perjantai 26. toukokuuta 2023

Europarlamentaarikko Heidi Hautalan verhokaupoista ydinaseiden kieltosopimukseen

 
 

Verilöyly Ukrainassa jatkuu. Koko Eurooppa on saastumassa. Tekeekö EU mitään? Mitä on sovittu kansainvälisten perussääntöjen hengessä? 
Länsi vie Ukrainaan uraaniaseita ja valtamedia vaikenee. Sotasalaisuuksista ei hiiskuta, ei myöskään uraaniaseiden ja ydinaseiden pahenevasta terrorismista, vaikka koko telluksen ja ihmiskunnan elämä on jo vaaka-laudalla: - kaikki suurvallat ovat sotarikollisia. 
 
Parissa edellisessä postauksessani muistutin myös ydinvoimasta, ydinaseista ja ratkaisemattomasta ydinjäteongelmasta, sekä DU- köyhdytettyjen uraaniammusten 4,5 miljardia kestävästä saasteperinnöstä. Lähetin jutut myös MV-lehteen. - Ei kelvannut sinnekään?

Soitin Lealle, Naiset Rauhan Puolesta aktivistille ja päivittelin hirvittävää tilannetta? Enää ei ole minkäänlaista mediaa, ei sananvapautta eikä julkista keskustelua kuolemanvakavista asioista.

Kun hätä on suuri - apu on lähellä

Helatorstaina 18.5.2023 kilahti tori.fissä myynnissä olleisiin Marimekon verhoihini ostotarjous. Ostaja tinki alennettua hintaa ja kaupoista sovittiin. - Tunnetaanko me jostakin? - ostaja tekstasi, kun näki yhteystietoni. Soitin varmistuakseni liian lyhyen puhelinnumeron ja sitten selvisi, että ostaja oli europarlamentaarikko Heidi Hautala.

- Joo, kyllä tunnetaan. Olin 80-luvulla perustamassa Keski-Suomen Vihreitä ja myös puheenjohtaja. Jo 80-luvulla oli tarkoitus haastaa koko poliittinen puoluejärjestelmä täysremonttiin vaihtoehtoisella suoralla demokratialla, mutta järjestäytymättöminä hävittiin, kun Vihreä Liitto teki kavalan valtauksen. Kokoukseemme tuli täysin vieraat Vihreän Liiton valtaajat ja pilasivat koko hankkeen. 
 
Niinpä seurasin sujuvasti sivusta Vihreän Liiton taaperrusta globalistisen vallankäytön korruptroituneeseen establishmentin ytimeen. Vihreydestä ei ollut enää mitään jäljellä. Porukka oli ryntäämässä ensimmäisten joukoissa EU:hun. Paikallinen Jouni Vauhkonen oli heti ja saman tien suunnittelemassa yhteistä EU-armeijaa ja mammuttimaista globalistien vihreää valhetta, hyppäämällä uusliberalistiseen kapitaalikelkkaan, jossa ylikansalliselle luonnon riistolle ja ihmisoikeuksien polkemiselle ei rajoja löydy. - Mitä nykykohelteinen vihreys on? Ympäristötuhojen kevyttä laastarointia, kun yhtiövaltaisen kapitalismin timantinkovia ryöstötalouden pelisääntöjä ja rakenteita ei vieläkään ymmärretä.

- Me vanhat seniorit; Ulla Klötzer, Lea Launokari ja Marketta Horn, joka edelleen asuu Linkolan metsämökissä, olemme järkyttyneitä. Vihreät  ovat myyneet maansa, pettäneet äänestäjänsä ja kääntäneet takkinsa moneen kertaan. Ydinvoima on jo salonkikelpoista ja vihreät olivat Vanhasen hallituksessa, kun tämä veti tiskin alta 4 uutta ydinvoimalahanketta.  - Lopettakaa, lopettakaa koko toivoton touhu! Olen helpottunut, kun vaaleissa tuli tappio. Toivottavasti se olisi ollut paljon suurempi! 
 
Heidi yritti puolustautua, mutta kuunteli. Olimme silti molemmat hämmästyneitä kohtalon yhteydestä?  
Mutta vanha, seniori-ikäinen kansalaisaktivisti oli saanut kohtalon järjestämän tilaisuutensa:
- Bonuksena verhokaupoille pyydän nyt EU-vihreitä puuttumaan Englannin viemiin DU-ammuksiin Ukrainassa!
Heidi kielsi tietävänsä asiasta. Lupasin informoida ja lähettää lisää linkkejä ja ottaa hänet jakelulistaani.

Kun MV -lehti julkaisi uutisen venäläisten pommi-iskusta läntiseen ammusvarastoon, jonka seurauksena säteilytasot kohosivat, kommentoin juttua. Laiton linkin kommentteineen myös Heidille ja jäin odottamaan vastausta. EU-vihreitten olisi vihdoinkin puuttuttava asiaan. Sitten polkaisin verhot fillarin tarakalla postiin.
 
 
Viimeisten kymmenen vuoden aikana tehdyistä tutkimuksista on selvinnyt, että uraani on yksi vaarallisimmista aineista ihmisille 

”2010 julkaistiin tutkimus, että lasten syöpä on lisääntynyt 12-kertaiseksi Fallujahissa vuoden 2004 Yhdysvaltojen iskujen jälkeen. Myös sukupuolten välinen suhde oli vinoutunut, 84 poikaa, jokaista 100 tyttöä kohden, samalla kun Hiroshiman pommitusten kaltaiset säteilysairaudet olivat moninkertaiset verrattuna Hiroshimaan.

Synnynnäisten epämuodostumien määrä oli 14,7 % kaikista Fallujahissa syntyneistä vauvoista. Ts. syntymävikojen loki on yli 14 kertaa suurempi kuin Hiroshimassa ja Nagasakissa.

Mitä sanoo kansainvälinen oikeus?
Geneven yleissopimukseen 1977 kirjatussa pöytäkirjan I 35 artiklassa kielletään kaikkia sodankäynti, jotka aiheuttavat tarpeettomia vammoja ja tarpeetonta kärsimystä. 
35 artikla kieltää myös valtioita turvautumasta sotekeinoihin, jotka voivat aiheuttaa laajaa ja pitkäaikaista vahinkoa ihmisten terveydelle ja ympäristölle. DU- aseet kuuluvat 35 artiklan soveltamisalaan.
36 artikla velvoittaa myös valtion, joka tutkii, kehittää tai hankkii uusia aseita, suorittamaan kyseisen aseen oikeudellisen arvioinnin.
Vuonna 2008 Euroopan parlamentti hyväksyi päätöslauselman, jossa todettiin, että ”DU:n käyttö sodankäynnissä on ristiriidassa kirjoitetun ja kansainvälisen, humanitaarisen ja ympäristölainsäädännön mukaisten perussääntöjen periaatteiden kanssa.
 
Soitin europarlamentaarikko Heidi Hautalalle du-aseiden viemisestä Ukrainaan. Nähtäväksi jää herääkö edes vihreät? Odotan vastausta.

 https://mvlehti.net/2023/05/29/europarlamentaarikko-heidi-hautalan-verhokaupoista-ydinaseiden-kieltosopimukseen-mielipide/

Ei kommentteja: