tiistai 20. kesäkuuta 2017

Suomi 100 – valkoinen vai sininen Suomi ?


Mitä on fasismi ?
Kuka on rasisti ?
Mistä "äärioikeistolainen" liikehdintä johtuu ?

Pappi Kai Sadinmaa on kirkonmies, joka repii kirkon esiriput ja paljastaa valheen verkot:
" Jos Jeesus olisi ollut pastori Niko Huttusen kaltainen esivaltaopin kannattaja, niin häntä ei olisi koskaan naulittu ristille.

Mitä pitäisi ajatella kun evankelisluterilaisen kirkon pappi valitsee itsenäisyyspäivän saarnan tulokulmaksi esivaltauskollisuuden, aikana jolloin hallitus toteuttaa voimakkaasti eriarvoistavaa politiikka? Mitä pitäisi ajatella kun pappi toteaa:

Oleellista on huomata, että Suomessa on levottomuuksien siemeniä enemmän kuin aikoihin. Juuri tähän ongelmaan esivaltaoppi on vastaus.

Miksi Huttunen ei tuo esiin käynnissä olevaa ideologista hyvinvointivaltion alasajoa ja heikommassa asemassa olevien ihmisten aseman kurjistamista ja hyvinvoivien ja rikkaiden suuromistajien suosimista? Miksi hän ei tuo esiin hallituksen rasistisia linjauksia ja yhden hallituspuolueen, persujen avointa rasismia ja uusnatsien kanssa flirttailua? Miksi hän ei tuo esiin äärioikeiston ja hallituspolitiikan ideologista sukulaisuutta: ihmisarvon halveksuntaa, rasismille antautumista, vahvemman valtaa? Miksi hän ei tuo esiin sitä kuinka äärioikeistolaiset liikkeet tuottavat katutasolle hallituksen ideologisen ytimen, pelon politiikan?

Erityisenä uhkana Huttunen näkee anarkistien väkivaltaisuuden. Enemmän kuin äärioikeiston laajasta demokratian vastaisesta liikehdinnästä, Huttunen on huolissaan pienestä anarkistijoukosta.

Huttusen tekstistä päätellen esivallan horjuttajia ovat yhtälailla äärioikeisto että heitä vastustavat. Hän antaa ymmärtää, että äärioikeiston, fasistien ja uusnatsien mielenosoitukset olisivat samanarvoisia heitä vastustavien mielenosoitusten kanssa, siitä huolimatta, että edelliset haluavat lakkauttaa demokratian ja synnyttää fasistisen yhteiskunnan kun jälkimmäiset puolestaan haluavat säilyttää demokraattisen, vapaan yhteiskunnan.

Huttunen ei nähtävästi ymmärrä kuinka laajaa äärioikeistolainen liikehdintä on Suomessa. Varsinainen natsiporukka, Suomen vastarintaliike, on vain jäävuoren huippu liikkeistä joilla on eri nimet mutta sama sisältö: Soldiers of Odin, Rajat kiinni-liike, Finnish Defence Leaque, Suomen Vastarintaliike, 612-mielenosoitus, Sarastus-lehti, Suomen Sisu, Linnake Suomi, Fortress Europe. Sarastus on nettilehti, fasistien ideologinen ajatushautomo, joka luo mielikuvaa älyllisestä fasismista. Sen sivuilla annetaan jo ohjeita etnisen puhdistuksen toteuttamiseen. Nämä ryhmittymät pyrkivät kätkemään ja kieltämään fasisminsa ja rasisminsa ja siten tekemään itsestään salonkikelpoista, luomaan itselleen tilaa kasvaa ja kehittyä rauhassa.

Sekä Jeesus että Paavali suhtautuivat hyvin kriittisesti esivaltoihin. Ne olivat heidän mielestään pahan vallassa. Missään tapauksessa he eivät olisi naittaneet (pahaa) valtiota ja kirkkoa toisiinsa. Jos nyt Jeesus johonkin ismiin pitää asettaa, niin hän ei mahdu ilman ankaraa väkivaltaa Huttusen esivalta-ismiin vaan paljon mieluummin anarkismiin. Jeesus ei nuollut valtaa vaan paljasti sen sortavan luonteen, sen kuinka taloudellinen, poliittinen ja uskonnollinen eliitti käytti uskontoa omien etujensa ja valtansa pönkittämiseen. Kirkon esivaltaoppi on ideologinen side, jolla kirkko ja valtio ovat naimisissa keskenään. Sen avulla valtaryhmät ovat kirkon myötävaikutuksella alistaneet toisinajattelijat, kuten tapahtui vuonna -18.

Puhumalla esivallan kevytmielisestä kyseenalaistamisesta vuonna 1918 Niko Huttunen halventaa sen kansanosan kokemuksia, jotka kokivat aikansa yhteiskunnallisen tilanteen voimakkaasti epäoikeudenmukaisena. Hän näyttää suhtautuvan samalla tavalla kansalaisten reaktioon tämän päivän yhteiskunnassa. On poliittinen valinta, jos pappi ottaa itsenäisyyspäivänä saarnansa kärjeksi esivaltauskollisuuden, aikana jolloin suuri osa kansalaisista kokee hallituksen politiikan epäoikeudenmukaisena ja eriarvoistavana ja rasistisen ja fasistisen liikehdinnän uhkaavana. 

On oireellista, ettei Huttunen tuo sanallakaan esiin sitä ideologista poliittista linjaa, joka on tuottanut tilanteen jossa kansalaiset lähtevät kadulle, joko huutamaan demokratian vastaisia rasistisia ja fasistisia iskulauseita tai heitä vastustamaan ja taistelemaan vapaan yhteiskunnan puolesta. Huttunen antaa poliittiselle ja taloudelliselle eliitille rivien välissä täydellisen synninpäästön ja sen sijaan syyllistää kansalaiset, tyypilliseen kirkolliseen tapaan.

Kun Suomi täyttää sata vuotta niin olemmeko jälleen tilanteessa jossa kirkko asettuu valkoiseen ja fasistiseen rintamaan?

Muistatteko mitä Mussolini sanoi fasismista?
Fascism should more properly be called corporatism because it is the merger of state and corporate power.

Mitä muuta Oy Suomi Ab on kuin valtion ja yhtiövoiman yhteensulautuma?
Valtion tehtävä ei ole enää pitää huolta kansalaisistaan vaan turvata suurten omistajien varallisuus ja luoda olosuhteet, jossa kaikki esteet poistetaan tämän varallisuuden kasautumisen tieltä, niin sosiaaliset, ekologiset kuin moraaliset. Kun perinteinen hyvinvointivaltio oli sisään sulkeva, universalismille ja demokratialle rakentuva, niin nykyinen Oy Suomi Ab on ulossulkeva, elitistinen, vahvimman valtaan rakentuva.


Ei ole mitään syytä ihmetellä mistä äärioikeistolaiset katupartiot ovat nousseet. Ne ovat valtion ja yhtiöiden yhteensulautuman, Oy Suomi Ab:n, katutason toimijoita, likaisen työn tekijöitä. He paljastavat Suomi-yhtiön fasistisen ytimen.
https://kaisadinmaa.wordpress.com/2016/02/29/oy-suomi-ab/


Kenen joukossa seisot ?

Ei kommentteja: