tiistai 2. toukokuuta 2023

DU - ydinaseet ja vihreän ydinvoiman valhe

Ydinaseet ovat jo laittomia. YK on ratifioinut ydinaseiden kieltosopimuksen, mutta suurvallat näyttävät sille pitkää nenää. Samaan aikaan ydinvoima tekee uutta tulemista. Se on saanut salonkikelpoisuuden ja vihreän leiman. Kaupungeissa mietitään pienydinvoimaloiden sarjatuotantoa, koska ydinvoima ei tuota ilmastopäästöjä? - Totta, tarua vai emävalhe?

Ydinvoima ei koskaan ole ollut puhdasta, eikä siitä koskaan tule puhdasta. Ydinvoima ei kuulu demokratiaan, se kuuluu suljettuihin terroristivaltioihin. Ydinvoimalla on suora yhteys ydinaseiden leviämiseen. Sodan aikana ydinvoimala on jo valmis ydinpommi. Se on rakennettu kestämään lentokoneiden törmäyksiä, mutta kestääkö se ohjuksia?

Totuus ydinvoimasta, saasteet ja ydinjätteen ratkaisemattomuus salataan, koska kyseessä on valtavat taloudelliset ja sotateollisuuden intressit, sekä kansainvälinen korruptio.

Kylmä sota on loppunut, edessä häämöttää jo ydinsota, joka on jo aloitettu myös Ukrainassa lännen toimittamilla DU-ammuksilla.

Kun Yhdysvallat pudotti Nagasakin ja Hiroshiman atomipommit, ihmiskunnalla alkoi shokkioppiminen. Oppi ei kuitenkaan mennyt perille, vaan edelleen jatkettiin ydinaseiden ja ydinvoiman kehittelyä Einsteinin varoituksista huolimatta.

Edes vakavat ydinvoimalaonnettomuudet, viimeksi Fukushimassa eivät herättäneet muita kuin Saksan. Saksa luopui viimeisestä ydinvoimalastaan samana päivän, kun maailman suurin, kolmannen sukupolven Olkiluoto 3 otettiin käyttöön Suomessa.

OL-3 käyttää MOX- polttoainetta, jälleenkäsiteltyä ydinmateriaalia ja on monta kertaa vaarallisempi kuin vanhat ydinvoimalat. Myös OL-3 ydinjäte on paljon kuumempaa ja vaarallisempaa kuin perinteinen. Yksi tulitikkuaskillinen korkea-aktiivista ydinjätettä riittäisi saastuttamaan koko Päijänteen, josta helsinkiläiset saavat vetensä. 
Ilman Loviisan ydinvoimalaa, Helsingissä ei olisi sähköä, siksi vihreittenkin on viisaampi laittaa pää pensaaseen, kääntää takkia ja vannoa vihreän ydinsähkön nimeen! Todellista viherpesua kaikkein vaarallisimmalla energiamuodolla?

Ilmastomuutokset tulevat ja menevät, mutta ydinjäte on ikuista

Totuutta ydinvoimasta on salattu ja peitelty jo vuosikymmeniä, - se ei ole puhdasta, eikä vihreää, niin kuin meille valehdellaan.
Ydinvoima on lauhdesähköä, jonka hyötysuhde on surkea, 1/3 käytetystä primäärienergiasta on sähköä, 2/3 on hukkalämpöä, jolla lämmitetään meriä. Ts. ydinvoimala on 1800-luvun mekaaninen höyrykattila.

Uraanin louhimiseen ja jauhamiseen, sekä ydinpolttoainesauvojen rikastamiseen ja muotoiluun tarvitaan suuria määriä fossiilisia polttoaineita, ennen kuin valtava betonireaktori on valmis. Kun ydinpannun käyttöikä on lopussa, jäljellä on miljoonia tonneja voimakkaasti radioaktiivista jätettä, jonka loppusijoitusta mikään suurvalta ei ole vielä ratkaissut. Korkea-aktiivinen ydinjäte on eristettävä biosfääristä vähintään miljoonaksi vuodeksi.

Öljyn, kaasun ja hiilen polttaminen synnyttää hiilidioksidia. Viimeisten tutkimusten mukaan ydinvoiman käyttö elinkaarensa päässä tuottaa kolmasosan hiilipäästöistä verrattuna kaasukäyttöisen sähkön tuotantoon. 
Myös uraani on ehtyvä luonnonvara. Rikkaat uraanimalmit ovat jo rajallisia ja köyhemmät reaktoreissa jäljellä olevat uraanimalmit tuottavat enemmän hiilidioksidia, kuin fossiiliset polttoaineet. Onneksi uusiutuvan energian nopea kehittyminen ja käyttöönotto on tehnyt jo ydinvoimasta kannattamatonta.

WHO:n ja IAEA:N salaliitto mahdollistanut ydinaseiden ja ydinvoiman voittokulun

Kansainvälisten organisaatioiden muuttuessa jo vuosikymmeniä sitten Yhdysvaltojen korruptoituneiksi käsikassaroiksi, kansoilta on evätty totuus ja tieto ydinsäteilyn terveysriskeistä ja geenimutaatioista.

WHO muuttui jo 1959 osaksi salaliittoa, joka yhdessä kansainvälisen IAEA, atomienergiajärjestön kanssa solmi 28.5.1959 Maailman terveyskokouksessa sopimuksen, jossa varmistettiin vain ko. organisaatioiden taustoilla häärivien tahojen intressit: Aina kun jompikumpi organisaatio WHO ja IAEA ehdottaa ohjelman tai toiminnan käynnistämistä aiheesta, jossa toisella organisaatiolla on tai voi olla huomattavaa etua, ensimmäisen osapuolen on  neuvoteltava toisen kanssa asian korjaamiseksi yhteisellä sopimuksella”. Ts.WHO myöntää ennakkohyväksyntäoikeuden kaikista tutkimuksistaan IAEA:lle, jota mm.toimittajat pitävät neutraalina vahtikoirana, vaikka IAEA itse asiassa lobbaa ydinvoimateollisuutta ja sen leviämistä. Siksi IAEA on saanut vapaasti laajentaa atomienergiaa rauhan, terveyden ja vaurastumisen edellytyksenä kaikkialla maailmassa.

Entäs nyt, kun jo keskellä Eurooppaa länsi vie köyhdytettyjä uraaniaseita Ukrainaan? DU- ammukset ovat joukkotuhoaseita ja ydinaseita! WHO ja IAEA eivät inahda. Ilmeiseti DU-ammukset ovat yhtä puhtaita ja vihreitä kuin ydinvoima? 
 
Ydinjätteet

Ydinjäteongelma on kaikkialla maailmassa ratkaisematta. Suomi on kuitenkin pioneerina rakentanut jo Euraan Onkaloa, jonne on tarkoitus haudata suomalaiset jätteet miljoonaksi vuodeksi. Jäte sullottaisiin kuparikapseleihin, joista ruotsalaiset tutkijat ovat jo todenneet, ettei kupari kestä korroosiota. - Mutta onkos totuudella enää mitään väliä? Jokainen täysijärkinen ymmärtää, ettei kukaan, eikä mikään, eikä koskaan voi taata ydinjätteen säilytystä mannerlaattojen reuna-alueella, jossa Onkalo sijaitsee. Ilman valtavaa ydinkorruptiota nykyinen ydinrenesanssi olisi Suomessakin jo historiaa, niin kuin Saksassa nyt. 

Kansainvälisen atomienergiajärjestön arvion mukaan maailmassa on jo 370 000 tonnia korkea-aktiivista radioaktiivista jätettä, joka odottaa loppusijoitusta ja sisältää yli 100 radioaktiivista alkuainetta, kuten:

jodi-129 , puoliintumisaika 16 miljoonaa vuotta ja kilpirauhassyöpää aiheuttava aine;

plutonium-239 , puoliintumisaika 24 400 vuotta, voimakas alfa-mutageeni, joka aiheuttaa luusyöpää, keuhkosyöpää, leukemiaa, sikiön poikkeavuuksia ja geneettisiä sairauksia;

strontium-90 , puoliintumisaika 29 vuotta, mikä aiheuttaa luusyöpää ja leukemiaa; ja

cesium-137 , puoliintumisaika 30 vuotta, mikä aiheuttaa lihassarkoomia ja syöpiä monissa muissa elimissä, koska se on kaliumanalogi ja se sijaitsee monissa kehon soluissa.

Uraani-233:n löytäjä , tohtori John Gofman MD arvioi, että jos 400 reaktoria toimisi 25 vuoden ajan 99-prosenttisesti täydellisessä suojassa, cesiumin hävikki vastaisi 16 Tšernobylia . Puoliintumisaika kerrotaan kymmenellä tai 20:llä, jolloin saadaan vaarallinen radiologinen kokonaiskesto.

Missään olemassa olevista ja toimivista ydinvoimaloista ei ole vielä kyetty toteuttamaan suljettua kiertoa. Ydinvoimaloista karkaa aina säteilyä. Ei ole olemassa 100 vuotta kestävää eristystä, puhumattakaan miljoonasta. Radioaktiiviset alkuaineet väistämättä karkaavat ja vuotavat ympäristöön ja rikastuvat jokaiseen ravintoketjun vaiheeseen kymmeniä tai satoja kertoja ja lopulta myös ihmiseen. Säteily on mautonta, hajutonta ja näkymätöntä. 
Kertyessään ihmisen tai eläimen elimiin ne aiheuttavat mutaatioita säteilygeeneissä, jotka säätelevät solun jakautumisnopeutta, mikä indusoi hallitsematonta solun jakautumista ja aiheuttaa syöpää. 
Leukemian ilmaantuminen saastumisen jälkeen kestää 5–10 vuotta, kiinteiden syöpien ilmaantuminen 15–80 vuoden kuluttua. Geneettisten poikkeavuuksien ilmeneminen kestää sukupolvia. Eläimet ja kasvit kärsivät samalla tavalla.
 
 
Luomalla yhä enemmän ydinjätettä me ihmiset itse indusoimme satunnaista pakollista geenitekniikkaa loppuelämäksi, unohtaen, että oma ja koko luomakunnan geeniperintö on tärkein perintömme, minkä olemme elämältä lainaksi saaneet, ja joka myös saastuttamatta ja sairauksia aiheuttamatta pitäisi siirtää seuraaville sukupolville.
 
Ilmastomuutokset tulevat ja menevät, mutta ydinsaaste on ikuista!

 

Viiteaineistoa: https://independentaustralia.net/environment/environment-display/hthe-truth-about-nuclear-power--neither-clean-nor-greenelen-caldicott-,14837 

 


 

 

 

 

Ei kommentteja: