maanantai 6. syyskuuta 2021

Yhdysvaltojen ja Naton sotarikokset Afganistanissa

 
 
”Historiallinen haastattelu presidentti Carterin kansallisen turvallisuuden neuvonantajan  Zbigniew Brzezinskin kanssa  vahvistaa, että niin kutsuttua ”Neuvostoliiton ja Afganistanin sotaa” ei laukaissut eikä aloittanut Neuvostoliitto vaan Yhdysvallat, kirjoittaa professori Michel Chossudovsky (Global Reseach 22.8.21)

Amerikka on ollut sodassa Afganistania vastaan ​​yli neljäkymmentä vuotta .   
Se alkoi 3. heinäkuussa 1979, kun presidentti Carter kansallisen turvallisuuden neuvonantajansa Zbigniew Brzezinskin neuvojen mukaan  "allekirjoitti ensimmäisen direktiivin salaisesta avusta Neuvostoliittoa suosivan hallinnon vastustajille Kabulissa". 

Zbigniew Brzezinski vahvisti, että Neuvostoliiton joukot (yhteistyösopimuksessa maallisen Afganistanin hallituksen kanssa) taistelivat Al -Qaidan palkkasotureita vastaan, jotka CIA oli värvännyt. Terroristeja rekrytoitiin heinäkuusta 1979 alkaen. Niitä käytettiin heikentämään ja tuhoamaan Afganistanin sosiaalista rakennetta. Ts. Carterin hallinnon heinäkuun alussa 1979 tekemä päätös puuttua asiaan ja epävakauttaa Afganistanin maallinen hallitus vaikutti Afganistanin tuhoamiseen kansallisvaltiona.

Yhdysvaltojen ja Naton Afganistanin sotaa, joka alkoi 7. lokakuuta 2001 perustettiin virallisesti sillä, että  nimettömät vieraat vallat hyökkäsivät Amerikkaan 11. syyskuuta 2001 ja että näin ollen sovelletaan "sodan lakeja", jotka mahdollistavat hyökkäyksen kohteena olevan kansan iskeä takaisin "itsepuolustuksen" nimissä.

Pommitukset ja hyökkäykset Afganistania vastaan alkoivat 7. lokakuuta 2001 samoja Al –Qaidan terroristeja vastaan, jotka Yhdysvallat oli värvännyt aiemmin heinäkuusta 1979 alkaen ja joita Yhdysvallat tuki ja rahoitti.

1979 Yhdysvaltojen aloittamaa sotaa kuvataan”Amerikan sotana terroristeja vastaan”, jossa Al-Qaidan värvättyjä käytetään tuhoamaan maalliset suvereenit kansakunnat pirullisesti peitetyssä operaatiossa, joka on nyt laajentanut Lähi-idästä Kaakkois-Aasiaan ja Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. 
 

Sota terrorismia vastaan on valloitussotaa
 
Yhdysvaltojen peiteoperaatio, terrorismin vastainen sota perustuu feikkiin, että yksi mies, Osama bin Laden, ohittaisi 40 miljardin dollarin vuosittaisen amerikkalaisen tiedustelupalvelun. "Sota terrorismia vastaan" on valloitussotaa. Globalisaatio on Yhdysvaltojen armeijan marssia "uuteen maailmanjärjestykseen", jota hallitsevat Wall Street ja Yhdysvaltain sotilas-teollisuuskompleksi.

Syyskuun 11. päivänä 2001, Yhdysvaltojen oma provokaatio mahdollisti sodankäynnit ilman rajoja. Washingtonin asialistalla on laajentaa Amerikan valtakunnan rajoja helpottaakseen Yhdysvaltojen täydellistä valvontaa ja samalla varmentaa Yhdysvaltojen kotimainen totalitarismi.

 

Afganistanin jälkipyykki pesemättä:
Tänään Global Researchissa oli Ian Cobainin rankka artikkeli:

Britannian armeija antoi luvan ampua siviilejä Irakissa ja Afganistanissa 

”Britannian armeija ampui Irakissa ja Afganistanissa aseettomia siviilejä, joita epäiltiin vakoilusta. Uhrien joukossa oli lapsia ja teini -ikäisiä poikia useiden MEE: n haastattelemien sotilaiden mukaan.

Kaksi entistä jalkaväkisotilasta väittävät, että he ja heidän eteläosassa Irakissa palvelevat sotilaat sanoivat jossain vaiheessa, että heillä oli lupa ampua ketä tahansa, jonka näki pitävän matkapuhelinta, kantavan lapiota tai toimimalla jollain tavoin epäilyttävästi.

Brittien sääntöjä lievennettiin osittain siksi, että aseettomat henkilöt saattoivat toimia militanttien tarkkailijoina tai osallistuivat tienvarsipommien istuttamiseen.

Eräs entinen kuninkaallinen merijalkaväen sotilas kertoi erikseen, että yksi hänen upseereistaan ​​tunnusti miehilleen, että hän oli ollut vastuussa noin kahdeksanvuotiaan afganistanilaisen pojan kuolemaan johtaneesta ampumisesta sen jälkeen, kun lapsen isä vei ruumiin heidän etuoperaationsa sisäänkäynnille ja vaati selitystä.

Toinen entinen sotilas väittää Afganistanissa, että kahden aseettoman teini-ikäisen pojan kohtalokkaan ampumisen jälkeen asia peiteltiin parilla neuvostoliiton aikaisella aseella, jotta vaikuttaisi, että teinit olivat Taleban taistelijoita. Sama mies sanoo nähneensä samanlaisia ​​aseita muilla tukikohdilla. "Olen melko varma, että niitä säilytettiin tätä tarkoitusta varten. Joukot vierailivat päivittäin päämajasta, ja nämä aseet olisi voitu helposti luetteloida ja lähettää takaisin.”

Britannian puolustusministeriö on kieltäytynyt kommentoimasta.

Sekä Irakissa että Afganistanissa Natojoukot näyttivät saavan luvan ampua "mulkkuja" ajanjaksoina, jolloin Yhdistyneen kuningaskunnan joukot joutuivat voimakkaasti paikallisten militanttien painostukseen, jotka vastustivat heidän läsnäoloaan maissa. 
Geneven yleissopimuksiin vuonna 1977 tehdyn muutoksen mukaan siviileihin ei saa hyökätä kansainvälisen aseellisen konfliktin aikana, "elleivät he osallistu suoraan vihollisuuksiin".  
He menettävät suojatun asemansa, jos he osallistuvat vihollisuuksiin.

Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisen lainsäädännön mukaan - joka koskee aina brittiläisiä sotilaita ja naisia ​​- sotilas voi käyttää voimaa puolustaakseen itseään ja muita. Tämä voi sisältää tappavan voiman niin kauan kuin se on olosuhteissa kohtuullista.
Lisäksi, vaikka naisilla ja lapsilla on kansainvälisen oikeuden mukainen erityissuoja, mikään - paitsi ehkä kansalliset sitoutumissäännöt - ei voi rajoittaa oikeutta itsepuolustukseen: epäillyn ”karkurin” nuori ikä ei estä tulen aloittamista.

Koronakriisin aikana kansalaiset ovat heränneet massiiviseen sensuuriin.
Yhdysvaltojen ja sen Natoliittolaisten loputtomien sotien kylmä ja raaka data on myös sensuroitu massojen tietoisuudesta. Vasta kun sotien runtelemien maiden pakolaisten kansainvaellukset alkoivat, herättiin ja nyt laitetaan rajoja kiinni viattomilta uhreilta. Sotasyyllisiä ei edes yritetä saattaa vastuuseen.
 

Afganistanin jälkeen totuuskomissio 

Kaksikymmentä vuotta kestäneen miehityksen päättyessä ja yhdestä kahteen biljoonaan dollariin”, kirjoittavat Ben Phillips ja Jonathan Glennie Inter Press Service -lehdessä , ”Afganistan on jätetty Aasian köyhimmäksi maaksi asukasta kohden; köyhyydessä olevien afganistanilaisten määrä on kaksinkertaistunut; puolet väestöstä on humanitaarisen avun varassa; puolet puuttuu juomavedestä; Unikonviljely on kolminkertaistunut ja oopiumin tuotanto huipussaan.

Ja kuten Medea Benjamin ja Nicolas JS Davies huomauttavat
Vaikka YK: n virastot varoittavat uhkaavasta humanitaarisesta kriisistä Afganistanissa, Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on jäädyttänyt lähes kaikki Afganistanin keskuspankin 9,4 miljardin dollarin valuuttavarannot, mikä riistää uudelta hallitukselta varoja, joita se tarvitsee kipeästi tulevina kuukausina ruokkiakseen kansaansa ja tarjotakseen peruspalveluja.
“. . . sen sijaan, että sovittaisimme roolimme pidämme useimmat afganistanilaiset köyhyydessä. Länsimaiset johtajat leikkaavat nyt kipeästi tarvittavaa taloudellista ja humanitaarista apua, joka rahoitti kolme neljäsosaa Afganistanin julkisesta sektorista ja muodosti 40 prosenttia sen kokonaistuotannosta.”
 

Länsimainen hyvinvointi perustuu ensisijaisesti sodan globalisaatioon. Käyttämämme öljyn ja muiden raaka-aineiden hinta on miljoonien siviilien tappaminen ympäri maailmaa.

Me olemme sokeita hyvinvointimme kääntöpuolelle, sen julmalle rakenteelliselle väkivallalle. Globalisaatio on raakaa ja armotonta kapitalistista vallankäyttöä, joka varmistetaan sotilaallisella voimankäytöllä. Suuria sotilaallisia ja salaisia tiedustelutoimia toteutetaan samanaikaisesti Lähi- Idässä, Itä- Euroopassa, Saharan  eteläpuolisessa Afrikassa, Keski-Aasiassa ja Kaukoidässä. Yhdysvaltojen sotilasohjelmissa yhdistyvät sekä suuret teatterioperaatiot, kuten syyskuun 11.päivän 2001 ”terrori-iskut” että salaiset operaatiot suvereenien valtioiden epävakauttamiseksi.

Hajoita ja hallitse:
Me taistelemme vapauden puolesta” – oikeuttaa Yhdysvallat liittolaisineen massamurhiin. Uljas Nato-liittoutuma kunnostautuu lasten ja siviilien tappamisella ja myös presidentti Niinistön tuella ilman Suomen eduskunnan valtuutusta !?
 

 
 

Suomen ja Naton välinen isäntämaasopimus - Yhteisymmärryspöytäkirja Suomen tasavallan hallituksen ja Pohjois-Atlantin liiton transformaatioesikunnan komentajan johtoesikunnan sekä Pohjois-Atlantin liiton operaatioesikunnan välillä isäntämaatuen antamisesta Naton operaatioiden / harjoitusten / vastaavan sotilaallisen toiminnan toteuttamista varten.

Presidentti Niinistö ja ulkopoliittinen ministerivaliokunta päättivät heinäkuussa 2014, että Suomi allekirjoittaa yhteisymmärryspöytäkirjan Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton kanssa. Pöytäkirjan allekirjoitti Suomen puolesta puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg  4.syyskuuta 2014.

Suomen lähihistoria on jatkuvia korruptoituneen poliittisen järjestelmän maanpetoksia, minkä seurauksena kansan suvereniteetti meni, itsenäisyys meni ja laittoman, vastoin perustuslain säätämisjärjestystä tapahtuneen EU:n liittymispäätöksen jälkeen ollaan sidoksissa EU:n yhteiseen ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan.  Kun vapaus meni, tilalle tuli valvontayhteiskunta ja totalitaristinen komento myrkkyrokotuksineen ja rokotepasseineen.

Edessä on taas kolmas itsenäisyystaistelu !


Ei kommentteja: