maanantai 7. elokuuta 2023

Miten vapauttaa ihmiskunta ydinaseitten panttivankidraamasta

USA:n ja Naton laajeneminen Venäjää vastaan vie Eurooppaa ryminällä lähemmäs ydinsotaa. Poliittinen sotapropaganda ja valtamedian sensuuri pimittää totuuden, jotta se ei herättäisi Euroopan yleistä mielipidettä. Samaan aikaan Yhdysvallat on aloittanut Ukrainan ilmavoimille koulutusohjelman F-16-hävittäjien käyttöönottamiseksi. Ne ovat tavanomaisia kaksois- ja ydinhävittäjiä.

B61-12-ydinpommien koetulituksessa käytettiin F-16-lentokonetta, jota Yhdysvallat käyttää jo Italiassa, Saksassa, Belgiassa ja Alankomaissa. Todennäköisesti Yhdysvallat toimittaa B61-12-pommeja myös Puolaan: puolalaiset F-16-hävittäjät ovat osallistuneet Naton ydinhyökkäysharjoituksiin vuodesta 2014 lähtien.

Moskovan poliittisten ja sotilaallisten tutkimusten keskuksen pääasiantuntija Vladimir Kozin julistaa, että on olemassa syvät epäilyt, jotka perustuvat tarkkoihin tosiasioihin, että USA:n ydinaseita on sijoitettu myös Latviaan, Liettuaan ja Viroon.

Nämä maat osallistuvat "Baltian ilmapartioon" lähellä Venäjän aluetta sekä tavanomaisilla että ydinasekoneilla. Lisäksi yhdysvaltalaiset strategiset pommittajat, joilla on lupa kantaa ydinaseita, osallistuvat "harjoituksiin" Itämeren ja muiden Venäjän alueen viereisten alueiden yllä.

Entäs Venäjä? Epäonnistuttuaan neuvotteluista Yhdysvaltojen ja Naton kanssa ydinkonfliktin riskin vähentämiseksi Euroopassa, Moskova sijoittaa Valko-Venäjälle taktisia ydinaseita lähelle USA:n ja Naton ydintukikohtia Euroopassa Minskin suostumuksella. 

Kaikki hyvin? Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto?

Maailma militarisoituu ja rauhantekijät ovat harvassa. Onneksi niitäkin löytyy. Yksi sellainen on Tri Helen Caldicott, kirjailija, lääkäri ja yksi maailman johtavista ydinvoiman vastustajista. Hän auttoi elvyttämään Physicians for Social Responsibility -ryhmää toimiessaan puheenjohtajana vuosina 1978-1983. Sen perustamisesta vuonna 2001 lähtien hän on toiminut presidenttinä Yhdysvalloissa sijaitsevassa Nuclear Policy Research Institutessa, myöhemmin nimeltään Beyond Nuclear. Instituutti käynnistää symposiumeja ja koulutusprojekteja, joiden tarkoituksena on tiedottaa yleisölle ydinvoiman, ydinaseiden ja ydinsodan vaaroista. Hän oli vuoden 1982 Oscar-palkitun dokumenttielokuvan If You Love This Planet. Hänen viimeisin kirjansa: Sleep-Walking to Armageddon: The Threat of Nuclear Annihiliation', jossa on joitakin maailman johtavista ydintutkijoista ja ajatusjohtajista, jotka käsittelevät nykypäivän ydinsodan uhan poliittisia ja tieteellisiä ulottuvuuksia.

Tässä GlobalReseachTV:n haastatteluvideossa: https://youtu.be/UsJkdIcm6qY  tri Helen Caldicott käsittelee tahallisen tai tahattoman ydinsodan uhkaa 73 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäisiä ydinaseita käytettiin ihmisiin Hiroshiman ja Nagasakin pommituksissa.

Olen tiivistänyt ja lyhentänyt haastattelusta tehdyn GR-videon 15.8.2018 tekstiversiota, jonka aihepiiri ydinsodan kynnyksellä on tärkeäpää kuin koskaan, jos aiomme turvata ihmiskunnan eloonjäämisen.

Pavlovin koirat ydinsiiloissa

Tri Helen Caldicottin haastattelussa elokuussa 2018 käsiteltiin myös ydinaseiden ohjussiilojen henkilöstön surkeaa tilannetta. Paljastui, että monet Wyomingin FE Warrenin lentotukikohdan lentäjät olivat osallisia LSD-lääkityksestä. Yksi osallistuneista lentäjästä sanoi, että hän oli tuntenut… hänellä oli näitä vainoharhaisuuden ja pelon tunteita, ja toinen sanoi, ettei hän olisi voinut reagoida ydinturvallisuuteen liittyvän hätätilanteen jälkeen.

HC: ”Jokaisessa ohjussiilossa on kaksi miestä. Ohjussiiloja on 450, ja jokaisessa ohjuksessa, jota kutsutaan Minutemaniksi, koska heillä on vain minuutteja aikaa päättää, laukaistaanko ne vai ei, on kolme vetypommia. Miehet ovat 17-26-vuotiaita. He ovat kuin pavlovilaisia koiria. ”Kyllä herra, ei herra”. Jokainen on aseistettu pistoolilla. Toinen ampuu toista, jos toinen osoittaa poikkeavan käytöksen merkkejä. Kaksi lukkoa on 12 metrin päässä toisistaan, joten yksi mies ei voi kääntää molempia avaimia. Mutta on selvinnyt, että jos sidot avaimen yhteen lankaan, yksi mies voi kääntää molemmat lukot yhtä aikaa.

Lentäjät pitkästyvät siilossa ja he nukkuvat siellä. Yksi lentäjän tyttöystävä kertoi vuosia sitten, että lentäjät ottavat huumeita ennen kuin he menevät siiloon. Helen on  järkyttynyt huumeiden käytön laajuudesta, mutta ei yllättynyt. He ovat erehtyviä ihmisiä, ja heidän työnsä on yksi tylsimmistä mitä kuvitella, paitsi että he ovat valmiita räjäyttämään koko maapallon kolmen minuutin varoitusajalla.

Ohjussiilojen lentäjillä on aseet, mutta luovutetaanko aseet huumeidenkäyttäjälle? Ilmavoimien tiedottaja Uriah L Orland on ilmoittanut, että: "On useita tarkastuksia sen varmistamiseksi, että tehtäviin ilmoittautuvat lentäjät eivät ole alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena ja pystyvät suorittamaan tehtävät turvallisesti ja tehokkaasti."

Tieto ei vakuuta Heleniä, vaan hän ihmettelee, miten ne, jotka käyttävät kokaiinia ja marihuanaa ja muita piristeitä voivat suorittaa turvallisesti tehtävää, kun tehtävänä on tuhota koko planeetan elämä, eikä kukaan edes kyseenalaista sitä enempää? Kuitenkin olemme nyt lähempänä ydinsotaa kuin kylmän sodan huippukaudella: -presidentillä on 3 minuuttia aikaa päättää, tuhoaako hän maapallon vai ei? Presidentin takana kävelee aina upseeri, jolla on iso matkalaukku. Ydinasesalkun nimi on "jalkapallo" ja jalkapallossa on koodit ydinsodan aloittamiseksi.

Jalkapallon koodit ydinsodan aloittamiseksi

Jalkapallossa on kolme vaihtoehtoa. Yksi on "vastavoima" ja sen on suunnattava ohjukset kaikkiin Venäjän ohjussiiloihin ja siten "voitetaan" ydinsota. Se on Pentagonin termi.

Koska kaikki kuolevat säteilytautiin, ohjukset laukaistaan lähes varmasti myös Venäjällä ennen kuin niitä vastaan hyökätään. Toinen jalkapallon vaihtoehto on "vasta-arvo" ja se on kaikkien Venäjän kaupunkien pommittaminen. Kolmas vaihtoehto on "vastavoima ja vasta-arvo". Joten kolmeen vaihtoehtoon kuuluu: kaupungit, ohjukset, siilot, sekä merten ydinaseet.

Koska venäläiset eivät halua hävitä ydinsotaa, kun heidän ohjuksiaan pommitetaan niiden ollessa vielä siiloissa, lentäjien on pudotettava kaksi vetypommia jokaiseen ohjussiiloon tietyssä aikataulussa vihollisen halvaannuttamiseksi. Koska venäläiset eivät pidä heihin kohdistuvan ensi iskun mahdollisuudesta, he ovat kaivaneet suuren luolan Ural-vuorille ja laittaneet sinne raketin nimeltä "Kuollut mies". Jos ohjukset tulevat Amerikasta, venäläiset laukaisevat rakettinsa.  Kun ohjus on noussut, se lähettää radioviestin jokaiselle Venäjän ohjukselle laukaistavaksi. Ts. moderni ydinsota ja joukkotuhoaseet ovat pelkästään tietokoneen eikä ihmisten käsissä.

Kohti lopullista voittoa

Kun Yhdysvaltojen pitkään suunniteltu voittoisa ydinsota on jonakin päivänä ensi iskulla selätetty, se tarkoittaa ensimmäiseksi Moskovan tuhoamista. Kun tuhoaa Putinin, hän ei voi painaa nappia. Sen jälkeen on helppo maalittaa pari vetypommia jokaiseen ohjussiiloon ja voitto on varmistettu – ydinsota on voitettu!

Totuus on, että tarvitaan vain tuhat vetypommia sataan kaupunkiin aiheuttamaan ydintalvi ja elämän loppuun saattaminen maan päällä, samalla kun hirmuista, valtavan myrkyllistä mustaa savupilveä nousee stratosfääriin ja kiertää maata. Kyseessä on niin paksu pilvi, että se peittää auringon jopa 10 vuodeksi ja aloittaa uuden jääkauden. Kaikki, koko luomakunta jäätyy kuoliaaksi pimeässä. Laajamittainen ydinsota on Harmageddon, joka lopettaa elämän maan päällä. Torakat, jotka kestävät ydinsäteilyä jäävät jatkamaan evoluution kehitystä, jos kykenevät kömpimään raunioista.

Siprin vuosikirjasta 2023 selviää, että käyttövalmiiden ydinaseiden määrä maailmassa kasvaa. Tammikuussa 2023 maailmassa oli 12 512 ydintaistelukärkeä. Niistä 9 576 oli varastossa valmiina mahdollista käyttöä varten - tämä on 86 ydinkärkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Ydinaseita on edelleen yhdeksällä valtiolla: Yhdysvalloilla, Venäjällä, Britannialla, Ranskalla, Kiinalla, Intialla, Pakistanilla, Pohjois-Korealla ja Israelilla. Ne kaikki ovat jatkaneet aseidensa uudenaikaistamista.

Olemme menossa kohti yhtä maailmanhistorian vaarallisimmista kausista, varoittaa Siprin johtaja Dan Smith

Yhdysvaltojen ja Venäjän osuus kaikista maailman ydinaseista on lähes 90 prosenttia, tosin asiaan liittyvä läpinäkyvyys on molemmissa maissa heikentynyt. Ydinasevalvonta ja aseidenriisuntaa koskeva diplomatia ovat kokeneet vakavia takaiskuja Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen alettua helmikuussa 2022.

Miksi – miksi – miksi

Voiko kukaan ymmärtää miksi tappamiseen ja armeijaan kulutetaan entistä enemmän, vaikka edessä häämöttää entistä nopeampi täystuho? Kun yksityiset itsetuhoiset ihmiset viedään tarvittaessa pakkohoitoon, kansakuntien päämiehet päristävät sotarumpujaan entistä äänekkäämmin? Pakko voittaa? Asetehtailijat tekevät miljardivoittoja. Myös presidentti Obama petti porukan, joka Nobelin rauhanpalkinnon saajana käytti 1,7 biljoonaa dollaria korvamaan jokaisen vanhentuneen ydinaseen, ohjuksen, laivan, lentokoneen!? – Kenen mieliksi?

Maailma on kuin mielisairaala, jota potilaat hallitsevat! Ydinsodassa ei ole voittajia! Miksi totuus vaietaan, vaikka meitä saattaa odottaa ydinsota jo tänä iltana tai huomen aamuna? Taitaa olla puhdasta sattumaa, että olemme edelleen täällä ydinkaleereina ja Pavlovin koirina tottelemassa maailman julmimpia ydinasemahteja? Miksi Yhdysvallat vihaisi Moskovaa, tai päinvastoin, kun globaalikapitalismilla ei loppupeleissä ole mitään eroa, on sitten kyseessä itä tai länsi?

Vahingossa alkava ydinsota

Helen Cadlicott muistutti videolla amerikkalaisen sääsatelliitin laukaisusta Norjasta, jossa Trident-sukellusveneet päivystävät lähellä Venäjää.  Kun Venäjälle kerrottiin asiasta, tiedotus eteni Kremliin. Mutta Kremlissä tiedot eksyivät. Niinpä tämä ohjus nousi sääsatelliitin kanssa, ja kun tieto tuli Jeltsinille, jolla oli pullo vodkaa ennen aamiaista, kolme kenraalia käskytti: "Paina nappia, herra presidentti!" -  "Paina nappia!" Presidentillä oli kolme minuuttia aikaa päättää painaako nappia, vai ei. Kolme sekuntia ennen kolmea minuuttia, ohjus poikkesi kurssilta, koska se oli sääsatelliitti. Läheltä piti, vodkapullokin pelastui.

Mieluummin ydinsota ja kauhun tasapaino, kuin rauhanomainen rinnakkaiselo elämän pelastamiseksi? Asebisneksen ja lääkebisneksen sotaisat, äärimmäisen terroristisesti hankitut osingot paukkuvat miljoonien ihmisten taskuihin, vaikka ne tuhoavat lastemme tulevaisuuden ja koko biosfäärin.  

Edessämme on täyskäännös elämän pelastamiseksi

Olen osa Natoa, myös sinä olet osa Natoa ja itsetuhoista ydinasesotakoneistoa!  Nato on jo tuhonnut moraalin, ihmisoikeudet, kansojen itsenäisyyden ja suvereniteetin ja valmistelee peruskalliotamme sotatoimien ydinasebunkkeriksi. Naton kumppanuus- ja isäntämaasopimuksen jälkeen edes Suomen valtiojohdolle ei enää tarvitse kertoa Yhdysvaltojen eturintaman sotatoimisuunnitelmista Suomessa, kun kaksi ydinasevaltiota mittelöi planeetan ja omien kansojensa tuhoamisesta. Amen.


 

viiteartikkeleita:

https://www.globalresearch.ca/video-the-threat-of-nuclear-annihilation-in-2018-helen-caldicott/5651396

https://www.globalresearch.ca/preparing-to-wage-a-nuclear-war-nuclear-attack-f-16-fighters-to-ukraine/5821190

Ei kommentteja: