perjantai 12. huhtikuuta 2013

Terveisiä vaan kirppikseltä


Suomen valtamedia on ryhtynyt agressiiviseen hyökkäykseen rajatakseen tai jopa estääkseen vaihtoehtoisen median vaikutusvallan kasvun Suomessa, kirjoittaa Verkkomedia.
Valtamedia vaatii ampukaa sanansaattajat / http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=7393

Kun puhumme sellaisesta ilmiöstä kuin informaatiosota, voimme tietenkin keskustella kentällä olevista toimijoista ja hakea niille yhteisiä nimittäjiä. Kaupallinen konsernimedia on omansa ja riippumaton media omansa. Toinen edustaa taloudellisia intressejä, suuryhtiöitä, rahoittajia ja mainostajia – toinen tarvetta keskustella ja tiedottaa sanan- ja mielipiteenvapauden nimissä.”

Kilpailu valtamediassa kiristyy. 
Suomen pörssiyhtiöitten ohjaama valtamedia  on pahoissa vaikeuksissa: samalla kun pitäisi tuottaa omistajille entistä enemmän voittoa, pitäisi lisätä uskottavuutta ja lukijakuntaa ? Mahdoton yhtälö !
Samalla kun sananvapaus on valtamediassa  kitketty jo  lähes juurineen, sen rinnalle syntyneet kansalaisverkot ja verkostot lisääntyvät ja keräävät lukijoita. Eikä ihme: - sananvapaus oli demokraattisen ja avoimen kansalaisyhteiskunnan kulmakivi. Keskustelua ja mielipiteen muokkausta ei johdettu harvainvaltaisesta valtamedian norsunluutornista niin kuin tänä päivänä.

Ei siis ihme, että valtamedian kannattavuus on heikentynyt 2000-luvun informaatiotulvan
asemasodassa. 
Suuri enemmistö suomalaisista ei enää luota valtamedian mielipidemuokkaukseen. Hyvä niin !

?
Entäs tilanne täällä keski – Suomessa ?
Myös paikallinen monopoliyhtiö on tiivistänyt rivejään ja painanut informaatiosodan paniikkinappulaa paperilehdessä ja varsinkin verkossa jo useaan otteeseen: 
-lehden verkkosivuja on uudistettu ja keskustelun aiheita muklattu mutu-menetelmällä ”ei ihan miten sattuu”, vaan edelleen suuryhtiöiden ja varsinkin ydinvoimayhtiöiden ja lääkeyhtiöiden ehdoilla. Ydinvoimasta eikä vaarallisista rokotuksista saa kirjoittaa halaistua sanaa.

?
Kun vilkaisin tänään Ksml- keskustelupalstan etusivua, sinne oli taas tullut uudelleen jo kertaalleen poistettu POLITIIKKA – osio ?
Suuri tabu on edelleen LUONTO –JA YMPÄRISTÖ ?  - se loistaa poissaolollaan.
Edelleenkään ei saa hiiskahtaa TEKNIIKASTA ja varsinkaan maailman suurimmista Suomeen rakennettavista kolmannen sukupoven ydinvoimaloista halaistua sanaa. Avoimen ja moniarvoisen kansalaisyhteiskunnan pelisäännöt on lehdestä hävitetty ja sananvapaustilanne Suomessa on pelottavasti kontrolloitu markkinavoimien ehtoihin !
Maa on muuttumassa kehitysmaaksi, jonne ulkomaiset yritykset ja suuret kaivosyhtiöt ryntäävät ryöväämään maan luonnonvaroja ilman minkäänlaista toimivaa kontrollia ympäristöhallinnon ja maan omien ministerien suostumuksella mistään jääviyksistä piittaamatta.

ps.
Seuraavassa linkissä on edelleen osa kirjoitelmiani ksml.fi:ssä
Viestiketjut luonut Sinikka Tyynelä / ksml.fi

Kaikki tärkeimmät ydinvoimaa ja ratkaisematonta ydinjätettä käsittelevät kirjoitukseni ovat hävinneet TEKNIIKKA ja LUONTO- JA YMPÄRISTÖPALSTALTA bittiavaruuteen, vaikka juuri niiden avulla tarkoitukseni oli vain laajentaa lukijakunnan informaatiota Keskisuomalaisen vuosikymmenisen ydinlobbauksen rinnalla.
Lehdelle ei riittänyt, että palstat kohtuuden ja sananvapauden nimissä olisi lukittu lukutilaan, vaan ne hävitettiin kokonaan. 
Keskari on siis avoimesti taklannut kansalaiskeskustelun ja on päivänselvää, ettei sen valta-asema kestä enää näillä säännöillä kauaa.

?

Tragikoomista, että
sattuman vai välttämättömyyden oikusta kohtasin tänä aamuna Ksml- toimittajan, joka teki haastattelua kirpputoreista ?
- Huraa ?
Haastoin jo 80-luvulla kirpputorilla vihreitten perustajajäsenenä koko suomalaisen poliittisen järjestelmän suoran demokratian haasteisiin. Uudistin haasteen viime syksyn kunnallisvaaleissa: Irti – velkakiereetsä - VAPAA JYVÄSKYLÄ.


Terveisiä vaan kirpputorilta : 
Koko Suomen nykyinen näennäisdemokraattinen poliittinen järjestelmä joutaa kierrätyksen romukoppaan ja Suomen Perustuslaki on heti etsittävä Brysselin roskiksista kansalaisoikeuksien palauttamiseksi !
Ei kommentteja: