torstai 24. syyskuuta 2015

Länsiaseet eivät huku

 ” Joukko ihmisiä seisoskeli joen rannalla, kun he yhtäkkiä kuulivat vauvan itkua. Järkyttyneinä he näkivät, miten vauva kellui veden varassa hukkumaisillaan. Yksi heistä hyppäsi veteen pelastamaan lasta.
Samaan aikaan rannalla olijat huomasivat, että toinenkin vauva kellui joessa, ja sitten vielä toinen ja yhä uusia. Väkeä alkoi hyppiä veteen pelastamaan lapsia. He huomasivat yhden kavereistaan vielä olevan rannalla; kaiken lisäksi hän lähti kiireen vilkkaa juoksemaan paikalta pois. Vedessä olevat huusivat vihaisena hänelle: ”Minne sinä oikein menet!?”
”Menen yläjuoksulle ja pysäytän tyypin, joka heittää näitä vauvoja jokeen”, vastasi mies. ”
Kun suurvaltojen vastuuttomalla hajota- ja hallitse -voimapolitiikalla pommitetaan ihmiset ensin maanrakoon ja sitten maanpakoon ja vyörytetään paheneva pakolaisongelma ja humanitaarinen katastrofi niille, joilla ei ole mitään mahdollisuutta sitä ratkaista, on haaste valtava ?
USA ja maailmanpoliisina toimiva Nato on käynyt päättymätöntä sotaa jo vuosikymmeniä. Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Obaman kaudella Usan asevienti on noussut yli 169 miljardiin dollariin, enemmän kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen.
Edes Suomi ei enää Naton isäntämaasopimuksen jälkeen ole puolueeton sivustakatsoja, kun nykyisen pakolaistulvan jälkeen vielä miljoonat turvapaikan hakijat tulevat kolkuttelemaan oviamme, jos suurvaltapolitiikkaan ei saada muutosta.

Pelkästään Yhdysvallat on myynyt Syyriaan 7,7 miljardin dollarin arvosta aseita vuodesta 2011, mutta pakolaisia se on vastaanottanut vain noin 1 400.  Kahdeksan eniten Syyriaan myynyttä maata on ottanut pakolaisia vain 2% Saksan ottamasta määrästä. 
Venäjä puolestaan perustelee asevientiä Syyriaan sillä, että al-Assad tai sen vastaavanlainen seuraaja ovat ainoita vastavoimia Isisille, ja siksi asevienti on tärkeä vakauttaja maalle.
Niin kauan, kun suurvaltapolitiikalle ei löydy vaihtoehtoja, eikä massiiviselle asekaupalle mitään lakia, pahenevaa humanitaarista katastrofia ei voi ratkaista. Pienet Euroopan maakohtaiset pakolaiskiintiöt ovat vain laastaria ammottavaan haavaan, kun vastoin länsimaisten oikeusvaltioiden periaatteita myös Euroopan Nato – liittolaiset  katselevat vain sivusta nykyisen suurvaltapolitiikan viidakon lakeja, jotka olemme myös suomalaisina jo siunanneet, kun olemme luopuneet itsenäisyydestä ja puolueettomuuspolitiikasta ja jättäytyneet Nato – kumppanuuteen isäntämaasopimuksella vastoin kansan enemmistön tahtoa.
Länsiaseet eivät huku mereen, ne kuljetetaan varmasti ja turvallisesti perille.
Pakolaiset hukkuvat, koska meillä ei vielä ole minkäänlaisia keinoja hillitä maailmanlaajuista ja paisuvaa asekauppaa.

Ei kommentteja: