perjantai 2. helmikuuta 2018

Saiko porvarillinen Suomi siunauksen ?


Suomi sai presidentin ja porvarillinen Suomi siunauksen !?
Onnea vaan koko kansan Niinistölle ja varsinkin niille taustavoimille, jotka rahoittivat Niinistön kamppanjaa yli miljoonalla eurolla !

Onneksi myös Niinistö oli jo herännyt ilmastomuutokseen ja heristeli avoimesti sormeaan mustalle hiilelle huomaamatta malkaa omassa silmässä: - Suomi on kestävän kehityksen ja energiatekniikan osalta jo Euroopan kehitysmaa. 
Rakenteilla on maailman suurimpia kolmannen sukupolven ydinvoimaloita ja hallituksen kärkihankkeena on metsien hävittäminen matalan jalostusasteen selluksi tai lämpövoimaloihin ?

Onneksi en ole tämän havaintoni kanssa yksin :
" Maaseutu ja Luonto ovat keskustalle ja vihreille aatteen ja sydämen asioita.  Ne ovat myös niiden pahimmat viholliset.  Onko olemassa yhtä totaalisesti maansa ja aatteensa myyneitä puolueita kuin keskusta ja vihreät ?  En löydä, vaikka tohtisin toivoa.
- kirjoittaa A-studion toimittaja Pasi Peiponen Ylen Ikkuna blogissa:
" Keskusta on jo metsäteollisuuden ja kaivosyhtiöiden ikioma juoksupoika.
Vihreät on menettänyt uskottavuutensa ympäristöliikkeenä. - Vihreiden etsiessä luontoaatettaan Helsingin Keskuspuistossa, nuotiolla heinäsirkkoja sinapilla imeskellen, Pohjois- Suomen valjastaminen luonnonvarojen siirtomaaksi jatkuu..."

Lue koko juttu :
Pelastakaa Suomen luonto ja maaseutu – keskustan ja vihreiden käsistä https://yle.fi/uutiset/3-10032317Peiposen juttu kolahti.  Kiitin toimittajaa spostilla ja muistutin, että Suomen hävittämistemput on jo loppusuoralla.
Sipilän hallituksen viimeisin uroteko oli metsähallituksen yhtiöittäminen ilman lausuntokierroksia...
Nyt 1/3 Suomen maapinta-alasta on pakkomyynnissä polkuhintaan.
Kun sen lisäksi yhtiölaki on selättänyt julkisuuslain, ei edes julkishallinnon yhtiöitä voi kontrolloida mitenkään.

Mutta ovatko kepu ja vihreät sittenkään pahimmat ympäristön tuhoajat ?
Eiköhän ympäristön päävihollinen ole varsinkin kepun ja kokoomuksen siipien suojissa harjoitettu yksityistäminen ja yhtiöittäminen, eu:n ylikansallinen yhtiövalta, nykyinen pörssikapitalismi ?
Suomalaista hyvinvointia on rakennettu vuosikymmeniä puun varaan.
Katkesiko kansantalouden puujalka, vai suomalaisen metsänomistajan selkäranka,  kun markkinaoikeus katsoi, että Stora Enso, UPM – Kymmene ja Metsäliitto olivat pystyttäneet
raakapuun ostokartellin vuosina 1997 – 2004 ?

Olin riemastunut kun Muuramelainen Reijo Lahtonen pystytti Suursavotan ja alkoi koota metsänomistajia vaatimaan korvauksia metsäyhtiöiltä. Yhtiöiltä on vaadittu korvauksia kolmella rintamalla, metsänomistajien ohella myös Metsähallitus ja 32 kuntaa ovat olleet samalla asialla.

Saivatko kartellin uhrit oikeutta ?

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi juuri mm. Nurmeksen lisäksi 31 kunnan kanteet metsäyhtiöitä vastaan ja määräsi kunnat maksamaan metsäyhtiöiden oikeudenkäyntikulut. Pohjois –Karjalasta kanteessa olivat mukana Nurmeksen lisäksi Joensuu, Kitee, Lieksa ja Rääkkylä.
Nurmes oli vaatinut metsäyhtiöiltä 30 000 euron korvauksia.
Puukartellioikeudenkäynnistä lankesi Nurmekselle 200 000 euron lasku. Sen lisäksi kaupunki on vuosien mittaan maksanut omia oikeudenkäyntikuluja vuodesta 2011 saakka n. 150 000 euroa.
Nurmes jätti tyytymättömyytensä käräjäoikeuden päätökseen.  Aikaa viedä asia hovioikeuteen on helmikuun loppuun. Hovioikeudesta lisälaskua tulisi n. 50 000 euroa ? http://www.ylakarjala.fi/uutiset/item/1537-puukartellista-iso-tappio-nurmekselle

Entäs yksityismetsän omistajat ?
Vielä perjantaiaamuna 13 metsänomistajaa harkitsi jatkavansa kartellikäräjiä http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/artikkeli-1.220867
Metsänomistajien Suuri Savotta yritti saada jatkoaikaa valitukselleen. Valitusaikaa ei kuitenkaan pidennetty.

Suuri Savotta – kanneryhmän 486 metsänomistajaa on luovuttamassa taistelun kartellikorvauksista, eikä valita enää hovioikeuteen, josta tulisi mahdollisesti 4 miljoonaa euroa lisää oikeudenkäyntikuluja.
Stora Enso ja UPM tekivät metsänomistajille sovintotarjouksen, jonka mukaan metsänomistaja saa metsäyhtiöiden oikeuskulut anteeksi, jos metsänomistaja ei jatka valitusta hoviin.

Entäs Metsäliitto ?
Metsäliitto tiukkana: 
Kartellikorvaukset perusteettomia - metsänomistajien maksettava oikeudenkäyntikulut http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/mets%C3%A4liitto-tiukkana-kartellikorvaukset-perusteettomia-mets%C3%A4nomistajien-maksettava-oikeudenk%C3%A4yntikulut-1.159694

Metsäliitto on antanut metsänomistajille kylmää kyytiä. Yhtiön mielestä vahingonkorvaukset on perusteettomia, minkä vuoksi yhtiö
vaatii korvauksia kantajien vaatimuksista aiheutuneista kustannuksista…

Daavid vastaan Goljat ?
Helsingin käräjäoikeuden mielestä kartellista ei ollut mitään hyötyä metsäyhtiöille ?

Suomalaisten oikeustaju on saanut täystyrmäyksen :
Markkinaoikeus on todennut kartellin.
Helsingin käräjäoikeus on todennut ettei kartellista ole ollut hyötyä yhtiöille !?

Kunnat, kansalaiset ja Metsähallitus maksakoot, kun ovat uskaltaneet haastaa kartelliyhtiöt ?  Varsinkin Metsäliiton osakkaat on lyöty nyt omilla leimakirveillä !

Valtavat kiitokset Suureen Savottaan ryhtyneille !
Tappio on kirvelevä, koska prosessi paljasti suomalaisen oikeuslaitoksen
tilan:  -tavallinen kansalainen, kunta, edes entinen Metsähallitus ei saa oikeutta, kun vastassa on iso metsäjätti. Huolimatta kartellituomiosta metsäyhtiö maksattaa oikeudenkäyntikulunsa moneen kertaan nöyryytetyltä
metsänmyyjältä.  Kaikein suurin lopullinen häviäjä on kuitenkin nyt Suomen monimuotoinen metsäluonto, joka on hylätty nykyisellä maan tavalla parlamentarismin kuihtuessa pelkille markkinavoimille.

Entä,
mikä on Jyväskylän kaupungin moraali puukaupassa ? 
Mille yhtiölle kaupungin puut myydään 2018, kun metsäyhtiöiden kartellikaupan todelliset häviäjät ja voittajat alkavat vihdoin selvitä pitkien miljoonia maksaneiden oikeustaistelujen jälkeen ?
1 kommentti:

Mauri Nygård kirjoitti...

Siis muut voittajat olisivat valmiit antamaan oikeudenkäyntikulut anteeksi, mutta Metsäliitto ei. Onko se varmasti myös tämän hetken tilanne? Voiko asiaa levitellä mediassa?

Mauri Nygård