tiistai 31. tammikuuta 2017

Palauttaako Trump kansalaisoikeudet ?


Taito Taskinen arvioi Yhdysvaltojen taloutta Savon Sanomissa 31.1.2017 :
Kun Barack Obama vuonna 2009 aloitti presidenttinä, Yhdysvaltojen julkinen velka oli noin 10 biljoonaa dollaria. Obaman jättäessä virkansa vuonna 2017 se oli liki 20 biljoonaa, mikä on noin 110 prosenttia BKT:stä.
Yhdysvalloilla on Suomeen verrattaessa se etu, että maalla on oma valuutta ja keskus - pankki.

Kuinkas on ?
Onko USA:lla oma keskuspankki ?
Muistellaanpa historiaa:  
Abraham Lincoln oli Yhdysvaltojen presidentti vuosina 1861 -1865. 
Lincoln halusi presidentiksi noustessaan lopettaa orjuuden. Lincoln ymmärsi, että orjuuden poistamiseksi kansakunnan on ensimmäiseksi varmistettava valtion ylin valtaoikeus omaan rahaan ja sen hallintaan ja kontrolliin. Valtion rahantarpeen tyydyttämiseksi valtion tulisi itse luoda rahansa : Etuoikeus  omaan rahaan ja sen hallintaan ei tarkoita ainoastaan valtion ylintä valtaoikeutta vaan myös valtion suurta mahdollisuutta. Omaksumalla nämä periaatteet veronmaksajat tulevat säästämään valtavia summia rahaa, jotka muuten menisivät korkojen maksuun. Näin raha lakkaa olemasta ihmiskunnan herra ja siitä tulee sen palvelija.

Lincoln oli USA:n ainut viisas presidentti, mutta hänen unelmansa ei toteutunut.
Presidentti Thomas Woodrow Wilson oli Yhdysvaltain 28. presidentti vuosina 1913–1921.
Nykyinen USA:n finanssijärjestelmä sai muotonsa joulukuun 23. päivänä vuonna 1913.
Tuolloin kahdelletoista yksityisen pankin koalitiolle annettiin rahan painamisen monopoli. Wilson oli mennyt yksityisten pankkien ansaan.  Yksityisomisteinen Federal Reserve (FED) oli järjestelyssä nostettu kaiken lainsäädännön ja parlamentaarisen kontrollin yläpuolelle, samalla kun sen omistus-suhteet oli julistettu salaisiksi. 
 
Wilson oli  syössyt koko kansakunnan perikatoon, yksityispankkien setelipainomonopoliin, ikuiseen velkavankeuteen ja pankkien orjuuteen.

Kapitalistisen maailman esikuvana Yhdysvaltojen pankkisysteemin malli on Wilsonin jälkeen sanellut globaalit finanssimaailman ehdot, ja tulee sanelemaan myös globaalin pörssiromahduksen katastrofaaliset seuraukset.

Kaikkien ihmis- ja kansalaisoikeuksia puolustavien pitäisi jo vihdoin ymmärtää kaikkein yksinkertaisin matematiikka:  Se, joka hallitsee rahanpaino-oikeuden hallitsee maailmaa !


FED, Federal Reserve (valtion varanto) ei siis ei ole valtion vaan yksityisomisteinen keskuspankki, eikä se ole tilivelvollinen toimistaan kellekään.  Kun FED luo rahaa Yhdysvaltojen valtiolle, syntyy velkasuhde, jossa pankki toimii velan antajana ja valtio velallisena. Tämä diktatorinen yhdistelmä levisi sitten myös Eurooppaan ! 
Yksityispankit sanelevat globaalin orjuuden ja kurjuuden entistä raaemmat ehdot vielä 2017, kun velan ottajina ovat suurvallat, USA, EU, Venäjä, Kiina, jne.  Trump ja Putin ovat vain pelinappuloita, kun majesteettina toimiva velkaraha hallinnoi nyt pörssejä ja entisiä itsenäisiä valtioita kaikkialla maailmassa.
Kiinalaisten kukon vuonna 2017 Trump on alkanut puolustaa kansalaisoikeuksia.  Meneekö Trumpin ruuti harakoille, jos hän ei tunnista todellisia vapauden ja demokratian; - ihmis- ja kansalaisoikeuksien vihollisia, jotka orjuuttavat nyt koko ihmiskunnan velkarahaan ?ps.
tässä USA:n velkakello :Ei kommentteja: