keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Miten vapautetaan ihmiskunta ydinaseiden panttivankidraamasta ?                                          Kuva: Hannu Ahonen

Miten estetään ydinaseiden leviäminen ?
Miten ydinaseet hävitetään ?

Ihmiskunnan polttavimpina ongelmina pidetään ilmastomuutosta, luonnonvarojen ylikulutusta, eliölajien massasukupuuttokuolemia ja ylikansoitusta.
Miten ongelmia voidaan edes yrittää ratkaista, ennen kuin vihollisuudet lopetetaan ja aloitetaan vilpitön kansainvälinen jakamiseen ja oikeudenmukaisuuteen perustuva yhteistyö planeetan pelastamiseksi.

Yksistään maailman ydinasearsenaalilla kyetään nyt räjäyttämään koko tellus asteroideiksi. Samalla kun likaisten pommien valmistaminen on entistä helpompaa.

Maailmassa on tällä hetkellä yhdeksän ydinasevaltiota.
Amerikkalainen FAS:n raportti arvioi, että maailmassa on n. 15 350 ydinkärkeä, joista runsaat neljätuhatta on toimintavalmiudessa.
1968 solmitun ydinsulkusopimuksen (NPT) mukaan ne maat, jotka ovat tehneet ydinräjäytyksiä ennen tammikuuta 1967, voivat pitää ydinaseita. Sopimuksen tavoite on estää ydinaseiden leviäminen.
Yhdysvaltojen ja Naton ydinaseita Euroopassa säilytetään Belgiassa, Saksassa, Italiassa ja Hollannissa. Myös Turkki säilyttää Yhdysvaltojen ydinaseita. Ranskalla ja Iso-Britannialla on omat ydinaseet. Suomi on solminut Naton kanssa isäntämaasopimuksen ja tarvittaessa myös Suomesta voi tulla ydinasetukikohta.
USA:n ja Venäjän kilpavarustelun seurauksena suurin ydinterrorin uhka tulee USA:sta ja Venäjältä, jotka hallitsevat 93 % maailman ydinaseista. Kummallakin maalla on käyttövalmiita ydinkärkiä n. 1700. Ranskan ja Britannian ydinkärjistä suurin osa on sukellusveneissä.
Pohjoiskorea uhittelee mannertenvälisellä ohjuksellaan, joka ylettyy USA:n rannikolle. Kiina rakentaa omia ydinkärkiään.
Pakistan, Intia ja Israel eivät ole kirjoittaneet ydinsulkusopimusta. Fas arvioi, että Israelilla on n. 80 ydinkärkeä. Pohjois-Korea 6 – 8 ydinkärkineen irtisanoutui ydinsulkusopimuksesta jo 2003.
Missä luuraa kansainvälinen tuomioistuin pelastamaan ihmisoikeudet ?
Vuosi 2017 on alkanut. Trumpista tuli USA:n, rahamaailman ja joukkotuhoaseiden ylipäällikkö.
Presidentti Trump saa pian vastuulleen USA:n ydinkärjet. Presidentin valtaoikeudet tekevät Trumpista maailman mahtavimman diktaattorin. Trump voi päättää ydinaseiden käytöstä yksin, tarvittaessa muutamassa minuutissa. Kongressia ei tarvita, yhtä vähän kuin korkeinta oikeutta ja armeijan on toteltava ylipäällikköä. Ainut kontrolli USA:n presidentin valtaoikeuksille on seuraavat vaalit neljän vuoden päästä. Presidentin yksinvaltiutta on perusteltu ajan niukkuudella. Ydinaseiskuun vastataan 3:ssa minuutissa. Sen jälkeen presidentillä on vain 12 minuuttia aikaa reagoida. Lähes rajattomat valtaoikeudet pätevät myös silloin, jos Yhdysvallat päättää iskeä ensin.
Miljardööri Trump on rahavallan keisarina myös maailman joukkotuhoaseiden ylipäällikkö. Trump on myös ilmoittanut, ettei hän juuri arvosta USA:n tiedustelupalvelua.
Valppain mielin,                                                                                                 avoimin sydämin voimme arvioida nykyisen homo Sapiensin, joukkotuhohumanoidin sivilisaation ahdinkoa. Vain muutama napinpainaja voi nyt hävittää koko telluksen asteroideiksi muutamassa minuutissa.
Elämme ihmiskunnan pimeintä historiaa.
Olisiko vihdoin aika lopettaa ihmiskunnan joukkotuhoasein hallittu panttivankidraama ja uudistaa kokonaan maailman pelisäännöt ?
Ilman uskottavaa kansallista ja kansainvälistä oikeus- ja rikosoikeusjärjestelmää kilpavarusteluun eikä mihinkään muihinkaan polttaviin ongelmiin voida edes puuttua, kun maailman poliittiset ja taloudelliset järjestelmät ovat jo kääntyneet ihmis- ja luonnon oikeuksia vastaan ja oikeudenmukaisuus hävitetty.
Ei kommentteja: