keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Totuus on Lähi-Idän sodan ensimmäinen häviäjä


Turkulainen Jouko Miettinen, Suomen itsenäisyysliikkeen pitkäaikainen aktiivijäsen on kirjoitellut vuosien varrella ahkerasti eri lehdissä globalisaation kriisistä ja Suomen joutumisesta sen ajopuuksi vailla kansallista itsenäisyyttä.
Kiitos Joukolle. 

Varsinkin nyt on tutkittava kansainvälisten kriisien juurisyitä, jos aiomme välttää väistämättömältä näyttävän laajamittaisen kolmannen maailmasodan, koska se on jo käynnissä. Linjat on jo määritelty lännen  jatkuvassa terrorisminvastaisessa sodassa muslimeja vastaan. Ylen ja valtamedian länsimyönteinen vaikeneminen on pöyristyttävää.

Jouko :
” Jo 1970-luvulla USA tuki islamistiryhmiä estääkseen Neuvostoliittoa lisäämästä vaikutusvaltaansa Lähi-idässä. Egyptissä sen liittolaisena oli Muslimiveljeskunta torjumassa marxilaisen ideologian leviämistä arabimaihin ja Pakistanissa Sarekat-liike, jonka päämääränä oli syrjäyttää sosialisti Zulfikar Ali Bhutto ja perustaa islamilainen valtio.
1980-luvulla USA koulutti Afganistanissa talibaneja Neuvostoliittoa vastaan ja synnytti CIA:n tuella Osama bin Ladenin perustaman al-Qaidan.
Aloitettuaan Irakin sodan, liittolaisenaan Britannia, USA tuki jihadistien kuolemanpartioita tuhotakseen Saddam Husseinin sunnihallinnon ja korvatakseen sen itselleen mieleisillä siioilla. Sosialismin aikaiset tehtaat lakkautettiin ja sunnien yläluokan omaisuus takavarikoitiin. Talousjärjestelmä yritettiin muuttaa länsimaiseksi markkinataloudeksi.
Toimenpiteet johtivat massatyöttömyyteen ja sunnien ja siiojen välien kiristymiseen. Sunnien katkeruus ja viha johtivat Irakin al-Qaidan ja myöhemmin Isisin syntyyn.

Syyrian sodan alettua Isis levittäytyi Irakista Syyriaan taistelemaan Venäjän tukemaa Basar al-Assadia vastaan. USA, Turkki, Qatar, Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja länsimaat tukivat Isisiä sekä taloudellisesti että sotilaallisesti taistelussa al-Assadia vastaan ja tukevat yhä maltillisia ryhmiä.
Niiden koulutuskeskuksissa, muun muassa Camp Buccassa, ovat Isisin taistelijat saaneet oppinsa. Isisiä ne pitivät myös sopivana liittolaisena siiajohtoista Irania vastaan, joka on vanhastaan USA:n ja Israelin arkkivihollinen.

2014 Isis ryhtyi luomaan alueelle ääri-islamistista valtiota, kalifaattia, jolla on jalansija myös Afganistanissa, Libyassa ja Nigeriassa. Tämä aatteeltaan äärimmäisen länsivihamielinen ideologia joutui törmäyskurssille entisten tukijoittensa kanssa, jotka nyt käyvät totaalista sotaa sen tuhoamiseksi.
Näiden tapahtumien seurauksena elämme keskellä pakolaiskriisiä, jota varjostavat terrori-iskut ja kuohunta ympäri Eurooppaa.

Tietoisena pakolaiskriisin syistä ja seurauksista en voi olla ajattelematta USA:n johtamien länsimaiden ja Naton osuutta tapahtumien kulkuun.
Ne ovat toimillaan aiheuttaneet mittaamatonta inhimillistä kärsimystä ja pakolaistulvan, joka uhkaa Euroopan yhteiskunnallista vakautta ja aiheuttaa ennestään talousvaikeuksissa kamppaileville valtioille miljardeihin kohoavan laskun.
Omaksi osuudekseen USA on ilmoittanut harkitsevansa kymmenen tuhannen pakolaisen ottamista. Ajaessaan häikäilemättömästi omia etujaan se on ollut valmis liittoutumaan terroristien kanssa, mutta syöttänyt meille tarinaa vapauden ja demokratian edistämisestä.

Suomen valtiojohto on hivuttanut meitä koko 2000-luvun lähemmäksi Natoa, kansalaismielipiteestä piittaamatta, niin että olemme jo sinettiä vaille jäsen.
Onko tämä todella se arvoyhteisö, johon he haluavat meidän kuuluvan, jonka tekemisiin tulevaisuudessa osallistua ja joista kantaa myös vastuuta, vai olisiko viisaampi pysyä itsenäisenä, sotilaallisesti liittoutumattomana ja puolueettomana? Itseni ei tarvitse vastausta edes harkita.”
ps.
Pakolaiskriisillä syvät juuret


Tähän on sitten tultu. Totuus on sodan ensimmäinen häviäjä:
- Yhdysvallat kouluttaa ensin Israelin ja läntisten liittolaistensa tuella terroristiryhmittymiä, myy näille aseita ja käy sitten samaan aikaan sotaa näitä vastaan Naton hyökkäys- ja miehitysoperaatioissa. Taustalla häärii sodan ylimmäinen osapuoli, velkarahaa tyhjästä luova maailman yksityisomisteinen pankkieliitti, joka rahoittaa kaikkia toinen toisiaan vastaan käyvien osapuolien asehankintoja.
Vallanhimolla ja ahneudella ei ole kunniaa ja isänmaata. Moraalin ja oikeuden hävitessä maailmassa vallitsee nyt vahvimman oikeus ja viidakon laki. Selvää, että edessämme häämöttää Harmageddon !


Jouko lähetti minulle pari päivää sitten lisää pohdintojaan:

Itsenäisyyden menetyksellä kauaskantoiset seuraukset:
"Viime viikkojen tapahtumat ovat jälleen kirkastaneet meille sen, kuinka helppo itsenäisyys on menettää mutta vaikea saavuttaa.  Britit, jotka halusivat palauttaa lainsäädännön, oikeuslaitoksen sekä ulko- ja talouspoliittisen päätösvallan omaan maahansa, joutuivat käymään pitkän taistelun itsenäistyäkseen uudelleen.  Jo kansanäänestyksessä 2016 he olivat ilmaisseet tahtonsa erota EU:sta.  Nyt se näyttää toteutuvan 31.1.2020. 
Brexit tulee, maailmanloppu ei.

Nato-, USA ja EU- kytkösten vuoksi Suomen ulkopoliittinen johto joutui noloon tilanteeseen tuomitessaan yksipuolisesti vain Iranin, ei USA:ta, maiden välisessä konfliktissa.  Kytköksen vuoksi 80 suomalaista sotilasta on yhä USA-johtoisten miehitysjoukkojen panttivankina Irakissa.

Ulkopoliittinen johtomme puhuu yhä rauhanturvajoukoista vaikka Irakin hallitus vaati kaikkia ulkopuolisia joukkoja poistumaan välittömästi maasta sen jälkeen, kun USA oli murhannut 10 korkea-arvoista iranilaista ja irakilaista Bagdadin lentokentälle. Ilmeisesti neuvottelutilaisuudeksi lavastettu tapaaminen olikin USA:n, Israelin ja Saudiarabian virittämä ansa. Kun rauhanturvaamisen mandaatti puuttuu, kyseessä on miehitys. Nykyisin maailmanpolitiikka muistuttaa rikollisliigojen välien selvittelyä, jossa ihmishenki ei ole minkään arvoinen. Surunvalitteluja tai anteeksipyyntöjä ei esitetä.

Huonoa lakitermien tuntemusta osoittaa se, että ulkopoliittinen johtomme ja media, Yle mukaan lukien, käyttivät murhaiskusta termejä tappo ja surma, vaikka kyseessä oli huolellisesti valmisteltu murha. Itsenäisenä Suomi ei olisi joutunut osalliseksi tällaiseen muiden maiden väliseen selkkaukseen, eikä johtomme niiden hämäräperäisten tarkoitusperien edistäjäksi.  Tapaus jää tuskin ainoaksi.

 Jo peruskoulussa riitojen selvittely on huomattavasti maailmanpolitiikkaa kehittyneemmällä tasolla. Jos toinen oppilas esim. välitunnilla satuttaa toista ja uhri kostaa, ottaa opettaja molemmat puhutteluun.  Molemmat saavat kertoa syyn käyttäytymiseensä.  Sen jälkeen kerrataan miten sääntöjen mukaan olisi tullut toimia, jonka jälkeen luetaan sanktiot ja vaaditaan anteeksipyynnöt.
Kostajan yksipuolinen tuomitseminen ei kouluyhteisössä menisi läpi.  Sellainen ei lujittaisi vanhempien ja oppilaiden luottamusta opettajaan ja hänen oikeustajuunsa.  Vain johdonmukaisesti toimiva opettaja saa yhteisön arvostuksen, riidat ja kiusaamisen vähenemään ja työrauhan luokkaan.
Kehotankin Suomen ulkopoliittista johtoa takaisin koulun penkille tutustumaan peruskoulujen kriisienhallintaan ja soveltamaan niiden oppeja omassa työssään.”
- lopettaa Jouko.


Suomi on kouluttanut Irakissa kurdeja taistelemaan Isistä vastaan Yhdysvaltojen komennossa. Kysymyksessä ei ole YK:n rauhanturvaamisoperaatio, vaan Naton rauhaanpakottamisoperaatio. 
Kaksi täysin eri asiaa.
Kun Irakin parlamentti on vaatinut kaikkia vieraita joukkoja poistumaan, se koskee myös suomalaisia.

Suomi on nyt osa läntistä miehitysliittymää ja sodan toinen osapuoli. Olisikos Niinistön, Marininin ja ulkoministerin aika nostaa pää pensaasta ja alkaa puhumaan totta ?

Suomen ratifioima Naton kanssa solmittu Isäntämaasopimus oli viimeinen niitti Suomen itsenäisyyden arkkuun. Kansan kohtalo ei enää ole omissa käsissämme. Ilman riippumatonta perustuslakituomioistuinta kaikki oikeusvaltion peruspilarit on murskattu.



Ei kommentteja: