sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Onko pakkotyöllistämiselle vaihtoehtoa


Kun Sipilän hallitus liputtaa uusliberalistien komentosillalta pakkotyöllistämisen aktiivimallia työttömyyden eliminoimiseksi ja maan talouden pelastamiseksi, on kyseessä härski silmänkääntötemppu.
Todellista vaihtoehtoa ei ole näkyvissä, koska suomalaisella oppositiolla ei ole minkäänlaista ideologiaa: - vihreät, vasemmisto, persut ja demarit eivät ole milloinkaan tehneet selkeää pesäeroa nykyisestä globalisaatiosta. Siksi ylikansallinen vapaakauppa ja monikansallinen pääoma kerää myös suomalaisten työn hedelmät ja voitot.
Monikansallisten suuryhtiöiden kilpailukyvyn nimissä palkkatasoa ja sosiaaliturvaa ollaan ajettu jo vuosikausia kovaa vauhtia kiinalaiselle tasolle.

Nyt Sipilän hallitus on siirtänyt maan kurjistumisen työttömien harteille tunnustamatta tosiasioita.  Työpaikat ovat jääneet syntymättä, koska osakekeinottelijat, n. 1% suomalaisista ja ulkomaiset pääomasijoittajat ovat jo vuosikymmeniä kuorineet kerman ja vieneet työn hedelmät osinkoina maan rajojen ulottumattomiin, eikä investointeina kotimaahan.
Uusliberalistisen globalisaation vanavedessä olemme myös kansallisesti menettäneet taloudellisen ja poliittisen päätäntävallan.

Tosiasioitten tunnustaminen on viisauden alku :
- ylikansalliselle pääomalle riittää pelkästään uusi teknologia ja automaatio, mikä luo tuottavuutta ja toimii palkkatappajana.
Digitalisaation ja robottien valtakaudella ihmistyö on loppumassa.
Entäs kun ihmisiä ei enää tarvita tai ne syrjäytetään ja jätetään selviämään omillaan ?

1918 tammikuussa punaiset tekivät vallankaappauksen.
Verisen sisällis- ja veljessodan uhreina kuoli kymmeniä tuhansia suomalaisia.
Historia toistaa itseään:
- hyvinvointivaltio on jo hävitetty ja hallituksen otteet senkun kovenevat.
Vaihtoehdottomalle kurjistamiselle ei vielä ole edes todellisia haastajia eduskunnassa tai presidentin vaaleissa.

Ihmistyö on loppumassa ja väkipakolla kaikista työttömistä ei voi tehdä yrittäjiä.
Kansantalouden ja maan talouden pelastamiseksi kaikkein tärkeintä pienen maan olisi pitää huolta sosiaalisesta pääomasta, kansallisesta yhtenäisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta.

Oikeudenmukaisuuden nimissä tuloeroja pitäisi kiireesti kaventaa ja ensimmäiseksi pitäisi uudistaa nykyinen pääomia suosiva verolainsäädäntö, jotta kansantaloutta ja sen palveluja tuottavalla sektorilla olisi riittävä rahoitus ja kansalaisille jäisi ostovoimaa.

Tuloerojen tasaamiseksi ihmistyön verottamisesta pitäisi kiireesti siirtyä tuotannon jalostusarvonnousun verottamiseen, koska automatisoitunut tuotanto on laillista veronkiertoa.  Työttömyyttä voidaan myös eliminoida työllistämällä lisää väkeä, kun työaikaa vähennetään.

Mutta niin kauan, kun Suomen perustuslaki on hukassa, ei kansakunnan pahenevaan hätään löydy lakia.


 FIXIT !

Ei kommentteja: