sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Seuraako Trumpin sotatoimia syvä hiljaisuus ?


Syvä Hiljaisuus vallitsee EU:ssa ja Englannissa:
- maailman kirjat menivät solmuun ja diplomatia hävisi, kun USA:n presidentti päätti murhata suvereenin valtion toiseksi korkeimman viranomaisen ilman kongressin suostumusta pari päivää sitten, 3.1.2020 Irakin Bagdadissa.  
Qassem Suleimani ei ollut mikään puskissa lymyävä terroristi, vaan iranilainen kenraali, jonka matkanpää koitti ohjusiskussa.

Jatkaako Trump päähänpistojaan Englannin ja muitten liittolaistensa tuella ?
Selvää, ettei kukaan enää ole turvassa missään päin maailmaa.
Usa ja sen natoliittolaiset, varsinkin Englanti ovat nyt entistä haavoittuvampia ennakoimattomille terrrorismihyökkäyksille.

Trumpin valtaannousun jälkeen amerikkalaiset saivat ”valistuneen itsevaltiaan ”, hirmuvallan, jonka seurauksena Trump on karkoittanut ympäriltään korkean tason neuvottelukunnan. Tämän päivän iltalehden mukaan Trump uhkaa Irania massiivisilla hyökkäyksillä, jos Iran uhkaa amerikkalaisia kostotoimilla.
Palkitaanko Trump nyt Nobelin Rauhanpalkinnolla, kuten Obama, joka kunnostautui edeltäjäänsä sotaisemmaksi presidentiksi ?
Usa:n valtapolitiikka maailman herruudesta ei ole hiekkalaatikkoleikkiä, uhreja ovat viattomat miljoonat siviilit, jatkuvat sisällisodat ja uusien vihollisten ilmaantuminen. Iran oli vielä hetki sitten Yhdysvaltojen liittolainen taistelussa Isistä vastaan. Kun Isis voitettiin, Trump käänsi selkänsä liittolaiselleen ja nosti Iranin ykkösviholliseksi.
Kuka uskaltaa enää luottaa Usa:n hirmuvaltaan ?
Väliäkö sillä, jos epävakaus Lähi-Idässä kiihtyy ja öljyn hinta nousee ? Sehän tarkoittaa pelkästään entistä suurempia voittoja
öljy-yhtiöille.

Kuten muistetaan Geroge Bush hyökkäsi Irakiin läntisten liittolaistensa tuella 2003. 
Usan korkea-arvoinen tiedustelupalvelu oli varma Saddam Husseinin joukkotuhoaseista.  Kun joukkotuhoaseita ei löytynyt, saivat amerikkalaiset oljy-yhtiöt vapaat kädet Irakin öljyvaroihin sotatoimien kärjistyessä sisällissodiksi.

”Irakin miehitys oli rosvoretki, räikeää valtioterrorismia, ja osoitti kansainvälisen oikeuden täydellistä halveksuntaa. Miehitys oli mielivaltainen sotatoimi, jolle antoivat potkua valheet toisensa perään sekä median ja sen kautta yleisön sumeilematon manipulointi. Tarkoituksena oli vakiinnuttaa Yhdysvaltojen sotilaallinen ja taloudellinen kontrolli Lähi-idässä verhoamalla hanke kansan vapauttamiseksi – viimeisenä keinona kun muut verukkeet oli jouduttu hylkäämään. Näyttävä sotilaallisen voiman osoitus, jonka vuoksi tuhansia ja taas tuhansia syyttömiä ihmisiä surmattiin ja silvottiin.
… Olemme tuoneet Irakin kansalle kidutusta, rypälepommeja, köyhdytettyä uraania, lukemattomia satunnaisia murhia, hätää, rappiota ja kuolemaa ja kutsuneet sitä ’vapauden ja demokratian tuomiseksi Lähi-itään’.
… Montako ihmistä pitää tappaa ennen kuin käy massamurhaajasta ja sotarikollisesta? Satatuhatta?  ”
(Nobel-kirjailija Harold Pinter)

 Ainoastaan Englannin pääministeri Tony Blair ainoana USA:n liittolaisena on virallisesti pyytänyt anteeksi Irakin hyökkäystä.

Selviääkö valtioterrorismiin osallistunut valtio pelkällä anteeksipyynnöllä törkeistä sotarikoksista ?
USA:n presidentin yksin siunaama ohjusisku on vakava loukkaus YK:n peruskirjaa vastaan. Isku rikkoi myös kansainvälistä oikeutta, koska Yhdysvallat ei puolustanut välitöntä uhkaa.

Englannin nykyinen pääministeri on lemmenlomalla tyttöystävänsä kanssa. 
Boris Johnson ei ole ottanut minkäänlaista kantaa Trumpin päähänpistoon Suleiminin murhaamisesta. Tuleeko Borikselta päähäntaputuksia Trumpille ?
Tuskin. Myös Englanti on lähettänyt sota-aluksia Hormuzin salmelle suojelemaan englantilaisia kauppalaivoja.

Länsimainen arvopohja on pettänyt jo vuosikymmeniä sitten; uusi uljas Eurooppa vallattiin ilman ainuttakaan laukausta amerikkalaisten suuryhtiöiden EU - edunvalvojaksi. Kansalaisyhteiskunnista ja demokratiasta on enää muisto.

Täällä pienessä Suomessa teilataan vihapuhe ja sananvapaus.
Totuus tekee kipeää. Siksi kannattaa sulkea silmät ja laittaa pää pensaaseen:
Suomi on solminut isäntämaasopimuksen Naton kanssa. Olemme osa väkivaltaista sotakoalitiota, joka hallitsee hirmuvaltaisesti ilman minkäänlaista kontrollia tai kansainvälisen rikosoikeuden raameja.
Valtamedia vaikenee, on korrektia olla astumatta hirmuvaltaisen sotilasmahdin varpaille, kuin katsoa totuutta silmiin: - läpeensä korruptoitunut valtakoneisto on suistanut kansakunnat surman suuhun.

Sitä saa mitä tilaa?
Elämme ihmiskunnan historian pimeintä aikaa sotamilitanttien ja joukkotuhoaseiden orjuuttamina ja uhreina.


Jossakin seisoo Yhdysvaltojen vapaudenpatsas, valonkantaja ?
Ainoastaan yksityiset kriitikot, kuten Noam Chomsky uskaltavat puhua ääneen.
Chomsky on todennut, että USA itse täyttää  roistovaltion keskeiset kriteerit : - joukkotuhoaseiden kehittelemisen, ihmisoikeusloukkaukset ja terroristien tukemisen. Lisäksi USA:ssa on edelleen käytössä kuolemantuomio. Usa ei myöskaan ole vieläkään ratifioinut YK:n lasten oikeuksien sopimusta.

Trump odottaa liittolaistensa pääntaputuksia Euroopasta ja Englannista ?
Miten EU ja eurooppalaiset regoivat ?
Pannaanko pää pensaaseen ja siunataan silmitön väkivalta sotatoimin ?










1 kommentti:

Ritva kirjoitti...

Herää vain kysymys, miten Suomi on näissä kiemuroissa mukana? Ollaanko hiljaa, jos ollaan rähmällään johonkin suuntaan hyödyn saamiseksi itselle ja kavereille? Onhan meidän miesjoukkoja maailmalla, jos jossain kolkassa, siksi oman maan asiat jää taka-alalle.

Voimia ja siunausta tähän vuoteen Sinikka ja ystävät . Ritva