torstai 1. elokuuta 2019

Myös puoluehäkit hävitettävä




Suomen ensimmäisen perustuslain 100-vuotis-muistojuhla tuli ja meni. Suomen tasavallan ensimmäinen presidentti K.J. Ståhlberg oli kansanvallan puolustaja. Ståhlberg oli kunnallisen itsehallinnon kannattaja, jossa puolueita ei edes tarvittu.
Puolueilla olisi merkitystä vain valtion hallinnossa.

Minne hävisi kunnallinen itsemääräämisoikeus ?
Miksi puoluevalta selätti kansalaisvallan ?
Miksi Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta puolustamassa kansalaisen oikeusturvaa ?

Lokakuun 5.päivä 1944 oli käännekohta Suomen historiassa. Valvontakomissio saapui Suomeen. Itsenäisyys ja vapaus olivat veitsenterällä. Mullistus tapahtui myös kunnallisella tasolla. Pakkoliitokset alkoivat ja siitä seurasi kehitys, jonka seurauksena kunnallinen itsemääräysoikeus muuttui puolue- ja virkavallaksi.

Vallan keskitys johti pienen maan ojasta allikkoon.
Bilderberg-eliitin EU-vallankaappaus 1990-luvulla oli sitten vain läpihuutojuttu hesarin Aatos Erkon ja muun Suomen valtamedian tuella. Vaikka Suomen perustuslaki oli sinetöity monen lukon taa perustuslain säätämisjärjestyspykälissä, niillä ei ollut mitään merkitystä, kun maasta puuttui kansalaisten oikeuksia puolustava riippumaton perustuslakituomioistuin puolustamassa politiikkojen ja virkamiesten ylintä keskitysvaltaa laittomalta vallansiirrolta EU:lle.

Onko kansanvaltaisuus enää pelastettavissa ?
Edessä on kolmas itsenäisyystaistelu, sillä kansalaisten vapaus voi toimia vain laillisen oikeusjärjestyksen suojassa.  Selvää, ettei tässä itsenäistymisprosessa ole enää kyse puoluevallasta, sillä yksikään nykyisistä puolueista ei kyseenalaista nykyistä totalitaarista globaalikapitalismia.




Suomen hellekausi on ohi.
Pyöräilin eilen Jyväskylän keskustaan. Siellä on tehty vuosikausia tietöitä ja katuja on suljettu. 
Jyväskylässä, niin kuin muissa kasvukeskuksissa tiivistetään kaupunkirakentamista. Kaupunginvaltuusto teki pari vuotta sitten päätöksen keskustan täydennysrakentamisesta ja vasta sitten kun rakentamistyöt olivat jo pitkällä, ihmiset heräsivät.
Entiselle Kauppakadun ja Yliopistonkadun väliselle parkkipaikalle on noussut korkea kerrostalo.  Näkymät ikkunasta ikkunaan ovat ainoa maisema. Viheralueet on hävitetty. Myös kaupungin lasten leikkipaikkojen puut on parturoitu, samoin kuin muut kaupungin metsiköt ja puistot.  Jälki on karmeaa.

Pitkään tietöitä tehdyllä Väinönkadulla oli uusi betonipäällys.
Kadulla oli isoja istutuslaatikoita, joissa oli kaatuvia pihlajantaimia ja nirhaantuneita pensaitten alkuja.

Mikä on kaupunkisuunnittelun tila ?
Kuka vastaa järjettömästä betonirakentamisesta ?

Selvää, että kituvat kaupungin katulapset, istutuslaatikoissa kärvistelevät puuntaimet olisi huostaanoton tarpeessa. Selvää, että eläinten pitäminen keskustojen betoniviidakossa on jo eläinrääkkäystä. Entäs sitten ihmiset ?

Missä on ympäristöterveyden asiantuntijat ?
Väinönkadulla terveystalon edustalla tuupertunut pihlaja nostaa heti verenpainetta..
Surkuhupaisaa, että Kauppakadun kompassilla eläinoikeusaktivistit kamppanjoivat häkkikanoista ?
Häkittömät munalat ?
Entäs häkittömät ihmiset ?

Uudet asunnot keskustoissa ovat entistä pienempiä ja ahtaampia. Ne ovat ihmisten säilytyshäkkejä, kun ihmisiltä on viety itsemääräysoikeus päättää tai rakentaa oma koti.  Koti on kansalaisen toinen iho. Kuka puolustaa asukkaita ?

Globaalikapitalismissa isäntä on "kysynnän ja tarjonnan laki".
Mikään puolue, vihreitä myöten ei ole kyseenalaistunut globaalikapitalismin pelisääntöjä.
Jyväskylä, jossa on maan suurin vihreitten valtuusto, on myös keskitysvallan ja metropolien asialla, vailla minkäänlaista käsitystä inhimillisestä kaupunkisuunnittelusta.
Parkkipaikka keskustan kirkkopuistoon kirkon alle tulee olemaan huikea taidonnäyte ”autottomasta keskustasta” ja kaavoituksesta vailla päätä tai häntää, kun autotonta keskustaa on suunniteltu jo vuosia..

Virkavallan, puolueitten, politiikkojen ja kaavoituksen koplauksesta rakennusyhtiöihin on syntynyt rahasampo, jolla ei ole mitään tekemistä inhimillisen mittakaavan tai asukasviihtyvyyden kanssa.  Asukkaille on jäänyt vain maksumiehen rooli, eikä minkäänlaista sananvaltaa. Kansalainen on enää torppari omassa maassaan.

Puolueitten hallinnoima valtion asuntotuotanto ja sen voitot valuvat kepun, demarien, sak:n  ja muitten yhtiöitten, sekä pankkien ja vakuutuslaitosten yksityisiin taskuihin. Nykyinen
asumistuki on suoraa tulonsiirtoa omistajille.



Kulosaari perustui kansainväliseen puutarhakaupungin ideaan.
Puutarhakaupunki ei ole pelkästään pala arkkitehtuuria. Se on yhteisön omaehtoisen suunnittelun ja rakentamisen tulos, sekä varmistaa yhdyskunnan kunnallisen itsenäisyyden.

Puutarhakaupunki oli ja on oman aikansa vihreyttä, kansalaisliike ja vaikuttamisen väylä. 
Luonnollisessa yhteisöllisyydessä ei ole kyse mistään "ismeistä", vaan asukkaiden aidosta vuorovaikutuksesta ja yhteistyöstä, kansalaisvapaudesta.

K.J Ståhlbergin ja puutarhakaupungin ” kulosaarelainen malli” liittyvät olennaisesti yhteen.
Kysymys on periaatteellisista oikeusvaltion ja kansalaisten itsehallinnon perusteista, lain tehtävästä vapaassa yhteiskunnassa kansalaisten vapauden suojaajana.

Lailla suojatun kunnallisen itsehallinnon, sekä maakuntaitsehallinnon tehtävänä on turvata todellisille paikallisyhteisöille oikeus päättää omista asioista.  Nykyinen lakeja tehtaileva Suomen globaalikapitalistinen holhousvaltio ja sen politisoitu kuntalaitos yrittää tehdä omaehtoisen asumisen ja elämisen mahdottomaksi.

Entäs tulevaisuus ?
Suomen entinen yhteinen kansallisvarallisuus on jo yhtiöitetty ja yksityistetty ja hävinnyt yksityisiin taskuihin. Maa elää velaksi, jota tarjotaan nyt negatiivisella korolla.
Ei huolta huomisesta : - Sipilän hallitus yhtiöitti ja yksityisti Metsähallituksen, 2/3 maan pinta-alasta ja sen kohtalosta  on nyt sinetöity velkavetoisen valtionyhtiön suomaan salasspitovelvollisuuteen.

Itsenäiset kunnat, itsenäiset maakunnat ja itsenäinen Suomi on hävitetty ja kansallisomaisuus myyty. Myös maa-alueet on myynnissä. 
Jäljellä on EU-totalitarismi, globaali maailmanvalta, joka on perustettu ylikansallisten pankkien ja yhtiöiden vapaakaupan ehdoilla. Vapaus on mennyt. Kansalaisten mahdolisuus puolustaa itseään tai ympäristöään on tehty mahdottomaksi. Ylikansallisesta omistamisesta ja keinottelusta on tullut Yli-jumala.



Eläinten oikeuksilla on jo puolustajat, mutta kuka puolustaa kansalaisten perusoikeuksia ?

" Häkissä on tilaa vain A4-arkin verran kanaa kohden. Se on aivan liian vähän tilaa eläimelle, joka on luonnostaan hyvin liikkuvainen "

Entäs mikä on suomalaiselle EU-häkkikansalaiselle jätetty tila ?
Se on pieni ympyrä äänestyskopissa varmistamassa henkilökohtaisen vapauden ja itsemääräämisoikeuden pakkosiirtämistä ylikansalliselle pankki- ja yhtiövallalle !

Onneksi on vielä jäljellä ajattelun vapaus !






Ei kommentteja: