ja Neuvostoliitto olivat vielä liittolaisia. Tuomiopäivän  skenaario on ollut Pentagonin piirrustuspöydällä lähes 78 vuotta. Ilman Yhdysvaltojen 1945 suunnitelmaa pyyhkäistä Venäjä pois maailman kartalta, johon sisältyy 66 kaupunkialueen tuhoaminen 200 atomipommilla, Venäjä tai Kiina eivät olisi koskaan ryhtyneet kehittämään ydinaseita.  

Hiroshiman ja Nagasakin "kenraaliharjoitus"

Valmistelevat asiakirjat, joita Chossydovsky esittää, vahvistavat, että Hiroshiman ja Nagasakin hyökkäyksiä koskevia tietoja käytettiin arvioitaessa paljon suuremman Neuvostoliittoa vastaan ​​suunnatun hyökkäyksen kannattavuutta ja kustannuksia. Nämä asiakirjat valmistuivat 5-6 viikkoa Hiroshiman ja Nagasakin pommi-iskujen jälkeen, 6. 9. elokuuun 1945.

Alkuperäisessä vuoden 1945 suunnitelmassa oli hyökätä 66 kaupunkiin ja myöhemmän 1949 Dropshot Planin kohteena oli 100 kaupunkia, jotka päivitettiin kylmän sodan aikana. Vuoden 1956 suunnitelmaan sisältyi jo noin 1 200 kaupunkia Neuvostoliitossa, Itä-Euroopan Neuvostoliiton osavaltioissa  ja Kiinassa. 

Hyökkäykseen suunniteltujen pommien räjähdyskapasiteetti oli huomattavasti tehokkaampi kuin Hiroshimaan ja Nagasakiin pudotetut pommit. Jos suunniteltu kansanmurha Neuvostoliittoa, Kiinaa ja Itä-Eurooppaa vastaan olisi toteutettu, kuolonuhrien määrä olisi moninkertainen verrattuna Hiroshimaan (100 000 välitöntä kuolemaa). Pienimmän harkitun ydinpommin räjähdysteho oli 1,7 megatonnia, 119 kertaa "voimakkaampi" kuin Hiroshiman pommi, 15 kilotonnia TNT:tä.

Tuomiopäivän kello

Tuomiopäivän kellon perustivat Manhattan projectin atomipommin kehittäneet tiedemiehet syyskuussa 1945 ironisesti välittömästi Hiroshiman ja Nagasakin pommitusten jälkeen. Kaksi vuotta myöhemmin 1947, viisarit näyttivät jo 7 minuuttia vaille keskiyötä, kun vielä ei ollut edes kilpavarustelua. Oli vain yksi ainoa ydinasevaltio, USA, joka alkoi toteuttaa syyskuussa 1945 muotoillun tuomiopäivän skenaarionsa massamurhasta Neuvostoliittoa vastaan.

Vuonna 1947, kun Doomsday Clock luotiin, The Bulletinin "perustelu" oli seuraava:

"Suurin vaara ihmiskunnalle johtuu siitä, että Yhdysvallat ja Neuvostoliitto ovat matkalla ydinasekilpailuun."

Tämän lausunnon lähtökohtana oli varmistaa, että Yhdysvallat säilyttää monopolin ydinaseiden suhteen.

Vaikka vuonna 1947 "suunnitelma Neuvostoliiton pyyhkimiseksi kartalta" oli vielä Pentagonin piirustuspöydällä, asiaankuuluvien asiakirjojen turvaluokittelu poistettiin 30 vuotta myöhemmin, vuonna 1975. Suurin osa entisen Manhattan-projektin tutkijoista ei edes tiennyt syyskuun päätöksen suunnitelmasta Neuvostoliittoa vastaan ​​1945.

Neuvostoliitto nousi ydinasemahdiksi elokuussa 1949, kaksi vuotta Tuomiopäivän kellon perustamisen jälkeen, tarkoituksena käyttää ydinasetta "pelotteena", eli Yhdysvaltojen ydinhyökkäyksen hillitsemiseksi. 

Vaikka useat The Bulletinin mainitsemat kirjailijat ja tutkijat ovat esittäneet kriittisen näkökulman Amerikan ydinaseohjelmaan, Manhattan-projektin historiaa tai legitiimiyttä ei ole yritetty kyseenalaistaa. Sensijaan laajempi suuntaus on ollut ”historian pyyhkiminen”, Hiroshiman ja Nagasakin pommitusten ”oikeutuksen” tukeminen, samalla kun syyllistetään Venäjää, Kiinaa ja Pohjois-Koreaa.

Ydinsota vs. "hiilidioksidin välittömät vaarat"

Viime vuosina The Bulletin of the Atomic Scientists "pyrkii tarjoamaan olennaista tietoa ydinaseista, ilmastonmuutoksesta ja muista maailmanlaajuisista turvallisuuskysymyksistä".

The Doomsday Clock Eldersin puheenjohtajan ja Irlannin tasavallan entisen presidentin Mary Robinsonin mukaan (vuoden 2023 lausunto):

"Tuomiopäivän kello hälyttää koko ihmiskuntaa. Olemme jyrkänteen partaalla ... Hiilipäästöjen vähentämisestä asevalvontasopimusten vahvistamiseen asevalvontasopimusten vahvistamiseen ja pandmiavalmiuksieninvestoimisen tiedämme. … Olemme useiden eksistentiaalisten kriisien edessä. Johtajat tarvitsevat kriisiajattelua."  

Pitäisikö itkeä vai nauraa? Eikö tämä rajoittunut näkökulma  herätä pelkkää hilpeyttä? - kun hiilidioksidista on tehty  ydinsotaan verratava vaara ihmiskunnalle?

2023 tammikuun lausunto, kuvakaappaus WP:ltä

C02:n tai Covidin esittäminen ydinsotaan verrattavana vaarana on suoraa valhetta. Sen tarkoituksena on johtaa yleistä mielipidettä harhaan. Se on propagandakampanjaa, joka antaa legitimiteetin Yhdysvaltain doktriinille ensimmäiseksi iskuksi "ennaltaehkäisevässä ydinsodasta" eli ydinsodasta "itsepuolustuskeinona".

Huolestuttavaa on se, että Yhdysvaltain päättäjät, mukaan lukien Joe Biden, uskovat omaan propagandaansa, että ennalta ehkäisevä ydinsota Venäjää vastaan ​​on "voitettavissa". Ja että taktiset ydinaseet ovat "rauhan välineitä".

Samaan aikaan historia pyyhitään pois. Amerikan jatkuvaa roolia "Tuomiopäivän Agendan"  kehittämisessä Manhattan-projektin hyökkäyksestä  vuonna 1939 lähtien ei yksinkertaisesti mainita. Ts. on olemassa pitkä historian jatkumo lukuisista projekteista ja kolmannen maailmansodan skenaarioista, jotka koostuvat "Venäjän pyyhkimisestä kartalta" ja kolmannen maailmansodan käynnistämisestä.

Ydinsota Venäjää vastaan ​​on ollut osa Yhdysvaltain sotilaallista oppia vuodesta 1945 lähtien.

Sunnuntaina 6. elokuuta vietetään Hiroshiman ja Nagasakin atomipommien uhrien muistopäivää, laskemalla kynttilälyhtyjä veteen.

Hiroshiman ja Nagasakin atomipommeista tulee kuluneeksi tänä vuonna 78 vuotta. Hiroshimaan pudotettu pommi oli tappanut arviolta 140 000 ihmistä ja Nagasakiin pudotettu pommi arviolta 74 000 ihmistä. Entäs nyt?

Olemme ihmiskuntana lähempänä ydinaseiden käyttöä ja ydinsotaa kun vuosikymmeniin, sitten vuoden 1945.

 

https://www.globalresearch.ca/history-of-nuclear-war-the-90-seconds-to-midnight-the-pentagons-1945-doomsday-blueprint-to-wipe-the-soviet-union-off-the-map/5806293


https://mvlehti.net/2023/08/06/ydinsodan-uhan-kasvaessa-on-syyta-muistaa-historia-hiroshiman-ja-nagasakin-ydinpommitusten-muistopaiva-6-8-2023/

 

 

 

Ei kommentteja: