tiistai 1. tammikuuta 2019

Hyvää Uutta Vuotta 2019

Vuosi vaihtui paukkuen epävakaisissa merkeissä.

Euron 20-vuotis-merkkipäivänä ykkösasia ei ole velkaeliitin aiheuttamat maanosan talousvaikeudet vaan ilmastomuutos. 
Myös kevään eduskuntavaalien ykkösteemaksi nousee ilmastomuutos: 
Suomella tilaisuus ilmastotekijänä /
https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Suomella-tilaisuus-ilmastotekij%C3%A4n%C3%A4/1305060#comments /
Eduskuntapuolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta esittelivät äskettäin yhteisiä ilmastolinjauksiaan. Ehkä ajankohtaisin niistä on EU:n vuoden 2030 päästötavoitteen kiristäminen 40 prosentin vähennyksestä vähintään 55 prosentin vähennykseen vuoden 1990 päästötasoon verrattuna. Euroopan parlamentti on jo aiemmin syksyllä äänestänyt 55 prosentin vähennyksen puolesta. Kiristys vaikuttaisi konkreettisesti EU:n vuosittaisiin päästörajoihin päästökauppa- ja taakanjakosektoreilla koko ensi vuosikymmenen ajalta.
Ensi vuonna maailma seuraa EU:ta ja EU seuraa Suomea. 55 prosenttia reilustikin suuremman kiristyksen hyödyt olisivat paljon haittoja suuremmat.
kirjoittaa Ville Seppälä, vihreitten kansanedustajaehdokas KSMLssa 31.12.2018

Entisenä Keski-Suomen Vihreitten perustajajäsenenä kommentoin Villen kannanottoa hieman laajemmin:
Hienoa Ville, että olet perehtynyt ilmastomuutokseen.
Ilmastomuutoksen torjunta ilman kokonaisvaltaista ja monimutkaista syiden ja seurausten analyysiä on ruutia harakoille.
Eiköhän pääsyy ilmaston hillittömään lämpenemiseen ole koko nykyinen globaali finanssitalous, joka perustuu jatkuvaan talous – ja väestönkasvuun, sekä uusiutumattoman energian rajoittamattomaan käyttöön ?

Läntisen maailman hyvinvointi on perustunut vuosisataisesti kehitysmaihin kohdistuvaan kolonialismiin, jota ylläpidetään jatkuvilla sotatoimilla ja asevarustelulla.
On arvioitu, että pelkästään Irakin sodan kustannuksilla olisi hoidettu koko ilmastomuutos. On arvioitu, että 1/10 usan sotilasmenoilla saataisiin kaikille koko telluksella riittävä ravinto, terveydenhoito ja peruskoulutus.
Sotien ja asevarustelun päästöjä ei ole koskaan ynnätty mihinkään ilmastotaseisiin. 
Kukaan ei edes arvioi monikansallisten sotaharjoitusten hävittäjien ilmastomuutosvaikutuksia esim. Suomen ilmatilassa.

Nykyistä ilmastomuutoskeskustelua vaivaa älyllinen epärehellisyys.
Päästökauppa ei ole mikään ratkaisu, kun edessä on koko elämäntavan muutos.

Nykyisessä globaalikapitalismissa kaikki on huijausta: eurot, dollarit, jenit ja ruplat, joilla ei ole enää velkavetoisessa maailmassa mitään yhteyttä reaalitalouteen.
Elämme 4 – 5 maapallon luonnonvarojen kulutusvauhdilla kiihtyvää vauhtia kohti sivilisaation loppua.
Jos ja kun edessä on 19. pieni jääkausi, joka alkaa n. 2040 – 2050 ja kestää n. 50 vuotta, saadaan pakollinen pysähdys ja hengähdystauko, joka pakottaa oppimaan kovat elämän säilyttämisen läksyt ja luonnonlakien kunnioittamisen.
Edellisen pienen jääkauden kuluessa 1500 – 1600 luvulla ihmiset söivät olkia ja karikkeita. Ruuan puutteessa Kajaanissa lapset söivät vanhempiaan.

Niin tai näin, edessä on valtava vyön kiristys ja kulutustason vähentäminen, jos ihminen aikoo jatkaa tallustelua, ei enää maapallon herrana, vaan Luonnon lakeja kunnioittavana Luojan tasavertaisena kumppanina.

Suomi nettosi päästökauppahuutokaupan tuloja viime vuonna n. 251,8 miljoonaa. Käytettiinkö edes niitä ilmastomuutoksen torjuntaan ?
Ei.
Taisivat mennä korvamerkitsemättömät päästökauppatulot velkavetoisen budjetin yleiskatteeksi…

Voi ville ja vihreet, sekä koko muu Suomen päänsä pensaaseen laittanut velkaeliitti ?
Niin kauan kun pelleillään velkaeuroilla ja annetaan monikansallisten pörssiyhtiöitten omistajille miljardivoitot luonnonvarojen ja energian ylikansallisesta vapaasta ryöstöstä, ei nykyiselle tuhokäyttäytymiselle ole loppua näkyvissä.

Parempaa tätä vuotta ja uutta Toivoa 2019 koko maailmalle !


                      Totuus maan perii !


Ei kommentteja: