keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Niinistö on puhunut


Totuus - sodan ensimmäinen häviäjä

Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut, kertoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö tänään.
Niinistön mukaan iskut on kohdistettu myös alueella toimiviin rauhaa turvaaviin joukkoihin. Presidentin mukaan kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa, että väkivallan kierre katkeaa. Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Twitterissä Suomen tuomitsevan iskut. Marinin mukaan Suomi edellyttää, että Iran antaa selvityksen toimistaan.
ps.
Suomi tuomitsee Iranin ohjusiskut

Katkeaako väkivallan kierre, jos sodan osapuolista vain toinen on syyllinen ?
Valtiovallan hiljaisuus päättyi. Presidentti Niinistö valitsi korrektisti puolensa, samoin pääministeri Marin. Entäs kansa ? Enemmistö kansasta vastustaa Natoon liittymistä !

Totuus ?
Suomi on solminut Naton kanssa isäntämaasopimuksen ilman Naton turvatakuita.
Tämän maanpetoksen jälkeen puheet puolueettomasta ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ovat haihtuneet taivaan tuuliin. Naton kanssa solmitun isäntämaasopimuksen jälkeen Suomen puolueettomuuspolitiikka idän ja lännen välissä teilattiin lopullisesti, vaikka puolueettomista rauhantekijöistä ja diplomatiasta on nyt huutava pula.

Suomi menetti puolueettomuutensa laittomassa EU- liittymissopimuksessa. 
EU, jossa Suomella on 1%:n äänivalta ja maksumiehen rooli sanelee yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan pelisäännöt.
Myöskin Ison Britannian pääministeri Boris Johnson brexit - aikeista huolimatta ilmoitti tukensa USA:lle, koska Iran uhkaa Britannian intressejä Keski-Aasiassa. Vanhalta kolonialistiselta siirtomaavallalta tämä on johdonmukaista politiikkaa, koska 
Britannialla ja USA:lla on myös pitkä yhteistyö vuodesta 1942 saakka. Sen jälkeen globaali turvallisuupolitiikka on jo kokonaan muuttunut. Kumppanuus USA:n ja sen liittolaisten kanssa uhkaa nyt maailmanrauhaa.

Suomen puolustusvoimat on jo vuosikymmeniä sitten muutettu hyökkäysvoimiksi natoniittisillä hävittäjillä. Läntisen liittouman rivit eivät vieläkään rakoile, vaikka panoksena olisi kolmas maailmansota. Tätäkö kansa haluaa ? Tuskin ?
Minne hävisi läntinen arvopohja ja valtamedian puolueeton tiedonvälitys ?

Totuus on sodan ensimmäinen häviäjä
Niinistö, samoin kuin Marinkaan ei tuominnut millään tavoin Yhdysvaltojen presidentti Trumpin ohjusiskua Irakissa, vaikka Trumpin isku oli avoin hyökkäys suvereeniin valtioon toisella mantereella ja sekä Irakin, että Iranin korkeitten viranomaisten salamurha.

Presidentti Bushin aloittaman Irakin sodan kustannukset olivat satoja miljardeja dollareita.
USA:n miestappiot ovat n. 6000 sotilasta ja sen lisäksi 100 000 siviiliuhria.
Joku tutkija on arvioinut, että pelkästään Irakin sodan kustannuksilla olisi selätetty koko ilmastomuutoksen kustannukset. Kun samalla muistetaan, että missään ilmastotaseissa ei edes lasketa sotien aiheuttamia ilmastopäästöjä, on ”ilmastototuus” entistä raaempaa.
Totuus suurvaltapolitiikasta on inhorelaismia vailla minkäänlaista tolkkua:
- Iranin sodan seuraukset koskettavat jo nyt koko maailmaa.

Totuus on ensimmäinen sodan uhri
Kuinka vähän tiedämmekään hämäräpuuhista kulissien takana ja globaalia valtapolitiikkaa ohjaavista korruptiomiljardeista, kun pari prosenttia maailman valtaeliitistä hallitsee rahanluontia, omistaa kaiken maailman varallisuuden ja orjuuttaa koko ihmiskuntaa ?
Nykyinen globaali sortojärjestelmä ja tuhokapitalismi pysyy pystyssä ainoastaan asevoimin.
Tätäkö me haluamme ? 

Toistaiseksi maapallo pyörii...
Totuus tekee kipeää: - niin kauan kun maailma pyörii öljyllä, rauha on kaukana.


Global Research:
Isis Is a US-Israeli Creation. Top Ten “ Indications” -
Isis on Yhdysvaltojen ja Israelin välinen luomus.
Isisin taustavoimina toimivat mm. CIA ja Mossad.

The Guardian:
Thoughtful engagement with US and Iran is what’s needed now
“ ….The insurgency was led largely by Sunni extremists such as Isis, supported by former Ba’athists and probably Saudi Arabia. This is an important detail because it is being held up as the moral justification for the attack. But if it is a wholly false assertion, it would be as serious as the WMD lie that was used for the 2003 Iraq invasion.
Flavio Centofanti


























.

Ei kommentteja: